olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Τσίπρας: Αισθάνομαι ντροπή βλέποντας τις αποκαλύψεις της Εξεταστικής για την Υγεία

Posted by netakias.com στο Ιουνίου 30, 2017

Τσίπρας: Αισθάνομαι ντροπή βλέποντας τις αποκαλύψεις της Εξεταστικής για την Υγείαtsipras

Ο πρωθυπουργός τόνισε, ότι αυτή η κατάρρευση έγινε συνειδητά και στοχευμένα, με ιδεολογικού χαρακτήρα επιλογές. Επιλογές που λένε ότι ο καθολικός και δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας είναι αντίληψη ξεπερασμένη, και προκειμένου να ανοίξει το πεδίο στα ιδιωτικά συμφέροντα του χώρου.

Πολύ πριν την κρίση, η Υγεία ήταν προνομιακός χώρος για κατασπατάληση πόρων, για προκλητικές υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και προμηθειών, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Για βρώμικες συναλλαγές και αλισβερίσια. Μια διαρκής λεηλασία εξωφρενικής κλίμακας του δημόσιου συμφέροντος. Με πρώτα θύματα τα ασφαλιστικά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Τόνισε ότι παρά τις δραματικές περικοπές που επιβλήθηκαν στον χώρο της Υγείας με τα μνημόνια, το πάρτι αυτό συνεχίστηκε κανονικότατα μέχρι τον Γενάρη του 2015.

Είπε ότι στόχος των μνημονιακών περικοπών τη περίοδο 2010-2014, δεν ήταν η αδιαφάνεια και η διαπλοκή, αλλά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας που συμπιέστηκε ακόμα περισσότερο.

«Η συναλλαγή με συμφέροντα και η διαφθορά παρέμειναν ανέγγιχτες, αλλά οι ελλείψεις προσωπικού και βασικών υλικών πολλαπλασιάστηκαν, ταλαιπωρία των ασθενών και των οικογενειών τους μεγάλωσε, τα νοσοκομεία μας οδηγήθηκαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της λειτουργικής κατάρρευσης», είπε, περιγράφοντας την κατάσταση που αντιμετώπισε η κυβέρνηση το 2015.

Το να σταθεί στα πόδια του ο χώρος της Υγείας ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι «πρόκειται για έναν τιτάνιο αγώνα, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, που παρά το ότι ήδη έχει αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα, δεν είναι εφικτό να μεταμορφώσει πλήρως την εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι γνωρίζει ότι η εικόνα δεν είναι ευχάριστη και ότι πρέπει πολλά ακόμη να γίνουν. Γνωρίζει όμως ταυτόχρονα, όπως είπε, ότι τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και κυρίως το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων, δίνουν μια μεγάλη μάχη, έναν δύσκολο αγώνα για να ξαναστήσουν τα δημόσια νοσοκομεία στα πόδια τους. «Και τη μάχη αυτή θα τη στηρίξουμε όσο μπορούμε και πιστεύω ότι θα τη κερδίσουμε».

Ο πρωθυπουργός, επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη μια συστηματική προσπάθεια για ενίσχυση του ΕΣΥ με το αναγκαίο προσωπικό. Επίσης τόνισε ότι στο πλαίσιο του νέου μεσοπρόθεσμου 2015-2018, έχουν στηριχτεί αθροιστικά, με πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας .

Είναι σε εξέλιξη στην Βουλή μια διαδικασία διερεύνησης των μεγάλων σκανδάλων στο χώρο της Υγείας, σκανδάλων που αφορούν την γνωστή υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, την χρεοκοπία και την εκχώρηση του Ντυνάν, τις εκτεταμένες δωροδοκίες από την Novartis, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Υποθέσεις, σημείωσε, που ζημίωσαν με τεράστια ποσά το ελληνικό δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και το ίδιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Και είναι πράγματι μεγάλη η ντροπή που αισθάνεται κανείς παρακολουθώντας τις αποκαλύψεις από τη πορεία της Εξεταστικής», είπε ο πρωθυπουργός.

«Δύσοσμες αποκαλύψεις, ακόμα περισσότερο και από τους τόνους των σκουπιδιών που άρχισαν να μαζεύονται από χτες. Αυτά να δούμε πώς θα μαζευτούν…», σχολίασε.

Σημείωσε ότι πρόκειται για αποκαλύψεις «που φανερώνουν τη φτήνια και τον ευτελισμό ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος που είχε μετατρέψει τη δημόσια υγεία σε πεδίο εξυπηρέτησης συμφερόντων και διασπάθισης δημόσιου χρήματος».

Ένα πολιτικό σύστημα που, όπως είπε, την ίδια στιγμή που βύθιζε το ΕΣΥ, φρόντιζε να βολεύει τους δικούς του ανθρώπους, να τρέφει αργόμισθους, να χρηματοδοτεί δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης, να χαρίζει δημόσια νοσοκομεία σε ιδιώτες, ακόμη και να μη πληρώνει νοσήλια.

12 Σχόλια to “Τσίπρας: Αισθάνομαι ντροπή βλέποντας τις αποκαλύψεις της Εξεταστικής για την Υγεία”

 1. begar2 said

  Και για πολλά άλλα, που υποσχέθηκε και δεν τήρησε, θα έπρεπε να αισθάνεται ντροπή, αλλά μάλλον οι ντροπές του είναι επιλεκτικές, σύμφωνα με το κομματικό του συμφέρον.

  Μου αρέσει!

 2. ΜΑΙΡΗ said

  http://www.altsantiri.gr/gnwmes/zitite-dikeosyni/

  Μου αρέσει!

  • ΜΑΙΡΗ said

   «Μία ακόμη καλύτερη ιδέα μας δίνει η υπόθεση της ιδιωτικοποίησης 28 ακινήτων – φιλέτων του δημοσίου του το 2013 από το ΤΑΙΠΕΔ. Τα ακίνητα αυτά πωλήθηκαν με τη μέθοδο της πώλησης και της επαναμίσθωσης σε δύο θυγατρικές εταιρίες της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank. Ναι ναι των ίδιων τραπεζών που ανακεφαλαιοποίησε το δημόσιο ξανά και ξανά με δεκάδες δισ. ευρώ, χωρίς όμως ποτέ να αποκτήσει την κυριότητά τους. Το ΤΑΙΠΕΔ λοιπόν πούλησε τα ακίνητα έναντι 261 εκ. ευρώ και το δημόσιο συμφώνησε να τα ενοικιάζει για 20 χρόνια, πληρώνοντας ενοίκιο 30 εκ. Ευρώ ετησίως. Συνολικά δηλαδή θα πληρώσει 600 εκ. ευρώ, περίπου το ένα τρίτο όσων εισέπραξε, για περιουσία που του άνηκε. Εξασφαλισμένα ιδιωτικά κέρδη με την πολλαπλή εγγύηση του δημοσίου. Αν δεν είναι αυτό πετυχημένη ιδιωτική πρωτοβουλία και ευφυής επιχειρηματική στρατηγική, τότε τι είναι»

   ———————————————————–

   Το 2013,ποια ήταν η κυβέρνηση είπαμε ?

   Μου αρέσει!

  • nikos said

   Πέρασαν 2 χρόνια από την ιστορική απόφαση του μεγάλου ηγέτη να οδηγήσει τη χώρα σε ένα δημοψήφισμα μαϊμού και στο αναπόφευκτο κλείσιμο των τραπεζών,τα capital controls και την βύθιση της οικονομίας σε έναν ατέρμονα κύκλο ύφεσης.
   Αυτά τα δύο χρόνια ο ελληνικός λαός έχει φορτωθεί στην πλάτη ένα βουνό αχρείαστα μέτρα λιτότητας,απίστευτους φόρους,κούρεμα συντάξεων κλπ,κλπ.
   Ο μεγάλος ηγέτης(το καλό παιδί που θα μάθει)δείχνει να μην έχει μάθει τίποτα.
   Αντίθετα συνεχίζει ακάθεκτος με μοναδικό άξονα το πως θα ξεγελάει στο διηνεκές τους φτωχούς ιθαγενείς της Μπανανίας.Δηλαδή τους χρήσιμους ηλίθιους που τον ψήφισαν.

   Μου αρέσει!

 3. nemesis said

  Γιά τά δικά σου τά κρίματα τί αισθάνεσαι;
  Υπερηφάνεια;

  Μου αρέσει!

 4. nikos said

  Ο Παύλος Πολάκης. …. Χαχαχαχαχαχαχαχα…ο Βλάκας της Οκάς……………………………………….

  Μου αρέσει!

 5. Tidis said

  Να ντρεπεσε τον εαυτο σου πρωτα απο ολα , σκυφτο τετραποδο

  Ιδιος με ΟΛΟΥΣ τους αλλους , ανεξαρτητως κομματος και χρωματος.

  Μου αρέσει!

 6. nikos said

  Πολιτικός απατεώνας και ψεύτης ο Τσίπρας Tα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα + για Εσένα Τidis…….πόσο θρηνείτε για τον πόνο και Ψευτοκλαίγατε σαν τις Πουτάνες,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: