olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

«Σοσιαλιστική Συμπαράταξη» Το νεο ονομα της ΔΗ.ΣΥ. με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου

Posted by kalinda στο Σεπτεμβρίου 5, 2017

IMG_8749Εχουν έτοιμο ακόμη και νεο ονομα στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου για το νεο ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να κατέβει υποψήφιος αρχηγος της ΔΗ.ΣΥ.

Οπως μας εξομολογηθηκε στενός συνεργάτης του «το ΔΗ.ΣΥ. ειναι άτυχης επιλογή καθως εχει τα ίδια αρχικά με το κομμα που είχε ιδρύσει η Ντορα Μπακογιάννη» ενώ ο Παπανδρέου θέλει το Σοσιαλιστική οποσδηποτε στην ονομασία του κόμματος καθότι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!

 

4 Σχόλια to “«Σοσιαλιστική Συμπαράταξη» Το νεο ονομα της ΔΗ.ΣΥ. με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου”

 1. The more you cheat the more you learn said

  Το παίζουν σαν τους Σκοπιανούς και οι Παστόκοι,
  θα του κολλήσει στη συνέχεια ο Γαπ κι ενα «Πανελλήνια» μπροστά and he’s in business.
  😀

  Μου αρέσει!

 2. begar2 said

  Είχα την εντύπωση ότι ο Παπανδρέου τελείωσε στην Ελλάδα.

  Αλλά για να έχει πάρει τέτοια φωτιά ο κώλος σας, κάτι θα ξέρετε που σας ανησυχεί.

  Μου αρέσει!

 3. ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ ΚΑΤΩ said

  ΑΠΟΣΜΑΣΜΑΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΡΙΞΗΣ Σ Υ Ρ Ι Ζ Α
  1o Συνέδριο – Ιδρυτικό
  10-14 Ιουλίου 2013, Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου, εγκαταστάσεις Ταε Κβο Ντο
  Πολιτική Απόφαση Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ 2013

  Ζούμε το λεγόμενο «δόγμα του σοκ», που σημαίνει επίθεση τέτοιας έκτασης και κλίμακας ώστε οι αντιστάσεις να φαίνονται ανίσχυρες ή να μην προφταίνουν να εκδηλωθούν. Για τη διατήρηση της κυριαρχίας του κεφαλαίου και της παγκόσμιας κερδοφορίας του επιστρατεύονται ακραία προγράμματα λιτότητας, δραματική συμπίεση και επισφάλεια της εργασίας, ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών και επιχειρήσεων, καταστροφή μεγάλου μέρους των παραγωγικών δυνάμεων, δραματική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, αποδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών, ενίσχυση της καταστολής και των έκτακτων εξουσιών.

  Το ευρώ αντιμετωπίζεται κυρίως ως όχημα της γερμανικής πολιτικής, εντείνοντας τις ανισότητες μεταξύ χωρών και τις ταξικές ανισότητες, ενώ εφαρμόζονται στις ευρωπαϊκές κοινωνίες ασιατικά πρότυπα προς όφελος του κεφαλαίου. Το μέλλον της Ευρωζώνης αλλά και της ίδιας της Ενωμένης Ευρώπης καθίσταται διαρκώς περισσότερο επισφαλές. Ένας παγκόσμιος ακήρυχτος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη με τα κύρια νομίσματα να επιχειρούν να κατακτήσουν ευνοϊκές θέσεις.

  Στην Ελλάδα επιβάλλονται, με κυρίαρχο τον ρόλο της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή στρατηγική, από την τρόϊκα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σκληρότατα μέτρα που οδηγούν μεγάλα τμήματα του λαού σε ανθρωπιστική κρίση. Ο εθνικός πλούτος, τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες τίθενται σε καθεστώς ιδιωτικοποίησης/εκποίησης.

  Η προοπτική της Ελλάδας είναι συνυφασμένη με την προοπτική της Ευρώπης, στο πλαίσιο πάντα των ευρύτερων διεθνών εξελίξεων. Η επιβολή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών έχει γεννήσει ήδη ένα ευρωπαϊκό κίνημα αντίστασης και εξέγερσης, του οποίου το ελληνικό κίνημα αποτελεί μέρος. Η δική μας Ευρώπη βρίσκεται στον αντίποδα της σημερινής, είναι η Ευρώπη του Διαφωτισμού και της ριζοσπαστικής κριτικής του, των επαναστάσεων, του κοινωνικού κράτους, της δημοκρατίας, των μαζικών κοινωνικών κινημάτων από τα κάτω. Στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σοσιαλισμός του 21ου αιώνα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
  Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ
  13. 2. Αποτρέπουμε τη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους. Επαναδιαπραγματευόμαστε τις δανειακές συμβάσεις και ακυρώνουμε τους επαχθείς όρους τους, θέτοντας ως πρώτο θέμα τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πραγματοποιώντας λογιστικό έλεγχο.
  Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ», απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι, υποθηκεύοντας τη χώρα. Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι να
  αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει.

  13. 3. Υψώνουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση. Δεν θα υπάρχει κανείς πολίτης χωρίς το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για την επιβίωσή του, χωρίς περίθαλψη και κοινωνική προστασία, χωρίς πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της τροφής και της αξιοπρεπούς κατοικίας. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας λόγω χρέους.

  13. 4. Προχωρούμε σε μια αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη αντιμετώπιση των ελλειμμάτων, προτάσσοντας την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και την περιβαλλοντικά ασφαλή ανάπτυξη, με στόχο τη σταδιακή αύξηση των μισθών και των κοινωνικών δαπανών. Συγκροτούμε πλήρες κτηματολόγιο και περιουσιολόγιο, για την αποκατάσταση της οικονομικής δημοκρατίας. Τα δημόσια έσοδα θα προέλθουν από τη φορολόγηση του πλούτου, των καθαρών κερδών, των υψηλών εισοδημάτων, της μεγάλης ακίνητης και της εκκλησιαστικής περιουσίας, από την ακύρωση των προνομίων της ολιγαρχίας και των πολυεθνικών επιχειρήσεων και από την ανάσχεση της ύφεσης της οικονομίας.
  13. 5. Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για την παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση της ΚΤΛ ΚΤΛ

  Aς μην υπενθυμίσω τι έγινε με το δημοψήφισμα και την λαϊκή ετυμηγορία.
  Ο Σεβασμός στις αποφάσεις του λαού δεν εξαργυρώνεται με προπαγανδιστικά πολιτικαντικα μεσα .

  Μου αρέσει!

 4. ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ ΚΑΤΩ said

  EIΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΙ

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: