olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Η κυβέρνηση θα κοιτά με απάθεια την απόπειρα διαγραφής δανείων του Μαμιδάκη;

Posted by olympiada στο Ιουνίου 12, 2017

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

Μετά τον Βωβό, άλλη μια σκανδαλώδης υπόθεση διαγραφής δανείων φαίνεται ότι διαδραματίζεται από τους τραπεζίτες που είναι ακόμα ασύδοτοι. Φυσικά, όλες αυτές τις διαγραφές τις πληρώνει ο Ελληνικός λαός.  Δεκάδες δισεκατομμύρια το πανηγύρι, τα οποία εγγραφή σας στο δημόσιο χρέος και τα πληρώνει ο έλληνας και τα δισέγγονά του. Απαιτούμε τώρα την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης. Και για τον κύριο Στουρνάρα φυσικά.

8 Σχόλια to “Η κυβέρνηση θα κοιτά με απάθεια την απόπειρα διαγραφής δανείων του Μαμιδάκη;”

 1. Κουίζ said

  Ζήτω το Ελλαδιστάν.
  Στουρνάρα του έλληνα ο τράχηλος αντέχει.

  Μου αρέσει!

 2. geo said

  οιοι είναι οι δύο πολιτικοί στη φωτογραφία

  13/8/2012 3:52:00 μμ | Παραπολιτικά
  Εκτύπωση
  Αποστολή σε Φίλο
  Μοιράστε το!
  Αποστολή στο Twitter
  Αποστολή στο FaceBook

  Μου αρέσει (Αρέσει σε 12 χρήστες)
  (12)
  Δεν μου αρέσει (Δεν αρέσει σε 28 χρήστες)
  (28)

  Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

  O «μαθητής» απέναντι στον «καθηγητή»!

  Τις σχέσεις του υπουργου Οικονομικών με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε η Realnews. Το 1979, όταν ο νεαρός τότε Γιάννης Στουρνάρας αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αποφάσισε να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο φημισμένο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Μπήκε γρήγορα στο κλίμα και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος προσαρμογής στο ιδιαίτερα απαιτητικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

  Την ίδια χρονιά ένας Ελληνας του εξωτερικού, που γεννήθηκε στην Ολλανδία και έζησε αρκετά χρόνια στην Αγγλία, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, βρισκόταν στο προπτυχιακό στάδιο και είχε επιλέξει ένα από τα πιο περιζήτητα πτυχία του πανεπιστημίου, το PPE «Philosophy, Politics and Economics». Ο Γ. Στουρνάρας ανέλαβε να τον προετοιμάσει. Κάπως έτσι ξεκίνησε η γνωριμία μεταξύ των δύο αντρών. Η ζωή τα έφερε έτσι που έπειτα από 33 χρόνια γνωριμίας ο ένας έγινε υπουργός Οικονομικών και άλλος, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε να τον ελέγχει σαν σκιώδης υπουργός.

  Από την πρώτη ημέρα της γνωριμίας τους φάνηκε η διαφορετική κουλτούρα που είχαν όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονταν τα οικονομικά θέματα. Η διαφορά ηλικίας που έχουν δεν είναι μεγάλη – μόλις τέσσερα χρόνια. Ο Γ. Στουρνάρας ήταν μεν Αριστερός -όπως και οι περισσότεροι φοιτητές εκείνη την περίοδο- αλλά δεν ήταν τόσο πολιτικοποιημένος όσο ο Ευ. Τσακαλώτος. «Ηταν πιο Αριστερός τότε, αλλά δεν συμμετείχε ενεργά στις πολιτικές εκδηλώσεις, στις συζητήσεις στα αμφιθέατρα», θυμάται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν μέλος του εργατικού κόμματος στην Αγγλία αλλά και του δημοκρατικού αγώνα που είχε δημιουργήσει μια ομάδα Ελλήνων φοιτητών.

  Παρά το γεγονός πως οι αντιπαραθέσεις τους γύρω από τα οικονομικά θέματα δίνουν και παίρνουν όλα αυτά τα χρόνια, πάντα υπήρχε αλληλοεκτίμηση μεταξύ τους.

  Η σκληρή αντιπαράθεση στις… Αλπεις

  Πολλές φορές, όταν άνοιγαν κουβέντα για την οικονομική πολιτική, συνήθως αυτή κατέληγε σε καβγά. Ωστόσο, αυτή η αντιπαράθεση δεν ήταν ικανή για να σταματήσει μια φιλία ετών. Μία από τις πιο δυνατές συγκρούσεις τους σημειώθηκε μέσα στα τούνελ των Αλπεων, όπου λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια.

  Γυρνούσαν οδικώς από την Οξφόρδη στην Ελλάδα. Οδηγός ήταν ο Ευ. Τσακαλώτος, δίπλα του συνοδηγός ο Γ. Στουρνάρας και στο πίσω κάθισμα η σύζυγος του υπουργού οικονομικών Λίνα. Ενώ διέσχιζαν τις Αλπεις, άρχισαν να μιλούν για τις ιδεολογικές τους διαφορές. Ο Γ. Στουρνάρας υποστήριζε ότι στα μαθηματικά οικονομικά μπορεί να μπει και ο μαρξισμός μέσα, κάτι το οποίο δεν δέχονταν ο Ευ. Τσακαλώτος. Αυτό ήταν. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα. Τώρα θυμούνται και οι δύο αυτό το περιστατικό και χαμογελούν.

  Ο υπουργός Οικονομικών χάρηκε ιδιαίτερα μόλις πληροφορήθηκε πως ο «φίλος του, ο Ευκλείδης», θα είναι ο σκιώδης υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Τον χαρακτηρίζει πολύ καλό οικονομολόγο, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της πολιτικής οικονομίας, έχει ευρύτατη παιδεία και έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και φιλοσοφία. Μάλιστα, όπως σημειώνουν συνεργάτες τους, «θα αντιπαρατεθεί με έναν πολιτικό που ξέρει από οικονομικά και τον οποίο εκτιμά ιδιαίτερα».

  Ο Γ. Στουρνάρας δεν έκρυψε τη χαρά του στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όταν είδε απέναντι του τον Ευ. Τσακαλώτο. «Ο μαθητής μου. Βέβαια, μου λέει ότι άλλα έλεγα τότε και άλλα υποστηρίζω σήμερα…», φέρεται να σχολίασε χαμογελώντας ο υπουργός Οικονομικών μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση και τα πειράγματα μεταξύ των δύο συνεχίστηκαν για λίγη ώρα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

  «Ο Γιάννης είναι ντόμπρος. Αυτά που λέει αυτά πιστεύει», τονίζει ο Ευ. Τσακαλώτος, που επισημαίνει τις τεράστιες ιδεολογικές διαφορές που έχει με τον Γ. Στουρνάρα. «Οσα αξιώματα και αν πήρε δεν έγινε ποτέ γιάπης. Το γεγονός αυτό, για μας τους Αριστερούς, έχει σημασία. Αυτός που ήταν αυτός είναι και τώρα και το εκτιμώ ιδιαίτερα αυτό» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

  Μάλιστα, στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή, στις προγραμματικές δηλώσεις, ο Ευ. Τσακαλώτος ήταν εκείνος που δημοσιοποίησε τη γνωριμία του με τον Γ. Στουρνάρα. «Να ευχηθώ στον υπουργό Οικονομικών, που τον ξέρω εδώ και τριάντα χρόνια, καλή τύχη γιατί, όπως λένε και οι Αγγλοι, θα τη χρειαστεί. Εχει να κάνει με μια οικονομία που είναι σε ελεύθερη πτώση». Ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να μη χειροκρότησε στο τέλος, αλλά την παρακολούθησε ολόκληρη έχοντας ένα χαμόγελο ικανοποίησης για τον μαθητή του.

  Μου αρέσει!

 3. geo said

  http://www.logiosermis.net/2016/05/blog-post_33.html#.WT8W1DhSDIU

  Μου αρέσει!

 4. Ψινακης said

  Εδω αγορασαν τα ελπε την πετρολα (λατση) και μετα ο λατσης αγορασε τα ελπε (αποκρατικοπιση και καλα)
  Μετα εσκασε τι Ευρομπανκ ο Λατσης και πηρε εθνικη τραπεζα… ( εξαγορα και καλα)
  Μετα εκανε το μπροκερινγκ του ελλινικου στους κινεζους και αραβες και το πηρε με μιδενικο τιμημα (αποκρατικοποιση και καλα)
  Καποια στιγμη θα τους καψει ζωντανους ο Ελλινηκος λαος (οταν παρει χαμπαρι και καλα)

  Μου αρέσει!

  • Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ said

   ΟΥ …Ο ΛΑΤΣΗΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ….

   ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΣΕ ???…ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΕ ??? … ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΞΕΥΤΗΛΙΣΕ ΤΗΝ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ??? …
   ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ .

   Μου αρέσει!

 5. Πύκτης said

  Εκείνη την άγια μέρα που θα καίμε τράπεζες εφορίες και θα πετάνε πέτρες ακόμα και οι πεθαμένοι , θέλω να πιάσω ένα πολιτικό αρχίδι στα χέρια μου…χεχχεχε…

  Μου αρέσει!

  • Ο άλλος Θανάσης said

   Αν είσαι από Αθήνα κάτι γίνεται, οι επαρχιώτες που δεν θα προλάβουμε;;;;;;;;;;;;

   Μου αρέσει!

  • Ο ΑΦΑΙΜΑΓΜΕΝΟΣ said

   ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΡΧΙΔΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΣΤΗΣ, Η ΦΟΥΦΛΗΣ, Η ΜΙΖΟΤΑΚΗΣ ,Η ΜΙΖΑΡΠΑΧΤΗΣ,Η ΔΗΜΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΙΑΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ, Η ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΟ-ΝΤΟΡΑΚΗ…

   ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ …ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΟΥΜΕΝΟ …

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: