olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ραγδαία πίεση Παυλόπουλου σε Σόιμπλε: Νέα παρέμβαση στο Spiegel

Posted by olympiada στο Ιουνίου 9, 2017

IMG_6770«Ο κ. Σόιμπλε ως πραγματικός Ευρωπαίος θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της Γερμανίας»: το μήνυμα αυτό στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μέσω της δεύτερης συνέντευξής του σε γερμανικό μέσο, το «Spiegel Online» ειδικότερα, και προσθέτει: «Στο «Eurogroup» της 15ης Ιουνίου είναι η ώρα των εταίρων να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στη Γερμανία, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ.

Ήδη συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Γερμανίας και τον Έξαρχο κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνο και τώρα συναντάται με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων.

Πιο αναλυτικά στη συνέντευξή του:

«Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο και στο συντομότερο δυνατό χρόνο, δεδομένης και της κατάστασης που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και κοινωνία. Τώρα, ομολογούν όλοι οι θεσμοί, όπως η Κομισιόν και η ΕΚΤ, είναι η ώρα των εταίρων να εκπληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις. Αυτό μπορεί να συμβεί στο Eurogroup της 15ης (Ιουνίου)».

Επίσης, ο Έλληνας Πρόεδρος απευθύνεται στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του λέει ότι «ο γερμανικός λαός έχει πολύ μεγαλύτερο ευρωπαϊκό περίσσευμα ψυχής από όσο κάποιοι τον πιστώνουν». Εξάλλου, «ο κ. Σόιμπλε πρέπει να σκεφτεί το εξής. Ο ελληνικός λαός, με τόσες θυσίες, αποφάσισε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις να ψηφίσει κόμματα φιλοευρωπαϊκά σε ποσοστό 85%. Απέδειξε ότι, παρά τις θυσίες που υφίσταται, ακόμα και θυσίες ως αποτέλεσμα λαθών άλλων, μένει στην Ευρώπη. Ενώ άλλοι λαοί, που δεν υπέστησαν παρόμοιες θυσίες, εγκατέλειψαν το ευρωπαϊκό σκάφος. Εμείς οι Έλληνες μπορεί να είμαστε μικρό κράτος σε έδαφος και πληθυσμό, έχουμε όμως όραμα, όχι μόνο για εμάς αλλά και για την Ευρώπη».

Στο ερώτημα αν συμφωνεί με την άποψη ότι η ελληνική κρίση εξέθρεψε το αντι-ευρωπαϊκό κύμα, ο Πρόεδρος σημειώνει: «Κάποιοι μπορεί να προσπάθησαν πράγματι να εκμεταλλευτούν την ελληνική κρίση. Γι’ αυτό ακριβώς είναι αναγκαία η αλληλεγγύη, για να μην μπορούν να το εκμεταλλευτούν οι αντιευρωπαϊκές δυνάμεις. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην τροφοδοτούμε όλους αυτούς τους εχθρούς της Ευρώπης και της Δημοκρατίας. Είναι παρήγορο ότι η επιρροή τους αποδεικνύεται ότι δεν ήταν η αναμενόμενη. Η προπαγάνδα τους δεν πέρασε. Οφείλουμε εμείς οι υπόλοιποι στην Ευρώπη να μην δίνουμε τέτοιες αφορμές».

Στην πρόσφατη δήλωση Σόιμπλε για τους Έλληνες εφοπλιστές, ο Πρ. Παυλόπουλος απαντά λέγοντας: «Η διαπίστωση του κ. Σόιμπλε είναι εσφαλμένη. Ίσως οφείλεται στο ότι δεν έχει πλήρη εικόνα για τον ρόλο, την παράδοση και οικονομική συμβολή των εφοπλιστών στην Ελλάδα. Σημαντικό είναι κάτι άλλο που έχει πει ο ίδιος ο Σόιμπλε και έχει απόλυτα δίκιο. Ότι το ΔΝΤ και τα προγράμματα διάσωσης είχαν σφάλματα. Το ΔΝΤ δεν υπολόγισε το βάθος της ύφεσης που προκάλεσε απώλεια του 1/4 ΑΕΠ της Ελλάδας. Αυτό δεν έχει συμβεί σε καιρό ειρήνης ποτέ σε καμιά δυτική χώρα. Το ότι το άντεξε ο ελληνικός λαός οφείλεται στη δύναμή του».

Όσον αφορά τις προσδοκίες ενόψει Eurogroup, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει: «Ο κ. Σόιμπλε ως πραγματικός Ευρωπαίος θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της Γερμανίας. Pacta sunt servanda. Οι κανόνες πρέπει να εφαρμοστούν από όλους. Τι ζητά η Ελλάδα; Το χρέος να καταστεί βιώσιμο. Θέλει ο κ. Σόιμπλε να πει ότι το χρέος είναι βιώσιμο; κάτι που δεν το πιστεύω ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος. Αν το πιστεύει ο ίδιος όμως, χρειαζόμαστε δήλωση στο Eurogroup που θα λέει ότι το χρέος είναι και θα παραμείνει βιώσιμο. Αυτός είναι ο όρος και η προϋπόθεση για να μπορέσει ο κ. Ντράγκι να συμπεριλάβει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Ερωτηθείς για την επικείμενη, σε λίγες ώρες, συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του, ο Πρ. Παυλόπουλος γνωστοποιεί ότι «στη συνάντηση αυτονόητα θα τεθεί θέμα αλληλεγγύης μεταξύ κρατών. Και ο ίδιος ο Στάινμαϊερ συμφωνεί πως ιδίως αυτή την κρίσιμη ώρα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη. Όχι μόνο για την Ελλάδα. Είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος άνθρωπος και πραγματικός Ευρωπαίος. Θα βοηθήσει».

Και, τέλος, για την αυξανόμενη γερμανική επιρροή, λόγω του δόγματος του απομονωτισμού που διακηρύσσει η νέα ηγεσία των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διατυπώνει την αντίρρησή του: «Δεν νομίζω ότι η κ. Μέρκελ επιδιώκει ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη. Τη γνωρίζω καλά και είναι μία ρεαλιστής πολιτικός. Αγωνίζεται για μια ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι για το αντίθετο. Και αυτό το απέδειξε με τη γενναία της στάση στην προσφυγική κρίση. Μόνη της η Γερμανία δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τον πλανητικό ρόλο της Ευρώπης. Μόνο μια ενιαία Ευρώπη έχει αυτή τη δύναμη. Θα υποτιμούσαμε όχι μόνο τον ρόλο της Ελλάδας, αλλά π.χ. της Γαλλίας και του κ. Μακρόν. Διότι βαρύνων είναι και ο ρόλος άλλων χωρών, π.χ. της Γαλλίας και της Ιταλίας. Φυσικά τηρουμένων των αναλογιών».

41 Σχόλια to “Ραγδαία πίεση Παυλόπουλου σε Σόιμπλε: Νέα παρέμβαση στο Spiegel”

 1. Πύκτης said

  Nα μου ζήσεις ρε τρύφωνα πακη !!!

  Μου αρέσει!

 2. Τάσος said

  Ο τσίπρας θα πάρει αυτό που η ν.δ δεν τολμούσε καν να ψελλίσει και θεωρούσε μάλιστα οτι το χρέος είναι βιώσιμο για να μην στενοχωρίσει τον σόιμπλε….

  Μου αρέσει!

 3. Τάσος said

  Τα μνημόνια δεν θα χρειάζονταν αν δεν χρεωκοπούσε την Ελλάδα η ν.δ και το πασόκ!

  Μου αρέσει!

  • Μέτων said

   Aν δεν χρεωκοπούσαν την Ελλάδα οι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τῇ συμπράξει των κομμουνιστών, τώρα δεν θα είχαμε κυβέρνηση αποτελουμένη κυρίως από κομμουνιστές , αλλά και νδουλίτες (Καμμένωφ και cia) και κλεφτοπασόκους. Η σημερινή κυβέρνηση, ευρεία καθεστωτική σύμπραξις, ανεδείχθη με την ψήφο των πρώην ψηφοφόρων του κλεφτοΠασόκ και φυσικά όχι το 2,94% που ψήφισε Συνασπισμό το 1993 και του έδινε κάτι κοντά στο 4% . σε επόμενες εκλογές.

   Μου αρέσει!

 4. Μερικοι που ζουν με αυταπάτες,δεν βλεπουν ότι η πατριωτικη δεξια,και η πατριωτικη αριστερα συγκυβερνουν,και παλευουν με νυχια και με δοντια,να ελευθερωσουν ολη την ευρωπη απ΄την ηγεμονια των γερμανων!Οι πραγματικοι εγληματιες,το παιζουν αντιμνημονιακοι,οι δε υπολοιποι ευρωπαιοι,δεν μπορουν να χωνεψουν ότι χάιδευαν το ανακοντα τοσα χρονια,και αγωνιζονται να γλυτωσουν το σφιξιμο στο λαιμο…

  Μου αρέσει!

  • Πύκτης said

   Μας λέτε κυρία μου τι κάνουν σήμερα στην βουλή οι πατριώτες δεξιοι και αριστεροί ;;;
   Γιατί ψηφίζουν βροχή τροπολογίες προαπαιτούμενα των δανειστών άρον αρον ;;;

   Μου αρέσει!

   • Τάσος said

    Να σου απαντήσω εγώ Πύκτης.
    Γιατί η Ελλάδα είναι χρεωκοπημένη και σε επιτροπεία απο τους δανειστές.
    Μάντεψε ποιοι την χρεωκόπησαν και την οδήγησαν σε επιτροπεία!

    Μου αρέσει!

   • Πύκτης said

    Η χρεωκοπία μιάς χώρας δεν είναι όπως των ιδιωτών Τάσο μου.
    Εδώ μιλάμε γιά έναν λαό και δεν μπορεί να καταστραφεί στην συνέχεια της ενωμένης γερμανικής ευρώπης και της πολιτικής σκηνής του κοινοβουλίου .
    Ομολογείς είμαστε σε επιτροπεία , άρα τι μένει ;;
    Η διαλέγουμε τον ποινικό διεθνή αγώνα ως κράτος-πολίτες ή ραγιάδες άγνωστο γιά πόσα χρόνια.
    Ασε τα πριν , ζήσε το τώρα !

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • Τάσος said

    Μαζί σου φίλε Πύκτη αλλά….
    Όταν κάνεις κριτική πρέπει να προτείνεις και λύσεις και δεν μπορώ να αφήσω τα πριν γιατί αυτά τα πρίν μας φέρανε εδώ!
    Πως να ζήσω το τώρα όταν πρέπει να πληρώσω το χθές?

    Μου αρέσει!

   • Πύκτης said

    Ποιές λύσεις Τάσο μου , ;;;..εεε..2 πόρτες έχει η ζωή , άνοιξα μιά και μπήκα …σου γράφω πιό πάνω , τι επιλέγεις ΤΩΡΑ σαν υποστηρικτής του τσιπροκαμμενου , ολοι μαζί να σπασουμε αυγά ή ραγιάδες γιά δεκαετίες ;;
    Το τώρα γιά να το πληρώσεις ακατόρθωτο μέσα στο γερμανικό ευρώ του χθες .

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • Τάσος said

    Μιλάς για έξοδο απο το ευρώ και στάση πληρωμών?
    Θα μας διαλύσουν εντελώς για παραδειγματισμό,ξέρεις τι κάνουν οι τοκογλύφοι όταν δεν τους δίνεις τα λεφτά?
    Δεν απορρίπτω και εντελώς το σκεπτικό σου,απλά σκέφτομαι μήπως υπάρχει πιθανότητα να το αλλάξουμε αυτό μέσα στο ευρώ.
    Και δεν καίγομαι για το ευρώ,δεν είμαι λεφτάς,αλλά μήπως είναι χειρότερα αυτό λέω.

    Μου αρέσει!

   • Πύκτης said

    A ρε Τάσο …πως ζούσαμε πριν ;
    Εχει τεράστιες δυσκολίες αλλά εδώ στη χώρα μας έχει γίνει μια τεράστια απάτη και ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ γιά να ξεκινήσει η δικαίωση ….μην περιμένεις να αλλάξουν οι γερμανοί , είναι αγύριστα κεφάλια …ούτε να περιμένεις με κυβέρνηση συριζανελλ -νδ- πασο- λεβέντη – ποταμι να γίνει …οι άλλοι δύο που το κουτσολένε μαλλον δεν το εννοούν .
    Φυσικά αντιλαμβάνεσαι με την παρούσα βουλή δεν γίνεται…..άρα ραγιάδες

    Μου αρέσει!

   • Τάσος said

    Πρίν το ευρώ ζούσαμε χίλιες φορές καλύτερα ναι αλλά τώρα θα είναι το ίδιο η χειρότερα μιας που θα θέλουν να μας καταστρέψουν για παραδειγματισμό των άλλων?
    Οι γερμανοί είναι αγύριστα κεφάλια αλλά όχι όλοι υπάρχουν και εκεί ανοιχτά μυαλά,δεν είναι όλοι σοιμπλε!
    Με την παρούσα βουλή αυτούς έχουμε δεν υπάρχει κάτι άλλο….
    Και ανάμεσα σε αυτούς ναι θα είμαι με το σύριζα!

    Μου αρέσει!

  • Μου αρέσει!

   • Τάσος said

    Άποψη copy paste.
    Τα ίδια και τα ίδια κουράζεις.
    Κανείς δεν πάει να ψηφίσει αποφασίζοντας απο μονταρισμένες φωτογραφίες….
    Αν έχεις δική σου άποψη πές την αυτά τα σεντόνια σου και το έτοιμο φαγητό κουράζουν και φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.
    Για μένα συνέχισε καλό μας κάνεις στο σύριζα!
    Κανένας σκεπτόμενος πολίτης δεν επηρεάζεται απο κάτι τέτοια ούτε απο τις χυδαίες φώτο που ανεβάζουν τα γαλάζια τρολλ!

    Μου αρέσει!

  • ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ… ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΑ… ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ
   08/06/2017

   Μπορεί η ελεεινή και τρισάθλια συγκυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου να γεμίζει σταθμούς διοδίων την Εγνατία (38 σταθμοί, για να τα κονομάει ο κομμουνιστής ολιγάρχης Μπόμπολας…), αλλά υπάρχουν κάποιοι τελείως ξεδιάντροποι στους κόλπους της που συνεχίζουν το δούλεμα του ελληνικού λαού!

   Όπως για παράδειγμα κάποιος κομμουνιστής βουλευτής Καβάλας, ονόματι Κώστας Μορφίδης, που χαρακτήρισε… «μνημονιακή υποχρέωση» τα νέα διόδια – λέτε να τους υποχρέωσε και γι’ αυτό ο… Σόιμπλε;- αλλά υποσχέθηκε το… ξήλωμά τους, αργότερα!

   Κι όταν ρωτήθηκε «αν η Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες της Καβάλας έφτιαχναν ένα νέο κίνημα «Δεν πληρώνω» σε αντίδραση για τα νέα διόδια που πρόκειται να εγκατασταθούν στην Εγνατία Οδό» ο ξεδιάντροπος αυτός λακές του Μνημονίου και του Μπόμπολα, απάντησε ότι θα ήταν «μαζί τους!».

   Και μας τα παίρνουν από παντού, και μας δουλεύουν κι από πάνω!

   Μου αρέσει!

   • Τάσος said

    Και ξανά τα ίδια και τα ίδια!
    Ζεις στην Αμερική αλήθεια?
    Προσωπική ζωή δεν έχεις?
    Δουλειά,φίλους να βγείς μια βόλτα να πιεις ένα ποτό τίποτα εδώ μέρα νύχτα?
    Καλά τι πιστεύεις οι πολίτες θα ψηφίσουν τη ν.δ επειδή εσύ ανεβάζεις μονταρισμένες φωτογραφίες?
    Όπως και τα γαλάζια τρολλ με τις χυδαίες φωτογραφίες?
    Δεν ξέρω συνεχίστε όπως νομίζετε….

    Μου αρέσει!

   • Αρμονία said

    Δίνουμε 2 δισ. ετησίως για παράνομες συντάξεις σε… αλλοδαπούς
    8:15 μ.μ. – Απόψεις, διάφορα, Ελλάδα, οικονομία, Ροή –

    Και σε 77.718 άτομα(!!!) αδιευκρίνιστης υπηκοότητας, σύμφωνα με το ίδιο το ΙΚΑ…

    Αυτή είναι μόνο μια, ναι μόνο μια, από τις πανάκριβες, καυτές και πικρές αλήθειες, που δεν πρόκειται – για κανέναν λόγο! – να μας πουν, τα δήθεν «ενημερωτικά» κανάλια, με τους δήθεν… «δαιμόνιους δημοσιογράφους», με τις δήθεν «αποκαλυπτικές» εκπομπές, με τα δήθεν «σοκαριστικά» ρεπορτάζ…

    Οι αριθμοί είναι όντως «ψυχροί»! Η βαθύτατη άγνοιά μας όμως, τι είναι;

    Πριν 5 έτη έγιναν καταγγελίες, ότι χιλιάδες αλλοδαποί που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας και παρέμειναν εδώ υπό καθεστώς ημι-νομιμοποιήσεως, έπαιρναν συντάξεις 700 ευρώ με…
    300 μόνον ένσημα!!!

    Το γεγονός αυτό το παραδέχτηκε το ίδιο το ΙΚΑ, με ανακοίνωση του, την ο1-ο8-2011 η οποία λέγει, ότι μετά την καταγγελία που έγινε, ερευνήθηκε το όλο θέμα.
    Επί λέξει λέει…
    «Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης στον τομέα των προσαυξήσεων των Κατωτάτων Ορίων των συντάξεων για την ορθή εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας σε συνδυασμό με τις κοινοτικές διατάξεις (εγκύκλιος 41/2011). Με τις νέες οδηγίες, άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων αυτών και δεν χορηγούνται προσαυξήσεις στα δικαιούμενα ποσά συντάξεων, για ημέρες ασφάλισης που δεν πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα αυτού του μέτρου είναι να μην μπορούν πλέον να παίρνουν «συντάξεις 700 ευρώ με 300 ημέρες ασφάλισης στην Ελλάδα».
    Η παραδοχή αυτή είναι συγκλονιστική, διότι το ίδιο το ΙΚΑ, πιστοποιεί ότι άτομα παράνομα εισερχόμενα στην χώρα μας, έπαιρναν σύνταξη 700 ευρώ με… ένα έτος εργασίας!

    Ερευνήθηκε ποιος έβαλε την υπογραφή του για να πάρουν αυτά τα άτομα παράνομα σύνταξη και ζημίωσε με αρκετά δισ. ευρώ το κράτος μας;

    Μιλάμε για πάνω από 100.000 αλλοδαπούς, με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς και για ζημιά περίπου 2 δισ. ετησίως(!!!) Αν συμπεριλάβουμε και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούται ένας συνταξιούχος.

    Ποιος, η ποιοι, δια της υπογραφής τους, έκαναν αυτό το έγκλημα εις βάρος μας και έμειναν ατιμώρητοι, ερεύνησε κανείς;

    Συνεχίζοντας βλέπουμε στην ανακοίνωση του ΙΚΑ, να λέγει ότι:
    «Οι αλλοδαποί μετανάστες τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε και χωρών με τις οποίες έχουν συναφθεί διμερείς συμβάσεις), παίρνουν σύνταξη από το ΙΚΑ, εάν έχουν νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα και συμπληρώνουν τις ίδιες προϋποθέσεις, που απαιτούνται και για τους Έλληνες (ηλικία και χρόνο ασφάλισης σε ελληνικούς ασφαλιστικούς φορείς)»
    Πείτε μας λοιπόν κύριοι του ΙΚΑ, ποιος εκ των αλλοδαπών που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας και παρέμειναν εδώ υπό το καθεστώς ημι-νομιμοποιήσεως, συμπλήρωσε 10.500 ένσημα, δηλαδή 35 χρόνια εργασίας όπως οι έλληνες για να δικαιούται σύνταξη;

    Ποιος τους έδωσε σύνταξη και με ποια κριτήρια έχει ερευνηθεί;

    Υπάρχει έστω και ένας, που να πληροί τα άνωθι να έχει δηλαδή 10.500 ένσημα;

    Δεν υπάρχει ούτε ένας, σας το λέμε εμείς και μακάρι να πάνε εκεί που πρέπει, όσοι βάλανε την υπογραφή τους και έδωσαν παράνομα συντάξεις, σε κατοίκους της… Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Αλβανίας(!) Που παράνομα εισήλθαν στην χώρα μας…

    Το χειρότερο από όλα είναι, ότι έδωσαν και δίνουν σύνταξη σε 77.718 άτομα, που δεν ξέρουν ούτε ποια είναι η υπηκοότητα τους και το παραδέχονται οι ίδιοι άνθρωποι του ΙΚΑ!…

    Δείτε και φρίξτε, διότι υποστηρίζουν χωρίς αιδώ ότι δεν είναι(!) παράνομη αυτή η πράξη …
    «Όσον αφορά στους 77.718 συνταξιούχους άγνωστης υπηκοότητας, διευκρινίζονται τα εξής:
    Το γεγονός ότι δεν υπάρχει υπηκοότητα, δεν σημαίνει ότι οι συντάξεις είναι παράνομες και αφορούν μόνο αλλοδαπούς, δεδομένου ότι η αναγραφή της υπηκοότητας στα στοιχεία των συνταξιούχων, ήταν… προαιρετική και έγινε υποχρεωτική από τον Ιούλιο 2011».
    Πόσο λογικό φαίνεται αυτό που διαβάσατε;
    Ξέρετε πόσα ξοδεύουμε ετησίως, για αυτές τις παρανομίες;
    Τουλάχιστον 2 δισ. Το ξαναλέμε και για ένα δισ. ευρώ πριν λίγους μήνες θα χρεοκοπούσαμε…

    Για 1 δις που έπρεπε από κάπου να βρεθεί, έγινε νέα περικοπή στις συντάξεις των ανήμπορων να αντιδράσουν ελλήνων συνταξιούχων…

    2 δισ. ετησίως χρειαζόμαστε το ξαναλέμε και δεν μπορούμε να το χωνέψουμε, για να πάρουν συντάξεις αυτοί, που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας και με ελάχιστα ένσημα, παίρνουν παράνομα σύνταξη και μάλιστα σήμερα, που δεν έχουμε χρήματα, ούτε για τα απαραίτητα στα νοσοκομεία και η χώρα παραπαίει οικονομικά και ουδείς συγκινείται και ουδείς σταματά αυτό το έγκλημα εις βάρος όλων μας…

    Δείτε εδώ όλη την ανακοίνωση του ΙΚΑ για να μην νομίζετε ότι τα λέμε εμείς…

    Κάποιοι ισχυρίζονται, ότι με χίλια ευρώ κάποια κυκλώματα, βγάζουν παράνομα συντάξεις και εμείς βρήκαμε ήδη μια περίπτωση, που σταμάτησε ήδη να δίνεται αυτή η σύνταξη, όμως δεκάδες χιλιάδες άλλες, δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

    Αν όντως είναι αληθή τα στοιχεία των δήθεν συνταξιούχων και τα ασφαλιστικά ταμεία μας αδειάζουν καθημερινά, λόγω των λαθρομεταναστών που παράνομα παίρνουν συντάξεις…

    Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που παίρνουν τέτοιες συντάξεις, είναι… αλβανοί και τα πλείστα εκ των χρημάτων που παίρνουν από τα ασφαλιστικά μας ταμεία, τα στέλνουν στην χώρα τους…

    Η χώρα τους, ξέρετε πως μας… ευχαριστεί για αυτό;
    Μας πάει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης(!) για τις δήθεν «περιουσίες» των τσάμηδων, που δήθεν κατάσχεσε το κράτος μας, όταν τους εκδίωξε από εδώ, διεκδικώντας δις. ευρώ αποζημίωση και μάλιστα ζητά και… εδάφη από την ήπειρο μας…

    Αντί να ποινή ευχαριστώ, που δεν δικάστηκαν για τα εγκλήματα που διέπραξαν, υπό την ανοχή των ναζί εις βάρος μας και ένα ευχαριστώ για το ψωμί που έφαγαν στην πατρίδα μας, διεκδικούν κιόλας παράνομα τα εδάφη μας και αποζημιώσεις…

    Βρήκαν την ευκαιρία θα μου πείτε, τώρα που παραπαίει η δήθεν κυβέρνηση μας, να αρπάξουν ότι νομίζουν πως μπορούν να αρπάξουν…

    Τα συμπεράσματα όπως πάντα, δικά σας…

    Ιωάννης Παπαζήσης
    Δημοσιογράφος Συγγραφέας
    https://kostasxan.blogspot.gr/2017/06/2.html

    Μου αρέσει!

   • Τάσος said

    Τώρα δώθηκαν αυτές οι συντάξεις σε αλλοδαπούς ?
    Αν είναι σωστά τα νούμερα.
    Και γιατί είναι δήθεν η κυβέρνηση δεν κατάλαβα,δεν του ψήφισε ο Ελληνικός λαός?
    Ποιος να αρπάξει και τι?
    Καλά τι παραμύθια είναι αυτά Αρμονία?
    Οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δημιουργήθηκαν με κυβερνήσεις σημίτη,συμφωνία μαδρίτης ίμια κτλ.
    Το μακεδονικό το πούλησαν οι μητσοτάκηδες.
    Κατά τα άλλα οι σημερινή κυβέρνηση σας φταίει!
    Α ρε σανό που πάτε να πουλήσετε!

    Μου αρέσει!

 5. begar2 said

  Πλάκα έχετε.

  Κάθε μέρα, σε κάθε ανάρτηση μπαίνουν τα δυο κομματοσκυλα και γεμίζουν τον χώρο των σχολίων με τυποποιημένα κειμενα που τους έδωσε το κομμα.

  Γραφτε ρε και κάτι δικο σας, όχι μονο copy.paste αυτά που σας δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Λίγη αξιοπρέπεια δεν έχετε;

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Τάσος said

   Το καθυστερημένο τρολλ της συμφοράς ν.δ ο begar2!!

   Μου αρέσει!

  • Τάσος said

   Τόσα σκάνδαλα της συμφοράς ν.δ και πασόκ θα έχεις δουλειές με φούντες κάθε μέρα κράτα δυνάμεις!
   Να τρώς πολλά φρούτα και να πίνεις γάλα,γιατί θα σου βγουν τα μάτια στην οθόνη!

   Μου αρέσει!

  • Πύκτης said

   Ε εντάξει , παίζουμε στην έδρα τους …θα γίνονται αυτά πάντα .
   Μόλις τους μιλάμε όμως τους έρχεται μιά αγκύλωση στα δαχτιλάκια …μετά από λίγο θα πουν τα γνωστά άσχετα που τους βολεύουν να περάσει ο καιρός

   Αρέσει σε 1 άτομο

  • begar2 said

   Όταν με απλά με βρίζουν, το χαίρομαι.

   Σημαίνει ότι δεν έχει τι να πει ο άλλος και καταλήγει στο βρίσιμο.

   Σαν το ανέκδοτο: Γιατί δε φοράς κράνος;

   Μου αρέσει!

   • Τάσος said

    Μιλάω όπως μου μιλάνε.
    Ενω εσύ δεν βρίζεις!
    Το Συριζοσκυλο ας πούμε είναι κομπλιμέντο!
    Δεν ντρέπεσαι καθόλου ρε ξεφτιλισμένε?

    Μου αρέσει!

  • Τάσος said

   Για το Μαρτίνη θα μας πεις τίποτα?
   Μούγκα και την μπάλα στην εξέδρα?
   Ασε ρε τρολάκι της συμφοράς begar2 που θα μας την βγεις και απο πάνω.

   Μου αρέσει!

  • Τάσος said

   70.000 χιλιάρικα ο Λιαρόπουλος για τρίμηνη σύμβαση στο Ερρίκος Ντυνάν!
   Ο Λοβέρδος τον φύτεψε να κάνει τη δουλειά του σάλλα!
   Τώρα είναι στη συμφορά ν.δ του Κούλη.
   Ο Λιαρόπουλος,ο γνωστός με το Γερούν γερά!

   Μου αρέσει!

  • begar2 said

   Για τον Μαρτίνη απάντησα ήδη.

   Η επιτροπή να καταλήξει σε πόρισμα, να το στείλει στη δικαιοσύνη και όποιος παρανόμησε να πάει φυλακή.

   Τι δεν καταλαβαίνεις;

   Μου αρέσει!

  • Πύκτης said

   Mάτια κυβερνώντων δείτε στην βουλή σαν νυφίτσες είναι σήμερα …σε νομοσχέδιο αλιείας περνάνε προαπαιτούμενα δανειστών άρον αρον σταύρωσον υμάς .

   Αρέσει σε 1 άτομο

   • begar2 said

    Αυτούς τους νοιάζει μόνο να συμπληρώσουν 4ετία, να τσεπώσουν βουλευτικούς μισθούς 4 ετών.
    Ξέρουν ότι δεν θα ξαναβγούν, οπότε σου λέει ο,τι προλάβουμε και αρπάξουμε.

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • Τάσος said

    Τα είπε χθες ο Μαρτίνης ποιοι τα άρπαζαν,αλλά δεν ίδρωσε το αυτί σου γαλάζιο τρολλ της συμφορας ν.δ!
    Είδα τα σχόλια σου για το Μαρτίνη,την μπάλα στην εξέδρα…..
    Πονάτε που χάσατε την κουτάλα!

    Μου αρέσει!

  • Τάσος said

   Μιλάει για αξιοπρέπεια το τρολλ του Μουρούτη ο begar2!!

   Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said said

    Τάσος said Ιουνίου 9, 2017 στις 9:14 μμ
    Μιλάει για αξιοπρέπεια το τρολλ του Μουρούτη ο begar2!!….

    Εν μέρει,
    Τάσο,
    για τρολλ,
    μοιάζεις/φέρεται- φέρεσαι να είσαι,
    της άλλης όμως πλευράς,
    έτσι όπως σε βλέπω
    (όταν μπαίνω στο σάϊτ),
    να κρέμεσαι όλη μέρα από το πληκτρολόγιο.
    Θα τρως ασφαλώς πολλά φρούτα ενώ θα πίνεις σίγουρα και γάλα, όπως συστήνεις.
    Καλά τα φρούτα,
    αλλά μαζέψου από την πόση γάλακτος.
    Το γάλα δημιουργεί δύσοσμα αέρια,
    θειούχου προΕλεύσεως,
    δυσάρεστη σε όλους όσφρησης,
    τα οποία σου ξεφεύγουν ενίοτε εδώ μέσα,
    άσε δε οι εμμονικές επαναλήψεις/επαναδιατυπώσεις,
    για τις οποίες έχω να πω ότι προφανώς οφείλονται στην συνεπή επαναληπτικότητα με την οποίαν εσύ αντιλαμβάνεσαι το διαδίκτυο του οποίου είσαι μόνιμος κρίνω θαμών γι αυτό και κάθε μέρα φρούτα, κάθε μέρα γάλα.
    Τα φρούτα άφησέ τα στη διατροφή σου.
    Το γάλα όμως κόφτο.
    Ενίοτε μας ωθεί προς τα έξω ένεκα δυσοσμίας λόγων- λεγομένων.
    Άφησε στην άκρη την ανιαρότατη επαναληπτικότητα που έχουν τα σχόλιά σου. Παράκρουση θα πάθεις στο τΕΛος.
    Πρόσεχε, να το θυμάσαι.

    Μου αρέσει!

 6. Φωνή της λογικης said

  Ο Παυλοπουλος χτυπάει σε όλα τα μέτωπα με στόχο την ασκηση πιέσεων προς την πλευρά Σοιμπλε.
  Έχει σύμμαχο του τον Γκαμπριέλ που μαθαίνω έχει έντονες κόντρες με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ. Κόντρες που σχετίζονται με τη διαφορετική φιλοσοφία που θέλει να εφαρμόσει ο Γερμανός ΥΠΕΞ για το μέλλον της Ευρώπης και έχει την αμέριστη συμπαράσταση (και για πολιτικές σκοπιμότητες) της Μερκελ.
  Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Ελλάδα να απομονώσει τον Σοιμπλε και όσους τον στηρίζουν.
  Ο Παυλοπουλος προφανώς το έχει αντιληφθεί και εξού και οι εντατικές πιέσεις που ασκεί.
  Τολμώ να πω οτι οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές στην Ευρώπη για να διεκδικήσει η Ελλάδα με αξιώσεις μια καλύτερη μεταχείριση σε πολλα επίπεδα και να ξεκινήσει μια αντεπίθεση να αλλάξει η Ευρώπη.

  Μου αρέσει!

  • Ανεξάρτητος Παρατηρών said

   Κουβέντες, κουβέντες, κουβέντες λέει όπως
   συνήθως ο Προκόπιος, που δεν μπορεί να
   αρθρώσει τις έξι λέξεις που ενδέχεται να
   δώσουν τη λύση στο πρόβλημά μας με τον
   ξεσηκωμό της ανθρωπότητας:
   Τερματίστε τη λιτότητα, δεν πάει άλλο!

   Αρέσει σε 1 άτομο

   • Ανεξάρτητος Παρατηρών said

    Και εν συνεχεία στις συνομιλίες του με ΜΕΣΑ
    και με επισήμους να δίνει πληροφορίες για τα
    παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία γιατί δεν
    παίρνουν πρωινό και για τα εκατομμύρια των
    Ελλήνων που δεν μπορούν να τα βγάζουν
    πέρα με την υπέρμετρη φορολογία την οποία
    αναγκάζονται να πληρώνουν για να μην χάσουν
    το σπιτάκι τους.
    Εδώ σε θέλω κύριε Προκόπιε…..

    Μου αρέσει!

   • Φωνή της λογικης said

    Ο Παυλοπουλος από την ανάληψη των καθηκόντων του έχει ακολουθήσει σκληρή γραμμή για τον τερματισμό της λιτότητας. Ηταν από τους πρώτους ευρωπαίους πολιτικούς που μίλησε για επικείμενη ρήξη στην ενότητα της Ευρώπης λόγω των πολιτικών λιτότητας.
    Δυστυχώς διαψεύστηκε.
    Τώρα, Μερκελ και Γκαμπριελ έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε μια πιο φιλοευρωπαϊκή πολιτική, με λιγότερη λιτότητα και περισσότερη αλληλεγγύη. Δεν είναι τυχαία η κόντρα Γκαμπριελ-Σοιμπλε.
    Και ο πρόεδρος έχει εγκαιρα αντιληφθεί πως να επέμβει για να πιέσει καταστάσεις.
    Αντί να κριτικάρουμε, ας στηρίξουμε για μια φορά ενωμένοι την προσπάθεια του. Έχει ισχυρή βάση και οι συνθήκες είναι τώρα παρα ποτέ ιδιαίτερα ευνοϊκές. Αρκεί να επιδείξουμε ενότητα και διπλωματική εξυπνάδα.

    Μου αρέσει!

 7. Sane said

  Όταν ο Σόιμπλε ξέρει ότι μπορεί να πληρωθεί χωρίς να σε δανείσει, τότε γιατί να σε δανείσει? Θα κάτσει μόνο να εισπράξει όσο αίμα και πόνο έχεις ήδη εισπράξει από τους Έλληνες. Όπως κάνει εδώ και χρόνια και το ΔΝΤ…. Εδώ ο ανάπηρος κόντεψε να ξεσκίσει τον Τσιπράκο όταν άκουσε ότι μοιράζει τα λεφτά του σε μποναμάδες…

  Όσοι έχουν τα λεφτά, μάλλον παρακαλάνε να ξεκινήσει η Ελλάδα τις «καραμπίνες», για να ξανασχεδιαστεί η Ευρώπη. Όσοι λοιποί Ευρωπαίοι δεν τα έχουν, συμπαρίστανται λεκτικά με σθένος, γιατί ξέρουν ότι θα μετατραπούν (ταχύτατα) και οι ίδιοι σε νέες Ελλάδες, μόλις σπάσει η Ελλάδα! Η Ελλάδα είχε και έχει την ατυχία να είναι ο αδύναμος κρίκος του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης και όλοι οι ανασχεδιασμοί για το μέλλον της αναστέλλονται μέχρι να «σπάσει» ο Κώστας, ο Πέτρος, η Ελένη και η Μαρία…

  Μου αρέσει!

 8. Ανεξάρτητος Παρατηρών said

  Το κουβεντολόι στοίχισε τις εκλογές
  στους δημοσιογράφους της Αθήνας
  που θεωρούνται «ανεξάρτητοι» και
  «δημοκρατικοί».
  Λοιπόν από τους επτά συνδυασμούς
  κερδισμένος βγήκε ο συνδυασμός της
  πρώην προέδρου της ένωσης Αθηνών
  που κατέκτησε πέντε έδρες – οι λοιποί
  συνδυασμοί με τους «δημοκρατικούς»
  και «ανεξάρτητους» κέρδισαν από μία
  έδρα ο καθένας, οπότε θα υπάρξει
  «μία από τα ίδια» που χαντάκωσαν τον
  δημοσιογραφικό κλάδο έως τώρα

  Μου αρέσει!

  • Μέτων said

   Εξελέγη η νδουλίτισα Μαρία Αντωνιάδου, επί έτη δημοσιογράφος του αντεθνικού ΔΟΛ. Μαζί και η Αριάδνη ( Άρια !!!)Αγάτσα πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τελευταίως υποψηφία με ΝΔ. Την είχε διορίσει στην ΕΡΤ ο εξάδελφος της Ακριβάκης, που είχε διορίσει και τη μισή Βοιωτία στην Ολυμπιακή.

   Μου αρέσει!

 9. Sane said

  H απάντηση του Σόιμπλε στον Παυλόπουλο για το «να τηρήσει τις υποσχέσεις του»: «Ό,τι ήταν να ειπωθεί για την ελάφρυνση του χρέους ειπώθηκε» !!!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: