olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Σπίρτζης: Θέλατε την Ελλάδα – Μπανανία. Ακούγατε «Μπουργκάς» και κάνατε μετάνοιες στην Κλίντον!

Posted by olympiada στο Σεπτεμβρίου 6, 2017

Η ΝΔ δείχνει καθαρά την αντίθεση της στην πολυδιάστατη εθνική εξωτερική πολιτική και στην προώθηση των εθνικών συμφερόντων.

Η Νέα Δημοκρατία που διέλυσε, απαξίωσε και, για πάνω από δέκα χρόνια, δεν συντήρησε τον ελληνικό σιδηρόδρομο, κουνάει και το δάκτυλο.

Κύριοι της ΝΔ, που μας εγκαλείτε για τα προβλήματα του ελληνικού σιδηροδρόμου,  που, όπως εσείς έχετε πει στον ελληνικό λαό, οι κυβερνήσεις σας και ο αντιπρόεδρος σας, κ. Χατζηδάκης, ως Υπουργός Μεταφορών, τα είχατε λύσει.

Για να δούμε πως αντιμετωπίσατε τα προβλήματα του ελληνικού σιδηροδρόμου:

⇒ Σπάσατε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε πέντε εταιρείες, λες και ήταν ο υπερσιβηρικός

⇒ Φορτώσατε με χρέη και υποχρεώσεις τον σιδηρόδρομο και τη χώρα. Αφήσατε να κατηγορείται η χώρα για κρατικές ενισχύσεις σε ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΤΥ 16 δισεκατομμυρίων ευρώ.  Υποχρεώσατε την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΤΥ αφήνοντας εκκρεμότητες χρεών, δισεκατομμυρίων προστίμων, στον έλληνα φορολογούμενο, χωρίς να φροντίσετε φυσικά να κλείσετε το κεφάλαιο των κατηγοριών κρατικών ενισχύσεων, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Κάτι, που μετά από σκληρή δουλειά πέτυχε η δική μας Κυβέρνηση και φαίνεται να το ξεχνάτε…

⇒ Είχατε θέσει τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε τροχιά απόλυτης απαξίωσης και ξεπουλήματος, για αυτό και δεν είχατε προχωρήσει σε καμία απολύτως συντήρηση του Σιδηροδρομικού Δικτύου για πάνω από δέκα χρόνια

⇒ Καταφέρατε να «εξουδετερώσετε» με την πολυδιάσπαση του σιδηροδρομικού έργου κρίσιμες ειδικότητες που σχετίζονται με τη συντήρηση της υποδομής και του τροχαίου υλικού, τη λειτουργία της κυκλοφορίας και των υποδομών εξυπηρέτησης επιβατών

⇒ Αποκλείσατε από οποιαδήποτε χρήση το παλαιό σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, ακόμη και για τουριστικά δρομολόγια. Και τώρα που εμείς το επιτύχαμε, κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε..

⇒ Προκηρύξατε τα Ολυμπιακά Έργα το 2006 για τον ελληνικό σιδηρόδρομο τα οποία δεν τελείωσαν ποτέ. Και καταφέραμε, το 2016-2017 να φτιάξουμε τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αθήνας, ο οποίος είχε μετατραπεί σε αποθήκη υλικών.

⇒ Μας παραδώσατε υπόχρεους σε ορφανά σιδηροδρομικά έργα αξίας 650 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς ένα ευρώ χρηματοδότησης, τα οποία δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, γιατί είχατε ήδη δύο κοινοτικά προγράμματα ανολοκλήρωτα. Καταφέραμε, – παρόλο που δεν σας αρέσει να το λέτε και επιμένετε στην καταστροφολογία – να εντάξουμε όλα τα ορφανά αυτά έργα, στο CEF (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης «Συνδέοντας την Ευρώπη«) αναδεικνύοντας την αναβάθμιση του σιδηροδρόμου στρατηγική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης

⇒ Και για να μην ξεχνιόμαστε, δήθεν ξεκινήσατε μελέτες σιδηροδρομικών έργων το Φθινόπωρο του 2014, με… χρονικό ορίζοντα  τον Δεκέμβρη του 2014. Όλα για τα μάτια του κόσμου και των ψηφοφόρων που σας εγκατέλειψαν οριστικά.  Αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο βρήκε τους πόρους για την υλοποίηση των μελετών και κατά επέκταση των κρίσιμων αυτών έργων, αλλά προχωράει βήμα – βήμα στη δημιουργία ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου

 

Συγχαρητήρια για το θεάρεστο το έργο σας. Το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν τα ρουσφέτια σας, οι σκανδαλώδεις συμβάσεις, τα συστήματα και οι υποδομές που χρυσοπλήρωνε ο ελληνικός λαός, για να μην τα λειτουργείτε και να απαξιώνονται, ώστε να μη μπορούν να χρησιμοποιηθούν σήμερα.

Δεν είχατε προβλέψει ένα ευρώ για τα λιμάνια της χώρας. Το μόνο που είχατε σχεδιάσει ήταν η πώληση τους. Τη στιγμή που η σημερινή Κυβέρνηση προβλέπει, σχεδιάζει και υλοποιεί τη στρατηγική διασύνδεση των λιμανιών της χώρας με τις σιδηροδρομικές συνδέσεις που υλοποιεί.

Προφανώς, βλέπετε με πολύ μεγάλη καχυποψία και επιφυλακτικότητα τη συμφωνία που υπογράφτηκε σήμερα,  για τη σιδηροδρομική διασύνδεση των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Θεσσαλονίκης με το Ρούσε στο Δούναβη τη Βάρνα και το Μπουργκάς στον Εύξεινο Πόντο.

Ούτε που σας πέρασε ποτέ από το μυαλό τέτοια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, πολιτική ανάπτυξης για τη χώρα και αναβάθμισης της γεωστρατηγικής της θέσης.

Ήταν ψιλά γράμματα αυτά για τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ευτυχώς για τη χώρα και δυστυχώς για σας, αυτά αλλάζουν με την πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βγάζοντας την Ελλάδα από τη διεθνή απομόνωση στην οποία την είχατε καταδικάσει.  Αυτά είδατε σήμερα, αλλά ούτε που το καταλάβατε:

Είδατε τα Βαλκάνια να μπαίνουν σε νέα τροχιά με ηγετικό τον Ρόλο της Ελλάδας. Αυτά θα δείτε και αύριο, με την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Ε. Μακρόν στη χώρα. Αυτά βλέπατε και όλο το προηγούμενο διάστημα, με κορυφαίους  ηγέτες χωρών από όλο τον κόσμο να επισκέπτονται την Αθήνα.

Και να για επανέλθουμε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, καλές οι φιέστες και οι κορδέλες, είναι όμως άλλο πράγμα οι φιέστες με μεταφερόμενους – ατσαλάκωτους εργαζόμενους και μηχανήματα σε έργα που ουδέποτε παραδόθηκαν στον ελληνικό λαό και στα οποία οι κυβερνήσεις σας πρωταγωνιστούσαν και είναι άλλο πράγμα, ο σεβασμός των χρημάτων του έλληνα πολίτη και η παράδοση ολοκληρωμένων και λειτουργικών έργων στην ελληνική κοινωνία.

Ο καθρέπτης της πολιτική σας ταυτότητας είναι το άθλιο μοντέλο του κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ που απομυζούσε τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου, για να κάνουν πάρτι τα δικά σας χαϊδεμένα παιδιά.

Καταλάβετε το! Δεν είμαστε ίδιοι. Δε θα γίνουμε ποτέ.

11 Σχόλια to “Σπίρτζης: Θέλατε την Ελλάδα – Μπανανία. Ακούγατε «Μπουργκάς» και κάνατε μετάνοιες στην Κλίντον!”

 1. Sane said

  Πολύ χειρότερα: Δεν ήταν η Clinton η πραγματική αιτία, αλλά ο Erdoghan και η Τουρκία που το θεώρησε και αυτό casus belli – θα έχανε τους δασμούς του Βοσπόρου…

  Μου αρέσει!

 2. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 3. velos said

  πολιτης κάτοικος πρώην Σοβιετικής Ενωσεως, (οπως λεμε Ευρωπαϊκής Ενωσεως), λεει την αποψη του περι ολων αυτών που βιωνουμε σημερα στην επαρχια της Ευρωπαϊκής; Ενωσεως την Ελλαδα,
  ** »ευκαιρια λοιπον για οσους μιλούσαν περι κομμουνισμού, στην πραγματικοτητα περι
  Σωσία-ληστών, απολαμβανοντας στην πλατεια την ‘φραπεδια’ η,
  αμπελοφιλοσοφούσαν στις ψησταριές με τζατζικι, μπύρα και σουβλακι …

  Μου αρέσει!

 4. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μου αρέσει!

 5. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μου αρέσει!

 6. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μου αρέσει!

 7. Ακέλας said

  Ευχαριστούμε για το άρθρο!-Επιβεβαιώνει αυτά που χρόνια λέμε!-Η Εθνική πολιτική είναι έρμαιο των προδοτικών κομματικών φατριών,που δρουν στην Χώρα σαν εκπρόσωποι των ξένων συμφερόντων,εκτός από αυτά του ΕΘΝΟΥΣ!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: