olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ισχυρά μηνύματα από την συνάντηση Παυλόπουλου – ÖTTINGER

Posted by olympiada στο Ιουλίου 17, 2017

IMG_5178ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠAΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ,
ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
κ. GÜNTHER H. ÖTTINGER
Αθήνα, 17 Ιουλίου 2017

GÜNTHER H. ÖTTINGER: Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε που με δέχεστε σήμερα εδώ στο Προεδρικό Μέγαρο. Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι, είχαμε μια πολύ πλούσια ημέρα σήμερα. Είχα συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, με τον Υπουργό Οικονομικών, με τον Υπουργό Εξωτερικών, με το Κοινοβούλιο και το θέμα το οποίο αφορούσε όλες αυτές τις συναντήσεις ήταν κυρίως το θέμα του Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς είμαστε σε φάση προετοιμασίας και κατάρτισης του Προϋπολογισμού και μας ενδιαφέρει να ακούσουμε τις απόψεις τις ελληνικής πλευράς.

Και, βεβαίως, κύριε Πρόεδρε η κορωνίδα της σημερινής ημέρας είναι η επίσκεψη εδώ, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε εσάς και θέλουμε να ευχηθούμε στην Ελλάδα κάθε επιτυχία στις προσπάθειες που καταβάλλει. Και επιτρέψτε μου, επίσης, να σας μεταφέρω και τις ευχές του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρίου Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Επίτροπε σας καλωσορίζω στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Θέλω να σας συγχαρώ για τα αποτελέσματα τα οποία έχετε επιτύχει στον τομέα σας. Θέλω, επίσης, να σας συγχαρώ για τον σεβασμό, που δείξατε στο Κοινοβούλιο, ενημερώνοντάς το. Παρακολούθησα όλη την συζήτηση. Αποδείξατε, με τη γερμανική κοινοβουλευτική παιδεία που έχετε, τον σεβασμό στο Κοινοβούλιο, και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Και θέλω να σας τονίσω ότι δίνω σημαντική έμφαση -και δίνουμε στην Ελλάδα- στις προτεραιότητες που θέσατε από κοινού με τον συνάδελφό σας Επίτροπο, κύριο Πιερ Μοσκοβισή, στην κοινή τοποθέτηση, την οποία κάνατε προσφάτως. Και επιτρέψτε μου να πω λίγα λόγια γι΄ αυτή:

Πρώτον, η Ελλάδα συμφωνεί απολύτως στην προτεραιότητα που δώσατε, για την θωράκιση της Κοινωνικής Συνοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και της ανεργίας των νέων, που είναι η χειρότερη μάστιγα ανεργία. Κι έχετε περισσότερο δίκαιο προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να δώσουμε την απάντηση που πρέπει, σε όλα εκείνα τα κινήματα λαϊκισμού τα οποία αναπτύσσονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είδαμε προσφάτως. Κι ευτυχώς, μέσα από τις εκλογές, οι Λαοί της Ευρώπης δίνουν σ΄ αυτά τα λαϊκιστικά κινήματα, που είναι οι εχθροί της Ευρώπης, την απάντηση που τους αρμόζει.

Δεύτερον, η Ελλάδα συμφωνεί απολύτως στην ανάγκη ενίσχυσης της Εξωτερικής Ασφάλειας των Συνόρων. Και το λέμε εμείς οι Έλληνες, γιατί είναι γνωστό ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ιδίως στο Αιγαίο, θωρακίζουν και τα Σύνορα της Ευρώπης. Δεν θωρακίζουν μόνο τα ελληνικά Σύνορα, θωρακίζουν και τα Ευρωπαϊκά Σύνορα, κι αυτό πρέπει να τους αναγνωρισθεί. Όπως επίσης, θεωρούμε ότι, εμείς οι Ευρωπαίοι, πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν οι γείτονές μας -και ιδίως εκείνοι που φιλοδοξούν να αποτελέσουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης- ότι δεν είναι δυνατόν και να φιλοδοξούν να αποτελέσουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην σέβονται το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι ο σεβασμός των Ευρωπαϊκών Συνόρων, με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, είναι στοιχειώδης προϋπόθεση για να μπορεί μια τρίτη Χώρα να αποτελέσει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, η Ελλάδα συμφωνεί απολύτως με την θέση σας ότι πρέπει να διαμορφώσουμε μια πολιτική σχετικά με το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό ζήτημα, η οποία βασίζεται στην Αλληλεγγύη. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πολιτικές οι οποίες δεν λαμβάνουν υπόψη τα δύο αυτά ζητήματα. Η Ελλάδα και η Ιταλία φέρνουν το μεγαλύτερο βάρος. Χρειάζεται μια πολιτική Αλληλεγγύης προς αυτή την κατεύθυνση. Και ο Επίτροπος κύριος Αβραμόπουλος κάνει μια εξαιρετική δουλειά εδώ.

Θέλω να τονίσω ότι οπωσδήποτε η Ευρώπη θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι άλλο η πολιτική για τους πρόσφυγες και άλλο η πολιτική για το μεταναστευτικό και την παράνομη μετανάστευση. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα και εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Άρα χρειάζεται να διαμορφώσουμε μια τέτοια πολιτική που θα στηρίζεται στην Αλληλεγγύη. Εδώ οφείλω να τονίσω ότι η Γερμανία, η χώρα σας, αποτελεί ένα παράδειγμα Αλληλεγγύης ιδίως στο προσφυγικό και οφείλω αυτό να τονίσω και το είχα πει και προσωπικώς στην κυρία Μέρκελ. Λέμε λοιπόν τώρα προς τους εταίρους μας, και νομίζω ότι πρέπει να το πούμε από κοινού, ότι δεν είναι δυνατόν να μην σέβονται αυτή την αρχή της Αλληλεγγύης και στο προσφυγικό και στο μεταναστευτικό. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι η αρχή της Αλληλεγγύης δεν είναι αφηρημένη έννοια, είναι ένας κανόνας δικαίου ο οποίος είναι πλήρης και ότι η παραβίασή του συνεπάγεται κυρώσεις.

Σας ευχαριστώ και πάλι που είστε εδώ. Καλώς ορίσατε, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην αποστολή σας.

GÜNTHER H. ÖTTINGER: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, για όλα αυτά τα πολύ σημαντικά που είπατε κύριε Πρόεδρε. Θέλω να σας πω το εξής: Ότι με αυτή την κατάσταση που δημιουργείται, αυτή τη χρονική στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τη δυνατότητα να αποδείξει στην πράξη το τι ακριβώς αξίζει, γιατί υπάρχει ευκαιρία να εμβαθύνουμε. Η εμβάθυνση είναι καθοριστικό στοιχείο, εμβάθυνση η οποία μπορεί να λάβει χώρα και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κρατών-μελών και βιομηχανικών κρατών. Γιατί, εάν δεν τα καταφέρουμε να επιτύχουμε αυτή την ουσιαστική εμβάθυνση, τότε ενδέχεται να παρασυρθούμε από δυνάμεις που θα ξεκινούν από την Άγκυρα και θα φτάνουν μέχρι τη Μόσχα και αυτό θα ήταν κάτι το απευκταίο.

Σας ευχαριστώ και πάλι που με δεχτήκατε

13 Σχόλια to “Ισχυρά μηνύματα από την συνάντηση Παυλόπουλου – ÖTTINGER”

 1. Sane said

  Π.Π.:»Η Ελλάδα συμφωνεί απολύτως με την θέση σας ότι πρέπει να διαμορφώσουμε μια πολιτική σχετικά με το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό ζήτημα, η οποία βασίζεται στην Αλληλεγγύη. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πολιτικές οι οποίες δεν λαμβάνουν υπόψη τα δύο αυτά ζητήματα. Η Ελλάδα και η Ιταλία φέρνουν το μεγαλύτερο βάρος.»

  Soros-sponsored immigration network in Italy

  h**ps://gefira.org/en/2017/07/13/soros-sponsored-immigration-network-in-italy/

  «Why is there a migrant crisis in the Mediterranean? Why are NGOs involved? Because there is an extensive network of open borders activists and organizations behind it; many of them are directly funded by or cooperated with George Soros’ Open Society.»

  Μου αρέσει!

  • Φωνή της λογικης said

   Έτσι ακριβώς είναι.
   Αλλά οταν ο Καμμένος έφερνε το ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο για να συμβαλλει στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων με τη Frontex, οι διάφοροι εγχώριοι παρατρεχάμενοι του Soros είχαν πεσει να τον φάνε.

   Μου αρέσει!

  • Γιωτάς said

   «Θέλω να τονίσω ότι οπωσδήποτε η Ευρώπη θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι άλλο η πολιτική για τους πρόσφυγες και άλλο η πολιτική για το μεταναστευτικό και την παράνομη μετανάστευση. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα και εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.»

   Σωστόοοόοοος!

   Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

    Για αυτούς μπορεί να είναι, να πρέπει ή να θεωρούνται δύο διαφορετικά ρεύματα.
    Εδώ κοίτα εσύ στην πατρίδα μας,
    όπου και τα δύο αυτά ρεύματα περνούνε μέσα από την χώρα σου
    χωρίς μάλιστα να κλείνουν ξοπίσω τους την πόρτα
    μα να την αφήνουν ανοικτή
    ώστε μετά από αυτούς να περάσουν κι άλλοι, κι άλλοι κτλ
    τόσο και σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που από τα ρεύματα θα πάθουμε κατάψυξη !!!!

    Μου αρέσει!

  • Sane said

   Η Ευρώπη πρέπει να διαμορφώσει και για τα δύο ζητήματα πολιτικές που να βασίζονται στα Αίτια που τα προκαλούν – όχι τα επιφανειακά και αόριστα, αλλά τα βαθύτερα και καθοδηγούμενα.
   Ας αναλογιστεί ότι ακόμα και η Αλληλεγγύη από ανθρώπινη αρετή με το που έγινε πολιτική μετατράπηκε σε εμπόρευμα και αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ διεφθαρμένων θεσμικών, οργανωμένων κερδοσκόπων και τριτοκοσμικών ηγετών.

   Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

   +

   Μου αρέσει!

 2. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 3. Sane said

  GÜNTHER H. ÖTTINGER σε αποκλειστική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ: «Βρίσκεστε στα μισά της 12ετους δημοσιονομικής προσαρμογής» !!!

  Μου αρέσει!

 4. Φωνή της λογικης said

  Η στρατηγική Παυλόπουλου να συνδέσει την προστασία των ελληνικών συνόρων με τη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος έξυπνη.
  Η στρατηγική αυτή αποτυπώθηκε τόσο από τον Κοτζιά στις πρόσφατες συζητήσεις για το κυπριακό, όπου χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα για να αποκρουστεί η διατήρηση του κατοχικού στρατού που επιθυμούσε η Τουρκία, όσο και από τον Καμμένο οταν έστηνε τους Τούρκους στη γωνία στο ΝΑΤΟ κι έφερνε το συμμαχικό στόλο «ασπίδα» στη Μεσόγειο ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις και στις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές.

  Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

   Οχι μονον θα φυλουμε όλοι μαζι τα φυσικα συνορα της Ευρωπης ενα των οποιων αποτΕΛεί η θεση της χωρας μας μα θα μας πληρωνουν και αδρα να το κανουμε εμεις αυτο, αφου ετσι κι αλλιως χρονια το κάνουμε φυσικα καλυτερα απο καθε αλλον για τον εαυτο μας πρωτα και μετα φυσικα και γι αυτους.
   Ο τζαμπας πεθανε.
   Η τζαμπα μαγκια στις σακουλες με τα μπαζα.

   Μου αρέσει!

 5. Για άλλη μια φορά ο Παυλοπουλος με ευφυή τρόπο θέτει τους ευρωπαίους προ των ευθυνών τους στο μεταναστευτικό.
  Μαστίγιο και καρότο από τον τακτικιστη πρόεδρο, με πολλαπλά μηνύματα με αποδέκτες τις χώρες μέλη που εφαρμόζουν το διεθνές δίκαιο κατά το δοκουν. Ζήτησε, και δικαίως, να μην τηρούνται δυο μέτρα και δυο σταθμά και να επιβάλλονται κυρώσεις.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: