olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Πώς να αρχίσετε γυμναστική αν έχετε μείνει καιρό σε ακινησία

Posted by kalinda στο Ιουνίου 19, 2017

 

B8EA4387-B523-4FFB-8F5A-3163BB465D0A-503-000000633AA23E14.png.Αν η μόνη γυμναστική που έχετε κάνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων είναι να ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου σας ή να χτυπάτε τον εαυτό σας γιατί είναι τεμπέλης, ήρθε η ώρα να πάρετε τη μεγάλη απόφαση.

Έμπεροι άνθρωποι πάνω στην απώλειας βάρους και προσωπικοί προπονητές θα σας βοηθήσουν με τις συμβουλές τους για το πώς να ξεκινήσετε την άσκηση και πάλι μετά από μια μεγάλη περίοδο ακινησίας.

Εστίασε σε ό,τι σου αρέσει πάνω σου τώρα

Οι άνθρωποι συχνά εστιάζουν στους στόχους, το γυμναστήριο, το συγκεκριμένου μεγέθους φόρεμα, το βάρος ή κάποιο αθλητικό επίτευγμα χωρίς να εκτιμούν τα σώματά τους όπως είναι τώρα, λέει ο Jonny Straws, πιστοποιημένος προσωπικός γυμναστής από την Καλιφόρνια. Αντί να ξεκινούν τη φυσική σας κατάσταση και το ταξίδι για την υγεία, παθαίνουν εμμονή για τις λεγόμενες «προβληματικές περιοχές». Γράψτε μια λίστα που περιλαμβάνει τουλάχιστον «Πέντε πράγματα που μου αρέσει για τον εαυτό μου αυτή τη στιγμή» προτείνει. «Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να αγαπούν τον εαυτό τους τώρα για αυτό που είναι και όχι για το τι θέλουν να γίνει, καθώς μερικές φορές ακόμα και αν επιτύχουν το στόχο τους, εξακολουθούν να μην εκτιμούν τον εαυτό τους όταν βρίσκονται στη γραμμή του τερματισμού τους».

Βγάλε καμία σέλφι

Προκειμένου να παρακολουθείτε με ακρίβεια την πρόοδο σας, είναι χρήσιμο να εντοπισθεί το σημείο εκκίνησης και στη συνέχεια να ορίσετε το στόχο σας. Ο Straws προτείνει να γράφετε σε χαρτί τις μετρήσεις από το σώμα σας και να βγάζετε μερικές φωτογραφίες, έτσι θα είστε σε θέση να δείτε πόσο μακριά έχετε φτάσει. Βάλτε ένα αθλητικό σουτιέν και σορτς (ή ένα μαγιό ή ό, τι αισθάνεστε άνετα), στη συνέχεια βγάλτε ένα βίντεο με το τηλέφωνο σας, ώστε να έχετε σε βίντεο όλες τις γωνίες του σώματός σας. Κάντε το κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας, λέει. Ίσως επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια μεζούρα για μετρήσεις κομμάτι στους δικέφαλους μυς, τη μέση, τους γοφούς, στήθος και τις περιοχές των μηρών σας, ώστε να μπορείτε να δείτε αν χάνετε εκατοστά, ακόμα και για εβδομάδες, όταν φαίνεται ότι η ζυγαριά δεν κινείται.

Ξεκινήστε αργά

Μην τρελαίνεστε απότομα… «Οι άνθρωποι θέλουν να πάνε από κει που ήταν πριν χρόνια ή να φτάσουν κάπου μη ρεαλιστικά, σε λίγο χρονικό διάστημα», λέει η Liz Josefsberg, πρώην στέλεχος του Weight Watchers. Tην πρώτη εβδομάδα ξεκινήστε χαλαρά και με προσοχή. Να ξέρετε ότι κάθε είδους κίνηση είναι καλή κίνηση. Δευσμετείτε να κάνετε 10 λεπτά ενός βίντεο ή περπάτημα τρεις ημέρες την εβδομάδα. «Αυτό θα σας βοηθήσει να καθορίσετε συμπεριφορές και να δημιουργήσει τη συνήθεια που θέλετε να έχετε στη θέση του», λέει.

Κάντε μία αλλαγή κάθε φορά

Την Κυριακή το βράδυ, δεσμεύσαι να πάρεις ρούχα γυμναστικής, για δευτέρα βάζεις το ξυπνητήρι νωρίτερα για να κάνεις και πρωινή γυμναστική. «Ρυθμίστε τον πήχη σας αρκετά χαμηλά, με νέες και μικρές τροποποιήσεις στη συμπεριφορά, ώστε να κάνετε αλλαγές που θα διαρκέσουν», λέει ο Josefsberg. Για αρχή κόψτε τους κουραμπιέδες.

Προγραμματίστε

Μια πρωινή ρουτίνα είναι πολύ σημαντικό για να αποκτήσετε νέες και υγιεινές συνήθειες. Απαιτείται αφοσίωση και επιμονή. Να μερικά τρικς! Φτιάξτε τον καφέ σας το πρωί και μόλις ξυπνήσετε φτιάξτε το πρωινό σας και προετοιμάστε το μεσημεριανό σας για τη δουλειά. Έχετε προετοιμασμένα τα ρούχα της γυμναστικής, ώστε να τα βλέπετε και να μην ξεχνιέστε. Κάντε ένα πλάνο της εβδομάδας, με τις υποχρεώσεις σας και τον ελεύθερό σας χρόνο ώστε να γεμίζετε εκεί που πρέπει με γυμναστική.

Ξεπεράστε το φόβο του γυμναστηρίου

Το γυμναστήριο μπορεί να είναι ένα εκφοβιστικό μέρος για πολλούς από εμάς, και αν είστε υπέρβαροι, παχύσαρκοι, ή απλά άπειροι ίσως να φοβάστε ότι οι άνθρωποι κοιτάζουν επίμονα ή σας κρίνει. «Τις περισσότερες φορές, ο καθένας στο γυμναστήριο εστιάζει στον εαυτό τους, ακόμη και ο ισχυρότερος, το πιο ελκυστικό πρόσωπο που θα συναντήσετε», λέει. Ξεκινήστε με όργανα όπως ο διάδρομος και το ελειπτικό, για να χτίσουν το επίπεδο άνεσης σας, ή κάντε κάποια βάρη σε μια ήσυχη περιοχή του γυμναστηρίου ή ένα άδειο στούντιο. Θα μπορούσατε επίσης να ζητήσει από τους προσωπικούς γυμναστές στο γυμναστήριο για βοήθεια που έχει συσταθεί για ορισμένο εξοπλισμό και για να βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιείτε σωστά.

Προετοιμαστείτε για την αποτυχία

«Ο καθένας αποτυγχάνει. Είναι μέρος της εμπειρίας και θα πρέπει να το περιμένουμε. Αλλά η διαφορά μεταξύ της αποτυχίας σε μια ρουτίνα διατροφής ή φυσικής κατάστασης και την επιτυχία είναι ότι έχετε σηκώσει τον εαυτό σας από την πτώση και συνεχίζετε», λέει. Όπως ακριβώς θα κάνατε αν ήσασταν αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα στο χώρο εργασίας, να εντοπίσετε το πρόβλημα και να αναλάβετε δράση, ώστε να μην επαναληφθεί.

Μην παθαίνετε ψύχωση με τη ζυγαριά

«Θα ήθελα να προτείνω να σταματήσετε να ταυτίζετε τους όρους «απώλεια βάρους» και «άσκηση», λέει ο Josefsberg. Η άσκηση προσφέρει οφέλη υγείας που δεν σχετίζονται με την απώλεια βάρους. «Νομίζω ότι μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία όταν σκέφτεστε ότι άσκηση ίσον απώλεια βάρους, ειδικά όταν ξεκινάτε από ο 0,» λέει ο Josefsberg. Κοιτάξτε τον καθρέφτη σας, όχι μόνο τη ζυγαριά. Τσεκάρετε την αντοχή σας και ακούστε το σώμα σας.

Βρείτε μια άσκηση που να σας αρέσει

Δεν απολαμβάνουν όλοι τα ίδια. Άλλοι λατρεύουν το τρέξιμο, άλλοι το μισούν. Πειραματιστείτε και δοκιμάστε διάφορα είδη γυμναστικής, ώστε να καταλήξετε σε κάποιο που θα σας αρέσει και θα το υιοθετήσετε.

Δημιουργήστε συνήθειες

Ακούγεται περίεργο, αλλά το 75% της επιτυχίας είναι η συνήθεια. Η σωστή διατροφή θα σας γίνει συνήθεια σιγά σιγά, η γυμναστική θα γίνει ρουτίνα και δεν θα μπορείτε να σκεφτείτε καν τι γινόταν πριν!

Κάντε το για τον εαυτό σας!

Αν ξεκινάτε το ταξίδι μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε κάποιον άλλο, φίλο ή σύντροφο, και δεν το κάνετε γιατί οι ίδιοι το θέλετε, τότε καλύτερα να μην το ξεκινήσετε, αφού είναι σίγουρο ότι θα αποτύχετε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: