olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Νεοφιλελεύθερος καθηγητής και αρθρογράφος του Φαλήρου…ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ! What else?

Posted by netakias.com στο Ιουνίου 19, 2017

6 Σχόλια to “Νεοφιλελεύθερος καθηγητής και αρθρογράφος του Φαλήρου…ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ! What else?”

 1. Φ.Π. ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ said

  Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ :
  «Αγαπητοί συμπατριώτες , η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τα τανκς , αλλά από τη δημαγωγία που οδηγεί στα τανκς ! Αυτό δηλαδή που συμβαίνει σήμερα με έναν ακόμα Γεώργιο Παπανδρέου ! Για να ακριβολογήσω :
  Το 1944 ο Τσώρτσιλ διόρισε στο προτεκτοράτο της Μεγάλης Βρετανίας την Ελλάδα , τον σοσιαλιστή Γεώργιο Παπανδρέου, επικεφαλής σοσιαλκομμουνιστικής κυβέρνησης . Το αποτέλεσμα κατόπιν του διμέτωπου , και των ψευδών υποσχέσεών του, ήσαν τα Δεκεμβριανά και ο εν συνεχεία εμφύλιος πόλεμος , που κατερήμωσε την Ελλάδα και τη στέρησε από το μερίδιο της συμμαχικής νίκης όπου πρωτοστάτησεν η Ελλάδα .
  Εν συνεχεία το 1967, με τον Γεώργιο Παπανδρέου και τον υιό του Ανδρέα πρωταγωνιστές , κατόπιν αντιδημοκρατικών ενεργειών και σκανδάλων, κατάφεραν να προκαλέσουν την επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων. Η 21η Απριλίου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία , όπως διαδίδουν αυτοί που την προεκάλεσαν, αλλά όλοι οι Ελληνες τελικώς την περίμεναν. Μέχρι στα απώτατα συνοικιακά καφενεία ακούγαμε τα εξής :
  « Δεν βρίσκεται ένας λοχίας να τους ανακαλέσει στην τάξη ;». Κι’αυτό διότι ο ελληνικός λαός είχεν αγανακτήσει από τα αίσχη της προδικτατορικής περιόδου. Κυβερνήσεις ανεβοκατέβαιναν κάθε εβδομάδα με αντισυνταγματικές ενέργειες , σκάνδαλα επί σκανδάλων, ΑΣΠΙΔΑ , Σκιαδαρέση , ονομασία της Βασιλομήτορος Φρειδερίκης από τον Γεώργιο Παπανδρέου ως «Βασίλισσας Μητέρας», με αποτέλεσμα να έχει δύο Βασίλισσες η Ελλάδα κ.λ.π. Ούτω από την ανάλυση των τότε συνθηκών, προκύπτει ότι το πιό πιθανό είναι ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου με τον υιόν του Ανδρέα προκάλεσαν την επέμβαση των συνταγματαρχών κατόπιν αμερικανικών εντολών. Κι’αυτό διότι ήσαν οι μόνοιπου είχαν συμφέρον από την εκτροπή. Αλλιώςο Ανδρέας Παπανδρέου θα καταδικαζόταν σε πολυετή κάθειρξη , αν όχι στην εσχάτη των ποινών ως αρχηγός της παραστρατιωτικής οργάνωσης ΑΣΠΙΔΑ .
  Αν ο Γ. Παπανδρέου δεν επιθυμούσε να γίνει εκτροπή του πολιτεύματος ήταν πολύ απλό. Θα όριζε έναν αντικαταστάτη του για πρωθυπουργό από την Ε.Κ., ο οποίος θα λάμβανε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και θα προκήρυττε εκλογές τις οποίες θα κέρδιζε με ακόμε μεγαλύτερη πλειοψηφία από αυτή που είχε λάβει η Ε.Κ τον Φεβρουάριο του 1964 !Δεν το έπραξε αυτό εν γνώσει του ότι θα γίνει επέμβαση , αλλά προσπάθησε να εξαπατήσει τη Βουλή με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, που και κατόπιν του κλεισίματος της Βουλής να έχουν ασυλία οι πρώην βουλευτές , διότι ο ανακριτής και ο εισαγγελέας είχαν ζητήσει την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Παπανδρέου, για να τον καλέσουν σε απολογία ! Δηλαδή η 21η Απριλίου έγινε για να μην πάει ο Ανδρέας φυλακή !
  Ηδη είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις οι συμμετέχοντεςστον ΑΣΠΙΔΑ αξιωματικοί , πριν από τη δικτατορία !Τι συνέβη κατόπιν ; Η δικτατορία αμνήστευσε τον ΑΣΠΙΔΑ και κατά συνέπεια και τον αρχηγό τουΑνδρέα Παπανδρέου, που κρατούνταν στις φυλακές Αβέρωφ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ως υπόδικος για τον ΑΣΠΙΔΑκαι όχι όπως ψευδώς αναφέρουν ότι ήταν πολιτικός κρατούμενος . Εχω ιδίαν αντίληψη περί αυτού καθότι ήμουν και εγώ κρατούμενος εκεί τότε, για παράβαση στρατιωτικής εντολής .
  Οταν δε πρόβλεψα την αμνηστεία γιά τον ΑΣΠΙΔΑ και το ανέφερα στον αείμνηστο Αλέξανδρο Παπατέρπο , μου είπε ότι έχω καλπάζουσα φαντασία . 21 04 2013 Φ.Π.

  Υ.Γ. Και μετά το σκοτάδι της δικτατορίας ήρθε η δημοκρατία με τη μορφή του ΠΑΣΟΚ και αφού κατεσπάλησε τις οικονομίες των κακών συνταγματαρχών, χρέωσε και την Ελλάδα με {300} δις ευρώ που υπάρχουν στους εξωχώριους λογαριασμούς των υπουργών του. Και όχι μόνον αλλά ενέταξε την Ελλάδα στα νύχια του ΔΝΤ. Επίσης παρέδωσε το μσό Αιγαίο και με υπογραφή της Α.Ε. νυν Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιακαι τα Ιμια αμαχητί στην Τουρκία. Ζήτω το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατία που μας πρόσφερε συνεχίζει να κυβερνάει ελέω Δ’ ΡΑΙΧ !….. Η ΟΔΥΝΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ : Στις 23 Ιουλίου 1974 που παρέδωσε η δικτατορική κυβέρνηση στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητος υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή , άφησε πλεόνασμα {10}διςδραχμών στον εξ’ {99} δις προϋπολογισμό του έτους 1974. Αν δε υπολογίσουμε και τις αγορές σύγχρονου για τότε πολεμικού υλικού {Φάντομ, Υποβρύχια, Πυραυλάκατοι , ΑΜΧ 30 κ.λ.π.}, με χρήματα του Δημοσίου και όχι ΝατοΪκής βοήθειας, οικονομικώς είναι η μόνη κυβέρνηση που άφησε μεγάλο πλεόνασμα . Κι’ αυτό διότι η γάγγραινα της ελληνικής οικονομίας , είναι οι τριακόσιοι βολευτές και ο συρφετός που τους ακολουθεί, που είναι αρκετές χιλιάδες κομπιναδόροι. Δυστυχώς αυτή είναι η ντροπή της δήθεν δημοκρατίας . Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις κατάκλεψαν την Ελλάδα και συνεχίζουν να την κλέβουν και η δικτατορία δημιούργησε ισχυρότατη οικονομία και ισχυρότατες Ενοπλες Δυνάμεις , που είχαν τη δυνατότητα να ανακαλέσουν στην τάξη διά των όπλων την Τουρκία, αλλά οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις υπήκουσαν στους Κίσινγκερ, Σισκο και Ελσγουορθ καιόχι στη φωνή της Ελλάδας. Η κατάληψη του 38% της Κύπρου επετεύχθη επί της δήθεν δημοκρατίας των Ελλήνων πολιτικών και κατόπιν συμφωνίας τινών εξ αυτών με τον Ετζεβίτ, για να ξαναπάρουν την κουτάλα. Αυτοί πήραν την κουτάλα και ο Ετζεβίτ την Κύπρο. Δίκαιη μοιρασιά κατ’ αυτούς ! 20-4-2010 Φ.Π.

  Μου αρέσει!

 2. Ακέλας said

  Η χούντα αν και …χούντα δεν χρειαστικε κανένα ξέπλυμα!…Ισα-Ίσα που αποδέχθικε τις ευθύνες της,και στο κάτω-κάτω δεν άφησε ελειματικό προϋπολογιμό!…Τούτοι οι ….εντιμότατοι,ούτε τα σκοινία αυτών που αυτοκτονούν δεν διαθέτουν δωρεάν!

  Μου αρέσει!

 3. geo said

  Μου αρέσει!

 4. Φ.Π. {ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ} said

  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ :

  Αξιότιμοι κ.κ. Σας γνωρίζω ότι από τις 8 – 6 – 2017 διεκόπη αιφνιδιαστικώς η αλληλογραφία μου με το υμέτερο σάϊτ.
  Θα σας παρακαλούσα να με πληροφορήσετε που είναι το πρόβλημα .

  Με Τιμή και πατριωτικούς χαιρετισμούς.

  Φ.Π. {ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ} 20 – 6 – 2017

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: