olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Αναβρασμός στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων – Ζητούν παραιτήσεις μελών του ΔΣ!

Posted by olympiada στο Ιουλίου 31, 2017

Με μια σκληρή επιστολή τους μια Εφέτης και ένας Πρόεδρος Πρωτοδικών, μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ζητούν την παραίτηση εννέα μελών του Δικοικητικού Συμβουλίου γιατί, όπως υποστηρίζουν, διασύρουν την Ελλάδα αλλά και την Δικαιοσύνη διεθνώς, με φόντο την έντονη αναστάτωση που επικρατεί στους κόλπους της ΕΔΕ με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento.
Οι αντιδράσεις μάλιστα έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό που γίνονται έντονες συζητήσεις ακόμη και μέσα στις δικαστικές αίθουσες.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για την εμπλοκή του Χαράλαμπου Αθανασίου σε υποθέσεις αποφυλάκισης εμπόρων ναρκωτικών αλλά και τους ελέγχους που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές μετά την κατάθεση του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αβατάγγελου που εμπλέκει έμπιστους του Χαράλαμπου Αθανασίου δηλαδή: τον τότε διευθυντή του γραφείου του, Θεοχάρη Μπίρμπο και του σύμβουλό του Παναγιώτη Λυμπερόπουλο, σημερινό αντιπροέδο, η ΕΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση επιχειρώντας να καλύψει τις υποθέσεις και εξαπολύοντας "μύδρους" κατά οποιουδήποτε είχε ασκήσει  ή ενδέχεται να ασκήσει κριτική στις αποφάσεις της.
Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι για τις νέες αποκαλύψεις του Documento για την "Ηλεκτρονική Αθηνών", εταιρεία της συζύγου του Παναγιώτη Λυμπερόπουλου, η πτώχευσή της επετεύχθη σε μόλις πέντε μέρες (ενώ για τις άλλες περιπτώσεις χρειάζονται μήνες ή και χρόνια), η Ένωση Δικαστών τηρεί σιγή ιχθύος.
Την προηγούμενη εβδομάδα μέλη της ΕΔΕ είχαν προχωρήσει επίσης σε καταγγελίες λέγοντας χαρακτηριστικά: Οι δικαστές της μειοψηφίας καταγγέλλουν επίσης το προεδρείο της Ένωσης για ανεπάρκεια, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «έχει εκπέσει του σεβασμού όλων»
Η σημερινή επιστολή των δύο δικαστών είναι το κερασάκι στην τούρτα σε αυτό το πλαίσιο του αναβρασμού που επικρατεί στους κόλπους της ΕΔΕ.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή των δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου:
"Με την από 22-7-2017 ανακοίνωσή μας εκφράσαμε τον προβληματισμό και την ανησυχία μας για τα όσα διαδραματίζονται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, με επίκεντρο τη Δικαιοσύνη και καταγγείλαμε το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για οικειοποίηση της σφραγίδας της Ένωσης, δεδομένου ότι οι ανακοινώσεις που αυτό εκδίδει δεν αποτελούν αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και το κυριότερο βρίσκονται σε δυσαρμονία με τη βούληση του Δικαστικού Σώματος. Την επομένη, 23-7-2017, ακολούθησε άλλη μία προσωπική ανακοίνωση – δελτίο τύπου των εννέα μελών του Προεδρείου, ανυπόγραφη, με περιεχόμενο και ύφος που δεν συνάδει σε Δικαστικούς Λειτουργούς.
Η ανωτέρω ανακοίνωση, πλην της κομματικής εκμετάλλευσης που έτυχε στη χώρα μας, αποτέλεσε αντικείμενο εκτενούς άρθρου για την Ελληνική Δικαιοσύνη στο από 26-7-2017 φύλλο της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Τουρκίας HURRIYET,στην ηλεκτρονική έκδοση αυτού, υπό τον τίτλο «Greek judges accuse Tsipras government of ‘dirty’ attacks» (βλ. http://www.hurriyetdailynews.com/greek-judges-accuse-tsipras-government-of-dirty-attacks-.aspx?pageID=238&nID=115936&NewsCatID=351) και ήδη έχει αναπαραχθεί από άλλα διεθνή μέσα (France 24, Voice of Vienna, Turkish – media κλπ.).
Στο εν λόγω άρθρο, στο οποίο εμπεριέχονται ακριβή αποσπάσματα της προαναφερόμενης ανακοίνωσης, μεταφρασμένα στην αγγλική γλώσσα, (The government “is systematically attempting to subjugate and control justice” – “Ministers and lawmakers launch baseless accusations daily… they seek to erode the prestige of the Greek justice system… following the example of Turkey and Poland – The Greek public can understand the danger posed by a voracious executive, seeking to operate unchecked) για συστηματική προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την εκτελεστική εξουσία και για υιοθέτηση του συστήματος της Τουρκίας, εμφανίζεται η Ελλάδα ως χώρα με έλλειμμα Δημοκρατίας, στην οποία πλήττεται ο ένας πυλώνας του δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτός της Δικαιοσύνης. Ιδιαίτερη αναφορά δε γίνεται στο ότι η Ελλάδα ακολουθεί το παράδειγμα της Τουρκίας, όπου, όπως όλοι γνωρίζουμε τουλάχιστον 4.000 Δικαστές απολύθηκαν, άλλοι βρίσκονται, άνευ δίκης, στη φυλακή και άλλοι για να διασωθούν κατέφυγαν σε τρίτες χώρες.
Το εν λόγω δημοσίευμα, βασισμένο στην παραπάνω ανακοίνωση των εννέα μελών του Προεδρείου της Ένωσης διασύρει διεθνώς τη χώρα μας, κοιτίδα της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Πολιτισμού αλλά και την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία διαθέτει Κύρος, είναι Ανεξάρτητη και δεν είναι πρόσφορη προς χειραγώγηση από οιονδήποτε.
Με τις ενέργειες και τις δηλώσεις του το Προεδρείο απαξιώνει το Δικαστικό Σώμα και προσβάλλει τους Έλληνες Δικαστές.
Το Προεδρείο της Ένωσης, το οποίο σε προγενέστερη ανακοίνωσή του δεν δίστασε… ν’ αλλάξει και το πολίτευμα της χώρας … καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε παρέμβαση ως εγγυητή του πολιτεύματος και όχι ως ρυθμιστή, κατά το άρθρο 30 του Συντάγματος, βαδίζει πλέον όχι σε ολισθηρούς αλλά σε επικίνδυνους δρόμους.
Μοναδική λύση αποτελεί η παραίτηση των μελών του, ώστε ν’ αποκτήσει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων το χαμένο Κύρος της και μία Διοίκηση αρμόζουσα στον Επιστημονικό της χαρακτήρα, μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και μικροπολιτικές τακτικές και με πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Δικαιοσύνης.
Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης, μέλος Δ.Σ. Ε.Δ.Ε.
Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών, μέλος Δ.Σ. Ε.Δ.Ε, "

53 Σχόλια to “Αναβρασμός στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων – Ζητούν παραιτήσεις μελών του ΔΣ!”

 1. begar2 said

  Έγινε δικαστής ο Μητσοτάκης και δεν το μάθαμε; Γιατί βλέπω τη φωτογραφία του, σε άρθρο που αφορα δικαστές.

  Α ρε Ολυμπία, το τερματισατε με την προπαγάνδα.

  Μου αρέσει!

  • Ο Ιππέας said

   Γιατί εκώφευσε και δεν ζήτησε εξηγήσεις απο τον ψεύτη Τσίπρα όταν προ ολίγων ημερών η κυβερνησή του είχε ψηφίσει την αηδιαστική τροπολογία για την καταβολή των δικαστικών εξόδων του Γεωργίου όπως εκβιαστικά είχε απαιτηθεί από τους ενεχειροδανειστές που του είχαν θέσει ως προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ;
   Αυτός δεν είναι που αναστατώνει την βουλή και ζητάει εξεταστικές για κάθε Noor1 και Ρουβίκωνα πήδημα ;

   Είναι αυτή θέση αξιωματικής αντιπολίτευσης που υποτίθεται ότι πρέπει να προστατεύει την δικαιοσύνη και τον λαό που καθημερινώς ζητά εκλογές για να το πετύχει ;

   Τι έγινε ; του διέφυγε ;
   Ή αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν να μιλήσουμε καλύτερα για το μέλλον ;

   Μου αρέσει!

   • begar2 said

    Ιππέα

    Όταν λέμε ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι τους συστημικά κόμματα, μια παρέα, μια από τα ίδια, κάποιοι παρεξηγούνται.
    Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

    Οι αψιμαχίες στη Βουλή είναι εικονικές και γίνονται για να δικαιολογούν αμφότεροι τους μισθούς τους.

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • Ο Ιππέας said

    Επομένως μόλις μάθαμε οτι ο Μητσοτάκης έγινε μεταξύ άλλων και «δικαστής» !

    Μου αρέσει!

   • begar2 said

    Αυτό κατάλαβες;

    Το ότι σου περνάνε κρυφά συνειρμούς, βάζοντας άσχετες εικόνες σε άσχετα άρθρα, δεν το κατάλαβες;

    Αν π.χ. αναρτώ κάθε μέρα άρθρα σχετικά με βιασμούς γυναικών και βάζω δίπλα μια φωτογραφία του Μανώλη Γλέζου, πολύ σύντομα στο υποσυνείδητό σου, ο Μανόλης Γλέζος θα ταυτιστεί με βιαστή.

    Ή μήπως δεν το έχεις καταλάβει;

    Μου αρέσει!

   • Ο Ιππέας said

    Δεν μιλάς ούτε με τον Τάσο ούτε με την συζυγό του την Μαίρη.

    Διάβασες το πιό πάνω σχολιό μου «ή μήπως δεν το έχεις καταλάβει» ;

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

    Άμα θΈΛεις την άλλη φορά απαντήσεις από αυτον τον παραμυθά και αρχιΨΕΥΤΑΡΟ cryptοβριο επιχείρησε να το κανεις μέσω μιας άλλης γλώσσας, οχι απαραίτητα μεσα απο την Μητερα των γλωσσών, την ΕΛΛΗΝΙΚΉ.
    Μιλά του απ ευθειας στη μητρική του διάλεκτο.
    Δεν είμαι σε θεση να σου υποδείξω ποια μπορει να είναι αυτη.
    Πάντως συστήνω οτι ειναι μια αρχή να ξεκινησεις π.χ. από εβραϊκά.

    Μου αρέσει!

   • begar2 said

    Καλώς τον αλητήριο συκοφάντη, που νομίζει ότι κατέχει την ελληνική γλώσσα.

    Μου αρέσει!

   • begar2 said

    Ιππέα

    Πιθανόν να μην το κατάλαβα.
    Εξήγησέ μου.

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

    Απο τις 5.54′ θετει το θεμα ο άνθρωπος (ιππεας),
    προς εσενα το διπλο burger2,
    ρε cryptoομπριο;
    Μετά το δικό μου ξεχεσιμο αθλιε,
    στις 10.58′ ,
    τοτε μοναχα θυμήθηκες να τον ρωτήσεις ενω ολο αυτο το διάστημα σχολιαστές τα πάντα ( μέχρι και το προφυλακτικό φοράνε οι καμήλες στην κανονική πατρίδα σου.
    Δηλαδή εκτος απο λαμόγιο, τοκογλύφος,
    παραμυθάς,
    αρχιΨΕΥΤΑΡΟΣ
    αποδεικνύεσαι και το πρωτο βιολί της ορχήστρας:
    Θεση Όργανου ;
    Μεγιστος αρχιμαλακας !!!

    Αλλο, κανα ψέμα ;

    Μου αρέσει!

  • Ο ΠΟΛΙΤΗΣ said

   Στην φωτογραφία θα έπρεπε να είναι η φάτσα του επίτιμου δράκουλα των Χανίων και πάτρωνα της Ντοροφαυλοκρατίας και του ξεπεσμού της Δικαστικής εξουσίας …

   Το Μιζοτακέικο με το φαύλο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που εγκατέστησε και πρωτοστάτησε, μας οδήγησε σε εθνική ταπείνωση και χρεοκοπία, χειραγώγησε ακόμη και την Δικαιοσύνη, το ύψιστο τούτο οχυρό της Δημοκρατίας, προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών -οικογενειακών συμφερόντων του …

   Μόνον αν ο Μιζοφοράκος, ο Καραβέλας, ο Παπασταύρου ,ο Φλέσσας, ο Ισι-δωρας ,ο Γεωργίου,ο Γριβέας,ο …,ο…,ο….. και τα άλλα “καλο-παιδιά” πάνε φυλακή, θα έχουμε ελπίδες να σωθούμε ως κράτος, ως κοινωνία και ως οικονομία…

   Αν η Δικαιοσύνη σεβόταν τον εαυτό της, εκατοντάδες μιζαρπάχτρες πολιτικοί και υποταχτικοί θα ήταν ήδη στην φυλακή.

   Μόνον αν καταδικαστούν αυτοί, μπορούμε ν’ απαλλαγούμε από το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού μας χρέους.

   Ο Ντογιάκουλας, ο Παναγιωτόπουλος ,ο Ζαγοριανός , κι ένας σωρός από τον συμφερτό των εγκάθετων δικαστικών- Ντορουποταχτικών, αποτελούν το σήμα κατατεθέν του ευτελισμού της δικαιοσύνης, προς όφελος των συμφερόντων που υπηρετεί η κομματική αλητεία χάρη στην οποία έκαναν καριέρα.

   Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ: (EAM B YΔΡΟΧΟΟΣ)
   ( Το ελληνικό χρέος δεν είναι οικονομικό πρόβλημα… Είναι δικαστικό πρόβλημα.
   Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς.
   …Το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα δεν είναι θέμα πολιτικής… )

   « Η δικαιοσύνη πρέπει να ρίξει βαρύ τον πέλεκυ σε όσους αποδειχθεί ότι έκλεψαν, πλούτισαν και ασέλγησαν στη θέση που τους εμπιστεύτηκε η Πολιτεία».

   Δήμευση των αισχροκερδών υπέρογκων περιουσιών και κεφαλαίων που αποκτήθηκαν από επίορκους και στυγνούς παρασιτικούς μεσάζοντες του χρήματος, συνοδευόμενη από την παραδειγματική τους τιμωρία μέσα από συνοπτικές διαδικασίες.

   Μου αρέσει!

 2. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 3. ΜΑΙΡΗ said

  http://www.zougla.gr/greece/article/aperif8i-ke-i-defteri-etisi-tis-isageleos-tziva-gia-tin-ipo8esi-ton-gianousaki–marinaki

  Μου αρέσει!

  • ΜΑΙΡΗ said

   Στο κενό έπεσε και η δεύτερη προσπάθεια να μπλοκαριστεί η εισαγγελική έρευνα για την πλούσια δράση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

   Η δεύτερη αίτηση εξαίρεσης που κατατέθηκε σε βάρος της εισαγγελικής λειτουργού Ειρήνης Τζίβα την περασμένη εβδομάδα από τον ισοβίτη Ευθύμη Γιαννουσάκη απορρίφθηκε σήμερα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.
   ————————————————–

   Τι φοβάται ο Μαρινάκης και προσπαθεί εναγωνίως να κερδίσει χρόνο ?

   Η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα δεν είναι του «περιβάλλοντος» Μητσοτάκη-Αθανασίου για να τα κουκουλώσει ?

   Ε ναι τι άλλο !!

   Μου αρέσει!

 4. ΜΑΙΡΗ said

  http://www.koutipandoras.gr/article/poioi-neodhmokrates-eynohohkan-apo-ton-kotswnh-toy-noor-1

  Μου αρέσει!

  • ΜΑΙΡΗ said

   Ποιοι Νεοδημοκράτες ευνοήθηκαν από τον Κοτσώνη του “NOOR 1”

   Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συνομιλίες που δημοσιεύει το Documento μεταξύ της βουλευτή της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών Άννας Καραμανλή και του καταδικασθέντος σε δέκα χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση του «Noor 1» –του χορηγήθηκε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης–, πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακού Αιμίλιου Κοτσώνη.

   Οι τηλεφωνικές συνομιλίες, που έχουν προκύψει από νόμιμη καταγραφή της ΕΥΠ η οποία ερευνούσε –εν αγνοία όλων– τον κ. Κοτσώνη, έγιναν το 2012, λίγες ημέρες μετά την εκλογή της κ. Καραμανλή ως βουλευτή. Οι δύο συνομιλητές έχουν προφανώς, όπως αποδεικνύεται από τη συνομιλία, στενές κοινωνικές επαφές, γεγονός αναμενόμενο αφού η κ. Καραμανλή υπήρξε επί χρόνια αθλητικογράφος ενώ ο κ. Κοτσώνης ήταν στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μάλιστα, η συγκεκριμένη συνομιλία έγινε δύο χρόνια πριν από την εξάρθρωση της σπείρας του «Noor1», τη δράση της οποίας η κ. Καραμανλή δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί ότι γνώριζε.

   Οπως προκύπτει από τη συνομιλία, ο κ. Κοτσώνης και ο κύκλος του φέρεται να έχουν τη δυνατότητα να κινούν τα νήματα αναφορικά με ποια πρόσωπα θα εκλεγούν βουλευτές. Μάλιστα, η κ. Καραμανλή εμφανίζεται να κατηγορεί τον συνομιλητή της, εκφράζοντας πικρία ότι «δεν τη βοήθησαν στις εκλογές», αλλά αντίθετα επιλέχθηκε να δοθεί βοήθεια σε άλλα πρόσωπα. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα ονόματα: Αρβανιτόπουλος, Γιακουμάτος και Καλογερόπουλος. Το Documento παρουσιάζει αυτούσιο μέρος των συνομιλιών.

   Ο διάλογος

   Νόμιμη καταγραφή ΕΥΠ 18/7/2012

   Συνομιλία Αιμίλιου Κοτσώνη – Αννας Καραμανλή

   Ζ1_70512222 (ηχητικό, το παρακάτω)

   Η Άννα του λέει ότι δεν τη βοήθησαν στις εκλογές και ότι έπεσαν όλοι επάνω στον Αρβανιτόπουλο και δεν βάλανε ούτε άρθρο της στη «Μετρό» ούτε τίποτε. Και συνεχίζει λέγοντας ότι όταν γίνει υφυπουργός Αθλητισμού θα την παίρνει ο Μαρινάκης τηλέφωνο και θα τον γράφει στ’ αρχίδια της… Και συνεχίζει ο Αιμίλιος…

   Αιμίλιος Κοτσώνης: Άκου να σου πω τώρα κάτι… Και να το ξέρεις… Εάν είναι να γίνεις υφυπουργός Αθλητισμού, μόνο αυτός μπορεί να το κανονίσει.

   Άννα Καραμανλή: Ναι… είδα πώς το κανόνισε… Πώς ασχοληθήκατε με μένα… Αν ήθελε, θα μ’ έβαζε…

   Αιμ.Κ.: Σου λέω… αν είναι κάποιος που μπορεί να το κάνει… εγώ πιστεύω πως είναι αυτός.

   Αν.Κ.: Και γιατί δεν το ’κανε λοιπόν;

   Αιμ.Κ.: Γιατί δεν θέλει να το κάνει τώρα;
   ———————————————————————————————

   Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πάρα πολύ σοβαρά.

   Και φυσικά η ΝΔ δεν απαντά για την ταμπακιέρα και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με τις γνωστές πια στρακαστρούκες,λες και ο κόσμος είναι χαζός και δεν καταλαβαίνει.

   Ο Μαρινάκης επιλέγει τους υφυπουργούς και υπουργούς στην ΝΔ ?

   Γιατί αυτό προκύπτει από το διάλογο του έμπορου ναρκωτικών Αίμιλιου Κοτσώνη -δεξί χέρι του Μαρινάκη- με την βουλευτή της ΝΔ,την Άννας Καραμανλή !!

   Ποιες είναι οι σχέσεις της ΝΔ με τους εμπόρους ναρκωτικών και με το παρακράτος ?

   Γιατί και αυτό προκύπτει από το διάλογο !!

   Ποια είναι τα «ανταλλάγματα» που ζητάει ο Μαρινάκης από τη ΝΔ εφόσον επιλέγει αυτός ποιοι θα είναι υφυπουργοί και υπουργοί στη ΝΔ ?

   Τα «ανταλλάγματα» της ΝΔ προς το Μαρινάκη,έχουν να κάνουν και με την ξεδιάντροπη υποστήριξη της ΝΔ προς το Μαρινάκη και προς το θέμα του Noor 1 ?

   Πολλά ερωτήματα τα οποία η ΝΔ δεν απαντάει και προσπαθεί να ξεφύγει με στρακαστρούκες και την μπάλα στην εξέδρα.

   Γνωρίζαμε πως η ΝΔ είναι ο προστάτης του παρακράτους,της διαπλοκής,των δανειστών,των λαμόγιων,των απατεώνων και αυτών που ρήμαξαν την Ελλάδα,αλλά δεν γνωρίζαμε πως «στηρίζει» και τους εμπόρους ναρκωτικών.

   Η ΝΔ έχει βαμμένα τα χέρια της με αίμα.

   Μου αρέσει!

 5. ΜΑΙΡΗ said

  http://www.documentonews.gr/article/hlektronikh-athhnwn-h-oikogeneia-lymperopoyloy-kai-to-megalo-kanoni

  Μου αρέσει!

  • ΜΑΙΡΗ said

   Σε πέντε ημέρες πτώχευσαν την εταιρεία της συζύγου του αντιπροέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

   Ρεπορτάζ: Κώστας Βαξεβάνης

   Η Ηλεκτρονική Αθηνών, η γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών, κήρυξε πτώχευση τον Απρίλιο του 2016 αφήνοντας χρέη περίπου 50 εκατομμυρίων σε προμηθευτές αλλά και σε τράπεζες, δηλαδή στην κοινωνία που τις ανακεφαλαιοποίησε. Η εταιρεία της οικογένειας Στρούτση άφησε επίσης πάνω από 500 άνεργους, οι οποίοι λίγο αφού πληρώθηκαν το δώρο του Πάσχα είδαν αιφνίδια την επιχείρηση να κλείνει χωρίς φυσικά να τους πληρώσει αποζημιώσεις και υπερωρίες. Για λόγους που δεν είναι διακριτοί η Ηλεκτρονική διεκπεραίωσε όλες τις διαδικασίες πτώχευσης με πρωτόγνωρη… ηλεκτρονική ταχύτητα, που ενδεχομένως συναντά κάποιος μόνο σε απονομή ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, όχι όμως στη Δικαιοσύνη που ξέρουμε στην Ελλάδα. Εργαζόμενοι και πιστωτές δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, αφού η αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε και εκδικάστηκε μετά από πέντε μέρες! Υπάρχουν φυσικά και πολλές λεπτομέρειες που αφορούν την Ηλεκτρονική και είναι άξιες λόγου αλλά και ερωτημάτων. Αντιπρόεδρος της εταιρείας υπήρξε ο πρώην αρεοπαγίτης Λουκάς Λυμπερόπουλος. Μέτοχος της εταιρείας είναι η Παρασκευή Στρούτση, σύζυγος του εφέτη Παναγιώτη Λυμπερόπουλου, ο οποίος είναι πρώην σύμβουλος του Χαράλαμπου Αθανασίου και αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και έχει καταφερθεί κατά της κυβέρνησης (διά του Σκάι) για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Παρότι σε ένορκη κατάθεση μάρτυρα για την υπόθεση του σκανδάλου των υποβρυχίων κατονομάζεται ως αυτός που θα ήταν συναποδέκτης ποσού 800.000 προκειμένου να αποφυλακιστεί ο μάρτυρας, χαίρει της πλήρους κάλυψης της ένωσής του. Οι κακοί είναι προφανώς οι αγγελιοφόροι, το Documento δηλαδή που αποκάλυψε την κατάθεση. Έχει σχέση η ηλεκτρονική ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης στην υπόθεση της Ηλεκτρονικής με το ότι ο Λυμπερόπουλος και ο πατέρας του είναι δικαστές; Αυτό οφείλει να το βρει η Δικαιοσύνη. Ή έστω να ακολουθήσει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην Ηλεκτρονική, μήπως σωθεί αυτή η χώρα.
   ——————————————————————————

   Η σύζυγος του εφέτη Παναγιώτη Λυμπερόπουλου,μέτοχος στην Ηλεκτρονική !!

   Ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και έμπιστος συνεργάτης του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αθανασίου στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου !!

   Είδατε τη ωραία που δένει το παζλ ?

   Πρόσφατα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έβγαλε και μια κατάπτυστη ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ !!

   Εμ για ποιους θα έβγαζε την κατάπτυστη ανακοίνωση,για τον Κούλη Μιζοτάκη ??

   Μου αρέσει!

 6. begar2 said

  Η φωτογραφία του Μητσοτάκη, τι σχέση έχει με το άρθρο;

  Μου αρέσει!

 7. ΜΑΙΡΗ said

  http://www.altsantiri.gr/parapolitika/o-mitsotakis-dini-tis-erotisis-ston-portosalte-video/

  Μου αρέσει!

 8. begar2 said

  Η φωτογραφία του Μητσοτάκη, τι σχέση έχει με το άρθρο;;;;

  Μου αρέσει!

 9. ΜΑΙΡΗ said

  Ανούσια «σχόλια» στρακαστρούκες,μπάλα στην εξέδρα και βαρετές επαναλήψεις από τα Αδωνοτρολ και Μουρουτοτρολ,Ζαγκλάρα και Begar2

  Ούτε τους δικούς τους δεν πείθουν !!

  Μου αρέσει!

 10. ο Γιωργος said

  Λετε αραγε να σταματησει η στραβη να κανει πεζοδρομιο; Αλα και να σταματησει πως θα κοψει την πρεζα; Μπααααα!!!

  Μου αρέσει!

 11. ο Γιωργος said

  Τα σχολια δικα σας. Εγω παντως δεν αντεχω αλλο τον παραδεισο που ζουμε…

  «κοιτίδα της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Πολιτισμού αλλά και την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία διαθέτει Κύρος, είναι Ανεξάρτητη και δεν είναι πρόσφορη προς χειραγώγηση από οιονδήποτε.»

  Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης, μέλος Δ.Σ. Ε.Δ.Ε.
  Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών, μέλος Δ.Σ. Ε.Δ.Ε, «

  Μου αρέσει!

  • Πύκτης said

   Γιά όλη την κρατική τους κλίκα λένε οι δικαστές δημοκρατίες, ελευθερίες κτλ…δεν εννοούν εμάς , εμείς τους πληρώνουμε όλους αυτούς …από κει ξεκινούν όλα .

   Μου αρέσει!

   • ο Γιωργος said

    Δυστυχως δεν εχουμε ολοι χοντρα πορτοφολια. Το λενε οι ανθρωποι. «από οιονδήποτε». Νομιζουν οτι τα δικα τους παιδια θα γλυτωσουν απο το σκλαβοπαζαρο που μας πουλησαν. Η ζωη και η ιστορια εχει δειξει αλλα.

    Μου αρέσει!

 12. Δεν νομιζω να θυμαται κανεις ποτε στην Ελλαδα , παρομοιο κειμενο απο παρομοια πηγη με αναλογους αποδεκτες .
  Δε νομιζω να ξαναφτασαμε ποτε και σε παρομοιο χαλι .
  Ουτε να κινδυνευσε ποτε τοσο η διαλυση της κοινωνιας σε περιοδο ειρηνης.
  Τα οσα εγιναν δεν ηταν σφαλματα , ηταν ηττα του δικαιου στη χωρα που διατυπωσε και σεβεται χιλιαδες χρονια τις αρχες του. Ηττα που εφερε εθνικη ηττα και ισως οδηγησει σε κοινωνικη διαλυση.
  Και τοτε η αποκατασταση θα ειναι ακρως οδυνηρη και μακροχρονια και ισως εθνικα καταστροφικη με την πληρη εννοια.

  Μου αρέσει!

 13. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Και τωρα στα σοβαρα……….τα καλαμπουρια τελος…………..οι επιτυχιες των Τσιπροκαμμενων μετα το σκισιμο των μνημονιων……………..

  Μου αρέσει!

 14. begar2 said

  Πως λειτουργεί ένα κομματικό blog (ή τι μας έμαθαν γνωστά κομματικά blogs)
  1. Παριστάνουμε το ενημερωτικό blog, δημοσιεύοντας δήθεν ειδήσεις.
  2. Οι δήθεν ειδήσεις είναι επιλεκτικές. Βάζουμε ο,τι μας βολεύει, κάνουμε γαργάρα ο,τι δεν μας βολεύει.
  3. Η προπαγάνδα μας είναι είτε φανερή είτε κρυφή.
  Φανερή: Ανάρτηση άρθρου, που ευθέως καταφέρεται εναντίον κάποιου προσώπου.
  Κρυφή: Δημοσιεύουμε χαριτωμένα αρθράκια με τις 20 πιο αστείες φωτογραφίες ή ατάκες και πάντα, ανάμεσά τους βάζουμε τη φωτογραφία του προσώπου που θέλουμε να δυσφημίσουμε.
  4. Δημοσιεύουμε άρθρα όπου ο τίτλος (μεγάλα γράμματα) δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο, αφού πολλοί αναγνώστες θα διαβάσουν μόνο τον τίτλο αλλά όχι το άρθρο. Επίσης, στα περισσότερα RSS προγράμματα, φαίνεται μόνο ο τίτλος.
  5. Δημοσιεύουμε άρθρα και βάζουμε μια άσχετη φωτογραφία του προσώπου για το οποίο θέλουμε να δημιουργήσουμε συνειρμούς. Π.χ. αν κάθε μέρα παίζω ένα άρθρο με θέμα έναν βιαστή, όπου δίπλα τοποθετώ τη φωτογραφία ενός συγκεκριμένου προσώπου, ο αναγνώστης σύντομα, στο υποσυνείδητό του θα ταυτίσει το πρόσωπο με την έννοια του βιαστή.
  6. Παρά το γεγονός ότι είμαστε κομματικό – προπαγανδιστικό blog, δημοσιεύουμε και κανένα ανέκδοτο ή εγκυκλοπαιδικό άρθρο, του στυλ «πως γονιμοποιούνται οι πυγολαμπίδες» ή «1153 τρόποι για να αδυνατίσετε, ενώ καταπίνετε ελέφαντες», για ξεκάρφωμα.
  7. Δίνουμε τη δυνατότητα σχολιασμού, για να φαίνεται ότι είμαστε δημοκράτες και ότι δεν φοβόμαστε τον αντίλογο.
  8. Έχουμε κανα δυό συνεργάτες, οι οποίοι εμφανίζονται ως σχολιαστές, ώστε κάποια πράγματα, που θα φάμε μηνυσάρα, αν τα γράψουμε μόνοι μας, να εμφανίζονται ως σχόλια αγνώστων.
  9. Οι ίδιοι συνεργάτες, χρησιμοποιώντας πολλαπλά ψευδώνυμα, κατακεραυνώνουν και παρενοχλούν κάθε σχολιαστή που θα τολμήσει να εκφράσει άποψη, αντίθετη με αυτήν που προωθούμε.
  10. Κάνουμε που και που καμιά παρατήρηση σε σχολιαστές, να μην είναι υβριστικοί. Οι βαλτοί σχολιαστές, που αποστολή τους είναι να βρίζουν και να παρενοχλούν, κατά μια διαβολική σύμπτωση, αφήνονται ανενόχλητοι.

  Οποιαδήποτε ομοιότητα με το παρόν blog είναι συμπτωματική.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: