olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Βλέπετε κάτι παράξενο σε αυτό το κομμάτια κρέατος; Η αλήθεια δυστυχώς θα σας κάνει να το σιχαθείτε…

Posted by kalinda στο Ιουλίου 16, 2017

IMG_5843

 

 

Μόλις δείτε την αποκάλυψη στο βίντεο που ακολουθεί, θα το ξανασκεφτείτε πολύ σοβαρά πριν παραγγείλετε κρέας σε κάποιο εστιατόριο…

Όπως σίγουρα θα έχετε διαβάσει, υπάρχουν κάποιες πολύ ανησυχητικές -και μερικές φορές αηδιαστικές– αποκαλύψεις όσον αφορά τη βιομηχανία κρέατος. Πέρα όμως από αυτές, πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα και άλλο ένα καλά -μέχρι πρόσφατα- κρυμμένο μυστικό: το «Meat Glue Secret«.

 

Ο Greg από το Ballistic BBQ αποφάσισε να φτιάξει το παρακάτω βίντεο για να μας δείξει τι βάζουμε εν άγνοιά μας στο σώμα, τόσο το δικό μας όσο και των παιδιών μας.

Η μπριζόλα που θα δείτε μαγειρεύεται με την τεχνική «meat glue», που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε πολλά εστιατόρια. Στην ουσία, το φιλέ μινιόν κατασκευάζεται τεχνητά από όλα τα αποφάγια κρέατος του εστιατορίου (εξ ου και το όνομα της τεχνικής – δηλαδή «κολλάνε» τα αποφάγια μεταξύ τους), χωρίς φυσικά να αποκαλύπτεται αυτό στον πελάτη.

Η τρανσγλουταμινάση (ή αλλιώς «κόλλα κρέατος») είναι μια λευκή σκόνη που πωλείται με το κιλό, με την οποία κομμάτια από βοδινό, αρνί, κοτόπουλο, ακόμη και ψάρι, «κολλάνε» μεταξύ τους έτσι ώστε το τελικό προϊόν να μοιάζει με ένα συμπαγές κομμάτι κρέατος (ή ψαριού).

4 Σχόλια to “Βλέπετε κάτι παράξενο σε αυτό το κομμάτια κρέατος; Η αλήθεια δυστυχώς θα σας κάνει να το σιχαθείτε…”

  1. ο Γιωργος said

    Καλα ρε κοριτσι μου. Ποσα επιτελους χρονια εισαι πισω; Τωρα το ανακαλυψες κι αυτο;

    Μου αρέσει!

  2. AGIOS said

    Καλα ρρε καλιντα
    που τα ειδες τα αποφαγια;;;;
    Εγω ειδα κομματια που σε αλλη περιπτωση θα
    πηγαιναν στον μυλο για αλεσμα σε κιμα και εδω εγιναν μπριζολα.
    Να μου πεις κατι τις για την κολα με την οποια φτιαχνουν μπριζολες ενταξει …αλλα δεν λες .
    Λες για αποφαγια και αυτο δεν ειναι σωστο.

    Μου αρέσει!

  3. Χρύσα said

    Γιατί τό ζαμπόν,τό παριζάκι καί η γαλοπούλα πώς φτιάχνονται;

    Μου αρέσει!

  4. sxoliasths said

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΩ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΞΑΝΑ : ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΜΟΝΕΣ , ΜΑΡΟΥΛΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΩΣΑΥΤΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ.ΤΑ ΔΕ ΨΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ, ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ. ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΑ,ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΕΣΤΩΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΙ ΦΑΚΕΣ , ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΛΝΩ ΜΟΝΟ ΑΣΤΑΚΟ, ΚΑΒΟΥΡΟΨΥΧΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ. ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΑΓΑΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: