olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

«Δημοκρατία των Σκοπίων» είναι η επίσημη Ελληνική πρόταση για την ΠΓΔΜ

Posted by olympiada στο Ιουνίου 18, 2017

Η επίσημη ελληνική πρόταση που θα υποβληθεί στην Σκοπιανή πλευρά για να άρει η Ελλάδα το Βέτο ένταξης της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, θα είναι «Δημοκρατία των Σκοπίων» και δεν θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Όπως έχουν τονίσει τόσο ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, η άθλια παραχάραξη της ιστορίας πρέπει να λάβει τέλος. Όλα φυσικά θα κριθούν και από την στάση των εταίρων μας σε ΝΑΤΟ – ΕΕ, και το εάν θα ασκήσουν πίεση προς την σωστή κατεύθυνση. Και όχι να επιχειρήσουν να πείσουν την Ελλάδα σε υπαναχωρήσεις.

40 Σχόλια to “«Δημοκρατία των Σκοπίων» είναι η επίσημη Ελληνική πρόταση για την ΠΓΔΜ”

 1. ΜΑΙΡΗ said

  Θα ήταν ιδανική λύση !!!

  Και το Βαρντάσκα καλό είναι.

  Μου αρέσει!

  • Βαρντάρσκα, μέ ένα επιπλέον ρό.
   Από τόν ποταμό Βάρνταρ πού διασχίζει τά Σκόπια καί είναι ο Αξιός ποταμός .
   Εξ ού καί ο άνεμος Βαρδάρης ο οποίος είναι ο βορειοδυτικός άνεμος πού πνέει στήν Θεσσαλονίκη.

   Μου αρέσει!

  • Ευριπίδης Μπίλλης said

   Όσο και αν εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράδοξο, δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ ονομασίας απλής και σύνθετης …

   ΘΕΜΟΣ ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο επίτιμος πρέσβης για τη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων
   http://syndpeiraia.blogspot.gr/2010/06/blog-post_18.html

   Απόσπασμα συνέντευξης στον ΣΩΤΗΡΗ ΛΕΤΣΙΟ

   «Από τη στιγμή που ως χώρα δεχθήκαμε έστω κατ’ αρχήν να υπάρξει σύνθετη ονομασία ενισχύσαμε την αδιαλλαξία των Σκοπίων». Αυτό υπογραμμίζει ο κ. Θέμος Στοφορόπουλος, επίτιμος πρέσβης, συμπληρώνοντας ότι όσο και εάν φαίνεται παράδοξο δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ ονομασίας απλής και σύνθετης εκτιμώντας, ότι θα επακολουθήσουν δυσμενέστατες συνέπειες και στις δύο περιπτώσεις λόγω του ιστορικο-πολιτικού χαρακτήρα του θέματος. Θεωρεί ότι ήταν απόλυτα ορθή η θέση «όχι Μακεδονία ή παράγωγα» και ότι αυτό ο ελληνικός λαός το αντιλαμβάνεται όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.

   «…Από τη στιγμή που δεχθήκαμε, έστω κατ’ αρχήν, να υπάρξει σύνθετη ονομασία, ενισχύσαμε την αδιαλλαξία των Σκοπίων, αλλά και την εκτίμηση της Ουάσιγκτον ότι και αυτή τη φορά θα υπακούσουμε στα κελεύσματά της.

   Με την αποδοχή της δυνατότητας σύνθετης ονομασίας παραδοθήκαμε άνευ όρων. Διότι, όσο και αν εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράδοξο, δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ ονομασίας απλής και σύνθετης και άρα θα επακολουθήσουν οι ίδιες δυσμενέστατες συνέπειες και στις δύο περιπτώσεις λόγω του ιστορικο-πολιτικού χαρακτήρα του θέματος, σε συνδυασμό με τον κύριο εν προκειμένω παράγοντα που είναι ο υπαρξιακός επεκτατισμός των Σκοπίων.

   Γιατί λέμε πως δεν υπάρχει διαφορά; Διότι οποιοσδήποτε προσδιορισμός του όρου «Μακεδονία» είναι πολύ πιθανό να ατονήσει και να μη χρησιμοποιείται. Αλλά και αν αυτό δεν γίνει, τα Σκόπια θα είναι το μόνο κράτος που θα έχει στο όνομά του τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του. Έτσι, για τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που δεν θα ξέρουν καν την ύπαρξη ελληνικής και βουλγαρικής Μακεδονίας, η λέξη «Μακεδονία» θα ταυτίζεται με τα Σκόπια και μόνο. Υπάρχει όμως και ένας τρίτος λόγος, ίσως ο πιο σημαντικός. Ότι αν ο προσδιορισμός επιζήσει στην πράξη και αν χρησιμοποιείται εν γνώσει της διαιρέσεως της Μακεδονίας σε ελληνική, βουλγαρική και σκοπιανή, τότε ο προσδιορισμός θα ενισχύει τον επεκτατισμό των Σκοπίων διεθνώς (όπως και στο εσωτερικό του σκοπιανού κράτους). Διότι είναι αλήθεια πως γίνεται γενικά δεκτό ότι η γεωγραφική Μακεδονία κατανεμήθηκε ανισομερώς σε τρία μέρη. Είναι αλήθεια ότι μεγάλο ποσοστό των Σκοπιανών είναι Σλάβοι. Και είναι αλήθεια ότι το σημερινό σκοπιανό κράτος είναι νέο, με την έννοια ότι διαδέχθηκε το νοτιότερο ομόσπονδο κράτος της Γιουγκοσλαβίας. Αν, λοιπόν, δεν υπήρχε ο «μεγαλομακεδονισμός» των Σκοπιανών, θα μπορούσε το κράτος τους να ονομασθεί «Άνω Μακεδονία», «Σλαβομακεδονία» ή «Νέα Μακεδονία». Όμως υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει το επεκτατικό ιδεολόγημα των βορείων γειτόνων μας περί της μίας μεγάλης Μακεδονίας: της γεωγραφικής περιοχής, η οποία, ενώ θα έπρεπε, κατ’ αυτούς, να είναι ενωμένη και «μακεδονική» (να ανήκει, δηλαδή, ολόκληρη στο «έθνος» που οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται ότι αποτελούν και που διατείνονται ότι είναι το ίδιο με εκείνο των αρχαίων Μακεδόνων) παραμένει, η μείζων αυτή περιοχή, διηρημένη και κατεχόμενη, στο μεγαλύτερο μέρος της, από τους Έλληνες και τους Βουλγάρους. Εξίσου με το απλό, χωρίς προσδιορισμό, όνομα «Μακεδονία», οποιοδήποτε σύνθετο (με γεωγραφικό, εθνικό ή χρονικό επίθετο) θα ενισχύει αυτό το επεκτατικό ιδεολόγημα των Σκοπίων ως «μακεδονικού» Πεδεμοντίου. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα Σκόπια έχουν χρησιμοποιήσει τέτοιους προσδιορισμούς: Vardar Makedonija, Slavomakedonija, Nova Makedonija. Πρόσθετη απόδειξη αποτελούν οι πληροφορίες, αν αληθεύουν, ότι τα Σκόπια είχαν παρασκηνιακά δεχθεί, ή θα δεχόντουσαν, σύνθετη ονομασία. Δεν το έπραξαν, για λόγους διαπραγματευτικούς και κρατικού κύρους. Ήταν, συνεπώς, απόλυτα ορθή και καθόλου μαξιμαλιστική η θέση «όχι Μακεδονία ή παράγωγα». Και αυτό ο ελληνικός λαός το αντιλαμβάνεται, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις….»

   ΠΗΓΗ: http://www.newstrap.gr/ (29/3/2010) (δυστυχώς έπαψε να λειτουργεί το μπλοκ του Σωτήρη Στανωτά)

   Μου αρέσει!

 2. ΜΑΙΡΗ said

  Πως το είχε πει εκείνο το ωραίο ο Μητσοτάκης ?

  Το όνομα Μακεδονία θα το έχουμε ξεχάσει σε δέκα χρόνια !!!

  Μου αρέσει!

  • Πές μας καί γιά εκείνο τό ωραίο τής νεολαίας τού σύριζα πού πήγε στά Σκόπια καί διαδήλωσε υπέρ τού δικαιώματος τών Σκοπιανών νά αποκαλούνται » Μακεδόνες» .

   Αρέσει σε 1 άτομο

  • Αρέσει σε 2 άτομα

  • ΜΑΙΡΗ

   Όταν σχολιάζεις γιά ένα θέμα θά είναι πιό συνετό νά ενημερώνεσαι πρώτα γιά όλες τίς παραμέτρους τού θέματος.

   Στα Σκόπια Η Νεολαία Του συριζα Για Διαδήλωση Υπερ Της “Μακεδονίας”
   Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012, 13:46
   31
   Στα Σκόπια Η Νεολαία Του συριζα Για Διαδήλωση Υπερ Της “Μακεδονίας”
   Η εφημερίδα ΕΠΟΧΗ (επίσημο όργανο της ΑΚΟΑ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πολιτικούς βραχίονες ΣΥΝ),μας ενημερώνει με δημοσίευμά της πως αύριο στα Σκόπια “θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση “αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταρικών κινημάτων από Ελλάδα και Μακεδονία”! Μεταξύ των συμμετεχόντων από Ελλάδα θα είναι και η νεολαία του Συνασπισμού..

   Μου αρέσει!

   • ΜΑΙΡΗ said

    Δεν είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ,πρόκειται για μια μικρή συνιστώσα.

    Κατά καιρούς είχαμε τέτοιες δηλώσεις και από στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όπως του Γεωργιάδη που είχε χαρακτηρίσει το όνομα Μακεδονία μια μπούρδα !!

    Μου αρέσει!

   • Εθνικά απαράδεκτες τοποθετήσεις είχαν στο παρελθόν(;) τόσο η νέα υπουργός Εργασίας Εύη Αχτσιόγλου όσο και ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, καθώς είχαν συνυπογράψει κατάπτυστο πολιτικά, ιστορικά και εθνικά κείμενο υπέρ των Σκοπίων, υποστηρίζοντας προκλητικά την αλυτρωτική συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!

    Το περίεργο είναι ότι η κυρία Αχτσιόγλου είναι Μακεδόνισσα, καθώς γεννήθηκε στα Γιαννιτσά της Πέλλας. Το κείμενο χρονολογείται από τον Μάρτιο του 2008, όταν ήταν 23 ετών και δραστήριο μέλος της νεολαίας του ΣΥΝ, που τότε αποτελούσε τη βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Να σημειωθεί ότι το ίδιο κείμενο υπογράφει πλήθος κυβερνητικών στελεχών και συνεργατών του κ. Τσίπρα: Πάνος Λάμπρου (μέλος της Πολιτικής Γραμματείας), Κώστας Αθανασίου (γ.γ. Βουλής), Νίκος Καρανίκας (ο… γνωστός σύμβουλος του πρωθυπουργού), Κατερίνα Αντωνίου (πρόεδρος ΕΟΦ), Ξανθούλα Καρανίκα (σύμβουλος ΟΛΘ), Φώτης Παλαμιώτης (ειδικός συνεργάτης στο υπουργείο Εσωτερικών), Σταύρος Παπαγιαννόπουλος (πολιτικό γραφείο του πρώην αναπλ. υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη), Αλέξης Πουλιάσης (πολιτικό γραφείο υπουργού Οικονομικών), Χρήστος Σίμος (γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ) και η Ζωή Χαλιδιά (επικοινωνιολόγος πρωθυπουργού).

    Το ερώτημα, λοιπόν, το οποίο τίθεται είναι αν επιμένουν ακόμη στην αντεθνική και κατάπτυστη αυτή θέση οι δύο νέοι υπουργοί. Με δεδομένο, όμως, ότι και οι δυο τους ανήκουν στον λεγόμενο «σκληρό πυρήνα» του ΣΥΡΙΖΑ (που αντιπροσωπεύει το 4% του εκλογικού συνόλου), η απάντηση είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητη, δείχνοντας έτσι το ανθελληνικό στίγμα που διέπει και την ανασχηματισμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Μου αρέσει!

   • ti mas les said

    Σαν πολυ οργανωμένη μου εισαι δεν σ αρεσει απλά να σχολιάζεις,περνας
    μια αποψη δικιά σου η καθ’υπόδειξι;

    Μου αρέσει!

 3. SELLAS...HELLAS...ΕΛΛΑΣ=ΦΩΣ-ΕΛΗΝΙΣΜΟΣ said

  ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ………..

  Μου αρέσει!

  • ΜΑΙΡΗ said

   Αν πάει με γεωγραφικό προσδιορισμό όπως είναι και η επίσημη θέση της Ελλάδος…..

   Αλλά και αυτό καλό είναι,με τον καιρό θα μείνει μόνο το Βαρδάρη και θα ησυχάσουμε από αυτούς μια για πάντα.

   Μου αρέσει!

   • SELLAS...HELLAS...ΕΛΛΑΣ=ΦΩΣ-ΕΛΗΝΙΣΜΟΣ said

    ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΒΑΡΔΑΡΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.

    Μου αρέσει!

   • ΜΑΙΡΗ said

    Εγώ πιστεύω πως θα μείνει το Βαρδάρη στο τέλος.

    Μου αρέσει!

   • Αν πάει με γεωγραφικό προσδιορισμό όπως είναι και η επίσημη θέση της Ελλάδος…..

    Αλλά και αυτό καλό είναι,με τον καιρό θα μείνει μόνο το Βαρδάρη και θα ησυχάσουμε από αυτούς μια για πάντα.

    Καταλαβαίνεις τί λές;

    Μου αρέσει!

   • Ωστε το Βαρδαρη θα μεινει μαρι Μαιρη! το Βαρδαρη! said

    τι δεν καταλαβατε μωρε Βασιλικουλα που μιλατε με την Μαρι Γουλα!
    Τι δεν καταλαβενετε!
    Οτι περιμεναν τον Κουμουτσακο να θυμισει τις θεσεις της μητσοτακεικης πλεον Παλαι ποτε Δεξιας για ονομα με γεωγραφικο προσδιορισμο οπως συμφωνησε η ΝΔορα και ο πατερας της που τον εριξε -μη το ξεχναμε να κλαιμε:(- ο Σαμαρας!
    Τι δεν καταλαβαίνετε! εχουν δυο μηνες που παιζουν με το θεμα!
    Γιατι τα βαζουν με εναν πολιτικο που εχει φυγει απο το προσκηνιο και καθε τρεις και λιγο τον προσβαλουν με αναρτησεις τυπου νετακια ; Γιατι εριξε τον σχωρεμενο τον Μητσοτακη;
    Τι φοβουνται παρα το οτι τον Σαμαρα τον θυμομαστε γιατι αν υπαρχει σημερα εστω υποψια να παλευτει το θεμα σ αυτον οφειλεται!
    Μηπως μετα την Κυπρο ηρθε η ωρα να κλεισουν το θεμα και των Σκοπιων με ρητρες στο νεο Μνημονιο;
    Περιμενουμε… αλλα μην νομισετε οτι θα ξανακοροιδεψετε!

    Μου αρέσει!

  • Τό Δημοκρατία τών Σκοπίων οι σκοπιανοί τό έχουν απορίψει πρό πολλού.

   Μου αρέσει!

  • ΜΑΙΡΗ said

   Ας περιμένουμε καλύτερα να δούμε τι θα γίνει.

   Εσύ πάντως θα χαρείς αν η εξέλιξη είναι καλή έτσι δεν είναι ?

   Φαντάζομαι θα δώσεις και συγχαρητήρια στην κυβέρνηση έτσι δεν είναι ?

   Η μήπως θα στεναχωρηθείς ?

   Μου αρέσει!

 4. cretagenis said

  Ειναι απαραδεκτη και προ παντων ανιστορητη καθως τα Σκοπια ειναι η Αρχαια Ελληνικη πολις Σκοποι. Αρα το προτεινομενο ονομα εκ μερους της Ελληνικης πλευρας περιεχει ενα Ελληνικο ονομα το οποιο ειναι ξανα η συνεχιζει την απαραδεκτη παραχαραξη της Ελληνικης Ιστοριας. Αν το αποδεκτουν το προβλημα ισως αμβληθει για συντομο μονο χρονικο διαστημα…

  Μου αρέσει!

 5. Παρατηρητής said

  Αν είναι όντως έτσι και δεν είναι άλλη μια φιλοκυβερνητική προπαγάνδα κι αν η κυβέρνηση δεν κάνει άλλη μια από τις θεαματικές της κυβιστήσεις και παραμείνει σταθερή στο Δημοκρατία των Σκοπίων και οι κάτοικοι Σκοπιανοί , με αντάλλαγμα την αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας για την ένταξή τους ΝΑΤΟ – ΕΕ , τότε πρόκειται για θετική εξέλιξη που προΙδεάστηκε από διάφορα «παράξενα» γεγονότα , όπως η παραδοχή κάποιων κύκλων ότι ήταν λάθος η επικρότηση της «Μακεδονικής» ονομασίας ( αποδεικνύοντας ότι όταν είμαστε ενωμένοι και σταθεροί σε μία στάση , είμαστε πολύ πιο δυνατοί : περί χρέους και μνημονίων θα ήταν μια κοινή στάση πολύ σημαντική για κάθε αξιολόγηση και κάθε διαπραγμάτευση με τους τοκογλύφους εταίρους … ).

  Μου αρέσει!

 6. ΔΙΠΛΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ

  Στη συγκεκριμένη μάλιστα ονομασία «“Μακεδονία” του Βαρδάρη», η Κυβέρνηση προχωρά ασυλλόγιστα και ανεύθυνα σε ΔΙΠΛΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ προς τους Πλαστογράφους και του ΟΝΟΜΑΤΟΣ και του ΕΔΑΦΟΥΣ που διατρέχει ο Βαρδάρης ή Αξιός! Επειδή «“Μακεδονία” του Βαρδάρη» σημαίνει ακριβώς το όραμα των Σκοπιανών για «απελευθέρωση» της όλης «Μακεδονίας» που διατρέχει ο Βαρδάρης ποταμός, από τα Σκόπια ως το Θερμαϊκό!

  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ»

  Επομένως το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του Βαρδάρη» σημαίνει κυριολεκτικά «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του Αξιού» ποταμού! Πραγματικά «πετυχημένο» όνομα!… Που μόνο κάποιο αληθινά πολύ κοφτερό και πολύ επικίνδυνο ταυτόχρονα μυαλό θα μπορούσε να σκεφτεί!

  ΤΟ «ΒΑΡΔΑΡΗΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΩΣ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

  Δηλαδή με την προτεινόμενη ονομασία όχι μόνο τους δίνεται το ελληνικό ιστορικό όνομα «Μακεδονία», αλλά και ο γεωγραφικός καθορισμός της, που δεν ορίζεται πια ως «Βόρεια ή Άνω» (απαράδεκτη επίσης ονομασία) αλλά ολικά, συνολικά, ως η ΟΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που διατρέχει ο Βαρδάρης ποταμός! Δηλαδή «η Μακεδονία ως κάτω στη Θεσσαλονίκη»!

  ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ

  Αλλά πέραν όλων των άλλων και μόνο που στην ονομασία των πλαστογράφων επιχειρείται να τοποθετηθεί με «ελληνική» συνυπογραφή και αναγνώριση το ελληνικό όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αποτελεί ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, καθώς όπως έλεγε πάντοτε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το όνομα «Μακεδονία» είναι το όχημα του αλυτρωτισμού! Δηλαδή το κλειδί για κάθε μελλοντική διεκδίκηση του ελληνικού εδάφους! Γι΄ αυτό ακριβώς θεωρείται εθνικό έγκλημα το «κλειδί» αυτό να το δώσουμε μόνοι μας, εμείς οι ίδιοι! Και με τη δική μας υπογραφή, η «Μακεδονία» να μπει σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και να διαλαλεί διεθνώς και «νομίμως» την ψευτο«μακεδονικότητά» της, ενώ στα ελληνικά σχολικά βιβλία να αναγράφεται ότι «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”»!..

  Μου αρέσει!

 7. Ολα τα σαιτ μιλουν για Μακεδονια του βαρδαρη.

  Αν δεν μπορουν να βρουν ενα ονομα που να μην περιεχει τον ορο Μακεδονια, κλειστε το το μαγαζι, καλυτερα να διαλυθει.

  Μου αρέσει!

 8. Μπορεί τα Σκόπια να βρίσκονται σε ομολογουμένως δύσκολη διπλωματική θέση αυτή τη χρονική περίοδο, όμως αυτή που δίνει γη και ύδωρ είναι για μια ακόμα φορά η Ελλάδα. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Real News», η απαίτηση των δυτικών να επιλυθεί γρήγορα το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ώστε να μπουν στο ΝΑΤΟ και να γλιτώσουν την διάλυση, φέρνει μία πρόταση που οι επιτελείς των Σκοπίων θα δυσκολευτούν να πιστέψουν, αφού στην ουσία τους δίνει τα πάντα.

  Το όνομα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Κοτζιάς πηγαίνοντας στα Σκόπια τις επόμενες ημέρες είναι το «Μακεδονία του Βαρδάρη», ουσιαστικά επικυρώνοντας την προδοσία που ξεκίνησε επί ημερών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και παλαιότερα του «Εθνάρχη» Καραμανλή. Τα τελευταία θα τα γνωρίζει, φανταζόμαστε, ο νυν Υπουργός Οικονομικών, Τσακαλώτος, αφού ο θείος του, Θρασύβουλος Τσακαλώτος, ήταν που είχε διαμαρτυρηθεί στον Τίτο και του «τράβηξε το αυτί» η κυβέρνηση Καραμανλή.

  Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο υπουργείο Εξωτερικών θεωρούν ότι αυτή η ονομασία «αποκλείει τα αλυτρωτικά αιτήματα της γειτονικής χώρας» και εδώ αυθορμήτως τίθεται το ερώτημα αν είναι τελείως προδότες ή τελείως ανόητοι. Ο Βαρδάρης είτε τον εξετάσουμε ως ποταμό, είτε τον δούμε ως άνεμο καταλήγει στον Θερμαϊκό Κόλπο και συνεπώς η ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη» στην ουσία περιγράφει επακριβώς τα επεκτατικά σχέδια των Σκοπίων.

  Μου αρέσει!

 9. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ said

  Καμμια ονομασια που να αναφερεΙ το ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

  Μεχρι τωρα ο υπολοιπος κοσμος δηλαδη αναφεροταν σ’αυτο το κρατιδιο λεγοντας το FYROM; (π.χ…αυτα ειναι φασολακια απο το FYROM,θα κανω διακοπες στο FYROM, κ.ο.κ.),

  που και στο «FYROM» αναγραφεται στο τελος η λεξη Μακεδονια… Η ουσια ειναι το ονομα παντως,αλλα ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» τους!

  Ο ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ Σ’ΑΥΤΟ…

  Θα λεει καποιο «βλαχαδερο» απο τον υπολοιπο κοσμο… …εσεις οι πρωην Γιουγκοσλαβοι της «δημοκρατιας» (< πανω απ'ολα) της Μακεδονιας

  η της "δημοκρατιας" (< πανω απ'ολα ειπαμε) της Μακεδονιας του τετοιου και του αλλιωτικου… …ειναι ποτε δυνατον;;; αυτοι με το ζορι δε μουγκανιζουν ακομα…

  …οι καλοι μας ευρωπαι(η)… …ποιο καλη ονομασια λοιπον για το κρατιδιο αυτο της "νεας ταξης", ειναι το "δημοκρατια του ΕΥΡΩ"… …του νομισματος ετσι; …

  ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ" ΤΟΥΣ!, …αλλιως θα ασχολουμαστε και τα επομενα 50 χρονια μ'αυτους ακομη,κατι που το επιθυμει διακαως η "νεα ταξις"…

  Μου αρέσει!

 10. Ωστε το Βαρδαρη θα μεινει μαρι Μαιρη! το Βαρδαρη! said

  «Εκείνη την στιγμή στη σύσκεψη αυτή (6 Μαρτίου) ενόψει του γεγονότος ότι εγώ έπρεπε σε τρεις ημέρες να πάω στις Βρυξέλες να συζητήσω με Μπέικερ και Υπουργούς των Εξωτερικών, ο Μητσοτάκης λέει πρέπει να έχουμε μια δεύτερη γραμμή άμυνας. Τι θα γίνει εάν οι Αμερικανοί δεν θελήσουν να αναγνωρίσουν αυτό το οποίο έχουν αναγνωρίσει οι Ευρωπαίοι, τους τρεις όρους;

  Μα δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δεχθούν παρά εάν εμείς δεν δώσουμε την μάχη. Μου λέει δεν σου κρύβω, παρουσία των άλλων, ότι εγώ το θέμα του ονόματος δεν το θεωρώ σημαντικό. Λέω τότε κύριε Πρόεδρε, μου λέτε αυτό που έχετε πει στον Ελληνικό λαό, αυτό που έχει αποφασίσει το Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών, αυτό το οποίο λέτε εσείς προς τον Ελληνικό λαό, άλλο τι μας λέτε εδώ, να βγω εγώ και να πω τα αντίθετα στο εξωτερικό; Πώς θα το κάνω; Πηγαίνω έξω και, κύριε Παπαχελά, ποτέ δεν έχω αισθανθεί τόσο άσχημα και δεν θα ήθελα ποτέ άλλος Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών να αισθανθεί το ίδιο άσχημα. Έγινα περίγελος.

  Με ρωτούσε ο κύριος Ντελόρ με υπονοούμενα, με ρωτούσε ο κύριος Πόστ του Λουξεμβούργου, με ρωτούσε ο Γκένσερ, με ρωτούσε ο κύριος Κόλλινς της Ιρλανδίας και μου λέγανε, καλά Αντώνη, εδώ μας λες άλλα και μαθαίνουμε από το κέντρο ότι άλλη είναι η γραμμή. Είχανε ήδη αρχίσει οι διαρροές ότι μην ακούτε τον Σαμαρά, αυτός έχει την θέση όνομα, εμάς δεν μας νοιάζει».
  Συνεντευξη Αντωνη Σαμαρα στον Παπαχελα στην εκπομπή «Οι φάκελοι» , στο τηλεοπτικό κανάλι “MEGA” στις 16/11/2004:
  Και μια καταθεση του Κρις Σπυρου

  Μου αρέσει!

 11. Ωστε το Βαρδαρη θα μεινει μαρι Μαιρη! το Βαρδαρη! said

  Πραγματι ομως, το οτι τρεχετε να θαψετε τον Σαμαρα ακομα και τωρα που εχετε τον Κυριακο για αντιπαλο, με τοσο μενος, δειχνει ποσο τον φοβαστε!
  Κυριως γιατι συντομα θα πρεπει να απολογηθειτε για την υπογραφη σας στο κιβουρι που θα αναστησετε!
  Για να ειναι συνεπες το συριζα στα χρεη του σε ιους και βακτηριδια, που δεν ξεχνουν να μαγαρισουν και να σκυλεψουν οποιονδηποτε εμποδιζει να ξεχρεωσει στους σλαβους συμμαχους τους τα χρεη του συμμοριτοεμφυλιου!
  Πρωτος ο Μπους προσετρεξε στον δικαιο αγωνα των ψαροτριμηδων και των σορων κι ο Νιμιτς καιροφυλακτει μια 20 ετια απεθαντος!
  Αιντε στις μερες που θα ρθουν, μαζι με την Κυπρο να υποθηκευσετε και την Μακεδονια, να αναστησετε τον Μακεδονισμο που θα την αποσπασει απο την Ελλαδα και την ιστορια.
  Η Θρακη εχει ηδη παρει τον δρομο της, περιμενοντας για …ιδιωτικη επισκεψη τον Ερδογανο!
  Ο Σαμαρας οσο υπαρχει δεν θα μας θυμιζει αλλο, παρα τον νεαρο τοτε ελληνα που τολμησε να μην ειναι φρονιμος!
  Κι οσες φωτο να βαλετε σαν τις παραπανω, στην παλατζα της ψυχης μας, αυτο θα βαραινει κι οχι ο,τι εσεις, φτηνες μοιρολογιστρες, θελετε να θυμουμαστε!
  Εξ αλλου τι στον γερο διαολο αλλο κανατε παρα να κρατησετε με οποιο κοστος- δικο μας!- την Ελλαδα στην Ευρωπη!

  Γιατι ειτε το θελετε ειτε οχι, ο Σαμαρας σταματησε τοτε το σχεδιο
  των συντροφων για συνορα στον Ολυμπο με το βουνο να παιζεται να ειναι κληρονομια του λαου που εγινε κυριως γνωστος για την παραγωγη του …ζασταβα!
  Ειτε το θελετε, ειτε οχι!

  Μου αρέσει!

 12. ΘΑΝΟΣ said

  Παλι δουλεμα απο το olympia….;
  Κόφτε το ρε παιδια….
  «Μακεδονία του Βαρδάρη» είναι η πρωτη πρόταση που έκαναν οι προδοτες…. και το ομολογησαν οι ιδιοι οι Σκοπιανοι…
  Το «Δημοκρατία των Σκοπίων» είναι η παλιοτερη προταση που εχει ηδη απορριφθεί….
  Με τα εθνικα θεματα δεν παιζουν….
  Οποιος παιζει ειναι προδοτης…

  Το αντιγραφω για να μην εχετε ψευδαισθήσεις…. (από εδω http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/06/blog-post_895.html)

  «Μακεδονία του Βαρδάρη», είναι η ελληνική πρόταση προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για την επίλυση της διαφοράς αναφέρει η σκοπιανή τηλεόραση ‘Telma’ επικαλούμενη δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδα «Real News».
  Η εφημερίδα γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η γεωγραφική ονομασία «Βαρδάρης» θα αποκλείει οποιαδήποτε αλυτρωτικές διεκδικήσεις από την πλευρά των Σλάβων, όπως αναφέρει το ‘Ράδιο Σλόμποντνα Εβρόπα’.

  Η εβδομαδιαία εφημερίδα γράφει ότι μια εναλλακτική πρόταση από την ελληνική πλευρά, μπορεί να είναι η ‘Δημοκρατία των Σκοπίων’, μια πρόταση που απορρίφθηκε σε διαπραγματεύσεις των προηγούμενων ετών.
  Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι προτάσεις αυτές είναι γνωστές στην κυβέρνηση των Σκοπίων καθώς και στον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.
  (telma.mk)

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: