olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Στέγη και σίτιση σε δασκάλους, καθηγητές και πανεπιστημιακούς από τους Δήμους

Posted by netakias.com στο Ιουλίου 28, 2017

Migrants play soccer on the basketball court at the Guillaume-Bude secondary school, on which is painted in French «Solidarity with refugees» in Paris, France, August 2, 2015. REUTERS/Stephane Mahe

Στέγη και σίτιση σε δασκάλους, καθηγητές και πανεπιστημιακούς από τους Δήμους

Τη δυνατότητα στους Δήμους , να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλληλο κατάλυμα διαμονής, στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, επίσης όλων των βαθμίδων, δίνει διάταξη, η οποία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής (Πατήστε εδώ για το νομοσχέδιο, άρθρο 32).

Άρθρο 32
Παροχή κινήτρων σε εργαζόμενους από Ο.Τ.Α. ορεινών και νησιωτικών περιοχών

Οι ορεινοί δήμοι του άρθρου 1 του ν. 3852/2010, οι δήμοι με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους των οποίων τουλάχιστον το 50% των δημοτικών ή κοινοτικών τους ενοτήτων χαρακτηρίζονται ως ορεινές στο Μητρώο Δήμων, Κοινοτήτων και Οικισμών της ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι νησιωτικοί δήμοι με πληθυσμό μικρότερο των 18.000 κατοίκων, καθώς και τα Ν.Π.Δ.Δ. των δήμων αυτών, μπορεί να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλληλο κατάλυμα διαμονής στους υπαλλήλους τους, τους ιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας, και των δημόσιων νοσοκομείων, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ε.Κ.Α.Β., τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Για τις ανωτέρω παροχές απαιτείται να ληφθεί απόφαση από το οικείο Δημοτικό ή Διοικητικό Συμβούλιο, η οποία θα ειδικεύει τις παροχές κατά περίπτωση και το χρονικό διάστημα ισχύος αυτών, κατόπιν βεβαίωσης της ύπαρξης των ανάλογων πόρων από την οικονομική υπηρεσία του Ο.Τ.Α..

Τα ανωτέρω δεν ισχύουν για τους κατοίκους των περιοχών αυτών ή τους συζύγους τους ή τα ανήλικα τέκνα αυτών που έχουν την πλήρη κυριότητα ή την επικαρπία κατοικίας.

Ο υπολογισμός του πληθυσμού γίνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία πραγματικού πληθυσμού της τελευταίας απογραφής της ΕΛ.ΣΤΑΤ..

Οι παροχές του πρώτου εδαφίου μπορούν να χορηγούνται, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, και από νησιωτικούς δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των δέκα οκτώ χιλιάδων (18.000) κατοίκων, εφόσον αφορούν αποκλειστικά υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτοτελή νησιά που συνιστούν τοπικές κοινότητες αυτών.

Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής ισχύουν και για τους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. β ́ βαθμού που υπηρετούν στη γεωγραφική περιφέρεια των ως άνω δήμων, για τους οποίους η οικεία Περιφέρεια, ύστερα από απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου η οποία εκδίδεται κατόπιν βεβαίωσης της ύπαρξης ανάλογων πόρων από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, μπορεί να εξειδικεύει και να καταβάλει τις παροχές του πρώτου εδαφίου.

6 Σχόλια to “Στέγη και σίτιση σε δασκάλους, καθηγητές και πανεπιστημιακούς από τους Δήμους”

 1. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μπορει ακομη η κυβερνηση των Συριζανελ να καταργησει εντελως τους μισθους (και την αξιοπρεπεια) και να αναλαβουν τα χωρια το φαγητο τους και το ντυσιμο…………..ολα αυτα τα ωραια μας επαναφερουν μαζι με τα συσσιτια σε εποχες γεματες νοσταλγια …………..μην ξεχασουν κουρεμα και ξυρισμα ………..

  Εχουμε ομως χρηματα σαν κυβερνηση για συμβουλους (που θα καταργουσαμε) μισθους 270.000 ε ,ταξιδακια με λιαρ τζετ (που θα πουλουσαμε)βουλευτικα αυτοκινητα (που εμεις οι αριστεροι δεν θα ακουμπουσαμε) παρατες και εγκαινια που λοιδορουσαμε………….μας τα βρηκαν οι Ροτσιλντ που βριζαμε μα το αζημιωτο

  Μου αρέσει!

 2. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ! Για τα ακίνητα Αγίου Ορους ναι, για το Χαμόγελο του Παιδιού όχι
  7/28/2017

  Stavroula Riga
  Τρεις βουλευτές, από τον ΣΥΡΙΖΑ (Π. Σκουρολιάκος) τους ΑΝΕΛ ( Γ. Λαζαρίδης) και από την Ένωση Κεντρώων (Ι. Σαρίδης) κατέθεσαν τροπολογία ζητώντας να εξαιρεθούν και τα εκτός Αγίου Όρους ακίνητα των Μονών από τον ΕΝΦΙΑ και την υποχρέωση υποβολής δήλωσης ακίνητης περιουσίας Ε9,
  Πληροφορίες από τη Βουλή αναφέρουν ότι για την κατάθεση της τροπολογίας προηγήθηκε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και ότι είναι πολύ πιθανό η βουλευτική τροπολογία να γίνει δεκτή από την κυβέρνηση!

  Avgi Voutsina
  Οι κάτωθι ξεπουλημένοι λεχρίτες..:
  ΣΥΡΙΖΑ (Π. Σκουρολιάκος)
  ΑΝΕΛ ( Γ. Λαζαρίδης)
  Ένωση Κεντρώων (Ι. Σαρίδης)
  Κατέθεσαν τροπολογία ζητώντας να εξαιρεθούν και τα εκτός Αγίου Όρους ακίνητα των Μονών από τον ΕΝΦΙΑ καθώς και απο την υποχρέωση υποβολής δήλωσης ακίνητης περιουσίας Ε9.
  Για το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ που επιτελεί πραγματικά κοινωνικό έργο….δεν είδα να σκιστούν να καταθέσουν κανένα νομοσχέδιο…

  http://www.press-gr.com

  Μου αρέσει!

 3. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 4. stergdoc said

  Κουρελαριες με ψωφοσκυλα να τα τρεφουν τα γεροντια και οι μισθωτοι και αυτοι να μαζευουν στο πουγκι τους χρημα.Στην εποχη μου ισα που μου εφτανε ο μισθος καπου σε ορεινο των κυκλαδων οπου ειχα 12 χωρια και πηγαινα με δικη μου βενζινα και δικο μου ιχ να κοιταω τους αρρωστους.Δικο μου το φαγητο.Τελικα οταν εφυγα και ηρθα για ειδικοτητα στον περαια η σπιτονοικοκυρα μου δανεισε ενα σιδερενιο κρεββατι για εμενα και την γυναικα μου για να μη κοιμωμαστε κατω.ΒΡΕ ΑΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.Γ@ΜΩ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ.ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ ΚΟΥΡΕΛΑΡΙΕΣ.

  Μου αρέσει!

 5. stergdoc said

  Νόμιμες οι περικοπές συντάξεων λόγω κρίσης, κρίνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

  Αντίκτυπο και στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα έχει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), που έκρινε τις περικοπές συντάξεων στη Λιθουανία λόγω κρίσης, νόμιμες.

  Στη σημαντική αυτή απόφαση που έλαβε χθες το δικαστήριο στο Στρασβούργο και η οποία αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στις χώρες που τα τελευταία χρόνια επέβαλλαν ευρείας κλίμακας προγράμματα λιτότητας

  https://national-pride.org/2017/07/28/%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CE%BA/

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: