olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Liberation: Σύνθημα Μακρόν για ανασύνθεση της Ευρώπης από την καρδιά του λίκνου της Δημοκρατίας

Posted by infiltr8or στο Σεπτεμβρίου 7, 2017

Η γαλλική εφημερίδα, σε εκτεταμένο αφιέρωμα της στην επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα με τίτλο «Ο Μακρόν κάνει ευρωπαϊκή πρεμιέρα στην Αθήνα», δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συμβολική σημασία της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα, από όπου επιθυμεί να στείλει ηχηρά μηνύματα… στην Ευρώπη.

Αναλυτικά για την επίσκεψη Μακρόν αναφέρει:

«Ο Γάλλος πρόεδρος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη δύο ημερών στην Ελλάδα. Το βράδυ της Πέμπτης θα εκφωνήσει ομιλία για το μέλλον της Ευρώπης. Αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει μείζων μεταρρύθμιση της ΕΕ πριν από τις γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.
Ο Εμανουέλ Μακρόν πιστεύει ότι «ο κόσμος έχει στρέψει τα μάτια στη Γαλλία». Γιατί, όπως πιστεύει, «η μεταμόρφωση» της Γαλλίας είναι κάτι που επιθυμούν οι πολίτες της και τον εξέλεξαν πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και επιπλέον, προσδοκούν «την μεταμόρφωση της Ευρώπης με συναίνεση», «προϋπόθεση για μια νέα παγκόσμια τάξη».
Αυτά έλεγε ο γάλλος πρόεδρος στις 29 Αυγούστου στο προεδρικό μέγαρο. Αυτά θα πει και απόψε στην Αθήνα, όπου θα γίνει δεκτός από τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η σκηνοθεσία αναμένεται να είναι εντυπωσιακή: μόλις θα πέφτει η νύχτα, ο Μακρόν θα μιλήσει στην Πνύκα, στον μικρό λόφο όπου άλλοτε συνεδρίαζε η Εκκλησία του δήμου, εκεί που κάποτε ο Σωκράτης ήπιε το κώνιο. Θα βρεθεί, δηλαδή, στην καρδιά του λίκνου της δημοκρατίας του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Σίγουρα ο Εμανουέλ Μακρόν θα μπορούσε να είχε επιλέξει να μιλήσει στην ελληνική βουλή, όπως είχαν κάνει στο παρελθόν ο Φρανσουά Ολάντ και ο Νικολά Σαρκοζί. Αλλά ο Μακρόν για να εκφωνήσει το «μήνυμα εμπιστοσύνης» στους λαούς της Ευρώπης, έπρεπε να βρει ένα άλλο μέρος, εξηγεί το περιβάλλον του. Με κίνδυνο να φανεί αλλαζών, ο Μακρόν δεν κάνει πίσω όταν πρόκειται για ισχυρά σύμβολα. Ακόμη και το βράδυ της εκλογικής του νίκης επέλεξε το Λούβρο για να γιορτάσει την εκλογή του.

Ετσι, αναμένουμε στην Αθήνα, την ομιλία του «ευρωπαίου» Μακρόν. Οι συνεργάτες του επισημαίνουν ότι θέλει «να σηματοδοτήσει συμβολικά ότι μια σελίδα γυρίζει», η σελίδα της μακράς ευρωπαϊκής κρίσης, της οποίας η Ελλάδα ήταν το επίκεντρο».

Ο γάλλος πρόεδρος θα επισημάνει ότι η Ελλάδα, αφού έχασε από το 2008 περίπου το 1/4 του ΑΕΠ της, επιστρέφει σταδιακά στην ανάπτυξη, η οποία μπορεί να φθάσει και το 1,8% το 2017. Ο γάλλος πρόεδρος θα επισημάνει ότι «οι θυσίες» φέρνουν αποτελέσματα: θα πρόκειται για ένα έμμεσο μήνυμα στους Γάλλους συνταξιούχους να υπομείνουν την αύξηση 1,7% του ΦΠΑ. Οι Ελληνες συνταξιούχοι μάτωσαν επί 8 χρόνια λιτότητας και δεν έχουν δει ακόμη την ανάπτυξη που τους υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν τα πάει καλά στις δημοσκοπήσεις, όπως εξάλλου και ο Μακρόν».

 

Οι Έλληνες από «γουρούνια» έγιναν θύματα

«Το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι «ένα δημοκρατικό σκάνδαλο». Οχι, δεν το είπε ένας ακτιβιστής κατά της παγκοσμιοποίησης, αυτό δεν θα ήταν έκπληξη. Αυτός που έκανε τη δήλωση είναι ο Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere della Sierra. Και το καρφί ήταν το εξής: «Αποφασίζοντας με τέτοιο τρόπο για τη μοίρα μιας χώρας, επιβάλλοντας αποφάσεις για την περικοπή συντάξεων (…), θίγουμε τις θεμελιώδεις επιλογές μιας χώρας», είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος. Σοβαρή αποκάλυψη εκ μέρους ενός αξιωματούχου ο οποίος τον Ιούνιο του 2012, την παραμονή των κρίσιμων εκλογών στην Ελλάδα, προειδοποιούσε τους Έλληνες ψηφοφόρους ότι ήταν επικίνδυνο να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Το αριστερό κόμμα, τελικά, κέρδισε τις εκλογές τρία χρόνια αργότερα, το 2015. Και στη συνέχεια παραβίασε όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις, κάτω από τη δυναμική πίεση των δανειστών της χώρας.

Από τότε, οι μεταρρυθμίσεις αποφασίζονται συνήθως στις Βρυξέλλες πριν ψηφιστούν στην ελληνική βουλή. Το ζήτημα είναι ότι τη στιγμή που ο Εμανουέλ Μακρόν καταφθάνει στην Αθήνα, με τη φιλοδοξία να ξεκινήσει τη δημοκρατική ανασύνθεση της Ευρώπης, το σχόλιο του Μοσκοβισί επιβεβαιώνει ότι υπάρχει μια αλλαγή στο «αφήγημα» της ελληνικής κρίσης.

Γιατί δεν το έχουμε ξεχάσει. Στο πρόσφατο παρελθόν, οι Έλληνες συγκρίνονταν με αδιόρθωτα τζιτζίκια και ήταν στιγματισμένοι για την κακοδιαχείρισή τους. «Μια χώρα αμελής», έκρινε τον Μάρτιο του 2010 ο ίδιος ο Μοσκοβισί στο μπλογκ του, μιλώντας για την Ελλάδα ως κουτσή πάπια, αυτή τη χώρα που έγινε στη συνέχεια μέλος των «γουρουνιών» της Ευρώπης: οι «PIGS», όπως αποκαλούσαν την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Ισπανία.

Αλλά η ατμόσφαιρα άλλαξε: το ακρωνύμιο PIGS δεν είναι πια της μόδας. Αντί να αποκαλεί κάποιος πλέον τους Έλληνες κλέφτες ή τεμπέληδες, θεωρείται σωστό να χαιρετίζει τις «θυσίες» που έχουν κάνει. Στο Παρίσι, η νέα ανάλυση του Μακρόν καταγγέλλει δημόσια τα «κατεπείγοντα μέτρα» που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, υπό την πίεση των δανειστών. Δεν πρόκειται βέβαια για mea culpa, αλλά η Ελλάδα δεν στιγματίζεται πια.

Ο Τσίπρας από την πλευρά του αγκιστρώνεται ακόμη στην ελπίδα -που συνεχώς αναβάλλεται- να ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος, πράγμα που θα του επέτρεπε να δικαιολογήσει τις «θυσίες» που επιβλήθηκαν στους συμπατριώτες του. Αλλά αυτά που ελέγοντο παλιά δεν λέγονται πλέον για την Ελλάδα: δεν λέγεται πια ότι «οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι ματώνουν για τους Ελληνες».

infiltr8or

11 Σχόλια to “Liberation: Σύνθημα Μακρόν για ανασύνθεση της Ευρώπης από την καρδιά του λίκνου της Δημοκρατίας”

 1. Πύκτης said

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Μανώλης said

  Έ Μακρόν………., το καλτσόν, το καλτσόν.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Και Μετα Την Ελευθερια Ηρθε Ο Ροτσιλντ = Ο Θανατος said

  Αρέσει σε 2 άτομα

 4. ΠΕΡΙΚΛΗΣ said

  Μακρόν: Τί θέλει ένας τραπεζίτης στην Πνύκα;
  07/09/2017

  Καθώς η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει, γιατί επισκέπτεται την χώρα ένας ακόμη οπαδός του ακραίου κέντρου που ισχυρίζεται ότι μπορεί να μεταρρυθμίσει την Ε.Ε. από το εσωτερικό, αξίζει να θυμηθούμε ορισμένους βασικούς σταθμούς στην καριέρα του Γάλλου προέδρου – από τα χρόνια του τραπεζίτη της Ρότσιλντ, μέχρι τη χαριστική βολή στα εργασιακά κεκτημένα της Γαλλίας.

  Ο Μακρόν αποτέλεσε τον τρίτο τραπεζίτη που ανέλαβε την ηγεσία μιας χώρας της Ε.Ε. μετά την Ιταλία και την Ελλάδα, όχι όμως με κάποιου είδους κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, όπως στην περίπτωση Παπαδήμου και Μόντι, αλλά με ένα μιντιακό «πραξικόπημα».

  Όπως εξηγούσε ο Νίκος Σμυρναίος, ο Μακρόν είναι δημιούργημα του γαλλικού μιντιακού κατεστημένου που τον εκτόξευσε σε μερικούς μήνες από την αφάνεια στην κορυφή του πολιτικού σκηνικού.
  Ποσοστό των Γάλλων που κρίνει θετικά τη δράση του Μακρόν (πηγή: Ipsos, αντιπροσωπευτικό δείγμα 1000 ατόμων)

  «Η έκρηξη της αναγνωρισιμότητας και της δημοφιλίας του Μακρόν στηρίχθηκε σε μια τεράστια καμπάνια προβολής του από τα κυρίαρχα ΜΜΕ με τους ιδιοκτήτες των οποίων ο υποψήφιος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις. Για παράδειγμα, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, στα περιοδικά L’Express και L’Obs και στην εφημερίδα Le Monde, ιδιοκτησίας δύο κροίσων των τηλεπικοινωνιών των Patrick Drahi και Xavier Niel αντίστοιχα, οι οποίοι στηρίζουν τον Μακρόν, ο τελευταίος συγκέντρωσε μεγαλύτερο αριθμό άρθρων από όσο οι τρεις εν δυνάμει αριστεροί και κεντροαριστεροί υποψήφιοι μαζί».

  Όπως μας θύμιζε ο Λεωνίδας Βατικιώτης, «ο Μακρόν έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του Ολάντ. Το όνομά του, για παράδειγμα, φέρει ο νόμος που διεύρυνε το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ είναι ηθικός αυτουργός όλων των μέτρων που φιλελευθεροποίησαν την οικονομία, έτσι ώστε το 2016 το 86,4%των συνολικών προσλήψεων να είναι προσωρινές θέσεις κι εξ αυτών το 80% να αφορά συμβάσεις διάρκειας μικρότερης του 1 μήνα».

  Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε ότι πίσω από την εικόνα θριάμβου που δημιουργούσαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ο Μακρόν ήταν ένας από τους πλέον αποτυχημένους νικητές στην μεταπολεμική ιστορία της Γαλλίας, αφού στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών συγκέντρωσε μόλις το 15,4 των ψήφων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

  Επίσης, ο Μακρόν εξελέγη μέσα στον προστατευτικό θύλακα στρατιωτικής τάξης και ασφάλειας που δημιούργησε το Γαλλικό κράτος ανανεώνοντας πέντε φορές το καθεστώς έκτακτης ανάγκης και απαγορεύοντας τουλάχιστον 155 δημόσιες συνελεύσεις και δεκάδες διαδηλώσεις.

  Και ποιο ήταν το μεγάλο κατόρθωμα του προέδρου αφού ανέλαβε την εξουσία; Η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων που κερδήθηκαν τον 20ο αιώνα στη Γαλλία. Στις προθέσεις του Μακρόν περιλαμβάνεται το δραστικό ψαλίδισμα δεκάδων επιδομάτων ανεργίας (το κόστος των οποίων περνά από τος εργοδότες στους πολίτες, μέσω ειδικού φόρου), αλλά και του κατώτατου μισθού.
  Όπως εξηγούσε το περιοδικό Marianne, πρότυπο του Μακρόν αποτελούν τα λεγόμενα «κέντρα εργασίας» που δημιούργησε η Θάτσερ στην Αγγλία αναγκάζοντας τους ανέργους να δέχονται εξαιρετικά χαμηλόμισθες θέσεις χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς αν δεν ήθελαν να χάσουν ολοκληρωτικά τα επιδόματα.

  Το θατσερικό μοντέλο προτείνεται όμως, και για τα ταμεία των συντάξεων, που θα ενωθούν με στόχο να επικρατήσει ο ελάχιστος παρονομαστής των χαμηλότερων συντάξεων ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας.

  Αυτός είναι ο τραπεζίτης που δηλώνει ότι θέλει να μεταρρυθμίσει την Ε.Ε. της λιτότητας από το εσωτερικό. Προφανώς εννοούσε να φέρει το πρότυπο της Ε.Ε. στο εσωτερικό της Γαλλίας.
  Άρης Χατζηστεφάνου

  http://info-war.gr/makron-ti-theli-enas-trapezitis-stin-pnyka/

  Αρέσει σε 2 άτομα

 5. Democratia DELENDA EST - eksothen said

  Ηρθε ο δηθεν κεντρωως της Γαλλικης μασονιας με σπονσορα την ιδια την οικογενεια, Rothschild, ως πρωταγονιστης στο θεατρο που εχει στησει το μαγαζι στης Βρυξελλες για να προωθησουν οι κομμισαριοι της Ε.Ε, τα πιστα ευρο-κομουνια των τσιπροκαμενων.

  Αναρωτιεμαι, ΓΙΑΤΙ οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ «ηγετες» κρατων οπως Γαλλια, Ιταλια, Ολλανδια, Βρετανια, Σκοτια, πτοεδρος Ε.Ε, Γερμανια κ.λ.π ειναι ΑΤΕΚΝΟΙ;;

  «.the leaders of Europe have no children. France’s Emmanuel Macron has none. Same with German Chancellor Angela Merkel, British prime minister Theresa May, Italian prime minister Paolo Gentilon, Holland’s Mark Rutte, Scotland’s Nicola Sturgeon, and Jean-Claude Juncker, president of the European Commission. Sweden’s prime minister Stefan Lofven has no biological children.

  The prime minister of Luxembourg is also childless. I mention him not to cherry pick, but because it means that of the six founding members of what evolved into the European Union, five are now led by childless prime ministers «

  Καποιο μηνημα μηπως, για το υποσυνειδητο του μεσου σανοφαγου ευρωΠΕΟΥ πολιτη;;

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. Για Πιο Λογο Μισουν Τα Ζωα Οι Ευρωπαιοι Τους Θηριοδαμαστες Τους Ελληνες! said

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Democratia DELENDA EST - eksothen said

   Να προσθεσω, μια πτυχη της ιστοριας την οποια πολλοι ελληνοφωνοι, ευρολαγνοι κι ευρωΓΛΕΙΦΤΕΣ, ΔΕΝ θελουν να αντιληφθουν ‘η να σποδεχτουν παρολο που η Ιστορια καταδεικνυει την πραγματικοτητα.

   (Εδω αναφερομαι κυριως στο κατεστημενο του πολιτικου κοσμου οπως κι στην ακαδημαικη αδελφοτητα αυτων των Εθνων. Βεβαια κι κατα ενα συγκεκριμενο.ποσοστο του ιδιου του Λαου αυτου του Εθνους – παντα με λαμπρες εξαιρεσεις Φιλελληνων).


   Μεγαλυτεροι ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ, γεματοι φθονο κι πυρινη ΕΧΘΡΑ, απο τους Αγγλους κι τους Γαλλους ΔΕΝ θα βρεις εντος Ευρωπης.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: