olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΒΙΝΤΕΟ – Διάγγελμα Αλέξη Τσίπρα μετά το Eurogroup «Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε-Τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018»

Posted by netakias.com στο Ιουνίου 16, 2017

Διάγγελμα-Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα μετά το Eurogroup

Διάγγελμα – δήλωση προς τον ελληνικό λαό για τα αποτελέσματα του Eurogroup έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στη δήλωσή του μεταξύ άλλων είπε:
Ξημέρωσε μετά από καιρό μια καλή μέρα για την Ελλάδα. Πήραμε αυτό που θέλαμε και αυτό που δικαιούμαστε. Ανοίγει ο δρόμος για έξοδο από την κρίση. Μετά το δύσκολο συμβιβασμό του 2015 αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Πράξαμε ορθά που δεν πήραμε ό,τι μας έδιναν και επιμείναμε στη διεκδίκηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων και μάλιστα τώρα. Γιατί τώρα έχουμε το μομέντουμ της ανάπτυξης. Πήραμε αυτό που ζητούσαμε: Μια συμφωνία διεξόδου. Μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που θα το καταστήσουν βιώσιμο. Πήραμε επιμήκυνση των ομολόγων 15ετή και ισόποσο πάγωμα των επιτοκίων. Πήραμε και ρήτρα ανάπτυξης. Η πιο σημαντική δέσμευση είναι στην τελευταία παράγραφο, το τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018.
Εχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Βλέπουμε ακτίνα φωτός. Τώρα είναι η ώρα για να προωθήσουμε τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία. Να χτίσουμε το μοντέλο της δίκαιης ανάπτυξης για τους πολλούς. Με κέντρο την εργασία, την δίκαιη κατανομή του πλούτου. Ν’ αφήσουμε πίσω την Ελλάδα της αναξιοπιστίας, της διαφθοράς, των μικρών και μεγάλων σκανδάλων. Το σήμα στις αγορές για να εμπιστευτούν ξανά την Ελλάδα έχει δοθεί και είναι ισχυρό. Και προς τα μέσα όμως, το μήνυμα είναι ισχυρότερο: Ναι, μπορούμε. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.
Ολόκληρο το τηλεοπτικό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα:
«Χθες ήταν μετά από καιρό μια καλή μέρα για την Ελλάδα. Γιατί πήραμε αυτό που διεκδικούσαμε, αλλά και αυτό που δικαιούμασταν.
Και τώρα ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές, για το οριστικό τέλος, σε ένα χρόνο από σήμερα, των προγραμμάτων στήριξης και των μνημονίων που τα συνοδεύουν, ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση.
Σήμερα, λοιπόν, ίσως για πρώτη φορά μετά τον δύσκολο συμβιβασμό του Ιούλη του 2015, αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Γιατί μετά από πολλή υπομονή και επιμονή, σε μια διαπραγματευτική γραμμή που γνωρίζαμε ότι θέλει χρόνο για να αποδώσει καρπούς, φτάσαμε επιτέλους σε αποτέλεσμα.
Αισθανόμαστε επίσης δικαιωμένοι, γιατί πράξαμε ορθά που δεν πήραμε ό, τι μας έδιναν τρεις εβδομάδες πριν. Που απορρίψαμε θολές υποσχέσεις που πολύ σύντομα θα αποδεικνύονταν κενές περιεχομένου και επιμείναμε στη διεκδίκηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων και μάλιστα τώρα. Γιατί τώρα; Γιατί τώρα έχουμε το μομέντουμ της ανάκαμψης.
Αναλάβαμε το ρίσκο, κινητοποιήσαμε τις συμμαχίες μας, αλλά και την κοινή λογική στην Ευρώπη και πήραμε τελικά αυτό που ζητούσαμε: Μια συμφωνία διεξόδου.
Πήραμε σαφείς δεσμεύσεις για τα αναγκαία μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που θα το καταστήσουν βιώσιμο. Πλεονάσματα στο 2% μακροπρόθεσμα, πολύ πιο κάτω δηλαδή από αυτά που θα οφείλαμε να έχουμε με βάση το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Πήραμε 15ετή επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων και ισόποσο πάγωμα των επιτοκίων. Και ρήτρα ανάπτυξης, με την υιοθέτηση της Γαλλικής πρότασης, που θα καθιστά τους εταίρους μας συνεταίρους στις προσπάθειες μας από εδώ και στο εξής να βάλουμε την οικονομία σταθερά και μόνιμα σε αναπτυξιακή τροχιά.
Η πιο σημαντική δέσμευση, όμως, βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο της απόφασης. Και αφορά τη δέσμευση για το οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018.
Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, λοιπόν, ανοίγεται μπροστά μας ένας καθαρός δρόμος διεξόδου.
Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών αλλά και των θυσιών του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια. Είναι όμως άλλο να υπομένεις χωρίς αχτίδα φωτός. Και άλλο να βλέπεις μπροστά σου το δρόμο της εξόδου.
Δεν είναι βέβαια τώρα η ώρα του εφησυχασμού, της επανάπαυσης, αλλά της αποφασιστικότητας. Τώρα είναι η ώρα για να προωθήσουμε τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και κοινωνία. Να χτίσουμε πάνω σε ισχυρά θεμέλια ένα μοντέλο παραγωγής και διανομής. Το μοντέλο της Δίκαιης ανάπτυξης. Ένα μοντέλο όχι για τους λίγους αλλά για τους πολλούς.
Με κέντρο την εργασία, τη δίκαιη διανομή του πλούτου, την καινοτομία, την ισονομία, την απαρέγκλιτη τήρηση κανόνων για όλους.
Να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα της αναξιοπιστίας, της διαφθοράς, των πελατειακών σχέσεων, της φοροδιαφυγής, των μικρών και των μεγάλων σκανδάλων.
Το σήμα προς τα έξω, προς τους επενδυτές και τις αγορές για να εμπιστευθούν ξανά την Ελλάδα, έχει ήδη δοθεί και είναι πολύ ισχυρό. Το σήμα όμως και προς τα μέσα, πρέπει να είναι ακόμη ισχυρότερο. Ναι μπορούμε. Μπορούμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας με τις δικές μας δυνάμεις. Μπορούμε να ξανακερδίσουμε την εργασία, το κοινωνικό κράτος. Να ξανακερδίσουμε την κυριαρχία και το μέλλον μας. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».

8 Σχόλια to “ΒΙΝΤΕΟ – Διάγγελμα Αλέξη Τσίπρα μετά το Eurogroup «Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε-Τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018»”

 1. ΜΟΛΟΣΣΟΣ said

  10/05/2016) του δήλωση, αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο

  Μου αρέσει!

 2. ΜΟΛΟΣΣΟΣ said

  Μου αρέσει!

 3. velos said

  θεμα προς συζητηση για τηλεθεατες… τηλεοπτικο κοινό
  που ενημερώνεται απο τα ελληνοφωνα ΜΜΕ τύπου ΣΚΑΙ – ΑΝΤ1 – ΑΛΦΑ – ΣΤΑΡ κλπ φυλλάδων, που φυσικα διαθετουν και την ανάλογη νοημοσυνη
  και ως αποστολη τους εχουν,
  την στήριξη του καθεστώτος της απολυτης φασιστοκρατιας των συντηρητων και των γιαλαντζί αριστερων ‘
  αυτές οι οικονομικές ανοησιες δεν εχουν πάτο… και ειναι 100% φτιαγμένες για το ανάλογο τηλεοπτικο κοινό των αποχαυνωμένων κλακαδόρων – κολακων … !!!!
  *** το ότι το χρεος με αυτους τους ρυθμούς εως το 2060 αν προλαβουμε .. να φτάσουμε με αυτές τις συνθηκες θα εχει φθάσει κάπου στα 500 δις
  κανεις δεν το λεει … διοτι απλά ειναι ασχετοι και δεν ξέρουν τι τους γινεται !!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. geo said

  2118 θελει να πει εκανε λαθος μονο 100 ΧΡΟΝΙΑ

  Μου αρέσει!

 5. Aristeros Tsarlatanos said

  Tελικα η λεξη ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ δεν αποδιδει το μεγεθος της πολιτικης ΑΛΗΤΕΙΑΣ αυτου του τυχοδιωκτικου υποκειμενου, το οποιο επιμενει να κοροιδευει ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ τον κοσμο, φτυνοντας καταπροσωπο τα ΑΘΛΙΑ ΨΕΜΑΤΑ του με τον ρυθμο που αναπνεει!

  Τι ειχε να κανει στα πλαισια της β’ αξιολογησης?

  1. Να συμφωνησει σε ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ χωρις περαιτερω δημοσιονομικα μετρα –αφου αυτα ειχε παρει με την πρωτη αξιολογηση ΓΔΕΡΝΟΝΤΑΣ τον κοσμο με τον ΦΠΑ, το ασφαΛΗστρικο καιτην αυξηση των φορολογικων συντελεστων…

  2. Να την κλεισει ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ, δηλαδη τον Μαιο του 2016 –αντε τον Οκτωβρη, στην χειροτερη, αφου ειχε καθυστερησει ΚΑΙ με την πρωτη…

  Αντ’αυτων τι εκανε? Καθυστερησε ΣΚΟΠΙΜΩΣ την διαπραγματευση, ελπιζοντας σε αναμπουμπουλα λογω Brexit αρχικα και λογω …εκλογων σε ΗΠΑ, Ολλανδια και Γαλλια εν συνεχεια, ωστε να εχει τη δυνατοτητα να ΕΚΒΙΑΣΕΙ την Ευρωζωνη για το …χρεος (τετοια μυαλα κουβαλαει)…

  …που του εχει γινει ΕΜΜΟΝΗ ΙΔΕΑ με την μπαρουφεια ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ που εχει υποστει επι χρονια –οι επιπτωσεις εξακολουθουν να θολωνουν τον ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ εγκεφαλο του– κι εχει ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙ μ’αυτη κι ενα μερος του αμορφωτου γιδοπολτου, που βλεπει την «απομειωση» ως …πανακεια για τα δεινα του.

  Τι καταφερε τελικα?

  Να χασει και τα τελευταια ψηγματα ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΝΟΗΣΕΩΣ (και οχι «αξιοπιστιας», τετοια δεν ειχε ΠΟΤΕ) με τους «τοκογλυφους», οι οποιοι ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ στο επακρο την εξουσιολαγνεια την δικια του και την ΞΕΦΤΙΛΑ της κοινοβουλευτικης του ομαδας και να του επιβαλλουν…

  …καινουρια σφαγη συνταξεων κι αφορολογητου υψους 5,5-6 δις, πλεονασματα 3,5% για μια πενταετια στα πλαισια του ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, επιτροπια επιπεδου ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ εως το …2060 (και βλεπουμε) και κυριως τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ της φασιστερης συμμοριας του σε τετοιο βαθμο, ωστε ακομα…

  …και η απλη αναφορα του ονοματος του να προκαλει ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ και ΑΗΔΙΑ στους εν δυναμει ψηφοφορους ευρωφοβικων μορφωματων της εξτρεμιστικης δεξιας και της παλαβης αριστερας ανα την Ευρωπη.

  Α,ναι, καταφερε να παρει και τα …7,5 δις της δοσης, για να την επιστρεψει στους δανειστες –αλλα αυτο θα το «καταφερνε» ο ΖΗΤΟΥΛΑΣ και περσι, χωρις ολο αυτο το ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ που μεσολαβησε και κοστισε στην οικονομια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6,5 ΔΙΣ και στις τραπεζες αλλα 4-5 δις απωλειες καταθεσεων…

  …διοτι ουτε ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ πηρε, ουτε QE, ουτε …αναπτυξιακα κονδυλια, οπως εχει το ΘΡΑΣΣΟΣ να ισχυριζεται ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ –αυτο που σιγουρα πηρε ειναι Η ΓΡΑΒΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ τυλιγμενη σ’ενα φλυαρο και ανερματιστο κατεβατο γεματο «ευχες» για το μελλον, «αγνες» προθεσεις…

  …και ομιχλωδεις αναφορες σε …γαλλικα κλειδια κι ελβετικους σουγιαδες, που ΙΣΩΣ καποτε συζητηθουν –στην καλυτερη περιπτωση ΜΕΤΑ τη ληξη του τριτου μνημονιου, ΑΝ αυτο ληξει ποτε…

  Μου αρέσει!

 6. Με συμφωνία τελείωσε το Eurogroup χθες το βράδυ και βγήκαν ευθύς αμέσως οι συριζαίοι να πανηγυρίσουν. Μια συμφωνία που όπως τους κάρφωσε ο Σόιμπλε την έχουν αποδεχθεί εδώ και τρεις εβδομάδες, αλλά καθυστέρησαν σκοπίμως να την ανακοινώσουν για… επικοινωνιακούς λόγους.

  Πέρα από τα non paper και τους διάφορους «κύκλους του Μαξίμου» που είπαν πολλά και διάφορα, ο ίδιος ο Τσίπρας στο twitter του ανακοίνωσε ότι:

  «Σήμερα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Έχουμε μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στις θυσίες του ελληνικού λαού. Με ενότητα και αποφασιστικότητα προχωράμε μπροστά για τη δίκαιη ανάπτυξη και την επούλωση των πληγών της κρίσης».

  Τι υπέγραψε, όμως, ο Τσίπρας που οδήγησε σε αυτήν την ομολογουμένως πανηγυρική ανακοίνωση; Υπέγραψε, λοιπόν, ότι θα υπάρχουν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και πάνω από 2% μέχρι το 2060.

  Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι οι μεικτές χρηματοδοτικές δαπάνες θα πρέπει να μειωθούν στο 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα και να παραμείνουν χαμηλότερα από το 20% του ΑΕΠ μακροπρόθεσμα.

  Κοινώς, θα έχουμε εποπτεία και πολύ σκληρή λιτότητα μέχρι το 2060 και… βλέπουμε.

  Μου αρέσει!

 7. © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

  Τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018…..

  Ας είναι το 20, το 25, το 35. Και τι έγινε;
  Έτσι κι αλλιώς οι του «παλαιού» δεν θα μας έβγαζαν ποτέ !
  Αυτό θα μας χαλάσει, να περιμένουμε ;
  ΘΕΛεις απο κωλοφαρδύα,
  θΕΛεις από το πλήρωμα του χρόνου,
  σ΄ αυτούς έτυχε να κόψουν την κορδΕΛα μιάς εξόδου που όσο μακρυά και να πάει η βαλίτσα κάποια στιγμή, δεν μπορεί, κάποτε κάπου θα σταματήσει.

  Οι άλλοι κοίτα,
  του «παλαιού»,
  τι θα κάνανε εάν εξακολουθούσαν ακόμη και σήμερα να ήταν στα πράγματα.
  Ακόμη θα μας κουβάλαγαν την μέρκΕΛ για περιπάτους στα Ζάππεια και στα πάρκα μας, στο λέγε- λέγε και στο πίτσι- πίτσι.
  Εάν δε διαδεχόταν ο κούλης την κατάσταση έτσι όπως έχει ιδιαίτερα κολλητούς δεσμούς με τους γερμανούς,
  στην άλλη ζωή, σε δέκα ζωές και βλέπουμε αν θα ΕΛευθερωνόμασταν.
  Το πολύ το νάνι- νάνι κάνει το παιδί χαϊβάνι.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: