olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Χιροσίμα 6 Αυγούστου 1945: Ημέρα ιστορικής μνήμης…(βίντεο)

Posted by olympiada στο Αύγουστος 6, 2017


Από το Μάιο του 1945 η Γερμανία είχε παραδοθεί.Οι Ιάπωνες επηρεασμένοι από τον κώδικα "Μπουσίντο" ήταν αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρις εσχάτων…

Όταν αντιλήφθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τρούμαν ότι η  παράδοση της Ιαπωνίας θα στοίχιζε τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών έδωσε την εντολή (31 Ιουλίου) χωρίς δισταγμό για τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας.

Στις 6 Αυγούστου στις 02:00 το πρωί το βομβαρδιστικό ENOLAGAY απογειώθηκε από τον ειρηνικό…θα ρίξει τη βόμβα στις 8.16 στη πόλη Χιροσίμα.

66.000 άνθρωποι πέθαναν στιγμιαία,πολλοί από αυτούς εξατμίστηκαν έμειναν μόνο οι σκιές τους.Μέχρι το τέλος του χρόνου πέθαναν από την αρρώστια της  ακτινοβολίας άλλοι 80.000 άνθρωποι και μέχρι το τέλος της δεκαετίας πέθαναν άλλοι 60.000 από παρόμοιες ασθένειες.

Στις 7 Aυγούστου συγκλήθηκε πρωθυπουργικό συμβούλιο ο πόλεμος συνεχίζεται.Τις πρωινές ώρες της 9ης Αυγούστου η Σοβιετική Ένωση εξαπολύει αντεπίθεση στις δυνάμεις της Ιαπωνίας συγκαλείται επείγον πολεμικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ανακοινώνεται ότι οι ΗΠΑ έριξαν και δεύτερη πυρηνική βόμβα στο Ναγκασάκι!

Οι περισσότεροι πολιτικοί τώρα πια θέλουν να παραδοθούν παρά τις διαφωνίες κάποιων στρατηγών.Το πολιτικό αδιέξοδο οδηγεί στο να ανατεθεί η λήψη της απόφασης στον αυτοκράτορα.

Στις 14 Αυγούστου ο αυτοκράτορας Χιροχίτο εκπροσωπώντας τον λαό του παραδόθηκε,αμερικάνοι και βρετανοί πανηγυρίζουν.O Β΄παγκόσμιος πόλεμος τελείωσε..

Στις 30 Αυγούστου ξεκίνησε η επίσημη αμερικανική κατοχή της Ιαπωνίας με την απόβαση των αμερικανικών στρατευμάτων στο εσωτερικό της Ιαπωνίας σε όλες τις περιοχές οι γιαπωνέζοι διοικητές υπογράφουν το έγγραφο της παράδοσης…

Την ημέρα που γεννήθηκε ο τρόμος.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς κανένα δισταγμό σκόρπισαν τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους…
Η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής με τέτοιες τρομακτικές συνέπειες δημιουργεί μέχρι σήμερα ερωτηματικά, διαφωνίες και συζητήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η συγκεκριμένη άνανδρη επίθεση στοίχισε σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι πάνω από 453.000 ανθρώπινες ζωές και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της
ανθρωπότητας…

Χιροσίμα 6 Αυγούστου 1945: Ημέρα ιστορικής μνήμης…

https://youtu.be/bygqiIx_e10

Παρουσιάστηκε σφάλμα.

Δοκιμάστε να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο στο www.youtube.com ή ενεργοποιήστε το JavaScript αν είναι απενεργοποιημένο στο πρόγραμμα περιήγησής σας.


Rafail.org

3 Σχόλια to “Χιροσίμα 6 Αυγούστου 1945: Ημέρα ιστορικής μνήμης…(βίντεο)”

 1. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 2. Μάχαιραν έδωσες smith wesson θα λάβεις ! said

  Οι Ιάπωνες έμαθαν και κατάλαβαν καλά ποιές είναι οι συνέπειες του να χτυπήσεις κάποιον άνανδρα, πισώπλατα, χωρίς προειδοποίηση (ιδέ διεθνή συμφ) και χωρίς αιτία.

  Αν οι ΗΠΑ είχαν ισοπεδώσει τις δύο πόλεις χρησιμοποιώντας συμβατικά όπλα όπως οι Ιάπωνες στο Pearl Ηarbor, θα ήταν οι συνέπειες λίγότερο τρομακτικές ;

  Σε κανέναν δεν αρέσει ο πόλεμος και ποτέ δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει πολιτισμένος τρόπος να σκοτώσεις άνθρωπο.

  Enough is enough with the bullshit !

  Μου αρέσει!

 3. Παυλος said

  Τα Ηνωμένα Έθνη πέρασαν την περασμένη Παρασκευή ψήφισμα για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών όπλων παγκοσμίως. Το δεκασέλιδο έγγραφο έχει τίτλο «Συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων» και αφετηρία του υπήρξε η αίτηση που υπέγραψαν 2.500 επιστήμονες από επτά χώρες για τον πυρηνικό αφοπλισμό.
  «Βρισκόμαστε στα πρόθυρα να εγκρίνουμε τη συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων. Θα είναι μια ιστορική στιγμή και θα είναι η πρώτη πολυμερής σύμβαση πυρηνικού αφοπλισμού εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια», δήλωσε η αξιωματούχος του ΟΗΕ Ιλέιν Γουάιτ Γκόμεζ σε συνέντευξη Τύπου.
  Περισσότερες από 120 χώρες είναι έτοιμες να υιοθετήσουν τη συνθήκη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν και η Βόρεια Κορέα, από την άλλη πλευρά, μποϊκοτάρουν την πρωτοβουλία, ήδη οπλισμένες με πυρηνικά όπλα. Αντίθετα, κάποιες από αυτές τις χώρες πρότειναν την ενίσχυση της σχεδόν πεντηκονταετούς συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, η οποία δίνει μόνο στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Κίνα το δικαίωμα να διατηρήσουν το καταστροφικό τους οπλοστάσιο.
  Σε μια κοινή τους δήλωση, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία ανακοίνωσαν επίσημα ότι δεν σκοπεύουν να υπογράψουν, επικυρώσουν ή να γίνουν ποτέ συμβαλλόμενο μέρος σε αυτήν τη συνθήκη. Οι τρεις χώρες εξήγησαν ότι «μια δήθεν απαγόρευση των πυρηνικών όπλων που δεν αντιμετωπίζει τις ανησυχίες ασφάλειας που τα καθιστά απαραίτητα, δεν μπορεί να οδηγήσει στην εξάλειψη των πυρηνικών όπλων και δεν θα ενισχύσει την ασφάλεια καμίας χώρας, ούτε τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».
  http://www.naftemporiki.gr/story/1257644/oie-psifisma-apagoreusis-ton-purinikon-oplon-xoris-tis-megales-purinikes-dunameis

  Μια μικρή λεπτομέρεια φάνηκε να απουσιάζει από τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν τα ελληνικά ΜΜΕ τη στάση της Ελλάδας απέναντι στη συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων που υιοθετήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη.
  Η Ελλάδα μποϊκοτάρισε τη διαδικασία μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ (με εξαίρεση την Ολλανδία που την καταψήφισε) και τις μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις. Ενώ όμως τα ελληνικά ΜΜΕ ξεσπάθωσαν για το γεγονός ότι οι πυρηνικές δυνάμεις δεν στήριξαν τη συνθήκη, παρέλειψαν να σημειώσουν ότι το ίδιο έκανε και το προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα.
  Η απόφαση της Ολλανδίας να καταψηφίσει τη συνθήκη αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε κοινή στάση στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Παρόλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση προτίμησε να στηρίξει τις θέσεις της Ουάσινγκτον και μαζί με αυτές την εξάπλωση της πυρηνικής απειλής στον πλανήτη.
  Η συνθήκη υιοθετήθηκε με 122 ψήφους υπέρ, μία κατά (της Ολλανδίας) και μία αποχή. Οι υποστηρικτές της έκαναν λόγο για ιστορική εξέλιξη, έπειτα από τρεις εβδομάδες διαπραγματεύσεων με τη συμμετοχή 141 χωρών.

  http://info-war.gr/i-ellada-boikotari-tis-prospathies-katargisis-ton-pyrinikon-oplon/

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: