olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Αποφασισμένοι να τελειώσουν τον Μητσοτάκη πριν τις εκλογές #παραιτηθειτε

Posted by kalinda στο Ιουνίου 20, 2017

IMG_3357

ΣΕΝΑΡΙΑ αλλαγής ηγεσίας διακινού­νται το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και φέρουν ως διάδοχο του Κυρ. Μητσοτάκη τον Ν. Δένδια! Οι εκδοχές ποικίλλουν, με πιο ακραία αυτή που προβλέπει ότι η αλλαγή σκυτάλης θα λάβει χώρα πριν από τις επόμενες εκλογές.

Τα συγκεκριμένα σενάρια έρχονται να δέσουν με τη μεγάλη πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε πρόσφατα στην Αθήνα ο κ. Δένδιας με κεντρικό σύνθημα «Δυνατά από την αρχή». Κίνηση που από ορισμένους ερμηνεύθηκε ως μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος αλλά και σφήνα έναντι του Κυρ. Μητσοτάκη.

Στο στρατηγείο της οδού Πειραιώς έχουν ενημερωθεί για όσα συζητούνται πίσω από κλειστές πόρτες και θέλοντας να αποτρέψουν ανεπιθύμητες πρωτοβουλίες προειδοποιούν ότι κινήσεις που μπορεί να τροφοδοτήσουν την εσωστρέφεια δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, θα παταχθούν άμεσα και με δραστικό τρόπο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προβληματίζονται και δεν ανησυχούν, ενώ επιχειρούν να διακριβώσουν αν πρόκειται για κάτι οργανωμένο και μεθοδευμένο από ορισμένες πλευρές, ποιες ακριβώς είναι αυτές καθώς και ο βαθμός επιρροής τους.

Το γεγονός, αυτό καθαυτό, της σεναριολογίας προκαλεί αίσθηση και ποικίλες ερμηνείες, δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν έχει εκδηλωθεί -δημόσια τουλάχιστον- όχι πρόθεση ή διάθεση αλλά ούτε καν υπόνοια αμφισβήτησης της σημερινής ηγεσίας. Αν και δεν πρέπει να υποβαθμίζεται (υποτιμάται) το κλίμα αμηχανίας, προβληματισμού και απογοήτευσης που επικρατεί όσον αφορά την ως τώρα πορεία αλλά κυρίως τις προοπτικές της παράταξης, καθώς σημαντικός αριθμός στελεχών είτε διαφωνεί με τη βασική στρατηγική που ακολουθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης, είτε έχει σοβαρές ενστάσεις με επιλογές (αποφάσεις) του σε επιμέρους ζητήματα. Φράσεις όπως «δεν τραβάει» ή «δεν μπορεί να πείσει την κοινωνία» και «η κυβέρνηση καταρρέει κι εμείς δεν κερδίζουμε τίποτα» ακούγονται όλο και πιο συχνά στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες των γαλάζιων βουλευτών. Πιο σπάνια και από ελάχιστους διατυπώνεται η… εκτίμηση ότι «ο Κυριάκος δεν θα φτάσει μέχρι τις εκλογές».

Πριν ή μετά τις εκλογές…

Με βάση τα σενάρια που -όπως προαναφέραμε- συζητούνται στα ενδότερα της Νέας Δημοκρατίας, η αλλαγή ηγεσίας θα μπορούσε να γίνει (ή να επιδιωχθεί) σε δύο χρονικές περιόδους: Πριν και μετά τις εκλογές. Η πρώτη εκδοχή θέτει ως βασική προϋπόθεση ότι τους επόμενους μήνες θα αλλάξει το κλίμα για την κυβέρνηση, δηλαδή θα ανακάμψει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η απήχηση της Νέας Δημοκρατίας θα παραμένει καθηλωμένη ή ακόμη και θα υποχωρεί. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο θα μπορούσαν να ξεκινήσουν εσωκομματικά οι συζητήσεις για το κατά πόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης μπορεί να κερδίσει τον Αλ. Τσίπρα ή μήπως πρέπει να βρεθεί ένας πιο κατάλληλος; Κι αν ανοίξει αυτή η συζήτηση, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε και με ποιον τρόπο θα κλείσει. Η δεύτερη εκδοχή μεταθέτει τις εξελίξεις για την περίοδο μετά τις επόμενες εκλογές. Απαραίτητη… προϋπόθεση η Νέα Δημοκρατία είτε να μην μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση είτε -το πιο ακραίο- να είναι δεύτερο κόμμα.

Φιλοδοξίες

Οι φιλοδοξίες του Ν. Δένδια να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο αποτελούν κοινό μυστικό για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές (2016) είχε την πρόθεση να διεκδικήσει την αρχηγία, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξη από συγκεκριμένη πτέρυγα της παράταξης. Προτιμήθηκε τότε ο Β. Μεϊμαράκης να είναι εκείνος που θα αντιπαρατεθεί με τον Κυρ. Μητσοτάκη, με τα γνωστά αποτελέσματα. Εκ των υστέρων, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αν τότε είχε προτιμηθεί ο Ν. Δένδιας οι εξελίξεις θα ήταν διαφορετικές και εντελώς άλλη η πορεία της παράταξης.

ΠΑΡΟΝ

8 Σχόλια to “Αποφασισμένοι να τελειώσουν τον Μητσοτάκη πριν τις εκλογές #παραιτηθειτε”

 1. Μανώλης said

  Γιατί δεν βλέπουν και την περίπτωση Γιακουμάτου ;

  Ούτως ή άλλως η Ν.Δ. θα έχει αυτοδυναμία στην επόμενη Βουλή.

  Μου αρέσει!

 2. ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ xronos said

  Ο εγκέφαλος του αγίου Ιωάννη Μπόσκο… εκλάπη από ιταλική βασιλική!

  Ήταν ιδρυτής της θρησκευτικής τάξεως των Σαλίων, συνεχιστών των Σαλίων ιερέων του Άρεως της Σαμοθράκης!

  Οι προσκυνητές που παρατάχθηκαν στην βασιλική εκκλησία του Castelnuovo, κοντά στο Τορίνο, για να προσευχηθούν πριν από το λείψανο του αγίου Ιωάννη Μπόσκο, σεβαστού ιδρυτού της θρησκευτικής τάξεως των Salesian (Σαλεσίων ή Σαλιανών), ευρέθησαν αντιμέτωποι με ένα απροσδόκητο μήνυμα: «Κλειστό λόγω ανακατασκευής»!..Ωστόσο, ήταν φανερό ότι δεν πραγματοποιούνταν εργασίες στην εκκλησία. Κι έτσι, κάτω από πίεση η εκκλησία απεκάλυψε μια συγκλονιστική αλήθεια: Κάποιος είχε κλέψει κομμάτια από τον…εγκέφαλο του αγίου!
  «Το κειμήλιο του αγίου Μπόσκο έχει κλαπεί. Για ν’ αποφευχθεί η παρεμπόδιση της διεξαγόμενης αστυνομικής έρευνας, δεν θα δοθούν άλλες πληροφορίες», εδήλωσε ο π.Moreno Filipetto, εκπρόσωπος της θρησκευτικής τάξης των Σαλιανών.
  Η μυστηριώδης κλοπή, πιθανότατα, συνέβη λίγο πριν την ώρα κλεισίματος της βασιλικής την Παρασκευή 2 Ιουνίου. Ο κλέφτης, μεταμφιεσμένος ως προσκυνητής, πιθανότατα βγήκε από την εκκλησία με την υάλινη προθήκη, που περιείχε κομμάτια του…εγκεφάλου του αγίου Ιωάννου Μπόσκο/Don Bosco.
  Σατανικά τελετουργικά ή λύτρα μπορεί να βρίσκονται πίσω από την κλοπή, σύμφωνα με αναφορές στον ιταλικό Τύπο. «Δεν γνωρίζουμε πραγματικά γιατί τα κειμήλια έχουν κλαπεί», εδήλωσε ο π.Filipetto.
  Πράγματι, η υπόθεση εξακολουθεί μυστήριο…
  Γεννημένος στο Castelnuovo, στις 16.8.1815, ο Don Bosco αφιέρωσε την ζωή του στα παιδιά. Το 1859 ίδρυσε την Society of St. Francis de Sales, ή Salesians/Salesians of Don Bosco για να βοηθήσει πτωχούς και άστεγα παιδιά. Η θρησκευτική τάξη έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη στην Καθολική Εκκλησία! Λειτούργησε πάνω από 3.200 σχολεία και κέντρα τεχνικής κατάρτισης, 70 κολλέγια, 90 κλινικές, ένα νοσοκομείο και 330 ορφανοτροφεία! Ο Don Bosco πέθανε το 1888. Ανακηρύχθηκε άγιος το 1934 από τον πάπα-Πίο 11ο. Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους αγίους. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 600.000 προσκυνητές επισκέπτονται την βασιλική του Castelnuovo.
  Ο άνθρωπος που επήρε το λείψανο θα έπρεπε «να το επαναφέρει αμέσως και χωρίς όρους», εδήλωσε ο monsignor Cesare Nosiglia, αρχιεπίσκοπος του Τορίνο.
  Θυμίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι κλέπτες έχουν βάλει στόχο μέλη αγίων. Παλαιότερα είχαν γίνει…επιδρομές κατά των ιερών κειμηλίων:
  -της καρδιάς του αγίου Λαυρεντίου O’Toole, προστάτη του Δουβλίνου, που εκλάπη το 2012, από τον καθεδρικό ναό της πόλεως, καθώς και
  -ένα φιαλίδιο με…αίμα του πάπα-Ιωάννη Παύλου Β’, που εκλάπη το 2014 από παρεκκλήσι στην L’Aquila Ιταλίας.
  ΠΗΓΗ: La Stampa, Live Science, 6.6.2017.
  Δεν κατανοώ τους λόγους φυλάξεως μελών πτωμάτων σε ναούς, αλλά αυτή η πτωματολατρεία μου φαίνεται και τραγική και ανήθικη. Το ίδιο και η ιερο-λειψανο-εμπορία…
  Τέλος, η θρησκευτική τάξη των Sales, είναι απομεινάρι των Σαλίων ιερέων της Σαμοθράκης, ιερέων του Άρεως, οι οποίοι από το ιερό νησί μας, έφυγαν και ίδρυσαν αντίστοιχη λατρεία την αρχαία Ιταλία….
  xronos

  Μου αρέσει!

 3. begar2 said

  Επίσης το Blade Runners είναι πολύ καλή ταινία επιστημονικής φαντασίας.

  Μου αρέσει!

 4. ΜΑΙΡΗ said

  http://www.documentonews.gr/article/oi-maskes-twn-apolitik-paraiththeite-epesan

  Μου αρέσει!

  • ΜΑΙΡΗ said

   Οι μάσκες των απολιτίκ «Παραιτηθείτε» έπεσαν

   Μαρία Μπραουδάκη

   Αντίθετα με την προσπάθειά τους να πείσουν ότι είναι αχρωμάτιστοι και ακομμάτιστοι, οι οργανωτές της κίνησης «Παραιτηθείτε» και… χρώματα φέρουν ως διακριτικά και όχι μόνο ανήκουν στις τάξεις συγκεκριμένων κομμάτων, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι και αξιόμαχα στελέχη πρώτης γραμμής.

   Αυτοπροσδιορίζονται ως πολίτες που ανήκουν στο «δημοκρατικό τόξο» και δεν ανέχονται το «εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα της αριστερο-δεξιάς συγκυβέρνησης» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ χωρίς να λένε ότι αποτελούν ενεργά στελέχη κομμάτων και μάλιστα σε θέσεις-κλειδιά, όπως του μέλους της ΚΕ και του υπεύθυνου Τύπου κομματικής νεολαίας. Ή ότι έχουν υπάρξει υποψήφιοι βουλευτές ή ευρωβουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αναζητώντας τη δημόσια παρουσία τους, διαπιστώσαμε ότι σε μεγάλο βαθμό τα 50 μέλη της οργανωτικής επιτροπής έχουν έντονη και πολυετή πολιτική πορεία και παρουσία στα κόμματα που σήμερα βρίσκονται στην αντιπολίτευση, κυρίως στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Οχι μόνο προέρχονται από τους κόλπους των δύο κομμάτων, αλλά παραμένουν ενεργά μέλη και εκπρόσωποί τους. Αρθρώνουν κομματικό λόγο και έχουν ρόλο στα κομματικά δρώμενα.

   Εξάλλου, ακόμη κι αν μέχρι στιγμής κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχει οικειοποιηθεί επίσημα ή ανοιχτά την κίνηση, πρωτοκλασάτα στελέχη τους δεν έχουν αποφύγει να την υποστηρίξουν ή έστω να την αναδείξουν.

   Αίσθηση είχε προκαλέσει η παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη στην πρώτη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» το 2016 στο Σύνταγμα, παρότι ο ίδιος φρόντισε να διευκρινίσει ότι προσήλθε ως πολίτης… Για να αρχίσει τότε –και να κρατηθεί ως τα τώρα– μια γκρίνια στο εσωτερικό της ΝΔ σχετικά με την ανάγκη να αποστασιοποιηθεί το κόμμα από τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες: «Δεν ταιριάζουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τέτοιου είδους πρωτοβουλίες» λένε στελέχη του κόμματος που θέλουν να κρατήσουν σαφείς διαχωριστικές γραμμές και αποστάσεις από την πρωτοβουλία.

   Το Documento παρουσιάζει σήμερα το προφίλ έντεκα πρωταγωνιστών του «Παραιτηθείτε» που μόνο την ταμπέλα του ακομμάτιστου δεν υποστηρίζουν.

   Στάθης Στάικος

   Αρχιτέκτονας και εικαστικός, γνωστός στο διαδίκτυο ως Iskár-Azif και Ethan Quinn, ο Στάθης Στάικος θεωρείται «αρχιτέκτονας» της κίνησης «Παραιτηθείτε». Στο Facebook έχει δηλώσει «Anti-Syriza Fighter», ενώ εμφανίζεται ως μπλόγκερ σε διάφορες ιστοσελίδες κατά της κυβέρνησης. Απήχηση στους διαδικτυακούς του φίλους βρίσκουν αναρτήσεις του του τύπου: «Αν κάνατε κανονικά τα εμβόλιά σας όταν ήσασταν μικρά μετά, δεν θα πηγαίνατε να το ρίχνετε συνέχεια Καμμένο και Τσίπρα», «Δεν έχουν σημασία τα σώματα των γυναικών κλπ. κλπ. στις παραλίες. Σε πιάνει αναγούλα και μόνο που σκέφτεσαι ότι το 61% από αυτές ψήφισαν “Οχι” στο Δημοψήφισμα», «Το Μπλοκ απ’ τον Πολάκη θα το ξεπεράσω εύκολα. Αυτό από την Αντζυ Σαμίου ποτέ».

   Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Ελισάβετ Ζητουνιάτη, που επίσης μετέχει στην κίνηση, κληθείς να μιλήσει για τον εαυτό του αναφέρει: «Αν έπρεπε να κάνω μια πολύ γενική παρουσίαση του εαυτού μου, θα έλεγα ότι αν φανταστεί κάποιος μια περίεργη κινηματογραφική ταινία με ήρωες, αντιήρωες, καλούς, κακούς, φθόνο, προδοσία, αγάπη, παραλογισμό, εκρήξεις και τέρατα, εγώ θα ήμουν μια σκιά κάπου πίσω στο βάθος, ένας από τους χιλιάδες κομπάρσους που συμπληρώνουν το πλάνο».

   Αλφρέντο Σαλτιέλ

   Πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος του Ευρωπαϊκού Φεντεραλιστικού Κόμματος, υποψήφιος της Δράσης στις ευρωεκλογές, ο Αλφρέντο Σαλτιέλ έχει επιλέξει για φωτογραφία εξωφύλλου στο προφίλ του στο Facebook την κεντρική αφίσα της Νέας Δημοκρατίας και καλεί τους διαδικτυακούς φίλους του να συμμετέχουν στην αυριανή εκδήλωση. Χρησιμοποιεί κυρίως τις κοινοποιήσεις του Ethan Quinn (Στάθη Στάικου): «Αν είσαι δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος κατέβα μαζί μας ώστε να διώξουμε αυτούς που σου αυξάνουν τους φόρους, φορολογούν πρωτοφανώς τις ασφαλιστικές σου εισφορές και μειώνοντας το αφορολόγητο μειώνουν το μισθό σου. Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας κατέβα μαζί μας ώστε να διώξουμε αυτούς που σκοτώνουν την επιχειρηματικότητα, ισοπεδώνουν την παραγωγικότητα κ απαγορεύουν να ανταμειφτείς για τις υπηρεσίες που με τόσο κόπο προσφέρεις ενώ με τις ιδεοληψίες τους μειώνουν την ζήτηση» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο προσκλητήριο…

   Παναγιώτης Κωστούλας

   Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο δικηγόρος Πέτρος Κωστούλας μόλις τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωσε μέσω Facebook την παραίτησή του από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος. «Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πλέον ότι στο σημερινό ΠΑΣΟΚ η εκσυγχρονιστική, μεταρρυθμιστική παράδοση τελεί υπό διωγμό. Η διαφορετική άποψη θεωρείται ποινικό αδίκημα και επισύρει αυτομάτως την προτροπή “αν δεν σ’ αρέσει να πας στο Μητσοτάκη”».

   Μαρία Μπινιάκου

   Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο η 26άχρονη Μαρία Μπινιάκου ανέλαβε χρέη υπεύθυνης Τύπου της ΟΝΝΕΔ. Με σπουδές οικονομικών στο Deree, ασχολείται παράλληλα και με το μόντελινγκ. Είναι μια από τις όμορφες και φρέσκιες ΟΝΝΕΔίτισσες που πλαισιώνουν κατά καιρούς τις ομιλίες των προέδρων της ΝΔ.

   Ελένη Κριτσιδήμα

   Εμφανίστηκε ως εκ των πρωτεργατών του «Παραιτηθείτε». Επίσης προερχόμενη από τους κόλπους της ΟΝΝΕΔ, υπήρξε υποψήφια της ΝΔ στη Β΄ Πειραιά. Εκπροσωπώντας την Οργανωτική Επιτροπή κατά την προηγούμενη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και με δικηγόρο τον Αντώνη Βγόντζα, ανέλαβε να ενημερώσει για την πραγματοποίησή της την εισαγγελία. Στο βιογραφικό της αναφέρει: «Πιστεύω στις ιδέες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης και από τα 19 μου αγωνίζομαι γι’ αυτές. Κέρδισα την εκλογή μου ως πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Περάματος και Υπεύθυνη τοπικής αυτοδιοίκησης στην ΟΝΝΕΔ Β’ Πειραιά. Πιστεύω στις πραγματικές ευκαιρίες. Πιστεύω στις μεταρρυθμίσεις με πυξίδα το όφελος του λαού».

   Μάνος Επιτροπάκης

   Μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ σήμερα, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ με την Ελιά, ο τσελίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων δραστηριοποιείται έντονα στα social media, από τα οποία προβάλλει συχνά την πολιτική δραστηριότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Πριν από μερικούς μήνες μέσω διαδικτύου, αναφερόμενος στο μέλλον της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, ο Μάνος Επιτροπάκης απηύθυνε ανοιχτή επιστολή-ανάρτηση στο Facebook στην Άννα Διαμαντοπούλου και στον Γιώργο Φλωρίδη. Ήταν η περίοδος που οι πληροφορίες τούς έφερναν προ του σχηματισμού νέου κόμματος. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εμείς παραμένουμε στον χώρο, ξέρετε γιατί; διότι πιστεύουμε πως στο ΠΑΣΟΚ χρωστάμε, δεν μας χρωστάει. Χρωστάμε την καλύτερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα, τα καλύτερα σαράντα χρόνια της χώρας, και σηκώνουμε τα βάρη των λαθών του, για να διασωθεί η θέση της Παράταξης στην ιστορία. Θεωρώ πως εσείς χρωστάτε κάτι παραπάνω. Η παράταξη σας τίμησε με βαρβάτα αξιώματα, θέσεις και προνόμια, από πολύ νέους. […] Ελάτε να βάλετε πλάτη, μην ζητάτε πλάτες».

   Πέτρος Τατσόπουλος

   Γνωστός συγγραφέας, ο Πέτρος Τατσόπουλος πέρασε επίσημα στην πολιτική σχετικά πρόσφατα. Πρωτομπήκε στη Βουλή τον Μάιο του 2012 με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο τον Ιανουάριο του 2014 υπέβαλε την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα. Παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής, θέση από την οποία άρχισε να φλερτάρει με το νεοεμφανιζόμενο Ποτάμι. Από τις τάξεις του Ποταμιού διεκδίκησε εκ νέου βουλευτική έδρα, στη Β΄ Αθήνας, ωστόσο αυτήν τη φορά δεν την κέρδισε. Με ανάρτησή του στο Facebook ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την πολιτική, με ευχαριστίες τόσο προς τον Σταύρο Θεοδωράκη όσο και προς τον Αλέξη Τσίπρα.

   Γιάννης Χουντής

   Στέλεχος της ΝΔ, πρώην μέλος της γραμματείας προγράμματος της ΝΔ, ο Γιάννης Χουντής, φοιτητής κλασικής φιλολογίας του ΑΠΘ, είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης και αρθρογραφεί σε διάφορες ιστοσελίδες. «Η αρθρογραφία μου στηρίζεται στην διερεύνηση των πραγματικών ιδεών του φιλελευθερισμού αντιπαρατιθέμενος στις ιδεοληψίες, στις προκαταλήψεις στη δαιμονοποίησή του από την ελληνική εμπειρία» αναφέρει στο βιογραφικό του.

   Τον Απρίλιο του 2016 μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ εν αρχή ανέφερε: «Στόχος της Παράταξης μας σε αυτό το Συνέδριο είναι να σχεδιάσει το οργανωτικό και ιδεολογικό της μέλλον, με ορίζοντα την ανάληψη του τιτάνιου έργου ανασυγκρότησης της Χώρας μας. Οταν η Κυβέρνηση αυτή φύγει, γιατί θα φύγει κυρίες και κύριοι, που πρέπει εν τούτοις να στηρίξουμε αυτή μας την προσπάθεια; Η απάντηση είναι απλή και έρχεται σχεδόν αυτόματα στο μυαλό μου: Αξιοκρατία, Αλήθεια και Νέοι Πολίτες με όραμα».

   Θανάσης Χειμωνάς

   Υπήρξε από τα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος βουλευτής του στις εκλογές του 2012 και γραμματέας πολιτισμού του Κινήματος, από το οποίο μόλις τον φετινό Φλεβάρη αποχώρησε. Γιος του Γιώργου Χειμωνά και της Λούλας Αναγνωστάκη, ο 46άχρονος συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς αποχωρώντας υποστήριξε πως «το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν σκοπεύει να εξελιχθεί σε τίποτα. […] έχει βαλτώσει. Αποτελεί ένα είδος “tribute band” στο ΠΑΣΟΚ του “βρόμικου” 89. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν είναι καν Κεντροαριστερά. Είναι ένα light εθνολαϊκιστικό κόμμα. Ένας diet ΣΥΡΙΖΑ. Light και diet προς το παρόν γιατί θεωρώ πως στην πορεία θα δούμε ακόμα πιο hardcore καταστάσεις».

   Γιώργος Τσουκαλαδάκης

   Ο «mr κολλαγόνο», γνωστός από τις τηλεοπτικές εκπομπές του για την προώθηση του πόσιμου κολλαγόνου συντροφιά με την Έλλη Παπαγγελή, ο επιχειρηματίας και πρώην ιπτάμενος φροντιστής της Ολυμπιακής Γιώργος Τσουκαλαδάκης «σημάδεψε» με αποχωρήσεις μελών την πρώτη κίνηση των «Παραιτηθείτε», όταν είδε το φως της δημοσιότητας η πληροφορία πως επί υπουργίας Διαμαντοπούλου είχε διοριστεί σε προσωποπαγή θέση, που μάλιστα θα καταργούνταν όταν ο ίδιος αποχωρούσε, στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας.

   Από τις πλέον βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις του είναι η άποψη που εξέφρασε μετά τις εκλογές 2015, ότι «σχεδόν σε όλα τα αστικά κέντρα ο ΣΥΡΙΖΑ σάρωσε στις πολύ φτωχές περιοχές. Οι πολύ φτωχές περιοχές συνήθως έχουν και χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο και πολύ μεγάλα επίπεδα ανεργίας. Ανθρωποι ταλαιπωρημένοι, συνήθως ευκολόπιστοι και με αρκετές αστοχίες στη ζωή τους».

   Έλλη Παπαγγελή

   Η ΟΝΝΕΔίτισσα Έλλη Παπαγγελή προσπαθεί να μας πείσει τηλεοπτικά για τις ευεργετικές ιδιότητες του πόσιμου κολλαγόνου και όταν ασχολείται με την πολιτική είναι ικανή να προκαλέσει σάλο. Ακόμη και εντός του κόμματός της. Οι δηλώσεις της για το Πολυτεχνείο το 2014 είχαν οδηγήσει στην αποδοκιμασία του Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον συνδυασμό του οποίου είχε κατέβει ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής. Η κ. Παπαγγελή είχε κατεβάσει την ανάρτησή της, ενώ ο κ. Κουμουτσάκος είχε παρατηρήσει ότι οφείλει να ζητήσει και συγγνώμη.

   Μεταξύ άλλων, η αξιόμαχη ΟΝΝΕΔίτισσα είχε γράψει στον λογαριασμό της στο Facebook: «Μας είπαν για ομαδικούς τάφους και εκατοντάδες νεκρούς, χωρίς ποτέ τίποτα να αποδειχθεί… Μας είπαν για δολοφονημένους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, όπου όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του. Στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 1980 το Πολυτεχνείο λειτούργησε ως ο απόλυτος καθεστωτικός μύθος νομιμοποίησης του πασοκισμού. Μια στυγνή αριστερή ορθοφροσύνη επιβλήθηκε σε κάθε κύτταρο δημόσιου χώρου και δημόσιου λόγου».

   Μου αρέσει!

 5. begar2 said

  Ποτέ καμία διαδήλωση δεν είναι ακομμάτιστη, απλά γιατί πάντα κάποιο κόμμα θα προσπαθήσει να την εκμεταλλευτεί για άγρα ψήφων.
  Το ίδιο έγινε με τους αγανακτισμένους, που εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί προηγούμενων κυβερνήσεων.

  Τελικά σ’ αυτή τη χώρα, σημασία δεν έχει τι κάνεις ή τι δεν κάνεις, ως κόμμα, αλλά πόσο αποτελεσματικός είσαι επικοινωνιακά, ώστε να δουλέψεις ψιλό γαζί τον ψηφοφόρο.

  Μου αρέσει!

 6. Ole Dammegard exposes international False Flag psyop corporate hub: Crisis-solutions.com?! said

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: