olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Mία γενιά από ηλίθιους; – Εξαιρετικό άρθρο ενός 14χρονου νέου που όλοι πρέπει να διαβάσουν

Posted by netakias.com στο Αύγουστος 6, 2017

Όσο και αν είναι επώδυνο για μένα, δυστυχώς ανήκω σε αυτήν τη γενιά. Αναφέρομαι βεβαίως, βεβαίως στη γενιά ανθρώπων που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα την περίοδο από 1998 και πάνω. Μια γενιά που μεγάλωσε με σύντροφο την τεχνολογία. Μία γενιά που πήρε τελείως διαφορετικό δρόμο από την προηγούμενη, μια πορεία που ίσως δεν είναι αναστρέψιμη. Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτή τη νέα γενιά;

Ποιος ή τι ευθύνεται τελικά για αυτήν την κατάληξη; Ευθύνεται η υπερβολική «δόση» τεχνολογίας που έχουν λάβει τα σημερινά παιδιά, χωρίς να γνωρίζουν πως να την χειρίζονται και να την αξιοποιούν ώστε να αποκομίσουν τα οφέλη της; Ή μήπως ευθύνεται η στάση και η διαπαιδαγώγηση των γονέων προς τα παιδιά; Γιατί σίγουρα δεν φταίει μόνο το διαδίκτυο και το Facebook για αυτήν τη κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Γιατί πραγματικά είναι τρομακτική… Ας αρχίσουμε λοιπόν…

Τα παιδιά της νέας γενιάς κρίνουν και κρίνονται με βάση την εξωτερική εμφάνιση και ΜΟΝΟ. Έχουν δώσει τεράστια βαρύτητα στο πως φαίνονται και στο πως δείχνουν, όχι στο πως πραγματικά είναι! Δεν ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια του ψυχικού τους κόσμου, της κριτικής τους σκέψης και της δημιουργικότητας τους και δεν δέχονται εύκολα το διαφορετικό. Δεν βάζουν στόχους, δεν έχουν όνειρα και οράματα για τη ζωή τους.

Αντιθέτως, επιζητούν μόνο την κοινωνική αποδοχή, συμμερίζοντας τις απόψεις και ακολουθώντας τα στερεότυπα της μάζας. Ασχέτως αν αυτές τους εκφράζουν ή όχι! Πάρτε για παράδειγμα … Βλέπεις όλα τα σημερινά παιδιά σαν «μαζικοποιημένα zombie» να ακολουθούν την κάθε ανόητη και ανούσια μόδα (ξέρουν τι κάνουν αυτοί που τις πλασάρουν), προσπαθώντας να το παίξουν κάποιοι που στα αλήθεια δεν είναι! Δεν το φιλτράρουν από τον εγκέφαλο τους και δεν σκέφτονται, αν πράγματι αυτή η μόδα αποτελεί ένα μέσο έκφρασης για αυτούς. Την ακολουθούν επειδή το ίδιο πράττει και η μάζα, και έτσι γνωρίζουν ότι θα λάβουν κοινωνική αποδοχή από τους πολλούς. Κάτι τέτοιο φυσικά αποτελεί μεγάλη αδυναμία και σοβαρό πλήγμα για την προσωπικότητας τους, σε μια ηλικία όπου μπαίνουν οι βάσεις για την διαμόρφωση της.

(εύκολη επιρροή = μια κυβέρνηση αθλίων με πολίτες πρόβατα και έχω και χίλια αλλα παραδείγματα). Όχι πως τώρα δεν είμαστε πρόβατα, αλλά αυτό δεν αφορά το παρόν θέμα. Για όσους θέλουν να πάρουν μία γεύση από αυτήν την κατάσταση, απλά επισκεφτείτε τον δημοφιλή ιστόχωρο κοινωνικής δικτύωσης,Facebook. Γιατί ΔΕΝ νοείται σημερινό παιδί χωρίς να κατέχει λογαριασμό στο Facebook. Ποζεριά, Καγκουριά, check – in όπου στο γ@μημένο κόσμο βρίσκονται, με την μόνη τους αγωνία να είναι για τον αριθμό των likes που θα λάβουν. Δεν προβληματίζονται για τίποτα στη ζωή τους, και η διανοητική τους κατάσταση έχει φτάσει να είναι ισάξια ενός κούτσουρου.

«Η τεχνολογία ξεπέρασε την ανθρώπινη αλληλεπίδραση » όπως είπε και ο Αϊνστάιν. Τα σημερινά παιδιά δεν μπορούν να συναισθανθούν αληθινά,αφού η ανθρωπιά τους έχει χαθεί. Δυστυχώς η μέρα που ανέφερε ο Αϊνστάιν έχει φτάσει: «Ο κόσμος θα έχει μία γενιά από ηλίθιους»

Ίσως οι σκέψεις μου για την «ευλογημένη» αυτή γενιά σας φαίνονται σκληρές και απαισιόδοξες. Προσπαθώ απλά να είμαι ρεαλιστής. Μην ξεχνάτε πως εγώ τα ζω καθημερινά. Αλλά όποιο και αν είναι το πρόβλημα μπορούμε να το αλλάξουμε όλοι μαζί, γιατί ποτέ δεν είναι αργά. Καλώ και τα ίδια τα παιδιά που έχουν λίγο μυαλό, να σκεφτούν και προβληματιστούν για όλη αυτή τη κατάσταση. Μπορεί τώρα να εκφράζω τα παράπονα μου κατ’ αυτόν το τρόπο, αλλά θα προσπαθήσω όπως μπορώ να βοηθήσω και να αφυπνίσω τους συνομήλικους μου (τους φίλους μου τουλάχιστον). Το ίδιο να πράξετε και εσείς!

Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι σε όλα τα παιδιά της γενιάς, γιατί γνωρίζω ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αναφέρομαι στη μάζα, δηλαδή στους πιο πολλούς. Και ούτε εγώ το παίζω πιο έξυπνος από αυτούς.Ίσως να είμαι λίγο πιο αφυπνισμένος!

Υ.Γ.2 Δεν είμαι ΚΑΤΑ του Facebook. Και εγώ ο ίδιος κατέχω λογαριασμό, αλίμονο. Είμαι κατά όλης αυτής της κατάστασης που επικρατεί εκεί.

Φοβάμαι τη μέρα που η τεχνολογία θα ξεπεράσει την ανθρώπινη επαφή… Ο κόσμος θα αποκτήσει μια ολόκληρη γενιά ηλιθίων…

Αϊνστάιν

11 Σχόλια to “Mία γενιά από ηλίθιους; – Εξαιρετικό άρθρο ενός 14χρονου νέου που όλοι πρέπει να διαβάσουν”

 1. KOSTAS said

  Υπάρχουν αντίστοιχα άρθρα για την γενιά του κινηματογράφου, για την γενιά του τηλεφώνου και την γενιά της τηλεόρασης, όλες θεωρήθηκαν κατεστραμένες γενιές ενώ μας είχαν σε εκμετάλλευση ή μας οδηγούσαν σε πολέμους οι καλλιεργημένοι με πτυχία και μεταπτυχιακά οι φωτισμένοι σαν και εσάς.

  Αρέσει σε 2 άτομα

  • SELLAS...HELLAS...ΕΛΛΑΣ=ΦΩΣ-ΕΛΗΝΙΣΜΟΣ said

   ΜΟΝΟΝ ΖΟΜΠΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΙ ΓΕΝΝΕΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ.ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΠΛΕΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ.

   Αρέσει σε 2 άτομα

   • KOSTAS said

    Early Opinions and Uses

    Initially, the telephone received tremendous criticism. Many believed that Bell himself was an impostor who had created a “ventriloquist” machine that was incapable of transmitting the human voice “through a wire” (Casson, 1910, p.43). The London Times referred to Bell’s invention “as the latest American humbug” while other experts in the field of electricity preached that the invention “could never be of any practical value” (Casson, 1910, p.43). The Boston Times stated that the most serious aspect of Bell’s invention “is the awful and irresponsible power it will give to the average mother-in-law who will [now] be able to send her voice around the habitual world” (Casson, 1910, p.45).

    Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   τα καημενα ζουν ολη τη ζωη τους μεσα σε μια σελφι, τους εγινε αυτοματισμος να πουλαν ενα αδειο εαυτο μεσα απο «στημενη

   ευτυχια» , και χωρις καμερα , αυτο «ζουνε» και παραμυθιαζουν και την παρτη τους την ιδια πρωτη και καλυτερη..

   Μου αρέσει!

  • KOSTAS said

   There were fears that other people could also listen in on the telephone conversations, or that the sounds from telephones could make you deaf or crazy. … Even telegraph companies encouraged false rumors that the telephone had bad effects because they were afraid of the competition.» (Parker, 1995, p. 21)

   Μου αρέσει!

 2. Χρήστος said

  Φοβικός με την τεχνολογία, ίσως και άσχετος ή ανίκανος να την χρησιμοποιήσει, οπισθοδρομικός, κομπλεξικός, δογματικός, φασιστάκος, κριτής των πάντων, εγωιστής, ρατσιστής, με δυσκολία στην επικοινωνία, αντικοινωνικός, περιθωριοποιημένος, εγκλωβισμένος σε «πρέπει» και «μη», είναι κάποια από τα συμπεράσματα που βγάζω για τον «ρεαλιστή» αρθρογράφο, χρησιμοποιώντας τη δική μου διαφορετική, ελλειπή κριτική ικανότητα! Φυσικά λόγω του νεαρού της ηλικίας του οι ευθύνες για τον τρόπο που σκέφτεται βαραίνουν κυρίως τους γονείς του!

  Μου αρέσει!

  • Γ.Χ. said

   τους γονείς>/b> του, πολύ σωστά!
   Λοβοτομημένος από τις δικές τους ιδεοληψίες και μόνον και καμιά σχέση με προσωπική ΑΠΟΨΗ!
   Και μάλιστα «ώριμη» όπως θέλει να φαίνεται.

   Είχα γνωστό γιό αστυνομικού.
   Δεν φαντάζεστε τί αρρώστιες κουβαλούσε από τις άρρωστες αντιλήψεις του πατέρα του για την κοινωνία.
   Την αδυναμία του να έχει μία υγιή θεώρηση και επικοινωνία με αυτήν την πλήρωσε τελικά με αυτοχειρία!

   Μου αρέσει!

   • Γ.Χ. said

    Και όμως τέτοια λοβοτομημένα παιδιά πολλοί επικροτούν ως ώριμα και γνωστικά.
    Διάφοροι υπερσυντηρητικοί κύκλοι συνήθως, σαν επιτυχημένα κατασκευάσματα των ιδεοληψιών τους.

    Μου αρέσει!

  • Περιγραφει πολυ σωστα και περιεκτικα την αληθεια οπως εχει.

   Στην τριτη και τεταρτη παραγραφο τα λεει ολα.

   Η επιθεση εναντιον του, εκτος απο οτι προδιδει αναζητηση κατηγοριας εναντιον του , καλυπτει με σεναρια επιστημονικης φαντασιας οτι η αιτια της ειναι ασχετη με το νεαρο και μαλλον πιο υποπτη απο εκεινον.

   Μου αρέσει!

 3. Μου αρέσει!

 4. ο Γιωργος said

  Το social engineering θέλει κακαλα παπου. Δεν τα διαθέτεις. Μου θυμισες το ανεκδοτο με το Χαρο και το Γερο στην κουνια που στο τελος τον παει Ατα!!!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: