olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ!

Posted by olympiada στο Ιουνίου 14, 2017

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΚαλούν το Μητσοτάκη σε έγγραφες εξηγήσεις για το πόθεν έσχες

Σε έγγραφες εξηγήσεις για τα πόθεν έσχες στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η περιουσία και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι καλεί η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τις αποκαλύψεις του Hot Doc και της εφημερίδας Documento.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καλείται να αποδείξει έμπρακτα με στοιχεία που θα καταθέσει αν όντως ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του όσα χρόνια η περιουσία της δεν δηλώθηκε στα πόθεν έσχες που κατέθεσε στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής στη Βουλή ο εκπρόσωπος του ΣτΕ στην εισήγησή του τόνισε πως υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το διάστημα που δεν συμπεριέλαβε τη σύζυγό του στη δήλωση πόθεν έσχες που καταθέτει ως πολιτικό πρόσωπο όντως βρισκόταν σε διάσταση μαζί της.

Η Επιτροπή, αν και αρχικά φαινόταν πως αποδεχόταν την εισήγηση, τελικώς, έπειτα και από παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, άλλαξε γνώμη και θα κληθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για το θέμα.

Όπως τόνισε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο κ. Λάππας, δεν γίνεται ο ελεγχόμενος (σ.σ Κ. Μητσοτάκης) να δηλώνει ότι είναι σε διάσταση πέντε χρόνια με τη σύζυγό του, αλλά η Επιτροπή να δέχεται το μη έλεγχο για περισσότερα χρόνια.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει με στοιχεία για τον ακριβή χρόνο κατά τον οποίο βρίσκονταν σε διάσταση με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι καθώς, όπως έγραψε το koutipandoras.gr και το documentonews.gr, το ζευγάρι δεν φαίνεται και τόσο να «συμφωνεί» για το διάστημα που βρισκόταν σε διάσταση. Από τη μια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε πως η διάσταση διήρκησε 5 χρόνια ενώ από την άλλη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι έλεγε πως κράτησε 8 χρόνια. Βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει επίσης πως η διάσταση διήρκησε 7 χρόνια ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πως από το 2007 το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση.

Όπως πληροφορείται το koutipandoras.gr, φαίνεται πως υπήρχε και υπάρχει μια προσπάθεια από αρκετά μέλη της Επιτροπής να μην δώσει εξηγήσεις για τα πόθεν έσχες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης βέβαια, υπάρχει προσπάθεια να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση, επικαλούμενη την εισήγηση του ανώτατου δικαστικού που εκπροσωπεί το ΣτΕ στην Επιτροπή, ο οποίος δήλωσε ότι με βάση τον νόμο οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να συμπεριλαμβάνουν εν διαστάσει συζύγους τους στις δηλώσεις πόθεν έσχες τους.

Σπύρος Λάππας: Συνεχίζεται η έρευνα για τα πόθεν έσχες Κυριάκου Μητσοτάκη – Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Με δηλώσεις του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Σπύρος Λάππας, επισημαίνει πως η Επιτροπή αποφάσισε «ομόφωνα αποφάσισε να συνεχίσει την έρευνα» αλλά και να καλέσει σε έγγραφες εξηγήσεις τους ελεγχόμενους.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο κ. Λάππας, η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής συζήτησε δύο θέματα που αφορούσαν αφενός ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακών στοιχείων του ευρωβουλευτή της ΝΔ Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη και αφετέρου τη μη δήλωση(κοινή) περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του Μαρέβας από τον Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Και για τις δύο υποθέσεις η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να συνεχίσει την έρευνα και να καλέσει και τους δύο ελεγχόμενους να προσκομίσουν στοιχεία για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, δηλαδή ο πρώτος ότι δεν «μοίρασε» τους μισθούς της υπαλλήλου του στο γραφείο του στη Ευρωβουλή, ο δε δεύτερος, πρόεδρος της ΝΔ, για να αποδείξει ότι ορθώς δεν προέβη σε κοινές δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» με τη σύζυγό του και το γεγονός της διάσπασης της έγγαμης συμβίωσής του και την διάρκειά της, δεδομένου ότι ο ίδιος σε δηλώσεις του μιλούσε για «χωρισμό πέντε χρόνων», δηλαδή από το 2006 μέχρι το 2011, ενώ η σύζυγός του Μαρέβα μιλούσε για χωρισμό από το 2006 συνεχώς μέχρι το 2014».

«Προκύπτουν ασφαλώς μείζονα ζητήματα, και νομικής και ουσιαστικής φύσεως, και αναμένονται τα στοιχεία τους με ενδιαφέρον», καταλήγει ο Σπύρος Λάππας

Τα πόθεν έσχες, η διάσταση και το σπίτι του Βολταίρου

Όπως αποκάλυψε το Hot Doc και η εφημερίδα Documento, το 2005 ήταν η τελευταία χρονιά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε δήλωση πόθεν έσχες με περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του. Τον Οκτώβριο του 2015 σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε ότι δεν πήρε ποτέ διαζύγιο από τη σύζυγό του, αλλά απλώς έζησαν πέντε χρόνια σε διάσταση.

Αν τον Ιούνιο του 2006 δήλωσε ότι «σκοπεύει να πάρει διαζύγιο» με το σημείωμά του στη Βουλή, τότε τα πέντε χρόνια σε διάσταση λήγουν τον Ιούνιο του 2011. Άρα, πέρα από κάθε νομική ερμηνεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να έχει καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες για τη Μαρέβα Μητσοτάκη το 2012, το 2013, το 2014 και το 2015. Ακόμη και στη φετινή δήλωσή του δεν υπάρχουν πουθενά περιουσιακά στοιχεία της Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Δηλαδή φαίνεται πως για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ο πρόεδρος της ΝΔ παρανομεί στη δήλωση πόθεν έσχες.

Το 2006 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει τη Βουλή ότι είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του, η Μαρέβα αγοράζει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, μέσω εταιρείας που ανήκει στην ίδια κατά 95%.

Πρόκειται για ιστορικό κτίριο σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές του Παρισιού, στο έβδομο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας (οι τιμές αγοράς κυμαίνονται περίπου στις 28.000 ευρώ το τετραγωνικό) και το αγοράζει καταβάλλοντας 1,5 εκατ. ευρώ, όπως γράφουν τα συμβόλαια. Αμέσως μετά, η κυρία Μητσοτάκη ξεκινά εντυπωσιακή επιχειρηματική δραστηριότητα, δημιουργώντας και άλλη εταιρεία στης οποίας το ΔΣ φιγουράρει ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος ερευνάται για τη λίστα Λαγκάρντ και τη συμμετοχή του στα Panama Papers.

Η Δικαιοσύνη «ξεσκονίζει» Κυριάκο και Μαρέβα

Σημειώνεται πως η υπόθεση των πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη «ξεσκονίζεται» ήδη από τη Δικαιοσύνη με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά του διευθυντή και εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη για τις ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2006 έως και σήμερα, ως προς τη δήλωση των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη.

Μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς του Κώστα Βαξεβάνη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ακολούθησε η διαβίβασή τής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίο. Ο κ. Ζαγοραίος διαχώρισε σε τρία μέρη την υπόθεση και συγκεκριμένα στα εξής:

Το πρώτο σκέλος, που αφορά τις ελλειμματικές δηλώσεις πόθεν έσχες από το 2006 επικαλούμενος διάσταση με τη σύζυγό του, διαβιβάστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκειμένου αυτή να αποφανθεί για το αν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ή όχι υποχρεωμένος να συμπεριλάβει τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

Το δεύτερο μέρος της δικογραφίας, που αφορά το πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη, δεν αποκλείεται να παραμείνει στην Εισαγγελία και να κινηθεί ανάλογα με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, καθώς υπόχρεος φέρεται ο σύζυγός της και όχι εκείνη.

Ως προς το κομμάτι που αφορά το περιβόητο σπίτι του Βολταίρου, τις εταιρίες και την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκε η περιουσία της Μαρέβας Μητσοτάκη, η δικογραφία διαβάστηκε για περαιτέρω διερεύνηση στην Οικονομική Εισαγγελία.

Όπως αποκάλυψε το Μάρτιο το documentonews.gr, έπειτα σχετική παραγγελία του τότε επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, παναγιώτη Αθανασίου, ξεκίνησε από τις αρμόδιες Αρχές φορολογικός έλεγχος για το σπίτι της Μαρέβα στο Παρίσι. Οι ελεγκτές ορίστηκαν ήδη και διενεργούν σχετικούς ελέγχους.

Η αμηχανία του Μητσοτάκη, όταν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα πόθεν έσχες και το σπίτι του Βολταίρου

Το Φεβρουάριο με αφορμή τις αποκαλύψεις του Documento, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα ελλιπή και ανακριβή πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού» ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ταξίδι στο Παρίσι μετά τη σύνοδο των χωρών του νότου στη Λισαβόνα.

«Εγώ στο Παρίσι κ. Μητσοτάκη έμεινα σε ξενοδοχείο, δεν έμεινα στο σπίτι του Βολταίρου», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ ο κ. Τσίπρας.

#Κυριάκος Μητσοτάκης #Μαρέβα Γκραμπόφσκι #Πόθεν Έσχες #Επιτροπή πόθεν έσχες #έγγραφες εξηγήσεις

6 Σχόλια to “ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ!”

 1. ΜΟΛΟΣΣΟΣ said

  Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Πόθεν Εσχες
  Σύννομη αναμένεται πως θα κριθεί η κίνηση του πρόεδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να μην συμπεριλάβει στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που κατέθεσε, τις οικονομικές δραστηριότητες της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, για την περίοδο που τελούσαν σε διάσταση.

  Έτσι, η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί στο αρχείο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, η εισήγηση του ανώτατου δικαστικού που μετέχει σε αυτήν ως εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανέφερε πως, βάσει νόμου, οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να συμπεριλαμβάνουν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης τον/την εν διαστάσει σύζυγό τους για όσο διάστημα διαρκεί η διάσταση.

  Κοινοβουλευτικές πηγές πάντως θέλουν την Επιτροπή να επιθυμεί να εξετάσει περαιτέρω το ακριβές χρονικό διάστημα πριν και μετά τη διάσταση, κατά το οποίο ο νόμος επιτρέπει τη μη συμπερίληψη του/της συζύγου στη δήλωση πόθεν έσχες.
  http://fimotro.gr

  Μου αρέσει!

 2. ΜΟΛΟΣΣΟΣ said

  Μου αρέσει!

 3. ARIS said

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΝ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ

  Μου αρέσει!

 4. Ο ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ said

  Η Μαρέβα αγόρασε για «ψίχουλα» οικόπεδο στην Τήνο, δίπλα στο Χριστοφοράκο
  Οικόπεδο αξίας 1.500.000 ευρώ αγοράστηκε για 62.486 ευρώ από την οικογένεια Μητσοτάκη.

  Σύμφωνα με την kontranews το διπλανό οικόπεδο, στην μαγευτική Τήνο, το αγόρασε ο Μιχ. Χριστοφοράκος της Siemens με 810.000 ευρώ. Το παραδιπλανό το πήρε ο Δενδρινός της Siemens με 810.000 και έχτισαν 3 τεράστιες βίλες.

  Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι Χρστοφοράκος και Δενδρινός ήταν οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens.

  Η offshore εταιρεία που το πούλησε λέγεται Mistras Holding Limited με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικέντιου και ΑΦΜ 800300662.
  Πρόκειται για offshore εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τη εφημερίδας στήθηκε από τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, προκειμένου να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα από τις μίζες μέσω της αγοράς οικοπέδων – φιλέτων στα ελληνικά νησιά. Η εν λόγω παράκτια εταιρεία του Αγίου Βικεντίου που φαίνεται πώς λειτουργούσε ως πλυντήριο και αγόρασε μια έκταση φιλέτο στην Τήνο.

  Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι με δήλωσή της για το πώς απέκτησε το οικόπεδο στην Τήνο υποστηρίζει ότι το αγόρασε με δικά της χρήματα, ότι ο σύζυγός της “δεν έχει καμιά σχέση” και ότι “μόνη ανάμειξη του Μιχ. Χριστοφοράκου και της Ελένης Δενδρινού, συζύγου του στελέχους της Siemens Διονύση Δενδρινού, είναι ότι αγόρασαν τα γειτονικά ακίνητα από τους ίδιους πωλητές την ίδια χρονική περίοδο”.

  Μπορεί να αποδείξει η κυρία Μητσοτάκη πως μέσα σε 11 ημέρες διάστασης, κέρδισε κάτι εκατομμύρια;
  Μπορεί να αποδείξει ότι βρήκε και συμφώνησε την αγορά του ακινήτου του Βολταίρου μέσα σε 48 ώρες;
  Μπορεί να δικαιολογήσει πως από τους δέκαδες Παπασταύρους που έχει η Ελλάδα, βρήκε τον ορίτζιναλ, μαιτρ της φοροδιαφυγής;

  Πρέπει να διερευνηθεί η καταβολή από τη σύζυγό του €470.000, καθώς και € 80.000 για έξοδα μεσιτείας και €74.823 για φόρους και συμβολαιογραφικά έξοδα, για αγορά οικίας στο Παρίσι, καθώς και του τρόπου τραπεζικού δανεισμού της. εάν αυτό το υπέρογκο συνολικό χρηματικό ποσόν, που είναι εκτός του τραπεζικού δανεισμού, δικαιολογείται με βάση τα μέχρι τότε δηλωθέντα εισοδήματά του.

  Έστω ότι ο Χαζοκούλης έπαιρνε από την Εθνική, μισθό 10.000 ευρώ τον μήνα, επί δώδεκα μήνες , επί τρία χρονια ( 10.000* 12*3 = 360.000 συνολική επίσημη αμοιβή)
  Από ποιά επίσημα δηλωμένα φορολογημένα έσοδα πλήρωσε ο Κούλης την βίλα και τα κτήματα στην Τήνο, τα ακίνητα στο Παρίσι και ……..

  Στην Ελλάδα μπορεί κάποιος να λαμβάνει δανεικά κι αγύριστα από τις τράπεζες χωρίς να τον ελέγχει κανένας, να πραγματοποιεί πάνω από 300 συναντήσεις με εμπλεκόμενους (βλέπε Χριστοφοράκος) σε σκανδαλάρες όπως αυτό της Siemens, να αγοράζει με γκρίζες διαδικασίες το σπίτι του Βολταίρου, να υποβάλλει ανακριβές πόθεν έσχες και ταυτόχρονα να διεκδικεί την πρωθυπουργία .

  Μου αρέσει!

  • Ο ΑΝΤΙ ΜΙΖΟΤΑΚΙΚΟΣ said

   «ΦΙΛΕ» ΜΟΥ … ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΔΙΚΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ Ε9 ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΜΙΖΟΤΑΚΙΔΩΝ….

   ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΜΙΖΟΤΑΚΕΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ….

   Εχουν εισπράξει οι αχόρταγοι τόσα όσο και το… χρέος μας.
   Έζησαν & συνεχίζουν να ζουν δημοσία δαπάνη.
   Αλλά μην τους ζητήσεις εξηγήσεις, γιατί θίγονται εύκολα.
   Αξιοπρέπεια πάνω απ΄όλα!

   Ο ΚΟΡΕΣΜΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΕΣΜΟ Η ΥΒΡΙΣ !!!

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: