olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΣΥΘΕΜΕΛΑ όλη η Νεα Δημοκρατια απο την δημοσκοπηση των 6 Ρίχτερ

Posted by kalinda on August 10, 2017

 

 

IMG_7251Πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες ώρες σχετικά με τη δημοσκόπηση που διεξήγαγε εταιρεία για λογαριασμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ και η οποία έδειχνε βραχεία κεφαλή για τη Νέα Δημοκρατία στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Μία τέτοια δημοσκόπηση όμως δεν άρεσε πολύ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο κάλεσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο να δημοσιοποιήσει την έρευνα… κάτι που έγινε.

Παρακάτω ακολουθούν τα αποτελέσματα που έβγαλε η εταιρεία Commonview:

 

Στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ μικρό προβάδισμα, στα όρια του στατιστικού λάθους.

IMG_7251

Υπενθυμίζεται ότι στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ποσοστό που υπολειπόταν από το εθνικό του ποσοστό, η δε ΝΔ είχε «επιδόσεις» ανώτερες του πανελλαδικού της ποσοστού.

Στο καθιερωμένο ερώτημα, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας, ένας στους δύο απαντά «κανέναν από τους δύο» (σ.σ. τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη).

Από εκείνους όμως που επιλέγουν έναν από τους δύο πολιτικούς, ο Αλ. Τσίπρας προηγείται με βραχεία κεφαλή.

 

IMG_7252

Οι ερωτώμενοι δηλώνουν επίσης εξίσου μη ικανοποιημένοι από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση (στα γνωστά, υψηλά ποσοστά).

Για κυβέρνηση

IMG_7253

 

Για αξιωματική αντιπολίτευση

 

 

IMG_7254

7 Responses to “ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΣΥΘΕΜΕΛΑ όλη η Νεα Δημοκρατια απο την δημοσκοπηση των 6 Ρίχτερ”

 1. begar2 said

  Για τς υπόλοιπες περιφέρειες υπάρχουν στοιχεία;

  Like

 2. Tidis said

  ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 300.

  ΡΩΤΗΣΑΝ ;;;;

  Like

  • Patsiouras M said

   …μπορουμε ν’απαλαχθουμε! ψηφισουμε ΛΕΥΚΟ!!και τοτε μπορει να κρεμαστουνΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.-

   Like

 3. begar2 said

  Και που να δεις στο χωριό της γυναίκας μου.
  Βγάζει 100% ΣΥΡΙΖΑ. Τον ψηφίζουν και οι 70 κάτοικοι.
  Μιλάμε για μεγάλο πανικό στη ΝΔ.

  Like

 4. Reblogged στις penelopap.

  Like

 5. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Αποτελέσματα έρευνας για τη Δυτική Μακεδονία

  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 18 Ιουλίου έως τις 28 Ιουλίου 2017 διαδικτυακά, στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, μέσω ερωτηματολογίου που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Commonview.

  Το δείγμα 459 ατόμων, είναι στρωματοποιημένο κατά φύλο, ηλικία, γεωγραφία και επάγγελμα.

  commonview
  Η Ομάδα

  Είμαστε μια ομάδα νέων επιστημόνων από διάφορα επιστημονικά πεδία όπως της πληροφορικής, της στατιστικής, των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών και της επικοινωνίας, με πλούσια εμπειρία του καθενός και της καθεμιάς στον τομέα τους.

  Έχοντας υπόψη τα μεθοδολογικά προβλήματα, και όχι μόνο, που αντιμετωπίζει η κοινωνική έρευνα στη Ελλάδα φιλοδοξούμε την επιτυχή εφαρμογή και υλοποίηση νέων ερευνητικών εργαλείων τα οποία θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά ζητήματα που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς όσους ασχολούνται με την κοινωνική έρευνα.

  Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας διαδικτυακής πύλης η οποία θα προσφέρει διεπιστημονικές και σύνθετες προσεγγίσεις για την ανάλυση των στάσεων και των τάσεων που αναπτύσσονται.

  Like

 6. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  commonview
  Η ομάδα μας διοργανώνει έρευνες κοινής γνώμης χρησιμοποιώντας το Active Sampling, που προϋποθέτει την εθελοντική συμμετοχή στην εκάστοτε έρευνα. Οι έρευνες διενεργούνται διαδικτυακά στοχεύοντας κατ’ αρχάς στη μέγιστη δυνατή ανταπόκριση της κοινωνίας.

  Η έμφαση δίνεται όμως στη ποιότητα του δείγματος και όχι στην ποσότητα, αφού μετά τη συγκέντρωση του συνόλου των απαντήσεων, ένα νέο δείγμα που καλύπτει πλήρως την αντιπροσωπευτικότητα του υπό εξέταση πληθυσμού, δημιουργείται από τους έμπειρους στατιστικολόγους μας.

  Στόχος μας είναι να έχουμε στη διάθεσή μας μια δεξαμενή χρηστών, από την οποία θα αναδεικνύεται το κατάλληλο δείγμα για την έρευνα που θέλουμε να κάνουμε, ένα δείγμα που θα καλύπτει τις δύο βασικές προϋποθέσεις της επιτυχίας μιας έρευνας όσον αφορά τη δειγματοληψία, την αντιπροσωπευτικότητα και την τυχαιότητα.

  Ποια είναι η αναγκαιότητα αυτής της προσπάθειας;

  Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται αρκετές αστοχίες στον τομέα των ερευνών, κυρίως όσον αφορά την ικανότητά τους να προβλέψουν αλλά και να παράξουν αξιόπιστα αποτελέσματα. Αυτό κατά τη γνώμη μας είναι απόρροια πολλών παραγόντων και δεν παρατηρείται μόνο στη χώρα μας.

  Η συνήθης πρακτική των τηλεφωνικών ερευνών χάνει ολοένα την αποτελεσματικότητά της, αφ’ ενός λόγω της περιορισμένης χρήσης των σταθερών τηλεφώνων, τα οποία έχουν γίνει δεύτερης κατηγορίας μέσα επικοινωνίας και αφ’ ετέρου της μειούμενης διεισδυτικότητάς τους στα νοικοκυριά. Επίσης η αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου από όλες τις ηλικίες μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με αυτήν του σταθερού τηλεφώνου.

  Ειδικότερα στη χώρα μας, βιώνουμε μια κατάσταση γενικευμένης ρευστότητας. Δείκτες ή συγκεκριμένες μεταβλητές που θεωρούνταν ορόσημα για την οποιαδήποτε συμπεριφορά δεν είναι πλέον αξιόπιστοι. Στην πολιτική έρευνα, οι εκλογικοί προσδιοριστικοί παράγοντες του παρελθόντος, όπως η γεωγραφία ή η κομματική ταυτότητα έχουν σημαντικά μειωμένη ισχύ. Στις έρευνες καταναλωτικής συνήθειας επίσης, το επάγγελμα δεν συνδέεται πλέον άμεσα με brands ή διαθέσιμο εισόδημα για κατανάλωση.

  Η διαδικτυακή έρευνα προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων έναντι της τηλεφωνικής, αφού το κόστος είναι μειωμένο, εξαλείφεται ο κίνδυνος λάθους στην εισαγωγή δεδομένων (γίνεται αυτόματα), η έρευνα διενεργείται πολύ ταχύτερα χωρίς η στατιστική σημαντικότητα να μειώνεται.

  Με την εξέλιξη της τεχνολογίας μας παρέχεται η δυνατότητα χρήσης πολύπλοκων στατιστικών μοντέλων, όπως και άλλων εργαλείων που στο παρελθόν δεν ήταν δυνατό. Ο χρόνος που σπαταλά αυτός/η που μετάσχει στην έρευνα μειώνεται συνεπώς η δημιουργία της δομής του ερωτηματολογίου γίνεται πιο ευέλικτη και πιο βαθιά.

  Σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο υπάρχει πάντοτε η αναγκαιότητα προσαρμογής, ειδικότερα στον τομέα της επιστήμης.

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: