olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Αρχηγική εμφάνιση-μανιφεστο Παπανδρέου στην Κεντροαριστερά-Στα κάγκελα οι σημιτικοί, βενιζελικοί, ποταμίσιοι, θεοδωρικάκοι και πρετεντερηδες

Posted by netakias.com στο Σεπτεμβρίου 5, 2017

Η Kalinda πάντα καλά πληροφορημένη έχει γράψει γι αυτο πριν μια εβδομάδα, την αποψη μας θα την διαβάσετε εδω:

 1. Θνησιγενής η νέα Κεντροαριστέρα όσο και να την φτιασιδώσουν οι νταβατζήδες
 2. Γιατί ο Μητσοτάκης είναι σε πανικό με τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

ceb3ceb9cf89cf81ceb3cebfcf83-cf80ceb1cf80ceb1cebdceb4cf81ceb5cebfcf851Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, θα συμμετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως έγινε γνωστό μετά από ανακοίνωση του κόμματος.

«Πιστεύοντας ότι, η περιχαράκωση δεν συμβάλλει στη διαλεκτική εξέλιξη των πραγμάτων, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Είναι μια προσπάθεια αναγκαία, αλλά και δύσκολη, καθώς δεν υπάρχει ακόμα η ώσμωση που θα επέτρεπε την άμεση σύμπτυξη της σε ενιαίο φορέα. Ούτε το έδαφος σε αυτή τη συγκυρία, για ένα νέο μεγάλο φορέα που θα ξεκινούσε από το μηδέν, σβήνοντας μονομιάς ιστορία, μνήμες και παραδόσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κόμματος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
«Οι αρχές και οι αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, οι αγώνες και οι παρακαταθήκες των προοδευτικών πολιτών, αλλά και οι καλές στιγμές του παρελθόντος, σε ό,τι αφορά τον προοδευτικό χώρο, υποδηλώνουν πόση δουλειά πρέπει ακόμα να γίνει για να οικοδομήσουμε το αύριο. Ένα βιώσιμο, αύριο. Με μια νέα μεγάλη προοδευτική Αλλαγή.

Οι αιτίες που προκάλεσαν την ελληνική κρίση, αλλά και όσα επακολούθησαν, δείχνουν ότι η χώρα και οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν αν δεν γίνουν ιστορικής σημασίας δομικές αλλαγές, στη λειτουργία του κράτους, των θεσμών, των κομμάτων, τις αντιλήψεις, τις νοοτροπίες και τις συμπεριφορές, πολιτείας και πολιτών.
Το ελληνικό πρόβλημα, είναι ζήτημα πολιτισμού και δημοκρατίας.

Γι’ αυτό και,
Η όποια πρόοδος στην αξιολόγηση της πορείας της οικονομίας από τους δανειστές, ακόμα και η έξοδος από το μνημόνιο, δεν διασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον, αν δεν γίνουν οι απαραίτητες δομικές αλλαγές.
Η βελτίωση των δημοσιονομικών δεικτών δεν σημαίνει απαραίτητα βελτίωση της πραγματικής οικονομίας, ούτε βελτίωση της ζωής για τα πιο ευάλωτα στρώματα, αλλά και τη μεσαία τάξη που πλήρωσε το μεγαλύτερο τίμημα της κρίσης.
Η συντήρηση, όποιο χρώμα και αν έχει – δεξιά ή δήθεν αριστερά, δεν μπορεί να δώσει τις δέουσες απαντήσεις στο διακύβευμα που αφορά τη χώρα και τους Έλληνες.
Και οι δύο, έχουν πλέον αποδειχθεί ως οι καλύτεροι εκφραστές και υπηρέτες του παρασιτισμού και του πελατειασμού, που συνεχίζει να κρατά τους Έλληνες και τη χώρα σε ομηρεία.
Μια ισχυρή και μεγάλη προοδευτική παράταξη μπορεί να δώσει όραμα και προοπτική στο εγχείρημα των ριζικών τομών, που θα βελτιώσουν το κράτος, την οικονομία, την ποιότητα ζωής, προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων.
Μια προοδευτική παράταξη αφοσιωμένη και συνεπής στις αρχές και τις αξίες μας, που θα εμπεδώνει καθημερινά με το λόγο και τη δράση της, ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, απαλλαγμένο από τις παθογένειες που μας οδήγησαν στην κρίση, που θα θέτει νέους σύγχρονους συμμετοχικούς και αποτελεσματικούς κανόνες λειτουργίας και δράσης, που θα αποτελούν παράδειγμα αξιοπιστίας και πολιτικού ήθους.

Προς τούτο, δεν αρκεί να συνεργαστούμε, ούτε να βγούμε κερδισμένοι στις εκλογές. Στις σύγχρονες δημοκρατίες, τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο από τα αποτελέσματα της κάλπης, ούτε απλώς με τη συμμετοχή σε κυβερνητικά σχήματα, αλλά από τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Καθοριστικοί παράγοντες για τη μεγάλη προοδευτική Αλλαγή, είναι η κατανόηση των αιτιών που μας οδήγησαν ένα βήμα από την εθνική καταστροφή, η ρήξη με τα συμφέροντα που κρατούν σε ομηρία την πολιτική, ο αγώνας ενάντια στην ανισότητα, η προστασία των δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, η κατανόηση των νέων προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης και της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας, η εξωστρέφεια και η έμπνευση από την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία.

Πιστεύοντας ότι, η περιχαράκωση δεν συμβάλλει στη διαλεκτική εξέλιξη των πραγμάτων, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Είναι μια προσπάθεια αναγκαία, αλλά και δύσκολη, καθώς δεν υπάρχει ακόμα η ώσμωση που θα επέτρεπε την άμεση σύμπτυξη της σε ενιαίο φορέα. Ούτε το έδαφος σε αυτή τη συγκυρία, για ένα νέο μεγάλο φορέα που θα ξεκινούσε από το μηδέν, σβήνοντας μονομιάς ιστορία, μνήμες και παραδόσεις.

Όλοι μαζί μπορούμε κάτι καλύτερο. Και η διαφορετική αφετηρία, η ιστορία του κάθε φορέα που στεγάζεται στον κοινό χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αποτελούν πολιτική υπεραξία και συγκριτικό πλεονέκτημα, που διευρύνει τη βάση του προοδευτικού χώρου. Έως ότου καταστεί εφικτή μια ενιαία αφήγηση, μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια σειρά από θέματα που μπορεί να μοιάζουν δευτερεύοντα, αλλά είναι καθοριστικά, μέχρι να επικρατήσει η κριτική σκέψη, να περιοριστεί ο ξύλινος λόγος, να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη.

Προχωρώντας στα επόμενα βήματα του εγχειρήματος, πρέπει να έχουμε συνείδηση, ότι η κάθε διαδικαστική λεπτομέρεια στην εκλογική διαδικασία για τον/την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετίζεται με την οικοδόμηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης.

Το κλίμα αυτό θα συμβάλει ώστε να διεξαχθεί, τις επόμενες βδομάδες, ένας ουσιαστικός διάλογος, με εναλλακτικές θέσεις και προτάσεις για την μετατροπή των αξιακών προτεραιοτήτων μας σε πολιτικές πρωτοβουλίες και πράξεις. Συνακόλουθα θα βοηθήσει και στην αναζωογόνηση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
Ας προσπαθήσουμε, όλοι μαζί, προς αυτή την κατεύθυνση, αναλογιζόμενοι το μέγεθος της πρόκλησης και σεβόμενοι τη διαφορετικότητα του καθενός.

Μόνο έτσι θα συγκροτήσουμε μια αποτελεσματική προοδευτική πολιτική δύναμη, που θα μπορέσει να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, η οποία θα προωθήσει μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική».

15 Σχόλια to “Αρχηγική εμφάνιση-μανιφεστο Παπανδρέου στην Κεντροαριστερά-Στα κάγκελα οι σημιτικοί, βενιζελικοί, ποταμίσιοι, θεοδωρικάκοι και πρετεντερηδες”

 1. begar2 said

  Πήρε φωτιά ο κώλος σας.

  Να δεις που στο τέλος η πράσινη εγκληματική συμμορία θα πάρει περισσότερους ψήφους από το ροζ τσίρκο.

  χα χα χα χα χα

  Αρέσει σε 2 άτομα

 2. The_Mad_Dober_Man said

  Ρε βλαμμένε νετακια, το ξέρεις ότι αυτός που τρέμει μια δυναμική κεντροαριστερά, είναι ο σύριζα,
  δεν μπορεί να είσαι τόσο βλάκας που δεν το καταλαβαίνεις, η νδ πρέπει να χαίρεται
  που μοιράζονται οι ψήφοι της συριζoσυμμορίας σε άλλη συμμορία!

  Αρέσει σε 2 άτομα

  • begar2 said

   Το ξέρουν βρε.
   Γι αυτό πήρε φωτιά ο κώλος τους.

   Αρέσει σε 1 άτομο

   • Μad Dοg said

    πήγες στην Άφυτο και άρχισες τα βρε;
    βρε τρύπιος γύρισες;
    χα..χα..χα..χα
    επειδή γύρισα εγώ απο διακοπες πήρε φωτιά ο κώλος τους, ανοίγω μάτια φουλ ταήμ τωρα φελαρακι

    Μου αρέσει!

   • Hunting The Fake Dog said

    Βλημα fake τρελλοσκυλο για πες το τραβας πολυ φιστικι που εχεις μες το σωβρακο η δεν μπορεις να το βρεις;

    Μου αρέσει!

   • Πάλι τα @@ μου έπιασες said

    Το τραβάω ναι, μέσα σε λογικά πλαίσια, κάνει καλό στον προστάτη.
    είναι ο sugar daddy σου ο ντοπερμαν?

    Μου αρέσει!

   • Hunting The Fake Dog said

    Πως να το πιασω βλημα αφου ουτε εσυ δεν μπορεις να το βρεις;

    Μου αρέσει!

   • Diogenes Ο Μπουνταλάς said

    Πω ρε μλκ Διογένη είσαι τραγικός

    Μου αρέσει!

   • Hunting The Fake Dog said

    Γιατι εχω την εντυπωση οτι καποιοι νιωθουν μεγαλη απολαυση οταν κυκλοφορουν ξεβακωτοι;

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • The_Mad_Dober_Man said

    Καλημέρα φίλε,

    Το blog, το έχω ξαναπεί, είναι μια μικρογραφία της άρρωστης κοινωνίας μας, αλλα και εδώ σε αυτή
    την ανάρτηση αναλύοντας τα σχόλια, πάλι βλέπει κανείς τον ξεπεσμό της κοινωνίας και των ανθρώπων.

    Σε κατηγορεί ο μαλάκας γιατί αντέδρασες σε ένα ανήθικο τρολ!
    Αν όμως τρολαριζες με τον χειρότερο τρόπο, θα ήσουν αποδεκτός από το σκουλήκι!
    Ο fake «mad dog» όπως και ο άλλος ποντικός με το «ζαγκλάραs» όπως επίσης και ο παρανοϊκός
    «διόνυσος» είμαι βέβαιος ότι ΔΕΝ ξέρουν γιατί με μισούν και τρολαρουν, τι έχουν εναντίον μου!

    Είμαι βέβαιος ότι όλοι τους θα έλεγαν ότι τους ενόχλησε η πολλές φορες αναλυτική αυτoπαρουσίαση μου
    και των ασχολιών μου, αλλα δεν είναι αλήθεια, αν μιλούσα για την δυστυχία και φτώχεια μου δεν θα
    υπήρχε αντίδραση, τους ενοχλεί πως ένας μαλάκας (όσοι είναι Εθνικιστές είναι αυτομάτως και μαλάκας)
    σαν και μένα μπορεί να είναι και αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος!
    Η αλήθεια τους ενοχλεί και το ξέρουν ότι δεν λέω ψέματα ΠΟΤΕ!

    Είναι αλήθεια ότι και εγώ σαν αντίδραση στην υποκρισία τους το τραβούσα λιγάκι πχ, όταν έλεγα ότι το
    πρόβλημα μου σήμερα είναι ποιο αυτοκίνητο να διαλέξω, πάντα βεβαια το τελευταίο μοντέλο, ή για τα
    ταξίδια διακοπών ανά τον κόσμο, ναι δεν έπρεπε να τα λέω, αλλα, δεν είναι ψέματα, έτσι ακριβώς είναι!

    Τέλος πάντων, ο καθένας επιλέγει τον δρόμο του στην ζωή, προσωπικά χαίρομαι και ρωτώ να
    μάθω ότι δεν ξέρω από επιτυχημένους ανθρώπους, βοηθώ όσο μπορώ είτε με συμβουλές,
    είτε οικονομικά τους που έχουν ανάγκη, έχω την συνείδηση μου καθαρή και κανεις
    δεν μπορεί να με κατηγορήσει για τίποτα.

    Καλημέρα φίλε και γράψε στα αρχίδια σου τον άρρωστο υποκριτή,
    καλημέρα και σε όλους τους φίλους του Olympia.

    Μου αρέσει!

 3. Ακέλας said

  ΚΟΥ-ΔΟΥ-ΣΟ η μετάλλαξη του…ΚΟΥ-ΔΟΥ-ΝΟ!

  Μου αρέσει!

 4. Μητσάκος said

  Αρχηγική εμφάνιση μανιχέστο θα έλεγα.Μιλάμε για μέγα θράσος.Ποντάρει μάλλον στην κοντή μνήμη των ψηφοφόρων.Ξανά μανά τα ίδια με τους ίδιους.Αυτοί κάνουν την δουλειά τους που είναι η επάνοδος ή η παραμονή στον σβέρκο μας,για να παρασιτούν εις βάρος μας.Εμείς τι διάολο τους δίνουμε σημασία,την στιγμή που είναι ξεκάθαρο και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πεντακάθαρο,ότι το ΜΟΝΟ ζητούμενό τους είναι η πάρτη τους,εις βάρος μας βεβαίως-βεβαίως.
  Οι συγκεκριμμένοι λένε ότι θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο κεντροαριστερό χώρο,εδώ γελάνε,ανακατεύοντας παλιά μεταχειρισμένα υλικά που έχουν δώσει καταστροφικά δείγματα γραφής.
  Ας το καταλάβουμε επιτέλους και ας φερθούμε αναλόγως.Ιδωμεν…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: