olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο Μητσοτάκης ομολόγησε ότι θα διώξει κόσμο και θα δώσει τα πάντα στους Ιδιώτες…ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ «ΒΟΗΘΑΝΕ» ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ;

Posted by netakias.com στο Ιουνίου 17, 2017

MITSOTAKIS

 

Δείτε τι γίνεται – ας πούμε ακόμα και σήμερα -στις προμήθειες στην Υγεία, αν υπάρχει κεντρικό σύστημα προμηθειών.
Δείτε τι γίνεται με τους συμβασιούχους. Μια καινούρια στρατιά συμβασιούχων που επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό για να κάνει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σκουρλέτης τα δικά τους κομματικά παιχνίδια.

Δείτε τι γίνεται στο συνολικό πλαίσιο λειτουργίας του Κράτους και τον τρόπο με τον οποίον το Κράτος μπορεί, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, να διώξει από πάνω του αρμοδιότητες που μπορεί να έχει, τις οποίες ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να τις πετύχει, να τις επιτελεί καλύτερα και φτηνότερα.

Εγώ δεν έχω τέτοια ταμπού και ας κατηγορηθώ ως υπερβολικά φιλελεύθερος από κάποιους. Το Κράτος σήμερα για να απελευθερωθεί η πραγματική οικονομία και να αναπνεύσει, πρέπει να μικρύνει ως προς την παρέμβασή του.

Α. Σρόιτερ: Να μικρύνει;

Κ. Μητσοτάκης: Αυτό σημαίνει περισσότερος ρόλος για τον ιδιωτικό τομέα. Σημαίνει περιορισμός των προσλήψεων στο ένα προς πέντε για τα επόμενα πέντε χρόνια, άρα συνολικό συμμάζεμα του Κράτους. Και σημαίνει, σε καμία περίπτωση, μονιμοποίηση συμβασιούχων από την πίσω πόρτα, για να αυξάνουμε συνέχεια το δημοσιονομικό κόστος του ελληνικού Κράτους.

Α. Σρόιτερ: Έχετε πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα σε αυτό που λέγεται διαχείριση του Κράτους. Υπήρξατε Υπουργός ο οποίος κλήθηκε να διαχειριστεί το Δημόσιο και σας άκουγα τότε να λέτε, ότι υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς, με την έννοια ότι το 80%, το 90% του κόστους του Δημοσίου είναι οι μισθοί. Είναι μία ανελαστική δαπάνη που λέγεται μισθοδοσία. Δεν είναι ούτε το ρεύμα, ούτε τα κτήρια, ούτε οτιδήποτε άλλο.

Κ. Μητσοτάκης: Σήμερα αυξάνεται η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου.

Α. Σρόιτερ: Ωραία, άρα λοιπόν χωρίς απολύσεις κύριε Πρόεδρε, δεν μπορείτε να μειώσετε ουσιαστικά τις δαπάνες και να πάτε στο Σόιμπλε με ένα χαρτί που θα λέει, κόβω τόσα δις για παράδειγμα. Άρα, θα πάτε σε απολύσεις; Πως θα μικρύνει το Κράτος;

Κ. Μητσοτάκης: Είμαι ξεκάθαρος. Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά θα προσλαμβάνουμε πολύ λιγότερους απ’ όσους φεύγουνε. Ένα προς πέντε. Δεσμεύομαι σε μία αναλογία ένα προς πέντε για τα επόμενα πέντε χρόνια. Και προσέξτε, θα προσλαμβάνουμε εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη. Διότι επί δικών μου ημερών, σας θυμίζω, ότι για πρώτη φορά είχε γίνει ένας κεντρικός προγραμματισμός προσλήψεων και είχαμε πιστώσεις και εγκεκριμένες προσλήψεις σε κατηγορίες όπου υπήρχε πραγματική ανάγκη. Παραδείγματος χάρη στην Υγεία, στους νοσηλευτές. Για πόσα χρόνια ακούμε ότι γίνονται προσλήψεις στην Υγεία και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα κ, Σρόιτερ;

Αντ’ αυτού είχαμε προσλήψεις σε άλλες κατηγορίες. Άνθρωποι οι οποίοι  – κατά την άποψή μου –  μπορεί να επιτελούν υπηρεσίες οι οποίες είναι περιφερειακές για το Δημόσιο και οι οποίες μπορούν να παρέχονται σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Εδώ δεν έχουμε άλλα περιθώρια να κοιτάμε το πρόβλημα. Έχουμε ένα Κράτος το οποίο στραγγαλίζει την επιχειρηματικότητα, το οποίο είναι υπερβολικά γραφειοκρατικό, ταλαιπωρεί τις επιχειρήσεις, ταλαιπωρεί τους πολίτες.

Το ρυθμιστικό εύρος του Κράτους πρέπει να μικρύνει. Και αυτό μπορεί να γίνει σε συνεργασία, σε αποτελεσματική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Και θα ακουμπήσουμε και θέματα τα οποία στην Ελλάδα μπορεί να φαίνονται ταμπού, αλλά γίνονται παντού στην Ευρώπη.
Α. Σρόιτερ: Όπως;

Κ. Μητσοτάκης: Συνεργασία του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία παραδείγματος χάρη. Υπάρχουν υπηρεσίες και στον πυρήνα των Δημόσιων Νοσοκομείων που μπορούν να παρέχονται σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Α. Σρόιτερ: Αυτό μπορεί να γίνει και στο ασφαλιστικό;

Κ. Μητσοτάκης: Στο ασφαλιστικό συνδέεται με την Υγεία στο βαθμό που..

Α. Σρόιτερ: Το λέω γιατί υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το αν πρέπει να εμπλακούν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, αυτό που λέγεται σύνταξη περίθαλψης.

Κ. Μητσοτάκης: Αυτός είναι ο λεγόμενος τρίτος πυλώνας για τον οποίο πιστεύω ότι πρέπει να δίνουμε πολύ γενναία κίνητρα και να εμπλέξουμε και τις επιχειρήσεις σε αυτό. Να πριμοδοτήσουμε τις επιχειρήσεις, κ. Σρόιτερ, που θα μπορούν να δώσουν στους εργαζόμενούς τους ένα καλό πακέτο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Γιατί όχι;

7 Σχόλια to “Ο Μητσοτάκης ομολόγησε ότι θα διώξει κόσμο και θα δώσει τα πάντα στους Ιδιώτες…ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ «ΒΟΗΘΑΝΕ» ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ;”

 1. Τάσος said

  Μόνο τα Αδωνοτρολλ και Μουρουτοτρολλ δεν καταλαβαίνουν!
  Κάνουν και προπόνηση με την μπάλα δεξιά αριστερά….

  Μου αρέσει!

 2. Τάσος said

  Λίγο αέρα ρε παιδιά στον κούλη!
  Θα μας μείνει στον τόπο!
  Και μια φρουτόκρεμα που του αρέσει πολύ…..

  Μου αρέσει!

 3. Τάσος said

  Λένε και καμιά αλήθεια που και που!
  Κυρίως όσο αναφορά το νεοφιλελεύθερο πρόσωπό τους!

  Μου αρέσει!

 4. geo said

  κατσε να προλαβει γιατι ο τσιπρας ξεπουλαει του πηρε την δουλεια και την κανει καλυτερα οταν βγει ο μητσοτακης μονο στην λαικη θα μπορει να πουληση τιποτα ζαρζαβατικα τα αλλα θα τα εχει σφουγγαρισει ο αριστερος

  Μου αρέσει!

 5. Dragon said

  Διορίστε και άλλους αλήτες ρε συριζαίοι,τα κορόιδια πληρώνουν, μαγκιά σας.

  Μου αρέσει!

 6. Ακέλας said

  το πρόβλημα της Χώρας είναι ότι ΟΛΑ τα κόμματα θελουν «δικά τους» παιδιά στο δημόσιο!-Το αποτέλεσμα είναι ότι ξεμείναμε από δημόσιο (εμάς δλδ)και γεμισαμε από «παιδία»και μάλιστα πολύ κακομαθημένα!

  Μου αρέσει!

 7. Ο ΑΝΤΙ-ΜΙΖΟΤΑΚΙΚΟΣ said

  Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΑΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ. ΤΗΝ ΜΗΤΣΟ-ΝΤΟΡΑ- ΚΟΥΛΟ- ΚΡΑΤΙΑ!!!

  Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ , Η ΝΤΟΡΑ, ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ,ΟΙ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞ ΑΓΧΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΝΟΣ ΤOΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΜΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΕΡΕΥΝΗΘΕΝΤΑ ΑΚΟΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ.
  [ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ,ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ,ΙΠΠΙΚΟΥΣ ,ΤΗΝ SIEMENS, ΤΗΝ ΑΕGEAN, ΤΗΝ ΑΓΕΤ,ΤΟ ΞΥΣΤΟ ,ΤΟΝ ΟΤΕ ,ΤΟ ΕΡΡΥΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ,ΤΑ KTHMATA ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ,TA ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ,ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΗΡΥΚΑ,ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΣΙ,ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΗΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΤΙΣ ΜΚΟ ΤΟΥ ΥΠΕΞ , ΚΤΛ. ΚΤΛ.. ΚΤΛ…)

  Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΤΟ ΑΡΜΕΓΜΑ,ΤΟΝ ΑΦΑΙΜΑΓΜΟ ,ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ …

  ΑΕΙ ΝΑ ΧΑΘΗΤΕ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ,ΑΔΗΦΑΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΜΙΖΟΤΑΚΙΔΕΣ…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: