olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Όταν η Μέρκελ υποκλίθηκε στον Προκόπη Παυλόπουλο

Posted by olympiada στο Αύγουστος 12, 2017

Η μεγάλη ΣΥΓΝΩΜΜΗ στην Ελλάδα και η αναγκαίοτητα επιστροφής της Ευρώπης στις ιδρυτικές της αξίες! Στην έναρξη μάλιστα της προεκλογικής εκστρατείας!

Η Καγκελάριοε υιοθέτησε πλήρως και επανέλαβε λέξη προς λέξη τις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης, όπως τις ορίζει εδώ και χρόνια στα βιβλία του και στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο Έλληνας ΠτΔ.  Τοποθετήσεις, για τις οποίες ο εδώ εσμός νεοφιλελεδων, οι Μπάμπηδες, οι Αρούληδες και όλο το συφερτό, έφταναν στο σημείο να τον κατηγορούν ως λάτρης της δραχμής!

«ελευθερία, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, κοινωνική οικονομία της αγοράς, προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», οι αξίες της Ευρώπης κατά την Μέρκελ. Όπως τις είχε απαριθμήσει ο Προκόπης Παυλόπουλος στην προπσφατη συνάντηση τους.

 Διότι αυτή είναι η πρώτιστη προσφορά της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ανθρωπότητα. Να υπενθυμίζει τις αξίες του πολιτισμού και του ανθρωπισμού ως κύρια, διαχρονική παραγωγός αυτών.

 Αυτό είναι και το υπέρτατο καθήκον κάθε έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας. Το οποίο ο νυν πρόεδρος Κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, φέρει εις πέρας ακούραστα και αξία ως Έλλην.

Ξεκινώντας σήμερα από το Ντόρτμουντ της Βεστφαλίας τον προεκλογικό της αγώνα, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε μια ξεκάθαρη δήλωση για την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ΕΕ και την εξάλειψη των στερεοτύπων.

Ζήτησε να σταματήσει η στοχοποίηση λαών στην Ευρώπη, λέγοντας: «Δεν θα πρέπει να γενικολογούμε και να λέμε […] οι Έλληνες δεν μπορούν να εργάζονται, οι Γερμανοί είναι φετιχιστές της λιτότητας. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξιοπρέπεια»

Μπορεί παλαιότερα να ήταν η ίδια που προωθούσε στερεότυπα, όπως αυτό που υποστηρίζει πώς οι Έλληνες είναι «τεμπέληδες» και εργάζονται λιγότερο από τους συμπατριώτες της, Γερμανούς, όμως πλέον φαίνεται πώς, διαβλέποντας τους κινδύνους για τη συνοχή της ΕΕ, η Άνγκελα Μέρκελ έχει πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή στροφή 180 μοιρών.

Έτσι, ξεκινώντας σήμερα από το Ντόρτμουντ της Βεστφαλίας τον προεκλογικό της αγώνα, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε μια ξεκάθαρη δήλωση για την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ΕΕ και την εξάλειψη των στερεοτύπων.

Εκτός από τα θέματα που αφορούν στην εσωτερική πολιτική, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, η καγκελάριος αξιοποίησε την ευκαιρία για να επισημάνει τη σημασία της ΕΕ για τη Γερμανία. Η ενίσχυση της, τόνισε, συνιστά και ενίσχυση της Γερμανίας.

«Θα πρέπει να μας είναι ξεκάθαρο» επισήμανε, «πως είναι προς το δικό μας συμφέρον, προς το συμφέρον της ειρήνης, της ευημερίας, της επικράτησης των αξιών μας -που, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, εξακολουθούμε να τις μοιραζόμαστε στην Ευρώπη».

Σε αυτό το πλαίσιο και αναφερόμενη στις αξίες που διέπουν την ΕΕ -«ελευθερία, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, κοινωνική οικονομία της αγοράς, προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας»- η καγκελάριος ζήτησε απ’ όλους να μην στοχοποιούν άλλους λαούς και να μην τους κατατάσσουν σε κατηγορίες.

Δεν θα πρέπει να γενικολογούμε και να λέμε γενικώς «εκείνοι» τόνισε. Δηλαδή, «οι Έλληνες δεν μπορούν να εργάζονται, οι Γερμανοί είναι φετιχιστές της λιτότητας. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξιοπρέπεια», όπως ανέφερε.

Όπως και σε άλλους λαούς, έτσι και στη Γερμανία «υπάρχουν τόσο τεμπέληδες όσο και εργατικοί» κατέληξε.

Μιλώντας στους προσκεκλημένους, η καγκελάριος εστίασε την προσοχή της στις θέσεις του προεκλογικού της προγράμματος που αφορούν τα κοινωνικά, οικονομικά και ζητήματα νέων τεχνολογιών.

Η Μέρκελ εξήρε το γεγονός ότι στο διάστημα της 12χρονης θητείας της ως καγκελάριος επιτεύχθηκε σημαντική μείωση της ανεργίας. Σε αυτή την επιτυχία συνέβαλε, σύμφωνα με την καγκελάριο, το νομικό πλαίσιο, που όμως δεν είναι τέλειο. Ένα από τα αρνητικά φαινόμενα των μεταρρυθμίσεων είναι, επεσήμανε, ότι δεν λειτουργούν σε όλους τους τομείς της οικονομίας οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, αναφέρθηκε στο γνωστό σκάνδαλο παραποίησης ρύπων στους κινητήρες ντίζελ και ζήτησε από την αυτοκινητοβιομηχανία να ανακτήσει ξανά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αλλά και να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για να αναπτύξει νέες τεχνολογίες – προπαντός σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών απέρριψε πάντως την καθιέρωση ποσοστώσεων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αναφορικά με το ζήτημα των συντάξεων, η Άνγκελα Μέρκελ υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που επιτεύχθηκε πριν δέκα χρόνια με τους Σοσιαλδημοκράτες και η οποία έχει οδηγήσει σε αισθητές μειώσεις των εσόδων των συνταξιούχων. Η καλύτερη αντιμετώπιση για την μείωση της φτώχειας στους ηλικιωμένους, υποστήριξε, είναι η μείωση της ανεργίας.

6 Σχόλια to “Όταν η Μέρκελ υποκλίθηκε στον Προκόπη Παυλόπουλο”

 1. Anaconda said

  Η Μέρκελ μας πλήρωσε τις γερμανικές οφειλές;
  Όχι.

  Άρα λέτε αηδίες για να κοροϊδέψετε και να αποπροσανατολίσετε.
  Βάζετε πλάτη στο γερμανικό πλιάτσικο, όπως ο Καραμανλής.

  Μου αρέσει!

  • Ευριπίδης Μπίλλης said

   Ο 2ος επίορκος πρόεδρος σύμφωνα με το άρθρο 33 του όρκου του του Συντάγματος, να προστατεύει την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων».

   Αφού σύμφωνα με το άρθρο 14.5 της πρώτης δανειακής σύμβασης δέχεται την υποδούλωση τους.

   Επιπλέον είναι πραξικοπηματίας αφού αντί να επιβάλει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος πρωταγωνίστησε θρασύτατα στην καταπάτηση του.

   Άρθρ0 33. 2 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Βουλής τον ακόλουθο όρκο:
   «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού».

   Άρθρο 14.5 πρώτης δανειακής σύμβασης (υποδούλωσης των Ελλήνων και υποθήκευσης του Εθνικού και ιδιωτικού πλούτου της Ελλάδας:
   Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.

   Μου αρέσει!

   • ΔίΟΝ said

    Συγχωρηστε με καλε μου Κυριε Ευριπιδη, αλλα επειδης ειμαι κ λιγο Στοκος,
    τι, ακριβως, εννοει ο ποιητης του ανωτερω κειμενου λεγοντας:
    «στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος»;;;;;;

    ευχαριστω

    Μου αρέσει!

  • Ζαγκλαράς Στέλιος said

   Ρε φιλε ανακοντα με γλυφεις λιγο το παπαρι μου που εινε πρισμενο δεν βρισκω τον πυκτη γιαφτο

   Μου αρέσει!

 2. Ζορπίδης Κωστας said

  Η προσφορά του προέδρου Παυλόπουλου στην ανάταση της χώρας είναι τεράστια. Έχει συμβαλλει τα μέγιστα στο να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Να εισακουστούν οι ανησυχίες των Ελλήνων. Και να αναγνωριστεί επιτέλους η Ελλάδα ως ισότιμος και υπεύθυνος συνομιλητής.
  Δεν είναι τυχαίο οτι πολλές από τις προτάσεις του προέδρου έχουν υιοθετηθεί από τους ευρωπαίους αξιωματούχους ως ευρωπαϊκές προτάσεις.
  Ούτε είναι τυχαίο οτι χαίρει ευρειας εκτίμησης όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, όπου η χώρα μας προσφάτως εμφανίζεται ενισχυμένη και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο με πρωτοβουλία του προέδρου.

  Μου αρέσει!

 3. Θυμήθηκαν τώρα οι Γερμανοί τις ιδρυτικές της Ευρώπης. Αυτές για τις οποίες κανει αγώνα να τους υπενθυμίσει ο πρόεδρος από της ανάληψης των καθηκόντων του. Και ξαφνικά ως δια μαγείας τους ήρθε θεία επιφώτιση να τις θυμηθούν.
  Δεν ντρέπονται λέω εγώ τα κοπρόσκυλα!
  Έχουν μετατρέψει την Ευρώπη σε φέουδο των βαρβάρων και έχουν το θρασος να μιλάνε για αξίες!
  Ο πρόεδρος οφείλει να συνεχισει τον έντιμο αγώνα που κανει και να δώσει μαχες για να ριζώνει στο μυαλό των βαρβάρων οτι η Ελλάδα και ο ευρωπαϊκός νοτος δεν είναι κτήμα τους.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: