Το σκοτεινό παιχνίδι εξουσίας στους κόλπους της ΕΕ

Η οργανωμένη επίθεση ευρωπαίων αξιωματούχων προς τον Π. Μοσκοβισί, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ περί σκανδάλου στον τρόπο λήψης αποφάσεων για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, φανερώνουν ένα πρωτοφανές παιχνίδι εξουσίας στους κόλπους της ΕΕ.

Είναι προφανές οτι οι δηλώσεις Μοσκοβισί προκάλεσαν αναταράξεις στο κατεστημένο Σοιμπλε στα κέντρα λήψης αποφάσεων εντός της ΕΕ. Δεν είναι τυχαία η άμεση αντίδραση συνεργατών του προέδρου Γιουνκέρ και οι διαρροές στον τύπο περι δυσθυμίας των υπουργών Οικονομικών της ευρωομάδας προς το πρόσωπο του Ευρωπαίου επιτρόπου.

Όπως καθόλου τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η κατευθυνόμενη από τον Σοιμπλε επίθεση της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία δημοσίευσε την επόμενη μέρα άρθρο με τίτλο «Το σκάνδαλο του Μοσκοβισί».

Το σχέδιο Σοιμπλε να ξεφορτωθεί από νωρίς τον Αλέξη Τσίπρα απέτυχε. Κι αυτό παρα τις αγωνιώδεις προσπάθειες του εγχώριου μαύρου μετώπου των ντόπιων παρατρεχάμενων.

Αυτό όμως δεν πτοεί τους έχοντες τον έλεγχο της εξουσίας. Το σχέδιο είναι σαφές: Οι φωνές που ζητούν περισσότερη δημοκρατία στις διαδικασίες της ΕΕ καταπνίγονται πριν προλάβουν να ακουστούν.

Η μάχη για τον έλεγχο του παιχνιδιού θα είναι σκληρή. Και είναι δεδομένο οτι το φιλόδοξο σχέδιο του Αλ. Τσίπρα για την απεξάρτηση από τους δανειστές θα αποτελέσει πεδίο σφοδρών αντιπαραθέσεων στη μάχη της εξουσίας στους κόλπους της ΕΕ.

 

 

infiltr8or

4 thoughts on “Το σκοτεινό παιχνίδι εξουσίας στους κόλπους της ΕΕ”

  1. Δεν καταλαβαίνω !…Είναι παιχνίδι ‘κονόμας από την εξουσία, ή η ‘κονόμα εκμεταλλεύεται την εξουσία;

    Like

  2. Δεν καταλαβαίνω !…Είναι παιχνίδι ‘κονόμας από την εξουσία, ή η ‘κονόμα εκμεταλλεύεται την εξουσία;
    …Με την Γερμανία ΑΦΕΝΤΙΚΌ μάλλον ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ισχύουν!

    Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s