olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Η μεγάλη δικαίωση του Ολυμπία μετά από εφτά χρόνια. Παραπέμπεται ο Χριστοφοράκος για το C4i που τον είχε φυγαδεύσει ο Παπανδρέου!

Posted by olympiada στο Αύγουστος 23, 2017

Παραπομπή Χριστοφοράκου και άλλων 17 για την προμήθεια του C4I εισηγείται ο εισαγγελέας

Δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων προκειμένου να προμηθευτεί το Δημόσιο το σύστημα ασφαλείας C4I ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, διαπιστώνει ο Εισαγγελέας Εφετών, Στέλιος Κωσταρέλος, ο οποίος εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή του άλλοτε ισχυρού άντρα της Siemens Μιχάλη, Χριστοφοράκου, και άλλων 17 κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Ο Εισαγγελέας μεταβάλλοντας την αρχική κρίση του μετά από παρέμβαση του Συμβουλίου Εφετών που διαφώνησε με την πρόταση του περί απαλλαγής του Μιχάλη Χριστοφοράκου, υπέβαλε νέα πρόταση (αριθμός 1464/2017) με την οποία ζητά να δικαστεί για κακουργηματική ενεργητική δωροδοκία “αγνώστων δημοσίων υπαλλήλων”.

Ο κ. Κωσταρέλος προσδιορίζει τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας από το 2003 έως το 2009, διάστημα που αφορά την ανάθεση του έργου της ασφάλειας στην κοινοπραξία SAICTEAM, με υποκατασκευαστή του συστήματος C4I την εταιρεία Siemens, αλλά και τον χρόνο μέχρι να υλοποιηθεί το έργο στο σύνολο του, κάτι που ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ.

Μαζί με τον Μ. Χριστοφοράκο η εισαγγελική πρόταση ζητά να δικαστούν τα πρώην στελέχη της μητρικής γερμανικής εταιρίας Ράινχαρτ-Χέρμπερτ Σίκατσεκ (Reinhard Herbert Siekaczek) και Γεργκ-Μίχαελ Κουτσενρόιτερ (Jörg-Michael Kutschenreuter), το πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens Διονύσης Δενδρινός αλλά και επιχειρηματίες και άλλα παρένθετα πρόσωπα.

Προτείνει επίσης να μην γίνει κατηγορία για τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης που αποδίδονται στην δικογραφία τόσο κατά του Μιχάλη Χριστοφοράκου, του κ. Δενδρινού και άλλων κατηγορουμένων, όπως επίσης και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου το οποίο αποδίδεται στους δύο αλλά και σε άλλα στελέχη του γερμανικού κολοσσού. Αντίστοιχα προτείνει απαλλαγή πέντε κατηγορουμένων από κατηγορίες που αφορούν το αδίκημα της απιστίας αλλά και της παθητικής δωροδοκίας.

Πριν περίπου ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2016, ο κ. Κωσταρέλος είχε υποβάλλει πρόταση στο Συμβούλιο με την οποία ζητούσε να απαλλαγεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος για το αδίκημα της απάτης αλλά και της δωροδοκίας θεωρώντας πως ο κατηγορούμενος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους. Η άποψη του ήταν πως η γερμανική εταιρία κατέβαλε μεγάλα χρηματικά ως “δωρεές” σε κόμματα εξουσίας στην χώρα ώστε να “προτιμάται” για μεγάλα έργα. Ο κ. Κωσταρέλος είχε επικαλεστεί μάλιστα στο απαλλακτικό σκεπτικό του και απόφαση της γερμανικής Δικαιοσύνης όσον αφορά τον κ. Χριστοφοράκο και ανέφερε στην πρόταση του ότι:

“Περαιτέρω με διαταγή του Ειρηνοδικείου του Μονάχου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Μ. Χριστοφοράκο, διότι ως διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα προέβη σε δωρεά διψήφιου ποσού εκατομμυρίων ευρώ προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και δη προς τους ταμίες των κομμάτων αυτών, ώστε να επηρεάσουν τους αρμοδίους υπαλλήλους και να επιταχυνθεί η παραλαβή των επιμέρους έργων της προμήθειας, ενεργώντας ενδεχομένως και κατά παράβαση των καθηκόντων τους, υπέρ της εταιρίας Siemens. Η συμπεριφορά όμως αυτή (δωρεά χρημάτων σε πολιτικά κόμματα) σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί την αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας”.

Το Συμβούλιο Εφετών τότε, όχι μόνο αρνήθηκε την εισαγγελική πρόταση, απορρίπτοντας το σκεπτικό περί των “δωρεών” αλλά με βούλευμα του διέταξε τον ανακριτή της υπόθεσης να διενεργήσει περαιτέρω ανάκριση για συγκεκριμένα αδικήματα μεταξύ των οποίων και η δωροδοκία κρατικών υπαλλήλων.

Με την πρόσφατη πρότασή του, ο Εισαγγελέας κρίνει πως τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης δεν στοιχειοθετούνται. Ως εκ τούτου, ζητά να μην εξακολουθήσουν να είναι σε ισχύ τα δυο εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί κατά του Μιχάλη Χριστοφοράκου από το 2009 για την κατηγορία της απάτης. Τα εντάλματα αυτά είχαν εκδοθεί όταν ο κατηγορούμενος δεν είχε εμφανιστεί να απολογηθεί στον ανακριτή που χειριζόταν τότε την υπόθεση της Siemens και είχε διαφύγει στην Γερμανία κάνοντας χρήση της διπλής υπηκοότητας του. Διευκρινίζει δε, πως δεν πρέπει να καταργηθούν νεότερα εντάλματα που εκδόθηκαν τόσο για τον κ. Χριστοφοράκο όσο και για τους Σίκατσεκ και Κουτσενρόιτερ για άλλες πράξεις.

Λόγω της απαλλαγής από το αδίκημα της απάτης ο Εισαγγελέας ζητεί ακόμη, να αρθεί η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που είχε επιβληθεί στον Διονύση Δενδρινό και προτείνει την επιβολή εγγύησης 250 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικών όρων στον κατηγορούμενο.

Με την εισαγγελική πρόταση ζητείται η παραπομπή για επιμέρους αδικήματα των:

1. Μιχάλη Χριστοφοράκου

2. Jörg-Michael Kutschenreuter

3. Reinhard Herbert Siekaczek

4. Διονύση Δενδρινού

5. Grant Lawrsnce Clark

6. Russell Michael Maghew

7. Αλέξανδρου Λέτσα

8. Γιώργου Καλδή

9. Σάββα Γιαννακάκη

10. Αθανάσιου Ράμμου

11. Βασίλειου Τυρογαλά

12. Γεώργιου Καραμάνη

13. Εμμανουήλ Βαρδάκη

14. Ελευθέριου Λώλου

15. Γεράσιμου Βασιλάτου

16. Παναγιώτη Αναστόπουλου

17. Ιωάννη Πετρόπουλο

18. Παναγιώτης Μέρτη

Koutipandoras.gr

3 Σχόλια to “Η μεγάλη δικαίωση του Ολυμπία μετά από εφτά χρόνια. Παραπέμπεται ο Χριστοφοράκος για το C4i που τον είχε φυγαδεύσει ο Παπανδρέου!”

 1. Φ.Π. {ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ} said

  Τάδε έφη Φ.Π. κατά τον κρίσιμο χρόνο . Επίσης έχει δια του Τύπου απευθύνει επανειλημένως ερωτήσεις σε ένα από τα ανώτατα στελέχη της εγκληματικής συμμορίας του ΠΑΣΟΚ που του ανέθεσαν την οικονομική {με ποίες προδιαγραφές ; } διαχείριση των Ολυμπιακών Εργων και των Ολυμπιακών Αγώνων κ. Γιάννα Δασκαλάκη – Αγγελοπούλου , να δηλώσει στον Ελληνικό Λαό που πλήρωσε με το αίμα του αυτά τα έργα πόσο κόστισαν ; Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Φ.Π. κόστισαν περίπου Πενήντα Δισεκατομμύρια ευρώ . Οπως ήταν επόμενο απἀντηση δεν υπήρξε από την ευνοουένη των Κ. Σημίτη , Γ. Παπανδρέου και Α. Τσίπρα , διαχειρίστρια αυτών των χρημάτων . Φυσικά ούτε και οι αρμόδιοι κατά καιρούς αυαισθητοποιήθησαν. Και δεν υπάρχει ασυλία για το εν λόγω άτομο . Υπἀρχει όμως χρονική παραγραφή την οποίαν επεδίωξαν όλοι οι αρμόδιοι ανώτατοι εισαγγελείς . Κι’ αυτό διότι πἀνω από είκοσι δις ευρώ πήγαν σε ἀγνωστους παραλήπτες !… Δηλαδή χρήμα για όλους . Η δε Δικαιοσύνη διαχρονικώς εποίησε και ποιεί τη νήσσα στην κατἀφωρη αυτή ληστεία του Ελληνικού Λαού . {Γιατί άραγε ;}.
  20 – 12 – 2015 Φ.Π.

  SIEMENS + ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ + ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ = ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ :

  α} Σύμφωνα με τις ομολογίες των υπευθύνων της αμαρτωλής αυτής εταιρίας στη Γερμανική Δικαιοσύνη , έχουν δοθεί προμήθειες σε υπουργούς κ.λ.π. Ελληνες κρατικούς λειτουργούς δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Χώρια οι άλλες θυγατρικές της εταιρίες και δη οπλικών συστημάτων. Εξυπακούεται ότι όλα αυτά τα χρήματα έχουν επενδυθεί στο εξωτερικό. Αυτός είναι ο λόγος που παρά την καλή διάθεση της Ελβετίας , της Γερμανίας κ.λ.π. κρατών να πληροφορήσουν την ελληνική κυβέρνηση περί των σχετικών καταθέσεων, η Ελληνική Κυβέρνηση , η Βουλή αλλά και η Δικαιοσύνη , αρνούνται να συνεργασθούν. Ψάχνουν τώρα δήθεν για να βρούνε το βουλευτή για το ένα εκατομύριο, που δεν περιλήφθηκε στο … «έσχες» του , για να καλύψουν τα δισεκατομμύρια της ληστείας του ελληνικού λαού που έχουν καταθέσει οι ηγέτες μας στην αλλοδαπή.

  β} Δυστυχώς τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της παραβίασης του Ν. 1608/1950 και που επιφέρουν την εσχάτη των ποινών παρεγράφησαν. Ομως ο αισχρός νόμος περί ευθύνης υπουργών που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ , των Κ. Σημίτη , Γ. Παπανδρέου , Φ. Πετσάλικου, Ευ. Βενιζέλου κ.λ.π. δεν καλύπτει και την Εσχάτη Προδοσία που διέπραξαν. Κι’ αυτό διότι η αποστέρηση πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων που υπεξήρεσαν από το δημόσιο, με την απάτη των Ολυμπιακών Αγώνων, που στοίχισαν {50} δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό, και που τα μισά από αυτά τα τσέπωσαν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και οι παρακοιμώμενοι του Κολωνακίου και της Εκάλης , συνιστά και αυτό της Εσχάτης Προδοσίας .

  Οπως επίσης και των διαφόρων οπλικών συστημάτων που αγοράσθησαν σε πολλαπλάσιες τιμές από τις πραγματικές , με γνώμονα τις προμήθειες και όχι τις ανάγκες των Ε.Δ. Δηλαδή σε χαλεπούς καιρούς , μείωσαν σκοπίμως και για δικό τους όφελος την αποτρεπική δύναμη της Ελλάδας . Ενα τρανό παράδειγμα είναι η κοστολόγηση των γερμανικών οπλικών συστημάτων, που π.χ., τα άρματα μάχης «Λέοπαρντ» , τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός στο επταπλάσιο της τιμής που πλήρωσε για τα ακριβώς ίδια η Τουρκία κ.λ.π. Δηλαδή το τότε ΚΥΣΕΑ του ΠΑΣΟΚ μείωσεν ενσυνειδήτως κατά επτά φορές την αποτρεπτική δύναμη της Ελλάδας , για να καταστούν εκατομμυριούχοι κάποιοι εγκάθετοι άνεργοι αλήτες που μας τους καπέλωσαν οι Η.Π.Α. και το Club Bilderberg . Κι’ όμως αντί να έχουν καταδικασθεί στην εσχάτη των ποινών, κυκλοφορούν ελεύθεροι , διάγουν με χλιδή προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα , και από πάνω μας χλευάζουν και μας απειλούν γιατί δήθεν τους ενοχλούμε .

  γ} Ο ανακριτής Ν. Ζαγοριανός με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Σανιδά, απέκρυψε σημαντικά στοιχεία της δικογραφίας αφορώντα τους κατηγορούμενους , για τη ληστεία της Siemens , προκειμένου να καλύψει τους δωρολήπτες υπουργούς που παρέβησαν τον όρκο , το καθήκον τους και πρόδωσαν την Ελλάδα . Εν συνεχεία έστειλε σκοπίμως ατεκμηρίωτα εντάλματα στις διωκτικές αρχές της Γερμανίας , προκειμένου να μην εκδοθεί στην Ελλάδα ο Μ. Χριστοφοράκος , για τον ίδιο λόγο. Ο δε Χριστοφοράκος έδωσε τη λίστα των δωροληπτών υπουργών, στη Γερμανική Δικαιοσύνη για να μην εκδοθει στην Ελλάδα , και η γερμανική κυβέρνηση , εκβιάζει σήμερα τους προδότες υπουργούς που δωροδόκησεν ο Χριστοφοράκος , και αυτοί για να γλυτώσουν τη φυλακή και τα κλοπιμαία, παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στους συνεχιστές του έργου του Αδόλφου Χίτλερ.

  δ} Κι’ όμως η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απεφάνθη ότι ο Ζαγοριανός έπραξε με τον καλύτερο τρόπο το καθήκον του, και ότι δεν συντρέχει λόγος να τεθεί σε προσωρινή αργία , μέχρι να καθαρίσει τη θέση του. Και το χειρότερο , του επέτρεψαν να συνεχίσει την ανἀκριση με σκοπό την αρχειοθέτηση της εν λόγω υπόθεσης !…

  Επίσης νομιμοποιήθηκε η παράνομη γνωμοδότηση – οδηγία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «Σανιδά», περί των δήθεν παραπλανηθέντων υπουργών από τους υφισταμένους τους . Κι’ αυτό διότι : Αυτοί τους παρεπλάνησαν και ούτω εδέχθησαν να δωροδοκηθούν και να καταχρασθούν τα χρήματα του ελληνικού λαού. {Ορα Μαντέλης , Τσοχατζόπουλος κ.λ.π.}. Για την ιστορία , ο μοναδικός διαφωνήσας – προς τιμήν του – είναι ο κ. «Κ. Μπαλντάς».

  Εν κατακλείδι η κάθαρση πρέπει να αρχίσει από τη Δικαιοσύνη, η οποία υπηρετεί πάντοτε τους δυνάστες . Δεν ξεχνάμε ότι επί δικτατορίας οι δικαστές έστελναν στις φυλακές και στις εξορίες τους πολίτες που ήσαν αντίθετοι με το εγκαθιδρυθέν την 21ην Απριλίου καθεστώς στην Ελλάδα . Εν συνεχεία οι ίδιοι δικαστές κατεδίκασαν παρανόμως σε θάνατο τα πρώην αφεντικά τους , τις διαταγές των οποίων εκτελούσαν με υπερβάλοντα ζήλο , όταν οι συνταγματάρχες διοικούσαν επί επτά έτη την Ελλάδα . 25 -11- 2012 Φ.Π.

  Μου αρέσει!

 2. Ακέλας said

  Καλά τώρα!-Εμείς μπορεί να τον «παραπέμπουμε»,…’ελα όμως που ο ίδιος μας …στέλνει γράμματα!

  Μου αρέσει!

 3. […] Η μεγάλη δικαίωση του Ολυμπία μετά από εφτά χρόνια. Παρ… […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: