olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Οσοι απαξιώνουν την επίσκεψη Μακρόν είναι ίδιοι μ’αυτούς που προτίμησαν το Φέσι το 1453 και έφεραν 400 χρόνια σκλαβιάς.

Posted by netakias.com στο Σεπτεμβρίου 8, 2017

tsipras-macron1netakias

Ο Μακρόν δεν είναι, ούτε άγγελος, ούτε άγιος, αυτά τα έχουμε ξαναπεί.

Είναι τραπεζίτης, φλερτάρει με τον νεοφιλευθερισμό, δεν είναι όμως σίγουρο κι αυτό αν δεν δούμε τα έργα του.

Αλλά δεν είναι Λε Πεν, που ήθελε μια κλειστή εσωστρεφή και ακραία Γαλλία και φυσικά να απομονώσει την Ελλαδα, όπως έκαναν οι ομοϊδεάτες της Αυστριακοί και βαλκάνιοι όταν έκλειναν τα σύνορα με την χώρα μας.

Αλλά, από το να ξέρουμε ποιος είναι απέναντι μας, μέχρι να πηγαίνουμε στο άλλο άκρο και να απαξιώνουμε αυτή την επίσκεψη, για να γίνουμε γενίτσαροι του Σοιμπλε είναι η ίδια απόσταση που είχαν αυτοί που προτίμησαν το Οθωμανικό Φέσι από την Τιάρα.

Γιατί όσο κακοί και να ήταν οι Ευρωπαίοι, θα ζούσαμε και στην Ελλάδα την αναγέννηση, έστω και ως υποτελείς, παρά να μείνουμε 400 χρόνια πίσω από την Ιστορία, όταν οι άλλοι προόδευαν με τα Ελληνικά φώτα του πολιτισμού μας.

Ο Μακρόν επέλεξε την Ελλάδα, να ορίσει ξανά την θέση της Γαλλίας στην Ευρώπη, ως αντίβαρο της Γερμανίας. Αυτό είναι καλό για την Ελλάδα, από μόνο του. Οχι γιατί οι Γάλλοι δεν κοιτούν το συμφέρον τους όπως οι Γερμανοί, αλλά γιατί οι Γάλλοι χρειάζονται εμάς και κάθε άλλη ψήφο στην Ευρώπη για να επαναφέρουν την πολιτική τους επιρροή. Και όλα αυτά για να γίνουν χρειάζονται επανίδρυση και επαναπροσδιορισμό της Ευρώπη, ωστε να γίνει από Γερμανική Ευρώπη μια Ευρώπη των λαών.

Ετσι έχουμε από την μια το σκοτάδι της Γερμανικής Ευρώπης, και από την άλλη την ευκαιρία να την αλλάξουμε, ανεξαρτήτως των προθέσεων ή των προσδοκιών που έχει η Γαλλία, κάθε αλλαγή, σε σχέση με την στασιμότητα, είναι προς όφελος μας.

Για παράδειγμα το Eurogroup, το οποίο το ανέφερε κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του. Από ένα forum των υπουργών οικονομικων, χωρις ΚΑΜΙΑ δημοκρατική νομιμοποίηση, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ έλεγχο από το Ευρωκοινοβούλιο έχει γίνει ο δύναστης, όντας το μακρύ χέρι του Σοιμπλε. Μερικοί άνρθωποι σαν τον Νταϊσελμπλουμ, αποφασίζουν σε κάθε συνεδριάση, για τον αν θα σβήσουν την Ελλάδα από το χάρτι, χωρίς να λογοδοτεί πουθενά, ακόμη κι αν αποτυχαίνει διαρκώς (ωφελώντας πάντα την Γερμανία βεβαίως)

Για να αλλάξει η αυτή η Ευρώπη, πρέπει πρώτα να ζυμωθούν οι συμμαχίες, ο κάθε ένας για το δικό του συμφέρον, θεμιτό πάντα, αλλά η αρχή έγινε και έγινε από την Πνύκα και αυτό το έγραψε η Ιστορία.

Μια απλή ματιά στις ειδήσεις για το ποιοι δυσανασχετησαν και προσπάθησαν να απαξιώσουν την επίσκεψη και θα δείτε και μόνοι σας ολους εκείνους τους γερμανοτσολιάδες που από το 2010 σκούζουν «Βαστα Σοιμπλε»

ΥΓ-Να πούμε και το πόσο αντιπαρέρχονται οι γερμανοτσολιάδες, την διάφημιση στον Τουρισμό μας και τις επιχειρηματικές γνωριμίες που μπορεί να προκύψουν από την επίσκεψη

56 Σχόλια to “Οσοι απαξιώνουν την επίσκεψη Μακρόν είναι ίδιοι μ’αυτούς που προτίμησαν το Φέσι το 1453 και έφεραν 400 χρόνια σκλαβιάς.”

 1. Agis said

  Οτι μαλάκια θέλει ο καθένας λέει…..
  Ποιος την υποβιβάζει ρε?
  Εδώ βγήκε φωτογραφία μαζί του η μισή Αθήνα.
  Το μονο που με πείραξε ηταν που δεν πρόλαβε να βγει μαζί του
  κι ο αγαπημένος μου ο Κούλης….

  Μου αρέσει!

  • ΜΑΙΡΗ said

   Ο Κούλης κάνει σαν τρελός για λίγη δημοσιότητα,είναι γεγονός.

   Άλλωστε ήταν αυτός που έτρεχε σε μεσημεριανές κατινίστικες εκπομπές -Τατιάνα- για να μιλήσει για την οικογένεια του,μόνο και μόνο για λίγα λεπτά δημοσιότητας.

   Θα του είπανε οι σύμβουλοι του τρέχα να πουλήσεις στο πόπολο,πως είσαι καθημερινός άνθρωπος και οικογενειάρχης !!

   Τα τρώνε αυτά σαν κουφέτα οι συντηρητικοί Νεοδημοκράτες.

   Μου αρέσει!

  • Μέτων said

   Η επίσκεψις του Μακρόν, ο ντιντής των Ρόθσιλντ, μας έκανε να διακρίνουμε ότι είναι πιο μεγάλη Λουλού από τον ημέτερο Τσίπρα.
   Η γραία Μακρόν εφάνη πιο κομψή από την προεδρική σύζυγο κα Παυλοπούλου, ήτις ειδικεύται στην υπεράσπιση κομμουνιστών ληστών στα ενταυθα δικαστήρια.

   Αρέσει σε 2 άτομα

 2. Πύκτης said

  Μου αρέσει!

 3. Kαμπουρη γραματα μαθε. said

  ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ 1990. Αποδείχτηκε μεγάλος προφήτης .
  Δεν έπεσε έξω ο άνθρωπος .
  Τον έβριζαν οι δεξιοί αλλά και οι Αυριανιστες της Αυριανής που έχουν
  αναλάβει σήμερα την στήριξη των Ευρωλιγουρηδων.

  Μου αρέσει!

 4. begar2 said

  Αμαν πια με αυτα τα διχαστικα εκβιαστικα διλληματα.

  Οποιος δεν ειναι μαζι μας, ειναι προδοτης.

  Το βρηκαμε τωρα.

  Δεν μας χεζετε λεω γω.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. ΜΑΚΡΟΝ ΑΣΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΡΟ said

  ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
  ΤΟ 1990 Αποδείχτηκε μεγάλος προφήτης .
  Δεν έπεσε έξω ο άνθρωπος .
  Τον έβριζαν οι δεξιοί αλλά και οι Αυριανιστες της Αυριανής που έχουν αναλάβει σήμερα την στήριξη των Ευρωλιγουρηδων.

  Μου αρέσει!

 6. Sane said

  Μου αρέσει!

 7. geo said

  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2017/09/blog-post_17.html

  Μου αρέσει!

  • Sane said

   Οι ίδιοι οι Rothchild θέλουν να αλλάξουν την Ευρώπη. Έχουν δεσμεύσει ένα κάρο κεφάλαια σε Ευρώπη και ΗΠΑ που δεν τους δίνουν τίποτα, ενώ από μεσαίες επενδύσεις στην Ασία θησαυρίζουν.

   Lord Rothschild: «We do not believe this is an appropriate time to add to risk. Share prices have in many cases risen to unprecedented levels at a time when economic growth is
   by no means assured. … The period of monetary accommodation may well be coming to an end. Geopolitical problems remain widespread and are proving increasingly difficult to resolve. We therefore retain a moderate exposure to equity markets and have diversified our asset allocation towards equity investments where value creation is driven by some identifiable catalyst or which are exposed to longer-term positive structural trends. We have a particular interest in investments which will benefit from the impact of new technologies, and Far Eastern markets, influenced by the growing demand from Asian consumers.»

   Δηλαδή επενδύουν όπου «τραβάνε το άρμα» οι νέες τεχνολογίες και όπου βλέπουν να αυξάνεται η λαϊκή κατανάλωση (δηλαδή πλέον μόνο στην Ασία !) …

   Μου αρέσει!

 8. geo said

  Ενός Πάκη δοθέντος..

  «Ενός κακού δοθέντος, μύρια έπονται», λέει το σοφό γνωμικό.
  Ενός Πάκη δοθέντος, μύρια κακά έπονται, λέμε εμείς.

  Στην προκειμένη περίπτωση το κακό είναι ο ίδιος ο Πάκης.
  Όχι δηλαδή τόσο ο ίδιος. Σιγά τον κλαρινογαμπρό.
  Όσο η νοοτροπία και
  οι πρακτικές του συστήματος, και η αδράνεια του λαού,
  ..που εκτρέφουν Πάκηδες και τους κατσικώνουν στα ανώτατα αξιώματα της χώρας να μοιράζουν Μεγαλόσταυρους σε γεροντόφιλους προβληματικούς.

  Και αν επρόκειτο για τον Μεγαλόσταυρο της μάνας του, ή του παππούλη του τού κατσικοκλέφτη, πάει στο καλό. Μικρό το κακό.
  Εδώ όμως πρόκειται για τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος,
  ..που είναι ιεραρχικά το ανώτερο Τάγμα Αριστείας της Ελληνικής Δημοκρατίας και παλαιότερα του Βασιλείου της Ελλάδος.
  Πρόκειται δηλαδή για ένα ανώτατο παράσημο του Έθνους που απονέμεται σε αυτούς που προσέφεραν μέγιστες, εξαιρετικές υπηρεσίες στην χώρα (ή έτσι τέλος πάντων θα έπρεπε).

  Και ποιές είναι τέλος πάντων αυτές οι εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε ο Εμμανουέλ, ώστε να αξίζει τέτοιας ανώτατης διάκρισης;
  Η αιτιολογία δια στόματος Πάκη κατά την προσφώνησή του στην απονομή του παρασήμου ξεπερνάει με άλματα τα σύνορα της ξεφτίλας,
  ..και προσεγγίζει στα όρια της εθνικής μειοδοσίας: » Σας απονέμω την ανώτατη διάκριση του Ελληνικού Κράτους ως αναγνώριση όλων εκείνων τα οποία, είμαι βέβαιος, θα πράξετε τόσο για την συνέχιση των εξαιρετικών σχέσεων των δύο Χωρών μας όσο και για την διασφάλιση της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης «.
  Το προσέξαμε όλοι; «ΘΑ ΠΡΑΞΕΤΕ».
  Παρασημοφόρησε δηλαδή ο ένας κλαρινογαμπρός τον άλλο ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ.
  Για πράξεις που «είναι βέβαιος» πως ΘΑ κάνει.

  Και ποιά είναι αυτά που ο Πάκης «είναι βέβαιος» πως ΘΑ πράξει ο Μανωλάκης;
  Γιατί το μόνο σίγουρο ως τώρα είναι πως θα σκυλεύσει πάνω στο σώμα ενός λαού πεσμένου στο καναβάτσο,
  ..με τους «επενδυτές» του να ληστεύουν ό,τι φιλέτο έχει απομείνει απ’ τους νεοναζί γερμανούς του φον-σακάτη,
  ..όπως είναι τα νερά (υπηρεσίες ύδρευσης), ο τουρισμός (εξαγορά μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, μπιρ παρά βεβαίως-βεβαίως), η ενέργεια (είναι πολλοί οι υδρογονάνθρακες Αλέξη),
  ..και ό,τι άλλο απ’ τα ασημικά της χώρας του γυαλίσει.
  Γι αυτές λοιπόν τις εξαιρετικές μπίζνες ο εξαιρετικός Πάκης παρασημοφόρησε ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ τον εξαιρετικό Εμμανουέλ με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος, που απονέμεται για εξαιρετικές πράξεις.

  Φτού σου ξεφτιλισμένε Πάκη. Η κατρακύλα σου, κι η κατρακύλα η δική μας που σας ανεχόμαστε, δεν έχει πάτο.
  Φτού σου ξεφτίλα άντρα,
  ..που στο πρόσωπό σου ξεφτιλίζεται ολόκληρο το Έθνος.

  Χθες δείξαμε σ’ όλο τον κόσμο,
  ..ΠΟΣΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ, ΠΟΣΟ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
  Φτού μας!..

  Υ.Γ Τα περί «δημοκρατίας» των κλειστών δρόμων και των απαγορεύσεων συναθροίσεων «άνω των δύο ατόμων» που έλεγε κι ο Παττακός, προκειμένουν να μιλήσει ο Μανωλάκης στην Πνύκα,
  ..θα τα πούμε σε άλλο σχόλιο.

  Μου αρέσει!

 9. ΜΑΙΡΗ said

  Επίσης είναι ίδιοι με αυτούς που «συνεργάστηκαν» με τους ναζί,οι γνωστοί δωσίλογοι,είναι οι ίδιοι με αυτούς που κατά την κρίσιμη διαπραγμάτευση αυτοί είχαν πάρει τη θέση των δανειστών με τα γνωστά Γερούν γερά,τα βάστα Σόιμπλε,βάστα γερά ΔΝΤ και κατά μια διαβολική σύμπτωση ανήκουν όλοι τους στη Νουδούλα.

  Άλλωστε είναι γνωστό,η Νεαφαυλοκρατία του Κούλη Μιζοτάκη είναι το κόμμα της διαπλοκής,του παρακράτους και της πατριδοκαπηλίας.

  Μου αρέσει!

  • Μέτων said

   Ρε, δεν σταματάς το παραμύθι με κακούς «ναζί», κάθαρμα έ, κάθαρμα. Γερμανοί ονομάζονται, ναι αυτοί, που εσείς τώρα προσκυνάτε και στους οποίους ξεπουλατε την Πατρίδα.

   Οι Ανέλ του Καμμένου από τον Μητσοτακισμό προέρχονται.

   Αρέσει σε 3 άτομα

   • Μad Dοg said

    Έτσι φίλε και συναγωνιστή Μέτων
    Γερμανοί ονομάζονται και οι Γερμανοί είναι φίλοι μας
    Πενθείς και εσυ κάθε 30 του Απρίλη φίλε; φέτος με βάλανε ενδοφλέβιο ορό, έπαθα αφυδάτωση φιλαράκι

    Μου αρέσει!

   • ΜΑΙΡΗ said

    Ρε μπετόβλακα Εμετών,είναι παραμύθι οι κακοί ναζί ?

    Το καταλάβαμε ότι είσαι Γερμανοτσολιάς και απόγονος δοσίλογων και ταγματασφαλιτών,μην μας το κάνεις και διαφήμιση.

    Μου αρέσει!

   • begar2 said

    χα χα χα χα χα χα
    Αμέσως επιθέσεις και βρισιές.
    Πως φαίνονται τα αριστερά φασιστόμουτρα.

    Μου αρέσει!

 10. ΜΑΙΡΗ said

  Αυτοί που προσπαθούν να απαξιώσουν την επίσκεψη Μακρόν,είναι από τη ΝΔ και τα ΜΜΕ της διαπλοκής που τους στηρίζουν,γιατί τους χάλασε το σανό που θέλουν να σερβίρουν στο πόπολο,συν ότι ο Μακρόν έγραψε κανονικά τον Κούλη Μιζοτάκη.

  Μου αρέσει!

 11. geo said

  Μανώλης Γλέζος: Δεν αποδέχομαι την βεβήλωση της Πνύκας από τον Μακρόν

  Με ένα πύρινο άρθρο στο προσωπικό του blog ο Μανώλης Γλέζος εξηγεί γιατί δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση για την εκδήλωση προς τιμήν του Εμ. Μακρόν στην Πνύκα.

  Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς υποστηρίζει ότι πρόκειται για «βεβήλωση» και τονίζει ότι «’Η ανίσχυρη ελέω μνημονίων Ελλάδα, καλωσορίζει ως επενδυτές την πιο κυνική οικονομική εισβολή, στο πρόσωπο μιας ομάδας που συνοδεύει τον Γάλλο Πρόεδρο»
  Δείτε την ανάρτηση Γλέζου, με τον τίτλο «Δεν αποδέχομαι την πρόσκληση για την σημερινή βεβήλωση της Πνύκας»:
  Η Γαλλία, ο λαός της, οι αγώνες του Λαού και οι εκπρόσωποί του είναι πάντα καλοδεχούμενοι από τον Ελληνικό Λαό.
  Θα με ακολουθεί πάντα η τεράστια συμβολή της επίσημης Γαλλικής αρχής με επικεφαλής τον στρατηγό Ντε Γκώλ και του Γαλλικού Λαού, στην μη εκτέλεση των θανατικών ποινών που μας είχε επιβάλλει το μετεμφυλιακό ελληνικό καθεστώς.
  Όμως η σημερινή επίσκεψη έχει μια σημαντική διαφορά.
  Σήμερα επιβάλλεται το δίκιο του ισχυρού.
  Η ανίσχυρη ελέω μνημονίων Ελλάδα, καλωσορίζει ως επενδυτές την πιο κυνική οικονομική εισβολή, στο πρόσωπο μιας ομάδας που συνοδεύει τον Γάλλο Πρόεδρο.
  Όσες υποδομές ακόμα δεν έχουν παραχωρηθεί, παίρνουν σειρά.
  Δεν πουλάμε, παραχωρούμε.
  Δεν επενδύουν, αυξάνουν το δικό τους πλούτο απομυζώντας κάθε ικμάδα ζωής από τον Ελληνικό Λαό.
  Απλό ισοζύγιο, απλά μαθηματικά..
  Και όλα αυτά κάτω από το καθεστώς ενός πρωτόγνωρου ιστορικά εκβιασμού.
  Με το σπαθί του εκβιαστή πάνω στο τραπέζι να συνοδεύεται από το κυνικό «Vae Victis»
  Τίποτα δεν θα αλλάξει την εκτίμησή μας για τον Γαλλικό Λαό.
  Δεν πρόκειται όμως να δεχθούμε ως τετελεσμένα αυτά που θα συμφωνηθούν ανάμεσα στις επιχειρηματικές ομάδες που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.
  Γι αυτούς τους λόγους δεν κάνω αποδεκτή την σημερινή πρόσκληση για να παραβρεθώ στη σημερινή βεβήλωση της Πνύκας.
  Μανώλης Γλέζος Αθήνα 7 Σεπτεμβρίου 2017

  Μου αρέσει!

 12. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 13. […] Μέτων στο Οσοι απαξιώνουν την επίσκεψη Μ… […]

  Μου αρέσει!

 14. […] ποιος ήταν (Μακρόν ή αν ήταν άλλος πχ ο Ολαντ το ίδιο σημαντική είναι για την Χώρα μας), το δελτίο που βάζει πρώτο θέμα τις επισκέψεις του […]

  Μου αρέσει!

 15. geo said

  Όπως η μούχλα στο ροκφόρ
  Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017

  Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στα Μνημόνια, αγοράσαμε αλήθεια, έστω και αν την πληρώσαμε παραπάνω από όσο άξιζε. Μας έφυγε ένα κατοστάρικο δισεκατομμύρια, αλλά, τουλάχιστον, τελειώσαμε με τα ψέματα.

  Η άφιξη του προέδρου Μακρόν στην Αθήνα δεν μας κοστίζει τίποτα πέρα από τα μέτρα ασφαλείας και την επίδειξη του επικοινωνιακού επαρχιωτισμού μας. Κάθε κυβέρνηση, όταν υποδέχεται ηγέτη μεγάλης χώρας παριστάνει ότι πρωταγωνιστεί σε γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Η ΕΡΤ μάλιστα, διαφημίζει την κάλυψη, αναφέροντας ότι θα δίνει εικόνα στα διεθνή μέσα. Ναι, με δύο θέματα θα ασχολείται την Πέμπτη ο πλανήτης, με την κρίση στην Κορέα και την επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα.

  Τέλος πάντων, αυτά είναι χαριτωμένα και επενδύονται με ελληνική γραφικότητα. Είμαστε ο φτωχός συγγενής που υποδέχεται τον πλούσιο θείο αν και στη Γαλλία τοποθετούμε περισσότερες προσδοκίες λόγω ειδικής σχέσης. Όχι άδικα. Αν δεν ήταν ο Ολάντ (και οι τεχνοκράτες του), τώρα αντί του Μακρόν μπορεί να υποδεχόμασταν τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, επικεφαλής σε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

  Είναι ευκαιρία, λοιπόν, μία και ξεμπερδέψαμε με τα αντιμνημονιακά ψεύδη, να τελειώνουμε και με τις ανοησίες για τη διεθνή θέση και τις συμμαχίες της χώρας. Τα πράγματα είναι απλά: σε αυτόν τον κόσμο είσαι είτε με τον Μαδούρο, είτε με τον Μακρόν. Δεν υπάρχει μέση θέση για χώρες με το μέγεθος και τα προβλήματα της Ελλάδας. Θα πας είτε από εκεί, είτε από την άλλη. Θεωρητικά δεν ετίθετο ζήτημα επιλογής για τον Αλέξη Τσίπρα. Η σωστή απόφαση ελήφθη πριν από πολλές δεκαετίες και επιβεβαιώθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Όμως τον Ιούλιο του 2015 μάθαμε ότι η έξοδος από το κλαμπ είναι μόλις δύο Eurogroup δρόμος.

  Καλή, χρήσιμη και, κυρίως, διδακτική η επίσκεψη Μακρόν. Έρχεται, βέβαια, για να πάρει τα φιλέτα που δικαιούται η χώρα του με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Εμείς τον υποδεχόμαστε περιμένοντας ευρώ, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Πολύ ωραία. Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές.

  Πριν από τρία χρόνια η «Αυγή» θα έγραφε ότι πέφτουν όρνια και πλιατσικολόγοι πάνω στα ερείπια της Ελλάδας. Τώρα θα έχει πανηγυρικούς τίτλους για μεγάλες μπίζνες με ευρωπαϊκά λεφτά. Τώρα κάτι κομματάρχες που έκαναν καριέρα πολεμώντας… τον καπιταλισμό θα διαβάζουν, περιχαρείς, τίτλους για «γαλλικό κλειδί» επενδύσεων. Και θα δηλώνουν πολιτικά αποτελεσματικοί και εξαιρετικά χρήσιμοι, έστω όπως η μούχλα στο ροκφόρ.

  Κώστας Γιαννακίδης

  Αρέσει σε 1 άτομο

 16. geo said

  Ο ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ (GΑΥ) ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ULEN ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

  Σχόλιο ιστολογίου:

  η μεταλλαγμένη πολιτική στάση του Τσίπρα μοιάζει με τα αγροτικά υβρίδια της Μοσάντο, ποτισμένος με ισχυρά φυτοφάρμακα, διπλής προσωπικότητας, προεκλογικά και μετεκλογικά.

  Είναι όλοι οι αριστεροί σαν τον Τσίπρα ή αυτός μονάχα λάλησε από την μεγάλη επιτυχία του να βρίσκεται στην εξουσία σερνάμενος στα πέντε, κατεβάζοντας και το κεφάλι στους Γερμανούς κατακτητές .

  Δυστυχώς η πολιτική εξουσία είναι πολύ επικίνδυνη όταν δίνεται απλόχερα σε παιδάκια που μια ζωή ζούσαν παρασιτικά και στο περιθώριο της πολιτικής με ποσοστά που δεν άγγιζαν ούτε το 0.5 %.

  Βέβαια τους δόθηκε η ευκαιρία να ανεβάσουν στα ύψη την πολιτική τους ιδεολογία κάνοντας της εφαρμογή, αντί αυτού προτίμησαν να ατιμάσουν και να πουλήσουν τα πάντα για την καρέκλα της εξουσίας. Μα το χειρότερο πούλησαν εκατομμύρια Έλληνες που πίστεψαν στα λόγια τους, γκρεμίζοντας κάθε όνειρο και ελπίδα ….

  Ο ΜΑΚΡΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΘ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.

  Αλ. Τσίπρας (2014): «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκποιήσει την ΕΥΑΘ»

  Γράφει ο Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

  Τα γράφω, για να μην λένε αύριο μεθαύριο αυτοί που θα υπογράψουν τα συμβόλαια και αυτοί που στη Βουλή θα εγκρίνουν την απόφαση «ιδιωτικοποίησης» της ΕΥΑΘ, ότι δεν κατάλαβαν τι έλεγαν τα κείμενα

  Εισαγωγή

  Τα διαβάζω και, παρ’ ότι άπιστος, σταυροκοπιέμαι. Η κυβέρνηση, λέει, θεωρεί την επίσκεψη του Emmanuel Macron στην Ελλάδα στις 7.-8. Σεπτεμβρίου 2017 σαν «αναγνώριση του αναβαθμισμένου γεωπολιτικού ρόλου της και έμπρακτη στήριξη της αναπτυξιακής δυναμικής της».

  Και παραπέρα: Με την επίσκεψη Macron „αναδεικνύεται ότι η χώρα μας έχει κομβικό ρόλο σε έναν εν εξελίξει διάλογο και έχει πάψει τα τελευταία χρόνια να λογίζεται ως απλός παρατηρητής.“

  Και ακόμη αυτό: „Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει την ιστορική σημασία της Ελληνογαλλικής φιλίας και συνεργασίας και τον κρίσιμο ρόλο της Γαλλίας όσον αφορά τη στήριξη προς τη χώρα μας κατά τα χρόνια της κρίσης».

  Αποτέλεσμα εικόνας για ο τσιπρας οχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού
  Η αφίσα που είχε μπροστά του ο Τσίπρας όταν ήταν εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

  Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτές οι σαπουνόφουσκες και μπουρμπουλήθρες, που το μόνο που δείχνουν, είναι η απύθμενη βλακεία, η παιδαριώδης ανοησία και η άγνοια αυτών που ο σιωνιστικός Ηγεμόνας προώθησε στην διακυβέρνηση της Ελλάδος με μόνο σκοπό να του κάνουν τη δουλειά του και είναι σήμερα το απόλυτο πιόνι των υποτακτικών του Ηγεμόνα, ΗΠΑ, Γερμανίας, Ανγκλίας και Γαλλίας;

  Άνθρωποί μου, οι πραγματικοί σκοποί της επίσκεψης του Macron στην Ελλάδα είναι άλλοι. Ο πρώτος είναι, ότι επείγεται να δείξει στη χώρα του κάποιες εξωτερικές επιτυχίες, πρίν ξεσπάσει το φθινόπωρο το κύμα της αγανάκτησης και των διαμαρτυριών των Γάλλων για τα νέα εργασιακά μέτρα που ετοιμάζει, πανάθλια απομίμηση της πολιτικής της Merkel στην Γερμανία, τουτέστιν ασυδοσία στις λεγόμενες ελαστικές σχέσεις εργασίας, το λεγόμενο hire and fire, μείωση των αποδοχών των εργαζομένων με μια γκάμα γερμανικών κόλπων ντε φάβα όπως είναι οι ενοικιάσεις εργαζομένων ή τα λεγόμενα 1-Euro Jobs, μείωση των συντάξεων και του χρόνου συνταξιοδότησης και την ανάγκη πάρα πολλών εργαζομένων να κάνουν δύο και τρείς δουλειές γιατί η μια δεν επαρκεί ούτε για το ενοίκιο κ.λπ. κ.λπ.

  Ας δούμε λοιπόν τις επιτυχίες που θα επιδιώξει να έχει ο κύριος Macron στην Ελλάδα. Και για να μην ξεχνάμε ποιος είναι ο Macron να αναφέρω ότι είναι Ιησουίτης, ανήκει στο κλαμπ των Bilderberger και ήταν πρώην τραπεζίτης στις τράπεζες επενδύσεων του Rothschild-Investmentbanker.

  Αλλά τώρα τι λέω αυτά, αφού οι Rothschilds θεωρούνται από την κυβέρνηση Τσίπρα σαν αξιόπιστα ιδρύματα, παραδείγματος χάριν με το συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών που υπέγραψε τον περασμένο Μάρτιο με την Rothschild & Cie για να βγει η Ελλάδα στις αγορές. Που στα καθαρά ελληνικά αυτό σημαίνει, ότι πλήρωσε στην Rothschild 3,2 εκατομμύρια Ευρώ για να της επιτρέψει να δανείζεται από τις τράπεζες Rothschild!

  Πάμε λοιπόν στους πραγματικούς λόγους λόγους της επίσκεψης Macron στην Ελλάδα, που οι Έλληνες οικοδεσπότες του θα τον υποδεχτούν με σημαιούλες με το σύνθημα „Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία“. Οι λόγοι αυτοί γίνονται εύκολα κατανοητοί, αν δούμε ποιούς επενδυτές κουβαλάει ο Macron μαζί του.

  Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον Louis-Roch Burgard, πρόεδρος της εταιρίας υδάτων Saur και τον Jean-Louis Chaussade, πρόεδρο της επίσης εταιρίας υδάτων Suez Environnement. Που μαζί με τα βόδια και τις αγελάδες του ΤΣΥΡΙΖΑ, μετα την άφιξή τους στην Αθήνα, τα μπλαμπλά και τα φαγοπότια, θα πάνε ντουγρού στην Θεσσαλονίκη, εκεί που από καιρό οι Γάλλοι προσπαθούν να φάνε την Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), χωρίς μέχρι σήμερα να το έχουν καταφέρει. Τώρα όμως με τον Τσίπρα ήρθε η ώρα, οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα.

  ΕΥΑΘ και Suez Environnement

  Σε ένα άρθρο μου με τον τίτλο „Χρυσόψαρα στη λίμνη των πιράνχας“, που δημοσιεύθηκε σ’ αυτήν εδώ την ιστοσελίδα στις 16.07.2012, έγραφα:

  „Η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο του „Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου“ (ΤΑΙΠΕΔ), μιας Ανώνυμης Εταιρίας (Ν3986-2011), το άρθρο 1.2 της οποίας προβλέπει, ότι „το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας“.

  Και για να μιλάμε ελληνικά, που θα τα καταλαβαίνει και ο τελευταίος άγράμματος, αξιοποίηση σημαίνει ξεπούλημα, τα δε έσοδα πηγαίνουν κατ‘ ευθείαν στις τράπεζες του σιωνιστικού Ηγεμόνα που μέχρι πρότινος μας δάνειζαν απλόχερα. Είχαν το σχέδιό τους.

  Η ΕΥΑΘ, σε αντίθεση με άλλες εταιρίες της Αθήνας (Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας, Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, Σκουπίδια κ.α.π.), είναι κερδοφόρα.

  Όμως με τις από 563/17.10.2000 και 605/27.07.2001 αποφάσεις της, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων (Δ.Ε.Α.) αποφάσισε την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την πώληση υφιστάμενων μετοχών κυριότητας της, δηλαδή του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο μέχρι τότε ήταν ο αποκλειστικός μέτοχος.

  Έτσι άρχισε το ροκάνισμα της ΕΥΑΘ Α.Ε., δηλαδή η αποκρατικοποίησή της, διότι συγχρόνως το 5,6% του μετοχικού της κεφαλαίου περιήλθαν στην γαλλική GDF Suez SA.

  Για να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται. Η GDF Suez SA, που προήλθε απο την συγχώνευση της εταιρίας γκαζιού Gaz de France (GDF) και της εταιρίας πολλών δραστηριοτήτων Suez το 2008, είναι μια πολυπλόκαμη εταιρία: Μια θυγατρική της GDF Suez SA είναι η Suez Environnement και μια θυγατρική της Suez Environnement είναι η Lyonnaise des Eaux.

  Η Suez Environnement δραστηριοποιείται στον τομέα περιβάλλοντος, που περιλαμβάνει το νερό, την αποχέτευση, την θέρμανση και υπηρεσίες τελετών. Το 2010 είχε έναν τζίρο 13,87 δισεκατομμυρίων Ευρώ και απασχολούσε 61.915 συνεργάτες.

  Η περίπτωση του Βερολίνου: Veolia Environnement κόντρα Berliner Wasserbetriebe (BWB)

  Η GDF Suez SA έχει κατηγορηθεί πολλάκις στις διεθνείς της σχέσεις για αθέμιτο ανταγωνισμό, λαδώματα, πολιτικές πιέσεις κ.λπ. Και για να ξέρουν οι Θεσσαλονικείς, τι τούς περιμένει αν η Suez γίνει κάτοχος της ΕΥΑΘ, ας δούμε πώς εξελίχθηκε η μερική ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης νερού του Βερολίνου απο την γαλλική Veolia Environnement, έναν δήθεν ανταγωνιστή της GDF Suez SA, στην πραγματικότητα όμως για δύο αδελφάκια με δαιδαλώδεις και δυσδιάκριτες διασυνδέσεις και χρηματοδοτήσεις κυρίως απο τις τράπεζες Société Générale και BNP Paribas, παραρτήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος των Rothschilds.

  H Veolia Environnement είναι ο μεγαλύτερος όμιλος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παγκοσμίως, δραστηριοποιείται στους τομείς περιβάλλοντος, ύδρευσης, διάθεσης αποβλήτων και βελτιστοποίησης ενέργειας και μεταφορών σε 72 χώρες, απασχολεί 336 000 εργαζομένους και έχει έναν τζίρο 34,5 δισ. Ευρώ (2009), με το νερό να αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο των δραστηριοτήτων του.

  Το 1999 λοιπόν η Veolia Wasser http://www.veoliawasser.de, μια στρατηγική Holding της Veolia Environnement, σε συνεργασία με τον γερμανικό ενεργειακό κολοσσό RWE, υφάρπαξε απο την Γερουσία του Βερολίνου με μυστικές συμφωνίες το 49,9 % της δημοτικής επιχείρησης νερού Berliner Wasserbetriebe (BWB), της μεγαλύτερης επιχείρησης διαχείρισης νερού στην Γερμανία, που στο Βερολίνο διαχειρίζεται την παροχή νερού και την αποχέτευση για 3,4 εκατομμύρια κατοίκους.

  Υπεύθυνος εκ μέρους της Γερουσίας του Βερολίνου ήταν ο τότε εβραίος γερουσιαστής οικονομικών Harald Wolf του κόμματος Die Linke, Η Αριστερά, που συγκυβερνούσε τότε με τους Σοσιαλδημοκράτες της SPD.

  Να σημειώσω εδώ, ότι ο Harald Wolf απο την μια μεριά αντιπροσώπευε την Γερουσία του Βερολίνου και απο την άλλη ήταν, και είναι ακόμη, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του RWE.

  Να σημειώσω επίσης, ότι το εβραιοκρατούμενο κόμμα Die Linke (Η Αριστερά), είναι το κόμμα που επισκέπτονται στο Βερολίνο ο Τσίπρας και η Παπαρήγα για να συντονίσουν τις ενέργειές τους στην Ελλάδα και να αποκτήσουν πρόσβαση στα λεφτά, που μόνο το κόμμα αυτό ξέρει που υπάρχουν.

  Η μερική ιδιωτικοποίησή της BWB απεδείχθει τόσο για μας, τους κατοίκους του Βερολίνου, όσο και για το ίδιο το κρατίδιο του Βερολίνου καταστροφική. Τα τέλη νερού και αποχέτευσης αυξήθηκαν κατά 35 έως 40% (το νερό κοστίζει σήμερα στο Βερολίνο 5,09 Ευρώ το κυβικό μέτρο, ενώ στην Κολωνία 3,15 Ευρώ και στο Μόναχο 3,21 Ευρώ), οι υποσχέσεις για την δημιουργία 2.000 θέσεων εργασίας παρέμειναν υποσχέσεις, και, επειδή στις συμφωνίες με την Veolia και το RWE είχαν ενσωματωθεί δολίως και μυστικές ρήτρες με εγγυήσεις κέρδους, η μερική ιδιωτικοποίηση της BWB απέβη για το Βερολίνο ζημιογόνα.

  Εναντίον των επαίσχυντων αυτών συμφωνιών δραστηριοποιήθηκαν σύντομα οι πολίτες, που είπαν «το νερό ανήκει σε όλους μας – το νερό είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα». Προσπάθησαν να βρούν τρόπους ανατροπής του συμβολαίου, όμως αυτό περιείχε και ρήτρες εμπιστευτικότητας, άρα δεν ήταν δυνατόν να αμφισβητηθεί δικαστικώς.

  Τον Μάιο του 2006 οι πολίτες αυτοί ίδρυσαν το λεγόμενο «τραπέζι του νερού» („Berliner Wassertisch„), στο οποίο δραστηριοποιήθηκαν πολλές και διάφορες κατηγορίες πολιτών, φορολογούμενοι, ενοικιαστές, μικρά πολιτικά κόμματα, περιβαλλοντικές οργανώσεις κ.α., με σκοπό να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα παροχής τεκμηριωμένων πληροφοριών από περιβαλλοντολογικής, οικονομικής, νομικής και πολιτικής σκοπιάς.
  Παράλληλα ξεκίνησαν μια δημόσια καμπάνια με το σλόγκαν „το νερό ανήκει στα χέρια των πολιτών – τέλος στα μυστικά συμβόλαια!“ (Wasser gehört in Bürgerhand – Schluss mit den Geheimverträgen!).

  Μέχρι τον Οκτώβριο 2010 το „τραπέζι του νερού“ είχε συγκεντρώσει 280.000 υπογραφές πολιτών, που ζητούσαν να γίνει ένα δημοψήφισμα για το θέμα. Στο δημοψήφισμα που έγινε στις 13.02.2011, 660.000 πολίτες ζήτησαν την δημοσιοποίηση των μυστικών συμβολαίων (για το κείμενο των ψηφοδελτίων (βλέπε και στο „Berliner Wassertisch-Volksentscheid„).

  Ζήτησαν επίσης να ακυρωθούν τα συμβόλαια για την εμπορευματοποίηση και μερική ιδιωτικοποίηση της εταιρίας ύδρευσης και η BWB να ξαναπεράσει στα χέρια του Δημοσίου, διότι το επιχείρημα, ότι η ιδιωτικοποίηση θα συνέβαλλε στην εξισορρόπηση του προϋπολογισμού του Βερολίνου, απεδείχθει ένας νεοφιλελεύθερος μύθος.

  Η κοινοπραξία RWE / Veolia, είπαν, πήρε ήδη πίσω το ποσό που κατέβαλε το 1999 μέσω της τιμής του νερού και μέχρι το 2029 που λήγουν τα συμβόλαια θα πάρει άλλα 1,3 δισ. Ευρώ. Απαράδεκτο.

  Ύστερα απο πολλές διαδικασίες τον περασμένο Μάιο ο νέος (εβραίος κι’ αυτός) γερουσιαστής οικονομικών Ulrich Nussbaum και ο όμιλος RWE συμφώνησαν να πουλήσει ο δεύτερος το μερίδιο που κατέχει στα Berliner Wasserwerke (BWB) πίσω στην Γερουσία. Όμως η Veolia άσκησε έφεση στο Πρωτοδικείο του Βερολίνου, ζητώντας να μην γίνει η συμφωνία αυτή δεκτή.

  Τελικά κανείς σήμερα δεν ξέρει τι γίνεται, πρόκειται για μια συστηματική επιχείρηση συγκάλυψης και δημιουργίας σύγχυσης στον κόσμο, για να εγκαταλειφθούν οι ενέργειές για την επαναδημοτικοποίηση.

  Η κοινοπραξία, όπως ανακοινώνουν τα ΜΜΕ, δεν προτίθεται να πουλήσει το μερίδιό της και θα εξαντλήσει την συμφωνηθείσα χρονική διάρκεια, δηλαδή μέχρι το 2029. Και για να μπερδέψει τον κόσμο, ξεκίνησε μια σειρά απο εκδηλώσεις για το κοινό: (29.7.2012 | City-Nacht, 4.8.2012 | Wasserfest, 23.8.2012 | 31. Berliner Wasserwerkstatt κ.π.α.

  Όμως και οι Βερολινέζοι δεν τα βάζουν κάτω. Έτσι η Transparency International Deutschland και το Κέντρο Καταναλωτών Βερολίνου έστειλαν στην Επιτροπή της ΕΕ μια επιστολή, στην οποία διατυπώνεται η υποψία, ότι στα συμβόλαια μερικής ιδιωτικοποίησης δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις των ευρωπαϊκών κανόνων για κρατικές ενισχύσεις και δημόσιες συμβάσεις.

  Κι΄αυτό, διότι τα συμβόλαια προβλέπουν μια εγγύηση κέρδους για την κοινοπραξία RWE/Veolia εκ μέρους της Γερουσίας του Βερολίνου σε περίπτωση που η Κοινοπραξία δεν θα είχε κέρδη, δηλαδή ένα είδος επιδότησης, που απαγορεύεται απο την νομοθεσία της ΕΕ, επειδή μπορεί να φέρει ανταγωνιστές σε μειονεκτική θέση (βλέπε και

  http://berliner-wasserbuerger.de/wp-content/uploads/2011/07/ Medienberichte+zur+PK+EU+Kommission+pr%C3%BCft+Vertr%C3%A4ge-1.pdf).

  Το «τραπέζι του νερού» δεν προτίθεται να τα βάλλει κάτω.

  Εξαιρετικά δύσκολο να ξεμπλέξεις όταν μπλέξεις

  Το πόσο δύσκολο είναι να ξεμπλέξεις όταν μπλέξεις, φαίνεται και στο Dokumentarfilm «Water makes Money»

  (Οίμος- Αθήνα: Σας το παρουσιάζουμε με ελληνικούς υποτίτλους)

  Αρέσει σε 2 άτομα

  • Sane said

   Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,
   5 καλεί την Επιτροπή να διατηρήσει και να υποστηρίξει την εξαίρεση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης από την οδηγία για τις συμβάσεις παραχώρησης, όταν και αν αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη οδηγία·

   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
   Ημερομηνία έγκρισης: 25.6.2015

   h**p://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A8-2015-0228+0+DOC+XML+V0//EL

   Μου αρέσει!

 17. Alexadros said

  Νetakias .com .
  Συμφωνώ με όσα αναφέρεις σε γενικές γραμμές .

  Μεταξύ κρατών (αλλά και στις περισσότερες περιπτώσεις των ανθρώπων ) , δεν υπάρχουν φίλοι , δεν υπάρχουν εχθροί ,, δεν υπάρχουν φίλοι , υπάρχουν συμφέροντα.

  Και ο κάθε ηγέτης-κυβερνήτης –(προεδρος-πρωθυπουργός-καγγελάριος) κάνει το καλύτερο για τη χώρα του.

  Η χώρα μας κατέχει σπουδαία θέση στη παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα και υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι (Γερμανία , Γαλλία , Αμερική, Ρωσία, Κίνα) να μας βοηθήσουν για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

  Από την εκάστοτε κυβέρνησή μας εξαρτάται πως θα χειρισθεί το θέμα , προκειμένου τα μεγαλύτερα δυνατά ανταλλάγματα.

  Όταν θα ηρεμήσουν τα πράγματα , θα δούμε και θα κρίνουμε τα αποτελέσματα της επίσκεψης και των ενεργειών του Μακρόν.

  Μου αρέσει!

 18. Συριζομλκς said

  Ο Μακρόν είναι ένας «φυτευτός» Γάλλος πρόεδρος της ΝΤΠ όμως η βόλτα στην Ερμού ήταν μεγάλη μαγκιά των συμβούλων του…Αλέκση εσύ βόλτα στην Ερμού πότε?ΠΟΤέ……εσύ μλκμου μονο με τον Σταυρό έχει κολλημα αλλα μια μέρα θα στον βάλουμε στον πωπωπωπω

  Αρέσει σε 1 άτομο

 19. geo said

  Μου αρέσει!

 20. © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

  Γιατί άραγε δεν «ψήνομαι» με όσα είπε ο Μακρόν για την ΕΛΛΑΔΑ ενώ αντίθετα με πείθουν όσα είπε ο Βαρουφάκης για τον Μακρόν;

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

   Αφού μας «έσωζαν»,
   όλα αυτά τα χρόνια,
   άγγλοι, αμερικάνοι, ιταλοί, κινέζοι, ρώσοι κτλ τώρα πλέον,
   καιρός δεν είναι να μας σώσουν (σαν να ήλθε η σειρά τους) οι γάλλοι;

   Μου αρέσει!

 21. […] ποιος ήταν (Μακρόν ή αν ήταν άλλος πχ ο Ολαντ το ίδιο σημαντική είναι για την Χώρα μας), το δελτίο που βάζει πρώτο θέμα τις επισκέψεις του […]

  Μου αρέσει!

 22. […] ποιος ήταν (Μακρόν ή αν ήταν άλλος πχ ο Ολαντ το ίδιο σημαντική είναι για την Χώρα μας), το δελτίο που βάζει πρώτο θέμα τις επισκέψεις του […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: