olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

11 Ιουνίου-Η ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ Γ’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-Ο Κεδίκογλου ανακοίνωσε κλείσιμο της ΕΡΤ

Posted by netakias.com στο Ιουνίου 11, 2017

Ο Κεδίκογλου έμεινε στην Ιστορία για μια από τις πιο μαύρες (κυριολεκτικα) στιγμές της Γ’Ελληνικης Δημοκρατίας, όταν με αυτό το διάγγελμα ανακοίνωσε την φίμωση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης

11 Ιουνίου 2013

Η πιο «μαύρη» στιγμή της Γ’Ελληνικης Δημοκρατίας

SUBSCRIBE 🅾⏩

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ:

«Σε μια περίοδο που ο Ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Όπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για «ιερές αγελάδες» που παραμένουν άθικτες, όταν επιβάλλονται περικοπές παντού.
Όταν πρέπει να τελειώνουμε με τα ελλείμματα και να βγούμε από την κρίση, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης.
Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης.
Κι αυτό τελειώνει σήμερα…
Την ΕΡΤ την πληρώνει ο Ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο! Έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ’ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι.
Έχει τεράστια περιουσία, η οποία παραμένει αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού.
Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους!
Καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης αδιαφάνειας στη διαχείριση του υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και… οκτώ χρόνια!
Καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών.
Για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει σε ιδιωτικές παραγωγές που θα μπορούσε να κάνει, με πολύ λιγότερα, χρησιμοποιώντας τα δικά της μέσα. Που τα έχει πληρώσει ακριβά ο Έλληνας φορολογούμενος.
Για να μην αναφερθούμε στο τεράστιο κόστος εξωτερικών μεταδόσεων που έχουν επιβάλλει απαρχαιωμένα συνδικαλιστικά προνόμια, κι έτσι μετακινούνται δεκάδες τεχνικοί κάθε τόσο, για έργο που μπορεί να γίνει από δύο-τρία άτομα.
Για να μην πούμε ότι συντηρεί περιοδικό χωρίς αναγνώστες, ενώ διαθέτει δεκάδες σταθμούς τοπικούς σταθμούς που ουσιαστικά αναμεταδίδουν, τις περισσότερες ώρες της μέρας, το κεντρικό πρόγραμμα.
Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς.
Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά!
Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική απόφαση σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ. Και στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος – αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος – Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης.
Κατά τα πρότυπα των πιο επιτυχημένων δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως, ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας.
Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά. Και όσοι από τους τωρινούς εργαζόμενους το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης.
Υπάρχουν πολλοί άξιοι και ικανοί εργαζόμενοι, η πείρα και η προϋπηρεσία των οποίων είναι απαραίτητη για να σταθεί ο νέος Οργανισμός. Και θα συνεκτιμηθεί κατά τη διαδικασία προσλήψεων, με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ.
Ο νέος Οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό. Με σαφές οργανόγραμμα, όπως προβλέπουν τα σύγχρονα δεδομένα για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση παντού στον κόσμο. Το αρχείο της ΕΡΤ – που αποτελεί αληθινό Εθνικό θησαυρό – θα περιφρουρηθεί και θα αξιοποιηθεί πλήρως.
Επίσης θα αξιοποιηθούν οι δορυφορικές υπηρεσίες και οι σύγχρονες τεχνολογίες. Ώστε να υπάρξει – επιτέλους – δυναμικός μοχλός προβολής της Ελλάδας, της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας, αλλά και πολύτιμος καθημερινός δεσμός με την Ελληνική Διασπορά σε όλο τον κόσμο.
Ο νέος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης θα ξεκινήσει να λειτουργεί το συντομότερο. Μέχρι τότε οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το χαράτσι που πληρώνουν ως σήμερα.
Κι από τη λειτουργία του και μετά θα πληρώνουν πολύ λιγότερα. Υπολογίζεται ότι θα απαλλαγούν από ένα ποσό που φτάνει τα 100 εκατομμύρια ετησίως.
Ενώ για όσες θέσεις της σημερινής ΕΡΤ κρίνονται υπεράριθμες, θα προσληφθούν με ΑΣΕΠ νέοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει ανάγκη.
Μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται χωρίς μεγάλες τομές. Τολμηρές και ριζοσπαστικές!
Μέχρι τώρα πολλοί έλεγαν ότι «δεν υπάρχει πολιτική βούληση» για τέτοιες τομές…
Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι διαθέτει την πολιτική βούληση!
Αυτό άλλωστε, ζητάει κι αυτό περιμένει να δει ο Ελληνικός λαός».

9 Σχόλια to “11 Ιουνίου-Η ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ Γ’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-Ο Κεδίκογλου ανακοίνωσε κλείσιμο της ΕΡΤ”

 1. Τάσος said

  Ο σαμαράς θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο ανίκανος-ακροδεξιός πρωθυπουργός!
  Προσπάθησε να κλείσει την μοναδική ανεξάρτητη φωνή για να ελέγχει η δεξιά όλα τα Μ.Μ.Ε!
  Ο ερντογάν δηλαδή της Ελλάδας!
  Η ΕΡΤ δεν ξανακλείνει!
  Ο λαός θα την υπερασπιστεί!

  Μου αρέσει!

 2. begar2 said

  Η κρατική τηλεοραση είναι παντα όργανο κυβερνητικής προπαγανδας.

  Αυτό το παραδέχονται όλοι όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση, αλλά το ξεχνούν όταν γίνουν κυβέρνηση.

  Μου αρέσει!

 3. begar2 said

  .

  Μου αρέσει!

 4. ΔΩΣΕ ΣΑΝΟ said

  ναι ναι να τους δώσουμε και αύξηση.. χαχαχαχαχαχαχαχα
  μιλάμε για τρελή ενημέρωση …..
  να κάνουμε ένα δημοψγφισματακη να δούμε αν θέλουμε να την πληρώνουμε…
  δαγκωτό ερτ λέμε… χαχαχαχαχαχα

  Μου αρέσει!

 5. ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΠΙ ΜΕ ΤΡΕΛΑ said

  Χααααχαχαααααααααχχααααααααααααα
  Δεν το συζητάμε η ποιο έγκυρη… χααχαχααααααααααααχαααααααααα
  Να κάνουμε και δημοψήφισμα να το αποδείξουμε…. Χαχαααααααααχχαααααααααα
  Θα αποδείξουμε ότι θέλουμε να πληρώνουμε για την ερτ για να συνεχιστεί η πιότητα…
  χαχαααααααααααχχαχαααααααααααααα

  Μου αρέσει!

 6. Μητσάκος said

  Δηλαδή τώρα που άνοιξε πάλι η ΕΡΤ έχουμε άσπρες μέρες για την »δημοκρατία» και δεν τις βλέπουμε;Η κυβερνητική προπαγάνδα πάει σύγνεφο και την πληρώνουμε από πάνω.Δεν θέλουμε τέτοια κρατική τηλεόραση.Αλλά και η ιδιωτική δεν εξυπηρετεί την κοινωνία,παρά μόνο τα μεγάλα συμφέροντα.Για τους πολίτες μόνο παραπληροφόρηση,προπαγάνδα και τρομοκράτηση

  Μου αρέσει!

 7. Alexadros said

  Ο Σαμαράς έκλεισε για τα μάτια του κόσμου την ΕΡΤ , αλλά δημιούργησε μία νέα κρατική τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ αν θυμάμαι καλά) με λιγότερα άτομα.

  Δεν βλέπω συχνά τηλεόραση , αλλά η επαναλειτουργεία της ΕΡΤ ,με τόσα άτομα και κανάλια, από πρακτικής πλευράς τι προσφέρει ?????

  Το μόνο που βλέπω από την ΕΡΤ , είναι οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου (έστω και βιντεοσκοπημένες) και δεν ξέρω και δεν μπορώ τίποτα για τις εκπομπές της.

  Μου αρέσει!

 8. Mr.Mister. said

  Ας σταματήσει το νταβατζιλίκι που μας βάζουνε να τους πληρώνουμε υποχρεωτικά μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού, κι ας έχουν έσοδα από διαφημίσεις μόνο, όπως τα ιδιωτικά. ‘Η ας το κάνουν συνδρομητικά, να δούμε ποιος θα τα πληρώνει. Αχρηστα κανάλια (στον πολίτη, γιατί στην εκάστοτε κυβέρνηση είναι χρήσιμα για προπαγάνδα και βόλεμα ημετέρων), με μηδαμηνές τηλεθεάσεις. Οσο για τη μαύρη μέρα της Ελληνικής «δημοκρατίας», ήταν το πώς το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα πετάχτηκε στον κάλαθο τον αχρήστων κι έγινε «ΝΑΙ» από τη Βουλή.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: