olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ξεφτιλίζουν την Μεγάλη Πατριωτική Παράταξη-Εμετική ανακοίνωση κατά των υπαλλήλων του Δημοσίου….ΜΟΥΓΚΑ η ΑΔΕΔΥ που κάνει απεργίες για ψύλλου πήδημα

Posted by netakias.com στο Ιουνίου 12, 2017

mitsotakis-georgiadis-varvitsiotisΗ Δεξιά στη Ελλαδα, αντίθετα απο τις αλλαγές Ευρωπαϊκές χωρες, δεν ηταν παραμάγαζο της διαπλοκής και των βιομηχάνων αλλα το κομμα που εξέφραζε τον λαό. Εκπροσωπούσε την λαϊκή μεσαία τάξη αντίθετα απο το σημερινό εξάμβλωμα που εχει μαζέψει ολη την σαπίλα των νεόπλουτων που εξέθρεψε το ΠΑΣΟΚ

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Τομεάρχης της ΝΔ για τη δημόσια διοίκηση, κ. Γιώργος Γεωργαντάς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αντιμετωπίζει το Κράτος σαν κομματικό φέουδο».

Δυστυχώς, όμως, για τον κ. Γεωργαντά και το κόμμα του ο ελληνικός λαός έχει μνήμη. Έχει μνήμη και θυμάται πολύ καλά τις μακροχρόνιες αντιδημοκρατικές και πελατειακές πρακτικές της δεξιάς παράταξης στην Ελλάδα. Έχει μνήμη και θυμάται πολύ καλά την αναξιοκρατία στις προσλήψεις, τις μετακινήσεις και τις επιλογές διευθυντικών στελεχών που κυριάρχησαν επί δεκαετίες στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Θυμάται πολύ καλά τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Αλλά, και στα πολύ πρόσφατα, θυμάται τις επιλογές του «μεταρρυθμιστή» κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έκλεινε οργανισμούς, απέλυε μόνιμους υπαλλήλους και καθαιρούσε προϊσταμένους σε μια νύχτα. Και μόνο η απλή υπόμνηση των ανωτέρω θα αποτελούσε μια πειστική απάντηση για τον κ. Γεωργαντά και τους κομματικούς συνοδοιπόρους του.

Αλλά επειδή τίποτε δεν θα μένει αναπάντητο από αυτή τη κυβέρνηση, ας δούμε ένα προς ένα τα επιχειρήματα του κ. Γεωργαντά:

1. Αναφέρει ο κ. Γεωργαντάς: «Ο αριθμός του τακτικού προσωπικού που υπηρετούσαν στο Δημόσιο τον Οκτώβριο του 2015 ανέρχονταν σε 598.893, ενώ το Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της απογραφής, σε 598.792. Η Κυβέρνηση κατάφερε το μαγικό αποτέλεσμα, ενώ υπήρχε ο κανόνας “1 προς 5” (μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις), καθώς και ο και κανόνας “1 προς 4”, να διατηρήσει ίδιο τον αριθμό των υπηρετούντων υπαλλήλων».

Απάντηση: Ο κανόνας της αναλογίας προσλήψεων–αποχωρήσεων (1/5 για το 2016, 1/4 για το 2017 και 1/3 για το 2018) τηρείται στο ακέραιο από τη κυβέρνηση. Η διαφορά είναι πως, ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν τη δυνατότητα να κάνουν –έστω και περιορισμένες– προσλήψεις στο πλαίσιο του σχετικού κανόνα, δεν το έπραξαν. Τυχαίο; Όχι βέβαια. Υπήρξε μία απολύτως συνειδητή πολιτική επιλογή, προκειμένου να οδηγηθούν στην απαξίωση και διάλυση κρίσιμοι τομείς του κοινωνικού κράτους όπως η Υγεία, η Πρόνοια κ.α..

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ αξιοποίησε στο έπακρο τα μεταφερόμενα υπόλοιπα των προηγουμένων ετών και πέτυχε να δρομολογήσει έναν σημαντικό αριθμό προσλήψεων για τα έτη 2016, 2017 και 2018, μέσω ΑΣΕΠ, δίνοντας έμφαση κυρίως στον δοκιμαζόμενο χώρο της Υγείας.

Η κυβέρνηση πέτυχε, επίσης, την εξαίρεση από τον κανόνα των προσλήψεων, τις μετατροπές σχέσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου βάσει αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι η διατήρηση ενός σχετικά σταθερού αριθμού μονίμου προσωπικού με τήρηση ταυτόχρονα των δεσμεύσεων της χώρας. Αξίζει να αναφερθεί πως ο προγραμματισμός προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για τα έτη 2016, 2017 και 2018 έτυχε της αποδοχής των θεσμών κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διαπραγμάτευσης.

Με άλλα λόγια, ο κ. Γεωργαντάς θέτει ζητήματα που δεν έχει θέσει ούτε το ΔΝΤ. Πολύ απλά διότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η κατασυκοφάντηση και υπονόμευση του δημόσιου τομέα.

2. Συνεχίζει ο κ. Γεωργαντάς: «Εκεί, όμως, που η Κυβέρνηση έσπασε κάθε ρεκόρ είναι ο αριθμός των συμβασιούχων όπου μόνο για το 2016, σύμφωνα άλλωστε και με την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ, προκηρύχθηκαν 12.849 θέσεις και πλέον ο αριθμός των συμβασιούχων το Μάρτιο του 2017 ανήλθε σε 86.084».

Απάντηση: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της απογραφής ο αριθμός των συμβασιούχων που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό το Μάρτιο του 2017 ανερχόταν σε 50.637. Ο αριθμός των συμβασιούχων ανά μήνα είναι γενικά σταθερός τα τελευταία έτη με εποχικές διακυμάνσεις απολύτως φυσιολογικές και πλήρως ελεγχόμενες. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι τον αντίστοιχο μήνα (Μάρτιος) του 2016 ο αριθμός των συμβασιούχων που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, ανερχόταν σε 51.053.

Επισημαίνεται ότι το σύνολο των θεσμών στη διάρκεια της πρόσφατης διαπραγμάτευσης, παραδέχτηκε ότι ο αριθμός των συμβασιούχων δεν είναι υπερβολικός και το μόνο που ζητήθηκε είναι η διατήρηση ενός σταθερού μέσου όρου για τα επόμενα έτη, με βάση αναφοράς τα στοιχεία του 2016. Όλες δε οι προσλήψεις, είτε μονίμων είτε συμβασιούχων, είναι σε πλήρη εναρμόνιση με το δημοσιονομικό πλαίσιο της χώρας.

Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, η ΝΔ ανακαλύπτει φαντάσματα, λειτουργώντας ως Δούρειος Ίππος της προσπάθειας γνωστών κέντρων να πλήξουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και της χώρας, λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

3. Ολοκληρώνει την καταστροφολογία ο κ. Γεωργαντάς: «Στην έκθεση του ΑΣΕΠ στη σελίδα 57 καταγράφεται κι ένα άλλο ρεκόρ που έσπασε αυτή η Κυβέρνηση, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Για πρώτη φορά έγιναν δεκτές το 49,5% των ενστάσεων για προσωπικό ορισμένου χρόνου, γεγονός που καταδεικνύει την αυθαιρεσία και την αδιαφάνεια που προωθεί η Κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα της Διοίκησης».

Απάντηση: Παραλείπει ο κ. Γεωργαντάς να αναφερθεί στην υποσημείωση που υπάρχει κάτω από το σχετικό γράφημα της έκθεσης της Ανεξάρτητης Αρχής, η οποία αναφέρει επί λέξει: «Το έτος 2016 συμπεριλαμβάνονται οι Ενστάσεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών των οποίων ο έλεγχος υπήχθη για πρώτη φορά στο ΑΣΕΠ».

Τι προκύπτει με λίγα λόγια; Ότι για πρώτη φορά επί ημερών αυτής της κυβέρνησης, ο έλεγχος των διορισμών αναπληρωτών καθηγητών υπήχθη στο ΑΣΕΠ, γεγονός που αναμφίβολα οδήγησε στον αυστηρότερο και ουσιαστικότερο έλεγχο της διαδικασίας. Για πρώτη φορά τέθηκε η διαδικασία υπό τον έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής, προκειμένου να εντοπιστούν οι πιθανές αστοχίες και αδυναμίες του συστήματος και να διορθωθούν άμεσα. Και, αντί ο κ. Γεωργαντάς να απολογηθεί για την αδιαφάνεια των προηγουμένων ετών, κατηγορεί τη κυβέρνηση.

Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ήθελε να στήσει κομματικό κράτος, κ. Γεωργαντά, θα κρατούσε τη διαδικασία εκτός ΑΣΕΠ, όπως κάνατε εσείς. Αλλά, δυστυχώς για εσάς, δεν είμαστε το ίδιο.

Όχι, κ. Γεωργαντά, η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να διορίσει τα δικά της «παιδιά» όπως κάνατε επί δεκαετίες, καταπατώντας κάθε έννοια δικαιοσύνης και αξιοκρατίας. Η παρούσα κυβέρνηση παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, και επενδύει στους καταλληλότερους βάσει ανοιχτών και αντικειμενικών διαδικασιών.

4. Αφήσαμε για το τέλος το ευφυολόγημα του κ. Γεωργαντά: «Ένα είναι το βέβαιο, ότι η “σύμβαση” της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τον ελληνικό λαό έχει λήξει κι απομένει απλά η στιγμή που αυτό θα επικυρωθεί».

Απάντηση: Η σύμβαση της κυβέρνησης με τον ελληνικό λαό διέπεται από ισχυρούς όρους και, κυρίως, από την ισχυρή δέσμευση όλων των μελών της κυβέρνησης απέναντί του: πως παρά τα τεράστια προβλήματα, κόντρα σε ισχυρά συμφέροντα εντός κι εκτός της Ελλάδας, θα επιτευχθεί η έξοδος της χώρας από την επιτροπεία με την κοινωνία όρθια.

Αυτό το συμβόλαιο θα το τιμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Σε κάθε περίπτωση, ο μόνος αρμόδιος για να ακυρώσει ή να επικυρώσει περαιτέρω αυτό το συμβόλαιο είναι ο ελληνικός λαός, ο οποίος ως γνωστόν έχει γυρίσει τη πλάτη του στα κόμματα του χθες, που οδήγησαν τη χώρα στη καταστροφή.

Τα υπόλοιπα σε λίγες μέρες στη Βουλή.

8 Σχόλια to “Ξεφτιλίζουν την Μεγάλη Πατριωτική Παράταξη-Εμετική ανακοίνωση κατά των υπαλλήλων του Δημοσίου….ΜΟΥΓΚΑ η ΑΔΕΔΥ που κάνει απεργίες για ψύλλου πήδημα”

 1. velos said

  και ερχονται οι σκληρές αληθειες ..
  οι δημόσιοι υπαλληλοι κατά 90% ειναι αβουλοι πολιτες … ‘κομματικός στρατος’ αυτο το λεει η πλειοψηφία των ελληνων πολιτων …
  ‘ ενας στρατος ψηφοφόρων’
  που συντηρεί το καθεστως και την ΑΕ ΠΟΛΊΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
  που άγεται και φέρεται οπως εξυπηρετεί…
  μην παριστάνεται ότι τάχα κόπτεστε…
  ολοι μαζι οι καθεστωτικοι … δημιουργήσατε αυτήν την άβουλη μάζα … εντεχνα,
  δημιουργήσατε την ανεργια και τον αποκλεισμο …
  για να εχετε (άβουλους πελάτες) να τρεχουν στα κομματικα γραφεια και στους υπαλληλους, (βλ. βουλευτες κλπ),
  που εργάζονται στην ΑΕ ΠΟΛΊΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ … και εφοσον καταφέρατε να τους εξαθλιώσετε και βανδαλίζοντας ακομη και την προσωπικοτητα τους,
  αυτους τους πολιτες … τους κάνατε,
  μοιραίους κομπάρσους στο μονοπρακτο σας;… !!

  *** κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛΛ εσπασε ολα τα ρεκορ περι συμβασιούχων… ο απολυτος εξευτελισμος ..
  φουσκώσατε με αέρα τα μυαλα .. ακομη και νέων ότι θα βρουν θεση το δημόσιο .. και τωρα απολυονται… τα υπολοιπα γνωστα …
  ενω τα θυματα τα ιδια !!!

  Μου αρέσει!

 2. DIMITRIS said

  ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Η ΔΕΞΙΑ? ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.

  Μου αρέσει!

  • Ο ΑΝΤΙ-ΜΙΖΟΤΑΚΙΚΟΣ said

   ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΖΕΑ ΤΗΣ ΝΟΥ -γόνο-ΔΟΥΛΑΣ.

   ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΠΟΥΔΑΡΧΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΟΤΑΚΕΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ …

   ΑΧ ΒΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΖΟΚΡΑΤΙΑΣ .

   Μου αρέσει!

 3. Αρμονία said

  Δεν αναφέρει το ΑΣΕΠ στην έκθεση του τα χάλια του με τις αναβολές που κάνει και που είναι πάνω από 6 χρόνια, για αυτά τσιμουδιά.
  Κάντε ένα έλεγχο σε αυτούς που έχουν αναλάβει τις μοριοδοτήσεις για να δείτε σημεία και τέρατα και όταν τους ζητάει το εφετείο επανέλεγχο αυτοί επιμένουν σε αναβολή.
  Είναι η δήθεν ανεξάρτητη αρχή με τους διορισμένους.
  Όσο για εσάς της ΝΔ τι θέλετε; πάλι τους εργολάβους δικούς σας να αλωνίζουν στο δημόσιο και τους πολίτες στα γραφεία σας για να σας παρακαλάνε;

  Μου αρέσει!

 4. Μα αν δούμε αυτές τις προκλητικες φατσες και θυμηθούμε τα έργα τους δε φτάνει για να χωνέψουμε το σημερινό περιεχόμενο της τραγικής πορείας αυτης της πρασινισμενηςπαράταξης ;

  Μου αρέσει!

 5. Θανάσης said

  Η μεγάλη πλάκα είναι ότι μιλούν για το ΑΣΕΠ το δημιούργημα αυτού του αληταρά του Σημίτη και το παρουσιάζουν σαν το απόλυτο εργαλείο σαν το αλάθητο του Πάππα. Πέρα από τις πουστιές που παίζονται κάθε χρόνο εκεί μέσα – θα τις μάθουμε χρόνια μετά- δεν έχω καταλάβει ΠΩΣ κάποιοι διορισμένοι υπάλληλοι κρίνουν πχ τους καθηγητές, δηλαδή το πτυχίο που πήρες τρώγοντας κάποια χρόνια στο πανεπιστήμιο πως το κρίνει αν κάνει ή όχι ο υπάλληλος ;;;Και τέλος ποιός έλεγξε ποτέ αυτούς του ΑΣΕΠ αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους;;;;;;;;;;;;;;;;

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. Dragon said

  ΒΑΣΤΑ ΣΟΪΜΠΛΕ!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: