olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Τζιχάντ 2 : Η Κατασκευή του Επόμενου Εφιάλτη Mπαίνοντας στο τελευταίο ναρκοπέδιο

Posted by olympiada στο Ιουνίου 7, 2017

Pepe Escobar, Sputnik International, Comité Valmy
[Eξαιρετικά κατατοπιστικό το κατωτέρω άρθρο για όσα εκτυλίσσονται και εγκυμονούνται , σιωπηρά και αθέατα και απειλητικά, στην άμεση βαλκανική γειτονιά μας. Και γενναιόδωρο σε προσφορά πληροφοριών, ερεθιστικών για τον ΄Ελληνα δημοσιογράφο αλλά και χρήσιμων για τον ειδικό «συλλέκτη», τουλάχιστον ως μίτος προς εξερεύνηση. Ο Πεπέ Εσκομπάρ είναι Βραζιλιανός συγγραφέας, δημοσιολόγος, περιοδεύων ρεπόρτερ, με διεθνή δικτύωση και ακτινοβολία, συνεργάτης πολλών έγκυρων μέσων ελεύθερης ενημέρωσης -αμερικανικών, γαλλικών, ασιατικών και ρωσικών- και με ειδίκευση στην Κίνα και στους “Brigs”.]
Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού
Ας αρχίσουμε με τους 28 επικεφαλής της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης να συζητούν για τα Δυτικά Βαλκάνια σε μια πρόσφατη σύνοδο κορυφής και να κατηγορούν την Ρωσία –γιατί άλλο- για «ρωσική επίθεση» στην αυλή της Ε.Ε. Και κατόπιν σ’ έναν εισαγγελέα του Μαυροβουνίου να ωρύεται πως ρωσικές κρατικές υπηρεσίες έστησαν μιαν απόπειρα πραξικοπήματος στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, για να εμποδίσουν την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Και συνέχεια στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ να προειδοποιεί πως η αντι-ευρωπαϊκή ρητορική του προέδρου Τραμπ μπορεί να φέρει τον πόλεμο στα Βαλκάνια. Ο Γιούνκερ, αφ’ υψηλού όπως πάντα, επεξηγεί: «Αν τους αφήσουμε στα δικά τους –Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Δημοκρατία Σπάρσκα, Μακεδονία, Αλβανία, όλες αυτές τις χώρες- θα έχουμε και πάλι πόλεμο».
Τα Βαλκάνια μπορεί να πηγαίνουν σε έκρηξη –ξανά κι’ από την αρχή. Αλλά με μια διαφορά: Αντίθετα από το 1999, το ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει με το αζημίωτο να βομβαρδίζει ένα ανυπεράσπιστο Βελιγράδι για 78 ημέρες. Μια νέα γενεά ρωσικών πυραύλων εύκολα θα το αποτρέψουν. Η τραγωδία του 1999 στα Βαλκάνια πυροδοτήθηκε βασικά από πλαστές σφαγές στο Κοσσυφοπέδιο, στημένες από την BND –την γερμανική μυστική υπηρεσία-, με την χρησιμοποίηση Αλβανών πρακτόρων και δικών της προβοκατόρων, που σκότωναν και στα δύο στρατόπεδα για να ανάψουν πόλεμο και να κατατεμαχίσουν την Γιουγκοσλαβία.

Αυτό που εξελίσσεται στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα είναι ακόμη πιο θολό. Οι συνήθεις ύποπτοι κάνουν αυτό που κάνουν συνήθως. Κατηγορούν τη Ρωσία και άντε ζήτα αποδείξεις.
΄Ετσι, ας αφήσουμε να μας οδηγήσει έναν γνώστη από το εσωτερικό, τον Dr. Olsi Jazexhi, διευθυντή του Ινστιτούτου Ελευθέρων ΜΜΕ, των Τιράνων.
Τον Δεκέμβριο του 2016 ο επικεφαλής της CIA John Brennan πήγε στην Αλβανία και εξέδωσα έναν Φετφά (Διάταγμα) για «πόλεμο κατά της Ρωσίας» -ειδικά στην (ψευδό)Μακεδονία.
΄Όπως εξηγεί ο Δρ. Τζαζεξί, « μετά την αναχώρηση του Μπρένναν, ο ΄Εντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας και φίλος του Σόρος, κάλεσε τα αλβανικά κόμματα της (ψευδο) Μακεδονίας και τους διέταξε να υποστηρίξουν τον Ζόραν Ζάεβ εναντίον του Νικολά Γκρουέφσκι, επειδή ο δεύτερος είναι ρωσόφιλος και αντι-Νατοϊκός, ενώ ο Ζάεβ είναι σκυλάκι του Σόρος. ΄Ετσι οι Αλβανοί μποϋκοτάρισαν τον Γκρουέφσκι και υποστήριξαν τον Ζάεβ να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο Ζάεβ υποσχέθηκε στους Αλβανούς να υιοθετήσει την αλβανική ως επίσημη γλώσσα και να δημιουργήσει ένα τρίτο (μισό) αλβανικό κράτος στα Βαλκάνια. Ο τελικός στόχος είναι να γίνει η (ψευδό) Μακεδονία μέλος του ΝΑΤΟ.»
Στο μεταξύ στο Κόσσοβο –βασικά μιαν αποκρουστική ναρκο-μαφιόζικη απάτη που ποζάρει ως κράτος και στεγάζει το Στρατόπεδο Μποντστήλ, την μεγαλύτερη εξωχώρια αμερικανική βάση στον πλανήτη- ο Χασίμ Θάτσι, Πρόεδρος και πρώην γκάνγκστερ του Ουτσεκά «συγκροτεί στρατό του Κοσσόβου. Ο τελικός σκοπός είναι να ενταχθεί το Κόσσοβο στο ΝΑΤΟ, μολονότι η Σερβία αποκρούει αυτό το σχέδιο για την πρώην αυτόνομη επαρχία της.»
Ο Τζαζεξί αναφέρει επίσης ότι « στην Αλβανία έχουνε δύο μεγάλες τρομοκρατικές οργανώσεις υπό την προστασία των Αμερικανών και των Ευρωπαίων.» Η πρώτη είναι αυτή που η ΄Αγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, η ΦΕΤΟ, η οποία λέγεται πως έχει καταστεί εργαλείο της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας. «Η Τουρκία διαμαρτύρεται γιατί η Αλβανία φιλοξενεί τα μέλη της οργάνωσης ΦΕΤΟ, αλλά οι Αμερικανοί τους φιλοξενούν εναντίον του Ερντογάν.»
Η δεύτερη οργάνωση είναι οι Μοτζαχεντίν – Χάλκ (ΜΚΟ), που πολεμά εναντίον της περσικής κυβέρνησης. « Η Αλβανία έχει γίνει κέντρο αυτής της οργάνωσης. Ο Τζων Μπόλτον* ήταν πρόσφατα στα Τίρανα, με άλλους διεθνείς υποστηρικτές της οργάνωσης, και μιλούσαν εναντίον του Ιράν και ζητούσαν την αλλαγή καθεστώτος.»
Ο ανισόρροπος επικεφαλής της οργάνωσης Μαρζάμ Ρατζαβί είχε επίσης επισκεφτεί τα Τίρανα, αναπτύσσοντας σχέδια να «ανατρέψει τους Αγιατολαχ» του Ιράν.
Το βασικό θέμα –όπως τονίζει ο Τζαζεξί, είναι ότι « αφού μετέβαλαν τα Βαλκάνια σε κέντρο επιστράτευσης τζιχαντιστών τρομοκρατών για τον πόλεμο της Συρίας, τώρα οι Αμερικανοί μεταβάλλουν την Αλβανία σε ένα κράτος Τζιχάντ 2 .»
΄Ετσι αυτό που συμβαίνει είναι « το ίδιο ιστορικό λάθος που έκαναν οι Αλβανοί στο Κόσσοβο, όπου συνέδεσαν κατά 100% το μέλλον τους με το Στρατόπεδο Μποντστήλ και θα υποστούν εισβολή της Σερβίας αμέσως μόλις το ΝΑΤΟ ή οι ΗΠΑ αποχωρήσουν (πράγμα που θα γίνει, νωρίς ή αργότερα, αναπόφευκτα).
Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και οι Αμερικανοί, που θέλουν να ριζοσπαστοποιήσουν εκ νέου τους Ουαχαμπίτες Μουσουλμάνους στην Ευρώπη κάνουν την πάπια για τους Ιρανούς Τζιχαντιστές.»
Ο «Αόρατος» Εχθρός
΄Ετσι η ψηφίδα κλειδί του γρίφου είναι η θέση της Αλβανίας ως κέντρου της Τζιχάντ 2 – εναντίον των Σλάβων στην (ψευδο)Μακεδονία, εναντίον της Τεχεράνης και επίσης εναντίον της Αγκύρας. Καθόλου παράξενο ότι πρώτος σύμβουλος της αλβανικής κυβέρνησης, μέχρι πριν λίγους μήνες, ήταν κάποιος Τόνυ Μπλαιρ.
Αλλά υπάρχει βέβαια και ο «αόρατος» εχθρός που πράγματι βαραίνει.
Στα τέλη Μαρτίου, ο Σέρβος Πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς επήγε στο Πεκίνο, κατά την τελευταία του επίσκεψη προ των εκλογών της 2ας Απριλίου. Ο Κινέζος Πρόεδρος Ξι Ζι Πινγκ υπογράμμισε πως η οικονομική συνεργασία με την Σερβία και τα Βαλκάνια γενικώτερα αποτελεί προτεραιότητα για την Κίνα.
Δεν χωρεί συζήτηση. Το 2014, το Πεκίνο συγκρότησε ένα ταμείο που θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ στην Κεντρική και Ανατολικήν Ευρώπη. Πέρυσι η κινεζική Εβερμπράϊτ αγόρασε το αεροδρόμιο των Τιράνων. Η ΄Εξιμ Μπανκ της Κίνας χρηματοδοτεί την κατασκευή εθνικών οδών τόσο στην (ψευδό)Μακεδονία όσο και στο Μαυροβούνιο.
Στη Σερβία, η κινεζική Εταιρεία Οδών και Γεφυρών ανήγειρε, με δαπάνη 170 εκατομμυρίων ευρώ, την γέφυρα Πούπιν, πάνω από τον Δούναβη, στο Βελιγράδι –ή και «Γέφυρα της Σινο-Σερβικής Φιλίας», που εγκαινιάστηκε το 2014 και χρηματοδοτήθηκε κατά 85% με δάνειο της κινεζικής ΄Εξιμ Μπανκ.
Και τα κερασάκι στο κέικ (της ανάπτυξης υποδομών) είναι η μήκους 350 χιλιομέτρων και κόστους 2,89 δισεκατομμυρίων δολαρίων σιδηροδρομική γραμμή ταχείας Αθηνών-Βουδαπέστης, μέσω Σκοπίων και Βελιγραδίου.
Η Ε.Ε. χτύπησε καμπάνες συναγερμού για το κορυφαίο τμήμα Βελιγραδίου-Βουδαπέστης, δαπάνης 1,8 δις, ερευνώντας εάν το ουγγρικό τμήμα δεν παραβίαζε αυστηρούς κανονισμούς της ΕΕ που ορίζουν υποχρεωτικούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς για μεγάλα συγκοινωνιακά προγράμματα.
Χαρακτηριστικό της περιβόητης Δυτικής υπεροψίας πως οι Κινέζοι δεν είναι ικανοί να κατασκευάσουν ταχείας σιδηροδρομικής κίνησης υποδομές εξ ίσου καλές, αν όχι καλύτερες –και με μικρότερο κόστος- από ότι στην Ευρώπη.
Βουδαπέστη-Βελιγράδι συμβαίνει να είναι το κρίσιμο τμήμα της Χερσαίας –Θαλάσσιας Ταχείας Οδού που το Πεκίνο υποσχέθηκε να κατασκευάσει το 2014 με την Ουγγαρία, τη Σερβία και τα Σκόπια. Είναι το κέντρο του νότιο-ανατολικού ευρωπαϊκού κόμβου των Νέων Δρόμων του Μεταξιού, τώρα Πρωτοβουλίας Ζώνης και Οδού, ενός εμπορικού διαδρόμου από τον λιμένα κοντέινερ του Πειραιά –συνιδιοκτησίας κινεζικής εταιρείας από το 2010- μέχρι την κεντρική Ευρώπη.
Η επίσημη προπαγανδιστική παρουσίαση του ΝΑΤΟ είναι ότι πρέπει να εγκατασταθεί στα Βαλκάνια για να αντιμετωπίσει «την απειλή της τρομοκρατίας». Ο Γενικός Γραμματέας του, Γιενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε: «Επισκέφτηκα πρόσφατα την Βοσνία Ερζεγοβίνη και το Κόσσοβο και ενθαρρύνθηκα βλέποντας πόσο έχουν εστιάσει τις φροντίδες τους στην αντιμετώπιση της απειλής ξένων μαχητών.»
Ε, λοιπόν οι «ξένοι μαχητές» συμβαίνει να είναι μέσα στο σπίτι, όχι μόνο στο Κόσσοβο αλλά σύντομα στην Αλβανία, την πρωτεύουσα της Τζιχάντ Νο.2. Το ΝΑΤΟ εξ άλλου εξέχει στη δημιουργία «απειλών» που είναι απαραίτητες για την δικαιολόγηση της ύπαρξής του.
Η Τζιχάντ 2 μπορεί να στρέφεται εναντίον των Σλάβων στη (Ψευδό) Μακεδονία, εναντίον του Ιράν και εναντίον της Τουρκίας. Για να μην αναφέρουμε το υπογάστριο της Ρωσίας. Η αθέατη πλευρά όμως είναι ότι μπορούν θαυμάσια και να οδηγηθούν να υπονομεύσουν την προσπάθεια της Κίνας να εντάξει την νοτιοανατολική Ευρώπη ως κρίσιμο κόμβο των Νέων Δρόμων του Μεταξιού.
Σημειώσεις:
*Μπόλτον: Αμερικανός πρώην πρεσβευτής στον ΟΗΕ, γνωστός ψυχροπολεμικός νεοσυντηρητικός.
Η προσθήκη (Ψευδό) στην ονομασία των Σκοπίων από τον συντάκτη, αποτελεί την διόρθωση στην ελληνική μετάφραση. ΄Αλλωστε φαίνεται πως το όνομα αλλάζει, προκειμένου να αρθεί το ελληνικό βέτο στο ΝΑΤΟ.

2 Σχόλια to “Τζιχάντ 2 : Η Κατασκευή του Επόμενου Εφιάλτη Mπαίνοντας στο τελευταίο ναρκοπέδιο”

 1. Όταν ο Πολάκης επιτέθηκε σε ομιλία του Σεβαστιανού για την Βόρειο Ήπειρο
  Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, 12:12
  Χάονας

  Πολάκης: «Να τσακιστούν να φύγουν, γιατί αλλιώς θα τους πετάξουν με τις κλοτσιές»

  Τον Απρίλιο του 1989, θα γινόταν η ομιλία του Μητροπολίτη Σεβαστιανού με τίτλο «Βόρειος ‘Ηπειρος: ένα άλλο απαρτχάιντ» στο αμφιθέατρο της Ιατρικής (Αθηνών) στο Γουδί. Μεγάλα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή του «Πανεπιστημιακού Ασύλου». Διακόσιοι πενήντα Κνίτες, αριστεριστές, μέλη της «Οργάνωσης Σοσιαλιστική Επανάσταση» (ΟΣΕ) απαγόρευσαν την εκδήλωση εφόσον δεν ήταν συμβατή με τις δικές τους ιδεοληψίες. Με κλόμπς, κράνη και λοστούς επιτέθηκαν ενάντια στους 1.000 περίπου φοιτητές που είχαν πάει να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Τα συνθήματα των «δημοκρατικών» νοσταλγών των gulag ήταν:

  «Θάνατος στους εθνικιστές»
  «Τα αλβανικά σύνορα θα φτάσουν στη Λαμία»,
  «Σεβαστιανέ φασίστα»

  Όλα όσα έγιναν εκείνη τη φοβερή μέρα αποτελούν μνημείο για το πως διαμορφώθηκε η μεταπολιτευτική Ελλάδα. Με πλαστή απόφαση του Συλλόγου φοιτητών της σχολής έκοψαν το ρεύμα από το αμφιθέατρο σε μια πρώτη προσπάθεια ματαίωσης της εκδήλωσης. Όταν η εκδήλωση άρχισε με τη βοήθεια γεννήτριας, οι ομάδες κρούσης των άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες και τούβλα προς τα τζάμια του αμφιθεάτρου, τα οποία τραυμάτισαν στο κεφάλι αρκετούς από τους παρευρισκόμενους στην ομιλία. Την ίδια στιγμή άρχισε έφοδος στο κτίριο με αποτέλεσμα δύο σοβαρά τραυματισμένους και 18 ελαφρά.

  Τελικά, με την παρέμβαση των πρυτανικών αρχών διεκόπη η ομιλία του Σεβαστιανου ενώ η αστυνομία δεν παρενέβη λόγω του «Πανεπιστημιακού Ασύλου». Στη συνέχεια η κνίτικη μειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής συνέταξε κατάπτυστο ψήφισμα, στο οποίο οι Βορειοηπειρώτες αποκαλούνταν «φασίστες» που δεν είχαν δικαίωμα να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο και να κάνουν εκδηλώσεις.

  Πρωταγωνιστής των τότε επεισοδίων ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, τότε μέλλος του Δ.Σ. του συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής και της Πανσπουδαστικής, συνοδευόμενος απο αρματωμένους ΚΝΙΤΕΣ και Αναρχικούς

  Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914, δημοσιεύει το τεύχος της εφημερίδας Βορειοηπειρωτικό Βήμα που αναφερόταν στα γεγονότα του 1989 και σχολιάζει:

  Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης που αναφερόμενος πρόσφατα σε δημοσιογράφο, από τον οποίο “ενοχλήθηκε” λόγω του περιεχομένου της ερώτησής του, δήλωσε ότι “Έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη”!

  Αν και πέρασαν τουλάχιστον δύο δεκαετίες από τότε που ήταν φοιτητο-πατέρας, οι χοτζικές συνήθειες δεν ξεχάστηκαν.

  Μου αρέσει!

 2. Φιλοξενούμενοι ἤ συνιδιοκτῆτες τῶν χωρῶν μας οἱ μουσουλμάνοι;
  6 Ἰουνίου 2017

  Πόσες φορές πρέπει νά τό ποῦμε;
  Οἱ ἄνθρωποι αὐτοὶ δὲν εἶναι οὔτε περαστικοί. Οὔτε φιλοξενούμενοι. Εἶναι στὸ σπίτι τους, στὴν χώρα τους, στὸν τίπο τους. Οἱ Ἀγγλία, ἡ Γερμανία, ἡ Γαλλία, τοὺς ἔδωσαν τὸ δικαίωμα νὰ λέγονται Ἄγγλοι, Γερμανοί, Γάλλοι. Καὶ τώρα ὅλοι αὐτοὶ θέλουν νὰ κάνουν τὸ σπίτι τους ὅπως τοὺς ἀρέσει.
  Σπίτι τους εἶναι στὸ κάτω κάτω καὶ ἔχουν κάθε δικαίωμα.
  Ἐμεῖς τοὺς τὸ δόσαμε αὐτὸ τὸ δικαίωμα ἄλλωστε, δὲν τὸ ἔκλεψαν.

  Ἂς ἀφήσουμε λοιπὸν τὶς ἠλιθιότητες περὶ ἀφομοιώσεων καὶ ὁμαλῆς συμβιώσεως τῶν πολιτισμῶν καὶ ἂς ἀντιληφθοῦμε ὅτι εἶναι πλέον ἀποκλειστικὰ θέμα ἀριθμητικῶν συσχετισμῶν. Εἶναι συνιδιοκτῆτες τῶν χωρῶν καὶ ὄχι φιλοξενούμενοι καὶ ὅταν τελικὰ γίνουν πολλοὶ θὰ κάνουν αὐτὸ ποὺ τοὺς γουστάρει στὴν γῆ τους. Ἂν φέρουμε λοιπὸν κι ἄλλους, γιὰ νὰ γίνουν σύντομα ἀρκετοί, ὅσοι χρειάζονται γιὰ νὰ κάνουν τὴν δουλειά τους πιὸ εὔκολα θὰ ἐπιταχύνουμε τὴν διαδικασία. Εἶναι τόσο ἁπλό. Ἂς τοὺς δωρίσουμε τὴν γῆ μας, ἀφοῦ ἐμᾶς μᾶς περισσεύει.

  (Οἱ πάσης φύσεως ἀνόητοι -μαζὺ μὲ τὶς ἀνέμπνευστες ὀρθοπολιτικὲς κυβερνήσεις, ποὺ λόγῳ ἐλλείψεως πολιτικῆς βουλήσεως ἀναμασοῦν κοινοτοπίες, βοηθοῦν πάρα πολὺ στὸ αὐγάτισμα τῶν μουσουλμανικῶν κονοτήτων. Μὲ κάθε νέο ἐπεισόδιο ἡ στήριξή τους στὴν νέα μετανάστευση γίνεται ἀκόμη μεγαλυτέρα, ἐπειδὴ σημασία γι΄αὐτοὺς ἔχει νὰ ἀποδείξουν τὴν ἐμμονή τους ὅτι «δεν εἶναι ὅλοι ἴδιοι» καὶ ὅτι «δὲν φταίει τὸ ἰσλάμ». Ἡ ἀνάγκη νὰ πείσουν τοὺς ἑαυτούς τοὺς ὅτι εἶναι ἀνθρωπιστὲς καὶ ἀνώτεροι εἶναι μεγαλυτέρα ἀπὸ κάθε τὶ ἄλλο).

  Θέμης Καζαντζίδης

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: