olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΙΔΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ενοχής της ΕΛΣΤΑΤ!

Posted by netakias.com στο Ιουλίου 16, 2017

ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΠΟΤΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΣΕ ΔΙΚΗ

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ:

Στον Δυτικό Πολιτισμένο κόσμο υπαρχει το τεκμήριο της αθωότητας και την δικαιοσύνη σε περίπτωση ενοχής την αποφασίζουν οι φυσικοί δικαστές! ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΗΜΙΤΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ

Στην Κολομβια που εχουν μετατρέψει την Ελλαδα οι Ευρωπαίοι και ο Παπανδρεου το αποφασίζουν μόνοι τους μοιράζοντας ασυλίες είτε αυτο ειναι το ΔΣ του Ερρικος Ντυναν είτε οι οικονομικοί δολοφόνοι της ΕΛΣΤΑΤ.

Σκουζουν εδω και μήνες για την δικαιοσύνη τα πολιτικά παπαγαλάκια, που μιλούν για παρέμβαση στην δικαιοσύνη επειδή γίνεται τιτάνιος αγώνας να πάνε υποθέσεις εγκλημάτων κατά της Χωρας στο εδώλιο, δηλαδή στον φυσικό δικαστή, που θα κρίνει την αθωότητα τους ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ, ΑΝΑΚΡΙΤΩΝ, ΔΙΚΑΣΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΜΜΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

«ο γενικός διευθυντής θα σας στείλει ενημερωτική επιστολή σχετικά με την αποστολή λανθασμένων στοιχείων, που θα θέλαμε να παρακαμφθεί ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΡΑ» πληροφορούσε Mail που έστειλε στις 29 Μαρτίου 2010 προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο αξιωματούχος του Ταμείου Μπομπ Τράα (Μιχάλης Ιγνατίου, «Ο δρόμος προς την καταστροφή», σελ. 414, εκδόσεις Λιβάνη).

Σκάνδαλο Γεωργίου – Τα mails της προδοσίας

«Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και με εχεμύθεια» – Πώς εκτελέστηκε το σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας προκειμένου να εξοφληθούν στο ακέραιο οι ξένες τράπεζες
Κάποιοι υποκρίνονται ότι δεν καταλαβαίνουν τι συνέβη με το σκάνδαλο της αλλοίωσης του ελλείμματος και του χρέους του 2009, και προσπαθούν να υποβαθμίσουν το ζήτημα σε εσωκομματικό-νεοδημοκρατικό, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί ένα εθνικής σημασίας θέμα. Προσπερνώ το γεγονός ότι αυτοί οι ακοίμητοι φρουροί της ανεξαρτησίας της ελληνικής Δικαιοσύνης δεν βρήκαν μισή λέξη να σχολιάσουν από όσα περιέχει η απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία στηρίχθηκε στην τεκμηριωμένη αναίρεση της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου.
Ξεπερνώ το γεγονός ότι εκείνοι που, για να πλασαριστούν ως μεταρρυθμιστές, ζητούν.. πάντα τον σεβασμό των κανόνων τώρα σιωπούν στις επισημάνσεις της Δικαιοσύνης για σωρεία παραβάσεων του εθνικού και του κοινοτικού Δικαίου αναφορικά με τη μέθοδο τήρησης των εθνικών λογαριασμών (λ.χ. η απόκρυψη πλεονασμάτων 500 νομικών προσώπων το 2009 και η ξαφνική αποκάλυψή τους στους εθνικούς λογαριασμούς το 2013!). Μεταρρυθμιστές «αλα καρτ», βλέπετε. Εδώ όμως υπάρχει ένα κορυφαίο εθνικό θέμα, το οποίο εξελίχθηκε σε δύο φάσεις, και αυτό -που να χτυπιούνται κάποιοι στο πάτωμα, κατά του Καραμανλή- δεν μπορεί να παραγραφεί: η σύνδεση της αλλοίωσης του ελλείμματος με το Μνημόνιο 1, το μεσοπρόθεσμο 1 και το Μνημόνιο 2. Το γεγονός ότι δεν ασκήθηκε δίωξη κατά του Γεωργίου για το πρώτο, αλλά μόνο για το δεύτερο Μνημόνιο, δεν σημαίνει ότι το έγκλημα δεν συνετελέσθη.
Αντιθέτως.
Η αλλοίωση του ελλείμματος στην πρώτη φάση της ελληνικής περιπέτειας έγινε αποδεδειγμένα κατ’ απαίτηση του ΔΝΤ, επειδή έτσι ερμηνεύτηκε ότι «ζητούσε» το καταστατικό του. Mail που έστειλε στις 29 Μαρτίου 2010 προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο αξιωματούχος του Ταμείου Μπομπ Τράα, πληροφορούσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο γενικός διευθυντής θα σας στείλει ενημερωτική επιστολή σχετικά με την αποστολή λανθασμένων στοιχείων, που θα θέλαμε να παρακαμφθεί ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΡΑ» (Μιχάλης Ιγνατίου, «Ο δρόμος προς την καταστροφή», σελ. 414, εκδόσεις Λιβάνη).
Το πόσο σημαντική ήταν για το ΔΝΤ, τους δανειστές και τις τράπεζές τους η αλλοίωση του ελλείμματος -που έπρεπε να γίνει ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΡΑ- φαίνεται από την πρώτη παράγραφο του διαγγέλματος Παπανδρέου στο Καστελόριζο (23 Απριλίου 2010), το οποίο ξεκινούσε ως εξής: «Χθες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό έλλειμμα του 2009»… Από τον συνδυασμό του mail Tράα και της δήλωσης του πρώην πρωθυπουργού προκύπτει σαφώς η αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της αλλοίωσης του ελλείμματος (πρώτη φάση) και του Μνημονίου 1. Λίγους μήνες αργότερα διορίζεται στη θέση του διοικητή της ΕΛ.ΣΤΑΤ. το στέλεχος του ΔΝΤ Ανδρέας Γεωργίου, χωρίς να παραιτηθεί προηγουμένως από τη θέση του (είναι κατηγορούμενος από την ελληνική Δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος).
Και ενώ η Ελλάδα κατρακυλά στον γκρεμό, η Στατιστική Αρχή της -ανεξάρτητη έναντι της κυβέρνησης, αλλά όχι έναντι των ξένων- δίνει στη χώρα νέα σπρωξιά: δεύτερη αναθεώρηση των στατιστικών, που ανακοινώνεται μετά τις περιφερειακές εκλογές, στο 15,4% το έλλειμμα. Και αυτή η αναθεώρηση γίνεται με εντολή των δανειστών, αυτή τη φορά των Βρυξελλών – υπάρχουν έγγραφες αποδείξεις και mail με τις εντολές κορυφαίου στελέχους της Eurostat στη δικογραφία. Γι’ αυτό χοροπηδά η Κομισιόν σήμερα! Διότι στη δίκη Γεωργίου θα αποκαλυφθεί ότι δεν είχαμε greek statistics, αλλά eurostatistics, που οδήγησαν έναν λαό και μiα χώρα σε οικονομικό αφανισμό.
Oποιος έχει αμφιβολία για την αιτιώδη συνάφεια μεταξύ της δεύτερης αλλοίωσης του ελλείμματος με το μεσοπρόθεσμο του 2011, που έφερε μέτρα λιτότητας 4 δισ. ευρώ, και του Μνημονίου 2 (οικουμενική Παπαδήμου) ας διαβάσουν τι γράφει ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης στα «Χρόνια δοκιμασίας»: ότι, μετά την ανακοίνωση του 15,4%, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών ζήτησε νέα μέτρα! Στην εύλογη απορία λοιπόν γιατί τα έκαναν όλα αυτά οι δανειστές -γιατί πείραξαν τα νούμερα;- η απάντηση είναι απλή: για να σώσουν τις τράπεζές τους. Τα Μνημόνια δεν ήταν μηχανισμός εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών, αλλά μηχανισμός εξόφλησης των τραπεζών στο ακέραιο.
Τα σταστιστικά στοιχεία ήταν το εργαλείο της εξόφλησης! Οσο πιο φουσκωμένος ερχόταν ο λογαριασμός τόσο σιγούρευαν τα λεφτά τους κάποιοι! Η χώρα δεν είχε το παραμικρό περιθώριο κινήσεων – ο λαός έπρεπε να χρηματοδοτεί με λιτότητα την εξόφληση ομολόγων. Και, όταν ξεφορτώθηκαν τα ομόλογα Γάλλοι και Γερμανοί τραπεζίτες, τότε βεβαίως συμφωνήθηκε στο Ντοβίλ από Μέρκελ και Σαρκοζί να πληρώσουν τον λογαριασμό με το PSI oι ιδιώτες ομολογιούχοι, μικροί και μεγάλοι. Αν λοιπόν έχει εθνική σημασία αυτή η υπόθεση, στην εξέλιξη της οποίας έγιναν δύο κλοπές -η μία στο σπίτι στελέχους της ΕΛ.ΣΤΑΤ. στην Αίγινα και η άλλη στο αυτοκίνητο ανακρίτριας που χειριζόταν την υπόθεση, ενώ απειλήθηκε και η ζωή της Γεωργαντά στην εθνική οδό-, αυτή συνίσταται στο εξής: με την τεκμηριωμένη αποκάλυψή της τίθεται ζήτημα αναθεώρησης των πρωτογενών πλεονασμάτων και ριζικής επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους.
Υποστήκαμε δεκαπλάσια λιτότητα απ’ όση αξίζαμε για να πληρώνονται οι έμποροι όπλων, τους εξοπλισμούς για τους οποίους είχε δανειστεί η κυβέρνηση Σημίτη, και αυτό είναι ανήθικο. Δεν γίνεται η Γερμανία να δίνει συγχωροχάρτι σε Πορτογαλία – Ισπανία, όταν παραβιάζουν τους κανόνες για το έλλειμμα, και να μην το ζητάμε εμείς που μας το φούσκωσαν. Ερώτηση: αφορά αυτό το θέμα τον Κώστα Καραμανλή και την υστεροφημία του; Προφανώς και τον αφορά -θα το δούμε στον σωστό χρόνο-, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε ένα εθνικό θέμα σε εσωκομματικό, γιατί απλά δεν είναι.
Το μείζον είναι να καταλάβουμε τη σημασία του θέματος εν όψει της τελικής παραπομπής Γεωργίου στη Δικαιοσύνη και του ορισμού της σύνθεσης του δικαστηρίου διά κληρώσεως. Εκτός από το Βερολίνο, δικαστές υπάρχουν και στην Αθήνα, βλέπετε.
;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Δημοκρατία

33 Σχόλια to “ΙΔΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ενοχής της ΕΛΣΤΑΤ!”

 1. ΜΑΙΡΗ said

  http://www.altsantiri.gr/parapolitika/pio-skopiano-na-pesi-kyvernisi/

  Γεννημένοι δοσίλογοι στη ΝΔ,άλλωστε δεν είναι και η πρώτη φορά και φυσικά ούτε θα είναι η τελευταία.

  Μου αρέσει!

  • Μέτων said

   Mωρή Μαρί το Πρώτο Θέμα ιδρύθη από δύο λαμόγια στον χώρο της δημοσιογραφίας, τον παλαιοκνίτη Θέμο Αναστασιάδη και τον αριστεριστή και ποιστοποιμένο τρελό Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
   Πόθεν τα δις σε δρχς για να στήσουν την φυλλάδα κιτρίνου τύπου;

   Τώρα το Π.Θ ελέγχεται από τον Ιουδαίο Βίκτωρα Ρέστη με 50,18% στο μετοχολόγιο.

   Το Π.Θ εξυπηρετεί τα ίδια ξένα συμφέροντα,αυτά που δουλοφρόνως υπηρετεί η γραικυλική κυβέρνησις των Συριζανελ.

   Μου αρέσει!

  • Ευριπίδης Μπίλλης said

   Τσίπρας Αλέξης : «Το έλλειμμα το 2009, πριν μπούμε στα μνημόνια, ήταν 15.1%»

   Ζωή Γεωργαντά – «Μαγείρεψαν το έλλειμμα στο 15.4%»

   Μου αρέσει!

 2. ΜΑΙΡΗ said

  Μου αρέσει!

 3. Ιστορικός said

  Σαχλαμάρες.
  Η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει υπερασπιστεί το psi τόσο στο ευρωπαϊκό δικαστήριο (υπόθεση μικροομολογιουχων) όσο και στους εθνικούς προϋπολογισμούς που έχει ψηφίσει από το 2015 μέχρι σήμερα.

  Εξάλλου, αρκεί να σκεφτεί κανείς το εξής απλό: αν η χώρα δεν είχε τόσο έλλειμμα, πολύ απλά δε θα χρειαζόταν να δανειστεί τέτοια ποσά. Κι αν πράγματι οι ΔΕΚΟ είχαν πλεόνασμα, ας αγόραζαν ελληνικά ομόλογα ώστε να διωχθεί το επιτόκιο δανεισμού και τακ βγήκαμε από τα μνημόνια.

  Τα πράγματα είναι απλά. Ο Καραμανλής σε συνθήκες διεθνούς κρίσης δεν πήρε το πολιτικό κόστος και μονιμοποιησε 200000 συμβασιούχους με το νόμο Παυλόπουλου εκτινάσσοντας το δημόσιο χρέος στα ουράνια. Νόμιζε κι αυτός ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη από ποιον άραγε?

  Ε, μετά είναι γνωστά. Ο ίδιος κιοτεψε κι έφυγε.

  Γι αυτό και είναι στη μουγγα. Τι να πει?

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Ιστορικός said

  Δυστυχώς η κυβέρνηση Καραμανλή είναι απολύτως και μόνη υπεύθυνη για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ. Όταν ο υπουργός οικονομικών του δεν είχε ιδέα και ζωγράφιζε στη χαρτοπετσέτα τα μέτρα αντιλαμβάνεστε το έγκλημα.

  Μου αρέσει!

  • Θανάσης said

   -απολύτως και μόνη υπεύθυνη- Άξιος, άντε τώρα να πληρωθείς.

   Αρέσει σε 1 άτομο

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

   Ιστορικώς αποδεδειγμενα. Αν και ο ιδιος ο καραμανλης ως φυσικο πρόσωπο χαιρει εκτιμησης, συμπαθειας αν και απολαμβάνει εμπιστοσύνης μεγαλης μερίδας πολιτων εν τούτοις η κυβέρνηση του τα εκανε….πιο…. δεν γινεται.
   Που ειναι εκεινος ο αλογοσκουφης που μόλις εγινε κυβέρνηση ως υπουργός οικονομικων παρήγγειλε εμπειρογνώμονες λεει που θα εκαναν απογραφη στα οικονομικά λεει και π@π@ρια μαντολες.
   Τα δανεια επι της θητειας ν.δ. πήγανε στο Θεο. Δια στοματος ενός ανθρωπου που πιστευω του Δημ. Τσοβολα. Οχι πως η αλλη μουσιτσα το πασοκ δεν τα αποτΕΛειωσε. Αν ειχαμε καιαδα των σπαρτιατων ετσι οπως μας έριξαν αμφότεροι εκει μεσα ακομη θα πέφταμε στο κενο.

   Μου αρέσει!

 5. Ιστορικός said

  Όσο και να χτυπιουνται ορισμένα εξαπτέρυγα, επόμενος μεγάλος ηγέτης της παράταξης είναι ο Πάνος ο Καμμένος. Καραμανλήδες, Μητσοτάκη δες,σαμαραιοι βούλιαξαν

  Μην περιμένετε από κανέναν Καραμανλή που διέλυσε ότι είχε απομείνει

  Καμμένος τώρα και σ όποιον αρέσει.

  Μου αρέσει!

 6. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  ΤΣΙΠΡΑΣ

  Πρόσθεσε δε ότι «Οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι η διαδικασία αυτή κινήθηκε το 2009 όταν το ελληνικό έλλειμμα ήταν στα 15,1% του ΑΕΠ. Τώρα βρίσκεται στο 1,2% ενώ οι προβλέψεις για το 2018 είναι πολύ αισιόδοξες και αυτό οφείλεται στις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός, στις θυσίες του ελληνικού λαού.

  ΓΙΟΥΝΚΕΡ

  Από την πλευρά του ο Γιούνκερ επεσήμανε ότι «Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε στα τέλη του 2015 το έλλειμμα κινούνταν σε επίπεδα του 5,1%. Έχει ακολουθήσει πτωτική πορεία. Πλέον η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε χθες την παύση αυτής της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος».

  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ

  Μου αρέσει!

 7. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 8. Sane said

  12/11/2008: Πολύωρες συζητήσεις χθες στη Χαριλάου Τρικούπη με τις διοικήσεις τεσσάρων πιστωτικών ιδρυμάτων.

  h**p://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=22982

  «Στις χθεσινές συζητήσεις του κ. Παπανδρέου με τους τραπεζίτες επισημάνθηκε η καθυστέρηση της κυβερνητικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση της κρίσης και ειδικότερα: καθυστέρηση και ασάφεια στην κατάθεση του σχεδίου νόμου για τις τράπεζες, καθυστέρηση της υποβολής του σχεδίου και της έγκρισής του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και καθορισμός ανεξήγητα μακράς προθεσμίας ως τον Φεβρουάριο για την ένταξη των τραπεζών στο προτεινόμενο μέτρο. Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπαινίχθηκε ότι ο λόγος για τις καθυστερήσεις αυτές ενδέχεται να σχετίζεται με τις καταβολές των μπόνους στο τέλος του έτους.»

  Προειδοποίηση Καραμανλή στις τράπεζες
  «Tην ίδια ώρα που ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ συναντούσε τους εκπροσώπους των τραπεζών, ο Πρωθυπουργός τούς προειδοποιούσε από το Μέγαρο Μαξίμου να μην τολμήσουν να μετακυλίσουν το κόστος της διεθνούς κρίσης στους πελάτες τους και να ακολουθούν κανόνες ίσης μεταχείρισης.
  Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Σερβίας κ. Μίρκο Τσβέτκοβιτς ο κ. Καραμανλής τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό να διατηρούν κάποιες τράπεζες όρους ή επιτόκια επαχθέστερα απ΄ ό,τι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.»

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

   Δυστυχώς οι τράπεζες είναι το μοναδικό επιχειρηματικό κομμάτι που κανείς δεν κατάφερε να τους κάνει ζάφτι.
   Ό,τι γουστάρανε κάνανε, ότι γουστάρουν (νομίζω) κάνουν ακόμη.
   Δεν παλεύονται.
   Θηρία ανήμερα.
   Οι νταβατζήδες μπροστά τους είναι αρνάκια για βύζαγμα.

   Μου αρέσει!

   • Sane said

    https://olympia.gr/2017/07/13/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%BA%CE%B5%CF%81-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CF%80/comment-page-1/#comment-2791619

    Η επίθεση είχε ξεκινήσει από το 2008. Οι Έλληνες τραπεζίτες αναζητούσαν από τότε ευρω-βοήθειες κοιμούμενοι σε ύπνο βαθύ (αμφιβάλλω αν ακόμα και σήμερα έχουνε ξυπνήσει, αφού το πούσι του ευρώ είναι πυκνό και αδιαπέραστο από την «κοινή» λογική). Ήταν όμως οι ίδιοι τότε η λεία των βορειο-ευρωπαίων συναδέλφων τους, οι οποίοι έχουν σε ώρα ανάγκης συντονιστικό κέντρο την ΕΚΤ και την Ε.Επιτροπή. Αφού έφαγαν 1 χρόνο με μειωμένα πλήγματα απευθείας προς τις ελληνικές τράπεζες κίνησαν το βαρύ χαρτί του δημοσιονομικού ελλείμματος και την εμπλοκή του κράτους και εν συνεχεία εντελώς αδίστακτα της ίδιας της χώρας και όλων των πολιτών της. Οι πρακτικές αυτές από τα κέντρα ΕΚΤ-Επιτροπής έχουν διερευνηθεί από Αμερικανό ερευνητή της οικονομικής δημοσιογραφίας, ο οποίος κατέγραψε τις κινήσεις του λεγόμενου smart money, υπό την καθοδήγηση της ΕΚΤ, σε όλες τις χώρες που μπήκαν σε μνημόνια.

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • Sane said

    Οι Έλληνες τραπεζίτες ήθελαν τον Παπανδρέου που θα τους έφερνε γρήγορα γρήγορα το ευρωπαϊκό «τυράκι». Ο Καραμανλής, πάλι, δε θα είχε κανένα λόγο να τους στερήσει την άμεση πρόσβαση στο ευρωπαϊκό «τυράκι», αν δεν έβλεπε τη «φάκα»…

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • Δεν ηταν κανενα τυρακι.
    Φερε στο μυαλο σου ονοματα αν και ουτε αυτο χρειαζεται…

    Μου αρέσει!

   • Sane said

    To link από tovima του 2008 το έβαλα από την αρχή του σχολίου μου, ώστε όποιος θέλει να ανατρέξει εκεί για να διαβάσει ΚΑΙ ονόματα!
    Όλοι αυτοί, παρά την άνδρωσή τους στη σημιτική εποχή, έφαγαν καλά επί κυβερνήσεων Καραμανλή – θα ήταν τουλάχιστον άδικο να πει οποιοσδήποτε το αντίθετο.
    Όμως, στην κρίσιμη στιγμή ζήταγαν μανιωδώς να εισρεύσουν δανεικές ευρω-βοήθειες στα ταμεία τους, σίγουρα χωρίς να διαισθάνονται και πιθανώς χωρίς να γνωρίζουν με ποιους όρους θα δινόντουσαν αυτές οι ευρω-βοήθειες και πού αποσκοπούσαν αυτοί οι όροι. Σήμερα όλοι πλέον ξέρουν ποιοι ήταν αυτοί οι όροι και όσοι από αυτά τα ονόματα είναι ακόμα εν ζωή επιμένουν να υποκρίνονται (ίσως εντέλει με τον πιο πικρό τρόπο όταν αναλογίζονται τα κόκκινα δάνεια των ιδρυμάτων τους, ή τις εξευτελιστικές τιμές ξεπουλήματος των θυγατρικών τους, ή την καταβαράθρωση της αξίας των μετοχών τους και άλλα πολλά) ότι «τυράκι» ήταν καλό και ωφέλιμο και ίσως σε κλειστούς κύκλους να περηφανεύονται ότι πρόλαβαν να βγάλουν έξω αρκετά, που όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους γνωρίζουν καλά ότι είναι ένα εξευτελιστικό κλάσμα των κερδών που θα είχαν αν η ελληνική οικονομία δεν είχε υποστεί ότι τελικά υπέστη…

    Μου αρέσει!

 9. Ακέλας said

  …Τελικά σ’αυτήν την χώρα όποιον και να ξεχέσεις(συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σου), δίκιο θά’χεις!-Χρόνια τώρα υπαρχει ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΛΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ,και αντί οι «αρμόδιες υπηρεσίες»(χα-χα)να μαντρώσουν τους δημοσίους υπαλλήλους και τους πολιτικούς προϊσταμένους τουςκάθονται και παίζουν το,,αμπεμπαμπλόμ!…Είμεθα άρρωστη κοινωνία και αντί να τους «αυτοκτονίσουμε»για τα ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ χάλια που μας ‘εφεραν.αυτοκτονούμε εμείς οι μαλάκες!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: