olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΝΔ: «Τεράστιες θυσίες για να γυρίσουμε πίσω στο 2014». Αυτό το 2014 κ. Μητσοτάκη;

Posted by infiltr8or στο Ιουλίου 25, 2017

Ο Μητσοτάκης κάνει λόγο για πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας στις αγορές. Ξεχνάει προφανώς τις αλήστου μνήμης θριαμβολογίες Σαμάρα και Στουρνάρα … και σύσσωμου του μιντιακού κατεστημένου πριν 3 χρόνια.

Τότε που… ερχόταν η ανάπτυξη…!

Οι ίδιοι μπορεί να ξεχνάνε κατά πως τους βολεύει. Ο λαός όμως όχι.

 

infiltr8or

23 Σχόλια to “ΝΔ: «Τεράστιες θυσίες για να γυρίσουμε πίσω στο 2014». Αυτό το 2014 κ. Μητσοτάκη;”

 1. Λιακος Ο Λεβεντης said

  Ναποιος σχιζει τα μνημονια και με βιντεο για αποδειξη

  Μου αρέσει!

 2. Sane said

  Greece Raises EU3 Billion in Bond Market Return After 3 Years
  h**ps://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-25/greece-raises-eu3-billion-in-bond-market-return-after-3-years

  «Yield-hungry investors welcomed the new Greek paper, which carried a 4.625 percent yield. The sale by the sub-investment-grade rated country drew 6.5 billion euros in more than 200 offers. Greece’s last five-year bonds in April 2014 priced at 4.95 percent. Greece sold the new bonds along with a tender offer for the notes due 2019.»

  Μου αρέσει!

  • Sane said

   Το τελευταίο επιτόκιο 5-ετών ελληνικών ομολόγων στην πρωτογενή αγορά καταγράφηκε τον Απρίλιο του 2014 σε 4,95%. Σήμερα, έπεσε στο 4,625%.

   Μου αρέσει!

   • ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

    Ανάλυση
    Γιατί το ομόλογο Τσίπρα δεν είναι καλύτερο από εκείνο του Σαμαρά
    25/07/201718:4917
    Εκτύπωση
    Γιατί το ομόλογο Τσίπρα δεν είναι καλύτερο από εκείνο του Σαμαρά
    33
    SHARES
    FacebookWhatsAppFacebook MessengerTwitter
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
    Απίστευτο! Στο Μαξίμου μπέρδεψαν το επιτόκιο με την απόδοση του ομολόγου
    11
    Απίστευτο! Στο Μαξίμου μπέρδεψαν το επιτόκιο με την απόδοση του ομολόγου
    Η απλή σύγκριση, δεν είναι είναι απλώς άδικη, αλλά και παραπλανητική, αφού θα πρέπει να γίνει όχι με τα δύο ονομαστικά επιτόκια μεταξύ τους, αλλά σε σχέση με τα επιτόκια που υπήρχαν τότε και σήμερα στην αγορά

    Η κυβέρνηση «καυχιέται» ότι το ομόλογο που μόλις πούλησε στους διεθνείς επενδυτές έχει χαμηλότερο επιτόκιο από το αντίστοιχο που εκδόθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά η σύγκριση αυτή είναι λάθος, τόσο από οικονομική πλευρά όσο και από πολιτική πλευρά.

    Τα νούμερα που παρουσιάζονται στη σύγκριση είναι ότι το «ομόλογο Τσίπρα» έχει ετήσιο κουπόνι 4,375% και συνολική απόδοση (μέση ετήσια απόδοση στην πενταετία 4,625%), ενώ το «ομόλογο Σαμαρά» είχε κουπόνι 4,75% και συνολική απόδοση 4,95%.

    Η απλή σύγκριση, όμως, δεν είναι είναι απλώς άδικη, αλλά και παραπλανητική, αφού θα πρέπει να γίνει όχι με τα δύο ονομαστικά επιτόκια μεταξύ τους, αλλά σε σχέση με τα επιτόκια που υπήρχαν τότε και σήμερα στην αγορά.

    Το γενικό μέτρο σύγκρισης, ο «πήχης» για τα ομόλογα της ευρωζώνης είναι η απόδοση του δεκαετούς γερμανικού ομολόγου που αντανακλά γενικότερα το κλίμα στην αγορά κεφαλαίου.

    Το καλοκαίρι του 2014, η απόδοση του δεκαετούς γερμανικού ομολόγου ήταν 1,251%, ενώ σήμερα είναι 0,575%, ήτοι 0,67 ποσοστιαίες μονάδες παρακάτω.

    Όσο για την απόδοση του πενταετούς γερμανικού ομολόγου, αυτό ήταν 0,349%, ενώ σήμερα είναι αρνητική και διαμορφώνεται στο -0,10%.

    Με απλά λόγια αυτό δείχνει ότι το χρήμα το 2017 είναι αρκετά φθηνότερο από ότι ήταν το 2014 και μάλιστα κατά 0,67 ποσοστιαίες μονάδες στη δεκαετία και κατά 0,44 μονάδες στην πενταετία. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να πουλήσεις ένα ομόλογο σήμερα, από ότι ήταν το 2014 και η πίεση για μεγαλύτερο επιτόκιο είναι σήμερα μικρότερη από ότι πριν τρία χρόνια…

    Γιαυτό άλλωστε και πάντα οι συγκρίσεις στη διεθνή αγορά ομολόγων δεν γίνονται με τα ονομαστικά επιτόκια, αλλά με βάση το «σπρεντ» (spread) τη διαφορά δηλαδή του επιτοκίου κάθε έκδοσης από το αντίστοιχο επιτόκιο αναφοράς, που κατά κανόνα είναι το γερμανικό.

    Εάν συγκρίνουμε το «σπρεντ» βλέπουμε ότι το 2014 η απόδοση του ελληνικού ομολόγου ήταν κατά 4,60 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το αντίστοιχο γερμανικό, ενώ σήμερα το σπρεντ έχει μεγαλώσει και διαμορφώνεται στις 4,72 ποσοστιαίες μονάδες.

    Με απλά λόγια, το ομόλογο του 2017 πληρώνει μεγαλύτερο «καπέλο» σε σχέση με το γερμανικό για να προσελκύσει κεφάλαια, σε σχέση με το καπέλο που πλήρωσε το ομόλογο του 2014.

    Μου αρέσει!

   • Sane said

    Προφανώς, απαντάς στο bloomberg.

    Επί της ουσίας, η γνώμη μου είναι ότι, μετά την κρίση ευρωπαϊκού χρέους 2010-2013, η σύγκριση με τα γερμανικά ομόλογα (spread) έχασε κάθε σημασία, αφού η ίδια η Γερμανία φρόντισε να διαλύσει κάθε υπόνοια κοινού δανεισμού μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης. Τα spreads ως προς τα γερμανικά ομόλογα για τις χώρες της ΕΖ, μέχρι το 2010, λειτουργούσαν ως μέτρο συνοχής της νομισματικής ένωσης. Από την κρίση και μετά, η ίδια η Γερμανία ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ευρωομόλογα και κάθε σκέψη συνοχής σε επίπεδο κρατικού δανεισμού είναι αυθαίρετη και ανυπόστατη. Έτσι, θα μπορούσε κάλλιστα πλέον να μετράται το spread ως προς οποιαδήποτε άλλα ομόλογα, ή ακόμα καλύτερα ως προς τα αμερικανικά, τα οποία είναι και παγκόσμια βάση αναφοράς, με πολύ πιο αξιοπρεπή συμπεράσματα σε σχέση με εκείνα που προκύπτουν από την παγκόσμια εξαίρεση και οικονομική ανωμαλία των αρνητικών επιτοκίων της Γερμανίας.

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • Sane said

    Επίσης, είχα εξηγήσει εδώ, μετά την τακτική ενημέρωση της ΕΚΤ, γιατί η εν λόγω έκδοση θα είχε επιτυχία.

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

    Φιλε sane οποτε βλεπω σχολια σου μπορει να μην πολυκαταλαβαινω τα οικονομικά ομως παντα νιωθω μια σιγουρια οτι εχεις κατι σπουδαιο να μας πεις.
    Ηρεμος εσυ, ξερω γω, αισθανομαι οτι μας ηρεμεις περαν του οτι μας ενημερώνεις σωστσ.
    Εσυ κι ενας Πετρος (με αρχικο μονόγραμμα υπογράφει για επιθετο) τα οσα λετε τα βρισκω εξαιρετικα (αν ειναι κι αλλοι που δεν τους μνημονευω αυτη την στιγμη τι να πω, λυπαμαι).

    Μου αρέσει!

   • Sane said

    Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

    Και ένα πολύ φρέσκο: Οι ΗΠΑ μόλις πούλησαν 34 δισ. 5ετών ομολόγων τους με επιτόκιο 1.884%. Η πλειοφηφία των αγοραστών ήταν κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών.

    Άρα, για ποιο spread μιλάμε? Ως προς τη Γερμανία με τα «αρνητικά επιτόκια», ή ως προς τις ΗΠΑ με περίπου 2%? Και ποιο από τα δύο έχει πλέον μεγαλύτερο νόημα?

    Μου αρέσει!

   • Φωνή της λογικης said

    Παντα εύστοχα και επουσιώδη τα σχόλια του sane.

    Μπορεί κανείς να πει οτι η έξοδος στις αγορές με αυτό το επιτόκιο σε άλλες εποχές θα ηταν ακριβή.

    Όχι σήμερα. Μετά από μακροχρόνια κρίση και με την εμπιστοσύνη κλονισμένη.

    Η τωρινή έξοδος ηταν ένα ψυχολογικό τεστ για τους επενδυτές κυρίως και μια ευκαιρία να χαρτογραφήσει η Ελλάδα τα νερά. Και υπό αυτό το πρισμα ηταν άκρως επιτυχημένη.

    Όπως συνηθίζουν να λένε it’s all about regaining trust.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  • Πέτρος Ι. Φιλίππου said

   Ηταν επιτυχέστατη υπό τίς παρούσες συνθήκες η έξοδος καί μάλιστα με αυτό το επιτόκιο. Ουδεμία σύγκριση με αυτήν του Σαμαρά. Ας σημειώσουμε βέβαια εδώ ότι το σημερινό ομόλογο χρειαζόταν για τήν αποπληρωμή του 5ετούς του 2012 τό οποίο έληξε πρίν από 3 ημέρες. Ετσι για να μήν ξεχνάνε μερικοί τί σπασμένα πληρώνει η σημερινή κυβέρνηση. Καί έρχονται καί τα 10ετή (2007 καί 2008) ύψους 8 δίς!

   Μου αρέσει!

   • stergdoc said

    Μειωση των συνταξεων και διευρυνση της φορολογικης βασης ζηταει η βελκουλεσκου του ΔΝΤ,διοτι οι εισφορες δεν καλυπτουν ουτε το 1/4 των συνταξεων και οταν βγουμε στις αγορες (πραγματικα και οχι στην παραμυθα με επιτοκιο 4,25% ενω οι αλλοι με <1%0) με επιτοκιο οχι το σημερινο 1,25% αλλα πανω απο 4% τοτε θα μας παρουν και τα σωβρακα.Προς τι οι πανηγυρισμοι μονο οι τσακαλωτοι και οι απατεωνες σαγιαδες γνωριζουν.Στην καμπουρα μας ολοι αυτοι παιζουν ταβλι.

    Μου αρέσει!

 3. delta said

  Τελικά μας έκανε ρόμπα ο Σαμαράς. Φάγαμε τη σκόνη του . μόνο κλανιές ήμαστε για να σηκώνουμε μπουχό.

  Μου αρέσει!

 4. Sane said

  https://d3fy651gv2fhd3.cloudfront.net/charts/greece-gdp.png?s=wgdpgree&v=201707091929v

  Αυτό είναι το πραγματικό ΑΕΠ της χώρας εκφρασμένο στο απόλυτο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα – το αμερικανικό δολάριο.

  Η Ελλάδα, στην πραγματικότητα, έχασε το 45% του ΑΕΠ της από το 2008 μέχρι σήμερα.

  Αρέσει σε 2 άτομα

  • Πέτρος Ι. Φιλίππου said

   Σε απόλυτους αριθμούς έτσι είναι ουσιαστικά. Τό ερώτημα είναι όμως τί οδήγησε σε αυτήν την απώλεια του 50% (κατά τήν άποψή μου) του ΑΕΠ απο το 2008 έως σήμερα.
   Ο ολισθηρός κατήφορος δέν δημιουργήθηκε ξαφνικά μέσα σε 5-6 μήνες. Είναι αποτέλεσμα του άκρατου καταναλωτισμού ο οποίος οφειλόταν στήν αχαλίνωτη προσφορά χρήματος από τίς τράπεζες. Τότε που μέσα σε 1 ώρα έπαιρνε ένας ιδιωτικός υπάλληλος 5.000 ευρώ καταναλωτικό δάνειο καί τήν επομένη ημέρα άλλες 5.000 από άλλη τράπεζα καί χρησιμοποιούσε καί 3-4 πιστωτικές κάρτες. Τότε σέ αυτήν τήν μαύρη 8ετία για τήν Ελληνική οικονομία τί έπραξαν η ΤτΕ καί οι κυβερνήσεις Σημίτη – Κ.Καραμανλή; Δέν έβλεπαν το αυτονόητο; Τότε πού η Ελληνική βιομηχανία ήταν η οικοδομή (το 33% του ΑΕΠ προερχόταν απο τήν οικοδομή με τα 200 επαγγέλματα γύρω από αυτήν).
   Βέβαια η Ελληνική οικονομία από το 1974 καί εντεύθεν δέν είχε κανέναν απολύτως προσανατολισμό καί περιήλθαμε στίς αγκάλες της Ε.Ε. καί δή της Γερμανίας, η οποία από το 1960 σχεδίαζε τήν υποταγή της Ευρώπης.
   Ας μήν ξεχνάμε ότι ο Κ.Καραμανλής υποστήριζε θερμά (υποταγμένος στόν γαλλογερμανικό άξονα), τήν ένταξή μας στήν τότε ΕΟΚ καί ήταν η κύρια αιτία σύγκρουσης με τόν Βασιλέα Παύλο οποίος έβλεπε θετικά τήν συμπόρευσή μας με τήν τότε ΕΣΕΖ.
   Το 1963 η κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή υπέγραψε δάνειο με τήν τότε ΕΟΚ ύψους 200εκ. μάρκων καί μέχρι το 1967 είχε εισπράξει η Ελλάδα το ποσό των 54 εκ. (το 1967 η ΕΟΚ σταμάτησε την χρηματοδότηση αυτή εξαναγκάζοντας τήν χούντα να ενδώσει). Από το 1974 καί εντεύθεν επανήλθε το σχέδιο το οποίο μπήκε σε ενέργεια καί πάλι καί μάλιστα με τήν συνδρομή των γαλλογερμανικών μυστικών υπηρεσιών…! (άλλη πονεμένη ιστορία). Στό τέλος βέβαια η Γαλλία υποτάχθηκε στον Γερμανικό σωβινισμό.
   Σήμερα καί μετά τήν αποχώρηση της Μ.Βρετανίας από την Ε.Ε. καί τα προβλήματα των χωρών – μελών της, αποδεικνύεται η λανθασμένη επιλογή τής βεβιασμένης ένταξής μας στήν ΕΟΚ το 1981, πρίν από τήν Ισπανία, τήν Αυστρία κ.λ.π.
   Τώρα προσπαθεί η σημερινή κυβέρνηση με νύχια καί με δόντια να απεγκλωβίσει τήν χώρα από τόν θανάσιμο χορό με τούς λύκους καί τα πεινασμένα ημίαιμα λυκόπουλα ουρλιάζουν.
   Κάποτε θα πρέπει επιτέλους να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

   Αρέσει σε 2 άτομα

   • Sane said

    Ο καταναλωτισμός είναι σύμφυτος του καπιταλισμού και δεν υπάρχει ΑΕΠ χωρίς να υπάρχει ιδιωτική κατανάλωση και χρήμα που κινείται.
    Ιδού, για την περίοδο 2000-2017, η ιδιωτική κατανάλωση:

    Στις ΗΠΑ:
    https://d3fy651gv2fhd3.cloudfront.net/embed/?s=unitedstaconspe&v=201707200905v&d1=20000101&d2=20170725&h=300&w=600

    Στη Γερμανία:
    h**ps://d3fy651gv2fhd3.cloudfront.net/embed/?s=germanyconspe&v=201707031924v&d1=20000101&d2=20170725&h=300&w=600

    Στην ΕΖ:
    h**ps://d3fy651gv2fhd3.cloudfront.net/embed/?s=emuevolvconspe&v=201707031811v&d1=20000101&d2=20170725&h=300&w=600
    (ή πώς η υπόλοιπη ΕΖ κατάφερε μέσω ΕΚΤ να ξεφύγει το 2013-14 από τη γερμανική μέγκενη της λιτότητας, αφήνοντας μόνον την Ελλάδα ως παίγνιο ακραίων πειραματισμών στη Γερμανία)

    Στην Ελλάδα:
    h**ps://d3fy651gv2fhd3.cloudfront.net/embed/?s=greececonspe&v=201707031924v&d1=20000101&d2=20170725&h=300&w=600
    (η γνωστή σε όλους πια τραγωδία).

    Όσον αφορά στο ιστορικό μέρος της υπόθεσης: (ΕΟΚ) – (ΕΕ & ΟΝΕ κατά Μάαστριχτ) – (σημερινή ΕΖ) – (σημερινή ΕΕ εκτός ΕΖ), κατ’ εμέ είναι 4 τελείως διαφορετικές ενωσιακές οντότητες. Η σημερινή κατάσταση οφείλεται στην έντεχνη υπαναχώρηση σε ότι είχαν αρχικά συμφωνήσει στο Μάαστριχτ και μάλιστα «χωρίς αιδώ» στο όνομα του Μάαστριχτ. Για την ακρίβεια, η Γερμανία μεταχειρίστηκε με σχέδιο τη Δ. Ευρώπη και με εργαλείο το Μάαστριχτ, ώστε να ξεφύγει από τον αμερικανικό έλεγχο, ενώ παράλληλα σε αντάλλαγμα, π.χ. της εισόδου της Ελλάδας στην ΟΝΕ, κατάφερε να βάλει στην ΕΕ ολόκληρη την Αν. Ευρώπη, στην ΕΖ όσες εξ’ αυτών των χωρών είχαν αγοραστεί καθ’ ολοκληρίαν και να επεκτείνει – εμπόλεμα – τις βλέψεις της μέχρι την Ουκρανία, δηλαδή να ανακτήσει ότι έχασε στο Β’ΠΠ. Όλα αυτά ξεκίνησαν μεθοδικά από τον καιρό της γιουγκοσλαβικής διάσπασης, αμέσως μετά το Μάαστριχτ, αλλά ελάχιστοι ήταν σε θέση να «δουν» το μεγάλο πλάνο.

    Αρέσει σε 2 άτομα

   • Πέτρος Ι. Φιλίππου said

    Αλλο ο υγιής καταναλωτισμός καί άλλο ο υπερκαταναλωτισμός. Το σχέδιο της Ε.Ε. (Γερμανίας) δέν διαχωρίζεται σε 4, 5, 6, ενότητες. Υπάρχει ο σχεδιασμός καί η επίτευξη του στόχου της Γερμανίας. Η ιδέα ξεκίνησε πρός το τέλος του Β’ΠΠ καί η υλοποίησή της ξεκίνησε το 1960.

    Μου αρέσει!

   • Sane said

    Στην Ελλάδα δεν υπήρξε υπερκαταναλωτισμός σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες. Απλά στην εγχώρια κατανάλωση προστίθεται και η κατανάλωση των τουριστών, αλλά και οι επενδύσεις της παραοικονομίας που γίνονται ως «δήθεν» ιδιωτική κατανάλωση. Στην πραγματικότητα, η πραγματική κατανάλωση ήταν αρκετά χαμηλότερη από την κατά κεφαλήν στις ΗΠΑ και τη Δ.Ευρώπη, για να καταλήξει με τα δήθεν φάρμακα (στην ουσία δηλητήρια) της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης σε τριτοκοσμική. Η Ελλάδα είχε ανάγκη από μία κεντρική τράπεζα που θα τη βοηθούσε να ξεπεράσει την κρίση των τραπεζικών της δραστηριοτήτων στην Αν. Ευρώπη και αντιμετωπίστηκε ως η γενική αιτία του κάθε κακού και του κάθε προβλήματος, που έπρεπε να αντιμετωπιστεί, να παταχθεί και να εξουδετερωθεί.

    Τέλος, για εμένα (ΕΟΚ) και (ΕΕ & ΟΝΕ κατά Μάαστριχτ) ήταν ενωσιακές οντότητες, που η μεν πρώτη ωφέλησε σημαντικότατα την Ελλάδα δημιουργώντας υποδομές που δεν είχε αξιωθεί να δημιουργήσει η ίδια (αιτία η ακραία τάση ιδιώτευσης και η βλακώδης άρνηση των εντέλει ιδιωτικά άκρως απαραίτητων κοινών αγαθών), ενώ η δεύτερη δεν έλαβε ποτέ «σάρκα και οστά», αλλά διαστρεβλώθηκε και παραβιάστηκε στο έπακρο για να αποτελέσει έτσι το εργαλείο με το οποίο φτάσαμε στο σημερινό ευρωπαϊκό status quo.

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

    +

    Μου αρέσει!

  • Πέτρος Ι. Φιλίππου said

   Ο Βασιλέας Παύλος, το παλάτι, έδωσε μεγάλη μάχη ενάντια στόν γαλλογερμανικό άξονα αλλά…η παρέα τών Παρισίων επικράτησε, εξ’ ού καί το προεδρικό αεροπλάνο του Ζισκάρ ντέ Εστέν προσγειώθηκε εκείνο το Ιουλιανό βράδυ του 1974 μεταφέροντας τήν μεταπολίτευση καί την νέα τάξη στόν χώρο τών αποσκευών του! Ηταν βέβαια καί η αντικομμουνιστική υστερία του Γ.Παπανδρέου. Τότε πού ο Βασιλέας Κωνσταντίνος πρότεινε εκλογές καί με τήν συμμετοχή των κομμουνιστών καί ο γέρος της Δημοκρατίας του απήντησε «τί λέτε εξοχώτατε, θα βάλουμε τούς κομμουνιστάς είς τήν βουλήν;»
   Καί ήρθε και ο παραγιός του, ο Παπαδόπουλος, να αναλάβει δράση.

   Μου αρέσει!

  • Sane said

   Αξίζει, επίσης, να παρατηρήσει κανείς ότι το παραπάνω διάγραμμα δείχνει ξεκάθαρα ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας δεν έχει σταματήσει από το 2008 μέχρι σήμερα.

   Μου αρέσει!

 5. stefanis said

  Κέρνα Γιάνη κέρνα Γιάνη
  ρίχτους και άλλο ένα φιρμάνι!!!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: