olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Σοιμπλε: «Μητσοτακη βάστα»

Posted by netakias.com στο Ιουλίου 2, 2017

10 Σχόλια to “Σοιμπλε: «Μητσοτακη βάστα»”

 1. begar2 said

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μείωσε συντάξεις: Ο Κατρούγκαλος τι ακριβώς έκανε; Τις αύξησε;
  Το 2019 τι θα συμβεί; Δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις;

  Μου αρέσει!

  • Γιώργος Γλυφάδα said

   Επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οι μισθοί και οι συντάξει από 14 έγιναν 7 και αν ισχύσουν οι αλλαγές του 2019 θα παραμείνουν οι συντάξεις από 1000 ευρώ και κάτω ώς έχουν και θα μειωθούν ελάχιστα έως καθόλου οι συντάξεις από 1000 έως 1400 ευρώ. Και μιλάμε πάντα για τις συντάξεις με πλήρη χρόνια συνταξιοδότησης δηλαδή 35 και πάνω και 60 χρονών και πάνω ηλικιακά και όχι για τις ανύπαντρες κόρες και κάθε λογής συνταξιούχο από τα 40 (βλέπε Φώφη) που δεν δούλεψαν καθόλου.

   Μειώσεις θα έχουν μέχρι 20% οι πάνω από 1000 με 1400 ευρώ και αυτή θα είναι όχι σε ολόκληρη την σύνταξη αλλά στην διαφορά μετά τον επανυπολογισμό. Όσο για τους συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ που θα χάσουν 250 ευρώ που έπαιρναν παραπάνω από τους άλλους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ κακώς τα χάνουν αλλά ήταν και εις βάρος των υπολοίπων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ. Μακάρι να έδιναν σε όλους τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ ίδιες αυξημένες συντάξεις (250 ευρώ επιπλέον και οι του ΤΕ και ΤΣΑ) αφού πλήρωναν τα ίδια ποσά όταν εργάζονταν.

   Μου αρέσει!

   • Polis said

    Αμ δεν ειναι έτσι..
    Τριάντα χρόνια εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα με τα 25 ΒΑΡΕΑ, θα έβγαινα στη σύνταξη με αυτά υπολογισμένα. Σύμφωνα όμως με την #25 του αρθρ.3 του 4151/13 και τις διατάξεις
    της #1 του αρθρ.22 του 4387/16 το σύνολο συντάξεων δεν θα υπερβαίνει τα 720/μηνιαίως.
    Δλδ εδώ και 4 μηνες κόπηκαν 80€ αυθαίρετα. Τα εισοδήματα ΔΕΝ πρέπει να υπερβαίνουν τα 8.640 ετησίως, αλλιώς η σύνταξη ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ.
    Κατα δεύτερο λόγο, απορώ πώς θα βρεθούν 32,5δις μέχρι το τέλος του έτους.
    Απο την «Ελευθερία του Τύπου» οι πληροφορίες για τα 32,5δις…

    Μου αρέσει!

   • Γιώργος Γλυφάδα said

    Κατ’ αρχάς δεν κατάλαβα τί κόπηκαν και από ποιό ποσό, αλλά αυτά κόπηκαν όχι με νόμο της σημερινής κυβέρνησης αλλά των Σαμαροβενιζέλων όπως φαίνεται από τον νόμο που παράθεσες #25 του αρθρ.3 του 4151/13 του 2013!!!!!! Οι Σαμαροβενιζέλοι μείωσαν τις συνταξιδοτικές Δαπάνες 39 Δις και οι Τσιπροκαμένοι 1,5 Δις!!!!!!

    Δεύτερον μην μπερδεύεις τον φόρο με την σύνταξη. Από 12.000 το αφορολόγητο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το κατέβασαν στα 9.000 και τώρα πήγε στα 8.600.

    Τρίτον δεν κόπηκαν τελείως όπως προέβλεπαν οι νόμοι των Σαμαροβενιζέλων οι Επικουρικές συντάξεις με την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, αλλά μειώθηκαν. Δηλαδή αν έμεναν οι Σαμαροβενιζέλοι ΔΕΝ θα υπήρχαν πλέον επικουρικές συντάξεις, που σημαίνει θα έχαναν οι συνταξιούχου το λιγότερο 170 ευρώ μέχρι και 400 ευρώ

    Τέταρτον δεν κατάλαβα τί είναι αυτά τα 32 Δις που πρέπει να βρεθούν και που θα τα διαθέσουμε!

    Μου αρέσει!

   • begar2 said

    Αυτό το όριο των 1000 ευρώ που αναφέρεις, αναφέρεται σε μικτά ποσά. Στην ουσία λες ότι δεν θα πειραχτούν καθαρές συντάξεις από 700 ευρώ και κάτω, λες και όσοι παίρνουν μεγαλύτερες τις έχουν κλεμμένες και τους αξίζει να τις περικόψουν.

    Τι λογική είναι αυτή;

    Εγώ έχω μικτή σύνταξη 1700 ευρώ και με τις διάφορες μνημονιακές πουστιές που οι μεν ψήφισαν και οι δε διατήρησαν (άρα το ίδιο ένοχοι στα μάτια μου), παίρνω καθαρό πληρωτέο 1030 ευρώ.
    Με το νόμο Κατρούγκαλου θα μου κόψουν 200 ευρώ μέσα στο νερό.

    Και δεν το λέω εγώ. Το λένε οι ενώσεις αποστράτων, οι οποίες με το που βγει νόμος, τον ξεσκονίζουν και δημιουργούν εφαρμογές για προσωποποιημένη πληροφόρηση.
    Βάζεις δηλ τα προσωπικά σου συνταξιοδοτικά στοιχεία και σου βγάζει ακριβώς μέχρι σεντσ τι περικοπή θα υποστείς.
    Βλέπεις, οι στρατιωτικοί συνεχίζουν να είναι οργανωμένοι και μετά την αποστρατεία τους.

    Αν τώρα, σε σύνταξη των 1030 ευρω μου αρπάξεις τα 200, πες μου εσύ τι αντιμετρα υπάρχουν που θα μου τα δώσουν πίσω;

    Άντε γιατί χορτάσαμε ψέματα με τη σέσουλα.

    Μου αρέσει!

   • Polis said

    Begar, εδώ και 15-20 χρόνια το φώναζε ο Γιαννίτσης οτι το Ασφαλιστικό καταρρέει, η Πετραλιά το ίδιο, αλλα οι τραμπούκοι του συνδικαλισμού δεν επέτρεπαν καμμιά βιώσιμη λύση του. Αυτά πληρώνουμε (αιωνίως εμείς) τώρα.

    Μου αρέσει!

   • begar2 said

    Να πας να δεις αυτή την ιταλική ταινία που διαφημίζεται στην τηλεόραση.
    «Τα παράπονα στον Δήμαρχο»

    http://www.athinorama.gr/cinema/movie/ta_parapona_sto_dimarxo-10056942.html

    Θα καταλάβεις γιατί δεν αλλάζει ποτέ τίποτα.
    Πέρα από διδακτική, είναι και πολύ ευχάριστη κωμωδία και θα την ευχαριστηθείς.
    Εγώ την είδα χθες και πέθανα στα γέλια.

    Μου αρέσει!

   • Polis said

    Κατάλαβα. Οι Ιταλοί δεν πιάνονται στη σάτιρα. Ωραία η ιδέα σου, μας χρειάζεται το γέλιο.

    Μου αρέσει!

 2. Polis said

  Δεν θέλω να γράψω παραπανω λεπτομέρειες, η αίτηση συνταξιοδότησης πάντως έγινε 4 χρόνια πριν και ο υπολογισμός έγινε τότε απο διευθυντή του ΙΚΑ. Επι σημερινής κυβέρνησης τα βαρέα κόπηκαν και συμπληρώνεται η σύνταξη απο άλλο συνταξιοδοτικό Ταμείο, το οποίο σε ενημέρωσα οτι με νεότερο νόμο του ’16 κόβεται ενα σεβαστό ποσόν, αν και κάτω απο 1000€.
  Τα 32,5 εδώ: http://www.pentapostagma.gr/2017/07/%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%bf%ce%b9-%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%82-325-%ce%b4%ce%b9%cf%83-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%ce%ad%cf%89%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf.html

  Μου αρέσει!

 3. Γιώργος Γλυφάδα said

  Φίλε Begar2

  1. Αν δεν σου κοπεί η σύνταξη είναι σίγουρο ότι θα σου κοπεί η μιλιά!!
  .
  2. Αν σου κοπεί η σύνταξη δεν θα είναι από αυτή την κυβέρνηση αλλά από εκείνη που σου έκοψε τις προηγούμενες 7 συντάξεις.

  3. Και επειδή κατάλαβα ότι είσαι μάλλον πρώην στρατιωτικός, ο Καμμένος δίνει μάχη για εσάς για να μην μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις σας, ενώ ο Κούλης θέλει να μειώσει τις δαπάνες του Δημοσίου και ξέρεις πολύ καλά τί εννοεί!!!!!!!!

  4. Από τα 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους τα 2 εκατομμύρια παίρνουν συντάξεις 1.000 ευρώ και κάτω!! Εκεί κατάντησαν τους συνταξιούχους οι Σαμαροβενιζέλοι που θες να επανέλθουν στην εξουσία!!!!!

  5. Κορόιδα και βλάκες ψάχνει ο Μιζοτάκης και η Νέα Χρυσή Αυγή των πρώην ΛΑΟΣ για να καλύψουν τις ρεμούλες τους και να μην βγουν στην φόρα οι κλεψιές τους, γιατί φυλακή δεν θα πάνε αφού κανόνισαν με τον Λαφαζάνη και την Ζωήτσα και έριξαν την κυβέρνηση και έγιναν δεύτερες εκλογές οι οποίες με τους «κατάλληλους» νόμους που είχαν ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «έγκαιρα», αθώωσαν τις κυβερνήσεις πριν το 2015!!! Το ίδιο είχε κάνει και ο Σαμαράς που με δύο εκλογές είχε αθωώσει τον Γιωργάκη και τον Βενιζέλο αλλά και όλους τους απατεώνες πριν το 2012!!!!

  Πρόσεχε μην γίνεις ένα από τα θύματα του Μιζοτάκέϊκου!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: