olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

700,000 ελληνικές ψυχές στα Σκόπια ζητούν λευτεριά

Posted by olympiada στο Ιουνίου 8, 2017

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι στα Σκόπια υπάρχει μια υπολογίσιμη ελληνική μειονότητα, η οποία έχει ελληνική συνείδηση και πρόκειται για τις 700.000 Βλαχόφωνους Έλληνες.

Το θέμα φέρνει στη δημοσιότητα με τέσσερις εκπομπές η Βεργίνα τηλεόραση, ελπίζοντας ότι θα κινητοποιήσουν την πολιτεία, ώστε να ενδιαφερθεί για 700.000 ομοεθνείς μας.

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι από τα ελληνικά δημόσια ταμεία έχουν εκταμιευθεί εδώ και χρόνια τεράστια ποσά για να βοηθηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες ομογενείς που ζουν επι αιώνες στην περιοχή των Σκοπίων.

Η βοήθεια όμως ποτέ δεν ήταν ούτε ουσιαστική, ούτε ικανή να στηρίξει την ομογένεια, η οποία διώκεται με όλους τους πιθανούς τρόπους.

Και τούτο γιατί τρωκτικά, κάθε λογής είτε εμπόδιζαν, είτε ιδιοποιήθηκαν μέρος της οφειλόμενης βοήθειας και άνθρωποι που με αυταπάρνηση έδιναν αγώνες για την προστασία των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ομογένειας, έχασαν και τη ζωή τους αβοήθητοι από το μητρικό κέντρο, συνεχίζει το δελτίο τύπου.

Σήμερα το κρατίδιο των Σκοπίων, το οποίο με αφροσύνη και εκδικητικότητα προς την Ελλάδα στήθηκε σε πήλινα πόδια καταρρέει και εμφανίζεται η ετοιμότητα της Βουλγαρίας, όχι μόνο να προστατεύσει την δική της μικρή ομογένεια, αλλά και να εμφανίζεται ως προστάτιδα γενικά της χριστιανικής πλειοψηφίας, καθώς η Ελλάδα ομφαλοσκοπεί ψάχνοντας μεταξύ άλλων και σε ποιούς φορολογικούς παραδείσους κατέληξαν τα ποσά που προορίζονταν για την προστασία της ομογένειας.

Τον αιματοβαμμένο αυτό φάκελο ανοίγουμε με τέσσερις συνεχείς εκπομπές από την τηλεοπτική μας συχνότητα, της ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόρασης και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με τον Στέργιο Καλογήρο και την Άννα Τσίμου στις 21:00, ελπίζοντας ότι οι γνωρίζοντες τα προβλήματα προσκεκλημένοι και τα ντοκουμέντα που θα αποκαλύψουμε, θα αφυπνίσουν το μητρικό κέντρο στην κρίσιμη αυτή ώρα για 700.000 δικές μας ψυχές, καταλήγει το δελτίο τύπου.

8 Σχόλια to “700,000 ελληνικές ψυχές στα Σκόπια ζητούν λευτεριά”

 1. βασιλης said

  ενω ο δικος σας σκοπος ειναι ιερος…………………να τους φορολογησετε και αυτους……………….

  Μου αρέσει!

 2. Μέτων said

  Η πόλις των Σκοπίων ωνομάζετο Σκόποι επί Βυζαντίου διότι εκεί υπήρχε πολίχνη φρούριο για ελέγχονται οι εισβολές των βαρβάρων.
  Το επτακόσιες χιλ. Ελληνες είναι υπερβολικό. Είναι περίπου 250.000 είναι δε δίγλωσσοι με κύρια πλεον γλώσσα την ελληνική.
  Στα Σκόπια υπάρχουν 200.000 γύφτοι εξ ου και το γυφτοσκοπιανοί.

  Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said said

   Στα Σκόπια υπάρχουν/υπήρχαν και επί Τίτο;
   Δε νομίζω/δεν γνωρίζω εάν όντως ζούσαν εκεί κάποτε τόσοι πολλοί γύφτοι/γυφτοσκοπιανοί/γυφτοπρόξενοι/κατσιβΕΛοτσίγγανοι κτλ.

   Ο ρωμά που βρωμά.

   Ζέχνει από την απλυσιά ένεκα ακαθαρσίας και συνθηκών υγιεινής
   Σπίτι τους είναι οι καταυλισμοί, σκουπιδότοποι, νεκροταφεία κτλ.
   Άσε που όταν πεθαίνει κάποιος,
   οι άλλοι αναμεταξύ τους,
   τι τον κάνουνε μετά Ιτο σώμα του) λέτε;
   Σαν το αφήνω στην άκρη ειδικά άμα τρώτε τώρα που με διαβάζετε.

   Όμως υπάρχει και καζίνο.
   Τίνων άραγε συμφερόντων;
   Κανα αρπακτικό θα είναι ανακατεμένο στη βρώμικη δουλειά.
   Σώρος; Άλλος; Θα σας γελάσω.
   Πάντως ιδιοκτήτες με τίποτε δεν υπάρχουν σκοπιανοί, καιροσκοπιανοί ανάμεσα στην ιδιοκτησία που…..
   …. σιγά να μην την μάθεις,
   σιγά που θα στο πούνε !

   Μου αρέσει!

 3. geo said

  ας στειλουνε μια επιστολη στον τσιπρα να τους ελευθερωση για να δουμε τι θα κανει

  Μου αρέσει!

 4. Φ.Π. {ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ} said

  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Το Μακεδονικό Ζήτημα».

  Ηταν όμως γνωστόν ότι η ελληνική Μακεδονία , αφού απαλλάχθηκε από τους παρείσακτους {αυτόν τον χαρακτηρισμό τον έκανε ο πρόεδρος και εκπρόσωπος της Επιτροπής Προσφύγων της Κ.Τ.Ε. «Κοινωνία Των Εθνών» {Χένρι Μοργκεντάου} και δέχτηκε {600.000} Ελληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας , είχε αναμφισβήτητη εθνολογική ομοιογένεια . Σο δε βιβλίο του : «I WAS SENT TO ATHENS» αναφέρει τα εξής : «Μετά την αποχώρηση ων Τούρκων και των Βουλγάρων, η Μακεδονία έμεινε αμιγής ελληνική περιοχή». Η ολιγομελής ομάδα των σλαβοφώνων Ελλήνων, μόλις αντιπροσώπευε το {5%} μέσα σε {95%} συμπαγούς ελληνοφώνου πληθυσμού της Μακεδονίας. Μιλάμε για σλαβόφωνους Ελληνες {δίγλωσσους} που η συντριπτική τους πλειοψηφία είχεν ακραιφνή ελληνική συνείδηση . Αυτό άλλωστε είναι το χαρακτηριστικό των Μακεδόνων. Ολόκληρες περιοχές που για μεγάλο διάστημα βρίσκονταν φαινομενικώς προσηλωμένες στην Εξαρχία , μετά από τα πρώτα ευνοϊκά δείγματα της ένοπλης ελληνικής κινητοποίησης , φανέρωναν την ελληνική εθνική τους ταυτότητα και οι κάτοικοί τους επέστρεφαν στο Πατριαρχείο. Ηταν πράγματι αδύνατο να ξεριζωθεί η ελληνκή εθνική συνείδηση
  των ξενοφώνων Ελλήνων, οι οποίοι δικιμάσθησαν και βασανίσθησαν περισσότερον,
  10
  αλλά και πικράθησαν από τις ύβρεις πολλών ομογενών, που από άγνοια και αμάθεια , δεν δίσταζαν να εκφράσουν αμφιβολίες για την ελληνικότητά τους , Αυτοί ήσαν και ο στόχος των προπαγανδιστών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της σλαβόφωνης ομιλίας τους , προσπαθούσαν να τους εμφυσήσουν σλαβική εθνική συνείδηση και να τους εμφανίσουν ως Βουλγάρους. Υπάρχουν όμως και οι ιστορικοί τίτλοι της συμμετοχής τους στα ανταρτικά σώματα των Ελλήνων Μακεδονομάχων, για την καταπολέμηση των Βουλγάρων κομιτατζήδων. Οι πολυάριθμοι σλαβόφωνοι Ελληνες των περιοχών, Μοναστηρίου, Μοριχόβου, Γευγελής, Δοϊράνης , Στρώμνιτσας , Νευροκοπίου, Φλώρινας , και Καστοριάς αισθάνονταν περισσότερον Ελληνες από τους ελληνοφώνους συμπατριώτες τους γιατί είχαν διαφυλάξει με θρησκευτική ευλάβεια , ότι πολυτιμότερο διέθεταν, δηλαδή : «Την ελληνική εθνική τους ταυτότητα». Και το απέδειξαν αυτό αργότερα , όταν από αυτούς ξεπήδησαν οι πρωτεργάτες του Μακεδονικού Αγώνα . Ανάμεσα σ’αυτούς ξεχώρησαν οι καπεταναίοι του Μακεδονικού Επους . {Κώττας , Στρεμπενιώτης , Γκέλεφ, Νταλίπης, Κύρου} και πολλοί άλλοι που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία της Μακεδονίας.

  Η συμβολή τους στον αγώνα υπήρξεν ανεκτίμητη και μοναδική, διότι αυτοί διατήρησαντον αγώνα στην ύπαιθρο και θυσιάσθησαν κατά χιλιάδες για τη διάσωση της ελληνικής Μακεδονίας . Η Νέα Φιλική Εταιρία για την απελευθέρωση της Μακεδονίας ιδρύθηκε από τους εξής : {Αναστάσιο Πηχεών από την Αχρίδα , Νικόλαο Φιλιππίδη από το Μοναστήρι , και Ιωάννη Αργυρόπουλο από την Κλεισούρα}. Ο Αναστάσιος Πηχεών αναφερόμενους στους ξενόφωνους Ελληνες , μας απισημαίνει τα εξής :

  «Είναι οι ξενόφωνοι εκείνοι δια τους οποίους δεν ημπορούμε να κρύψωμεν τον
  θαυμασμόν μας, διά την ανεπηρέαστον και αμετέτρεπτον ελληνικήν συνείδησιν που
  επέδειξαν , διά το σταθερόν και ηρωικόν φρόνημα το οποίον αντέταξαν, διά το ακα-
  τάβλητον θάρρος με το οποίο υπέρ της ελληνικότητας αυτών ηγωνίσθησαν και πολλοί
  εθυσιάσθησαν. Οι ξενόφωνοι Ελλήνες των οποίων όσοι είμεθα απόγονοι , δικαιούμεθα
  να είμεθα υπερήφανοι , είναι εξηκριβωμένον ότι κατά τους εθνικούς αγώνας εν Μακε-
  δονία υπερέβαλαν εις πολλάς ενεργείας τους Ελληνόφωνους ομοφύλους των».

  Ο Ρώσος πανσλαβιστής «Γκολουμπίνσκι» στο βιβλίο του : «Kratkin of Serk Ismoril Pravoslavibix , Tserkven , Bolgarskon , Servskon , Rominskon ili Moldovlachon» {Σύντομος Ιστορία των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Βουλγαριας , Σερβίας , και
  Ρουμανίας ή Μολδοβλαχίας} αναφέρει τα εξής :

  «Οι σλαβόφωνοι Ελληνες της Μακεδονίας, τρέφουν προς κάθε τι βουλγαρικό ήσλαβικό, ένα μίσος και μιάν αποστροφή μεγαλύτερη, ή όσον όλοι οι άλλοι Ελληνες».

  Εξ ίσου χαρακτηριστικόν είναι και το υπόμνημα που έστειλαν οι κάτοικοι της περιοχής του Μοναστηρίου στη Γαλλική Κυβέρνηση το έτος 1903, το οποίον αναφέρει τα εξής :

  «Λαλούμεν ελληνιστί , βλαχιστί , βουλγαριστί , αλβανιστεί , ουδέν ήττον εσμέν,
  άπαντες Ελληνες και ουδενί επιτρέπομεν να αμφισβητεί προς ημάς τούτον».

  Παρ’ όλα αυτά η ύπαρξή τους απετέλεσε το εθνολογικό πρόσχημα για την ανακίνηση από τον διεθνή κομμουνισμό του Μακεδονικού Ζητήματος . Οι αποφάσεις των κομμουνιστικών συνεδρίων της Μόσχας και η υπέρ της ανεξαρτοποίησης της Μακεδονίας θέση
  11
  του ΚΚΕ επειδή ήσαν ιστορικώς και εθνολογικώς αθεμελείωτες , αλλά και επειδή υπήρξεν ελληνική εθνική αντίδραση, δεν είχαν άμεσες και δυσμενείς για την Ελλάδα εππτώσεις . Αλλαξαν όμως τα πράγματα από την κατάληψη της Βόρειας Ελλάδας , από τον ελέω Χίτλερ βουλγαρικό στρατό κατοχής , αφού η Βουλγαρία ήταν σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας και από το έδαφός της πραγματοποιήθηκε η γερμανο – βουλγαρική επίθεση εναντίον της Ελλάδας . Επίσης από τη δράση του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ στη Μακεδονία υπό τη σκέπη των Γιουγκοσλάβων κομμουνιστών του Τίτο, οι οποίοι μετά την επίθεση του Χίτλερ στη σύμμαχό του Σοβιετική Ενωση στις 22 Ιουνίου 1941, είχαν πλέον την εύνοια του «Στάλιν» δεδομένου ότι η Βουλγαρία είχε γίνει διεθνώς διαβλητή, λόγω της συμμαχίας της με τον Χίτλερ,αλλά και για τις θηριωδίες της στην Ελλάδα και στη Γιουγκοσλαβία . Οι Γιουγκοσλάβοι κομμουνστές δεν απεδέχθησαν αρχικώς τις αποφάσεις της Κόμιντερν και της Β.Κ.Ο, περί ανεξάρτητης Μακεδονίας και Θράκης , αφ’ ενός για να μην εξεγείρουν εναντίον τους τη σερβική κοινή γνώμη και αφ’ ετέρου γιατί γνώριζαν ότι με την ανεξαροποίησή τους , επιζητούνταν από το ευνοούμενο τότε από τη Μόσχα Κ.Κ.Β., προσάρτηση και της γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας στη Βουλγαρία . {Το ΚΚΕ αδιαφόρησε και συμφώνησε με την Κόμιντερν}. Η τοποθέτηση όμως της Βουλγαρίας στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β’ Π. Πόλεμο, αλλά και η ανάπτυξη του κινήματος των παρτιζάνων στη Γιουγκοσλαβία ,είχαν σαν αποτέλεσμα μιά τακτική στροφή της ρωσικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής . Η Μόσχα παρέσχεσε πλέον την υποστήριξή της στη Γιουγκοσλαβία , τόσο για την ανάληψη της τοπικής ηγεσίας του βαλκανικού κομμουνισμού, όσο και για την πραγματοποίηση της σλαβικής επιδίωξης της εξόδου στο Αιγαίο Πέλαγος . Κινήθηκε τότε με έντονο ζήλο το Κ.Κ.Γ. για την ανακίνηση και τη νέα επίλυση του Μακεδονικού Ζητήματος , αφού ο παλαιότερος για τη γιουγκοσλαβική Μακεδονία κίνδυνος δεν υπήρχε πλέον, εφ’ όσον η Ε.Σ.Σ.Δ. της έδωσε τη σκυτάλη . Από τον Φεβρουάριο του 1944, το Κ.Κ.Γ. θέτει απί πρακτικής βάσης τη μακεδονική πολιτική του. Με πρωτοβουλία του στρατηγού των Γιουγκοσλάβων παρτιζάνων κομμουνιστών «Βουκμάνοβιτς» {Τέμπο} συγκροτήθηκε στο ελληνικό χωριό Εύρωπο , διάσκεψη των Κ.Κ.Γ., Κ.Κ.Β., και Κ.Κ.Ε., κατά την οποίαν απεφασίσθησαν τα εξής :

  1. Η συνεργασία με τον εγκληματία πολέμου, Βούλγαρο λοχαγό των κομιτατζήδων
  «Κάλτσεφ» μετά του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ .

  2. Η δημιουργία ανεξάρτητων σλαβομακεδονικών ανταρτικών ομάδων εντός του ΕΛΑΣ .
  Πράγματι με βάση τη συμφωνία του Εύρωπου, δημιουργήθηκε η {2η} σλαβομακεδονική ταξιαρχία του ΕΛΑΣ με διοικητή τον «Γκότσεφ». Ο Γκότσεφ άρχισεν αμέσως την τρο- μοκρατική και ανθελληνική δράση του, για την επιβολή του σχεδίου του ΣΝΟΦ περί δημιουργίας ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους . Στις 20 Ιουλίου 1944, με τη μεσολάβηση του «Ανδρέα Τζήμα»{Σαμαρινιώτη} ο οποίος ήταν και ο πρεσβευτής του «Τίτο» στο ΕΑΜ/ΠΕΕΑ, ο Γκότσεφ αναγνωρίσθηκε επισήμως ως αρχηγός των ταγμάτων Καστοριάς – Φλώρινας . Αμέσως δε μετά την ανακήρυξή του, κυκλοφόρησε προκήρυξη σχετικώς με τους Ποντίους , η οποία ανέφερε τα κατωτέρω :

  πάρουν. Να φύγουν πάλι πίσω στην Τραπεζούντα , γιατί αλλιώς θα τους πετσοκόψουμε» Το Σ.Ν.Ο.Φ. είχε δημιουργηθεί περί το τέλος του 1943, όταν η βουλγαρική κυβέρνηση προβλέπουσα την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας, εκχώρησε τη διοίκηση των οργανώσεων της των κομιτατζήδων στη Μακεδονία , στους Βούλγαρους κομμουνιστές .

  Με τη μεσολάβηση του Κάλτσεφ, πραγματοποιήθηκε επαφή μεταξύ των κομιτατζήδων, της σλαβομακεδονικής κομμουνιστικής ομάδας ΤΙΤΑΝ και του ΕΑΜ και αποφασίστηκε η ίδρυση του Σ.Ν.Ο.Φ.-S.N.O.F. {Σλαβομακεδονικού Απελευθερωτικού Μετώπου .
  Slavomakedonski Natsionales Oslobotitelen Front} σαν τμήμα του ΕΑΜ υπό την ηγεσία των {Λουκά Λαμιανίδη , Πασχάλη Μητρόπουλου και Ναούμ Πεΐου. Λίγο πριν της αναφερθείσας διάσκεψης του Εύρωπου, ο Κάλτσεφ και ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. «Ανδρέας Τζήμας» {Βασίλης Σαμαρινιώτης} είχαν υπογράψει στο χωριό «Καρυδιές» της Εδεσσας σύμφωνο για τη δημιουργία Αυτόνομου Μακεδονικού Κράτους. Με αυτές ις προϋποθέσεις κινήθηκε ο στρατηγός Τέμπο για να αναπτύξει τη γιουγκοσλαβική επιρροή επί του ΣΝΟΦ διακηρύξας ότι το ΚΚΓ τάσσεται ανεπιφυλάκτως υπέρ ενός κράτους των Μακεδόνων. Από τη δυναμική ανθελληνική δράση του ΣΝΟΦ και της σλαβομακεδονικής ταξιαρχίας του ΕΛΑΣ υπό τον Γκότσεφ, προκλήθηκε αντίδραση από τις υπόλοιπες μονάδες του ΕΛΑΣ και από παρεξήγηση σε παρεξήγηση , η ταξιαρχία του Γκότσεφ και μερικά τμήματα του ΕΛΑΣ ήρθαν τον Οκτώβριο του 1944, σε ένοπλη ρήξη . Πιεζόμενη έτσι η σλαβομακεδονική ταξιαρχία του ΕΛΑΣ εισήλθε στη Γιουγκοσλαβία με τη διευκόλυνση της κομμουνιστικής οργάνωσης της Φλώρινας και εντάχθηκε οργανικώς στις ένοπλες δυνάμεις του Κ.Κ.Γ. Ο Γκότσεφ στις 18 Οκτωβρίου 1944 προήχθηκε σε συνταγματάρχη του γιουγκοσλαβικού πλέον στρατού εγκαταλείποντας τους Βουλγάρους . Η προαγωγή του έγινε στους στρατώνες του Μοναστηρίου στο στρατηγείο του Τέμπο. Ο Τέμπο ως εκπρόσωπος του Τίτο κατά την προσφώνησή του ανέφερε και τα εξής :

  «Σείς που είσθε εδώ στη Γιουγκοσλαβία στην ταξιαρχία αυτή {S.N.O.F.} είναι τιμή σας και όταν έρθει η ώρα, θα κατεβήτε στην Ελλάδα και με τη βοήθειά τη δική μας , θα απελευθερώσετε τη Μακεδονία του Αιγαίου από τους Ελληνες , για να ενωθεί με την αδελφή της Μακεδονία του Βαρδαρίου των Σκοπίων». 9-6-2017 Φ.Π.

  Μου αρέσει!

 5. Ακέλας said

  Το θέμα δεν είναι αν το γνωρίζουμε εμείς αλλά τι έκανε το σκατοκρατος για να τους προστατέψει!..Θα μου πείτε ότι έκανε στην Βορειο Ηπειρο στην Θράκη κλπ,κλπ!…Απλά περιμένει να του δώσουν την άδεια διαμαρτυρίας ΕΣΤΩ,οι μεγαλοι μας σύμμαχοι!…Ετσι δεν είναι ΠΆΝΟ;

  Μου αρέσει!

 6. Kομανταντε Γνήσιος said

  Βλαχόφονοι … η εαμοβούλγαροι κονσερβοκούτηδες κατσαπλιάδες προδότες τής Πατρίδος οι οποίοι τήν …εκαναν …κλέφτικα μετά τήν εκκαθαρισιν τών ληστοσυμμοριτών από τον Εθνικό Στρατό εις τον Γράμμον καί τί Βίτσι ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: