olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Οταν Υποκλίθηκαν οι Σύμμαχοι στην Παλλαϊκή Αμυνα των Ελλήνων-ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 20 Μαϊου 1941

Posted by netakias.com στο Μαΐου 20, 2017

ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η Κρήτη βρίσκεται στο μέσο της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, επάνω στο σταυροδρόμι των αεροπορικών και θαλάσσιων συγκοινωνιών από τα ανατολικά προς τα δυτικά και από τα βόρεια προς τα νότια ή και αντίστροφα. Για το λόγο αυτό αποτελεί εξαίρετη βάση αεροναυτικών επιχειρήσεων προς κάθε κατεύθυνση και εξασφαλίζει σε αυτόν που την κατέχει τον έλεγχο όλων των συγκοινωνιών στη Μεσόγειο. Τα χαρακτηριστικά αυτά της προσδίδουν ιδιαίτερη στρατηγική σημασία. απόρροια της οποίας, ήταν να βρεθεί η Κρήτη, από τις αρχές του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο των Βρετανών, όσο και του Χίτλερ.

Στο τέλος Απριλίου του 1941, τη Διοίκηση των Βρετανικών και Ελληνικών Δυνάμεων Κρήτης ανέλαβε ο Διοικητής της 2ης Νεοζηλανδικής Μεραρχίας Υποστράτηγος Φρέϊμπεργκ. Η συνολική στρατιωτική δύναμη της Κρήτης, μετά από ενίσχυσή της και από δυνάμεις που μεταφέρθηκαν από την ηπειρωτική Ελλάδα, ανερχόταν περίπου σε 11.500 Έλληνες και 31.500 Βρετανούς. Μειονεκτούσε όμως, σοβαρά σε θέματα εξοπλισμού, αφού ο οπλισμός, τα πυρομαχικά και τα άλλα εφόδια βρίσκονταν πολύ κάτω της παραδεκτής αναλογίας. Καθόσον οι Βρετανοί δεν υλοποίησαν την υπόσχεσή τους περί παροχής ατομικού και βαρέως οπλισμού. Πέρα απ’ αυτό, αεροπορία στη νήσο δεν υπήρχε, ενώ τα διατιθέμενα πυροβόλα και άρματα κρίνονταν τελείως ανεπαρκή.

Το σύνολο των γερμανικών δυνάμεων που θα έπαιρναν μέρος στην επίθεση κατά της Κρήτης ανερχόταν σε 22.750 άνδρες, 1.370 αεροπλάνα και 70 πλοία. Την επιχείρηση θα υποστήριζε και μικρός αριθμός ιταλικών αντιτορπιλικών και τορπιλακάτων, ενώ ένα ενισχυμένο ιταλικό σύνταγμα, ύστερα από αίτηση του Μουσολίνι, θα αποβιβαζόταν από τη Δωδεκάνησο στις ανατολικές ακτές της νήσου. Η ενέργεια αυτή, τελικά, πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου, όταν η τύχη της νήσου είχε ήδη κριθεί.

Η γερμανική επίθεση από τον αέρα κατά της Κρήτης άρχισε το πρωί της 20ης Μαΐου 1941. Μετά από σφοδρό βομβαρδισμό, πολυάριθμα σμήνη μεταφορικών αεροσκαφών άρχισαν να πραγματοποιούν ρίψεις αλεξιπτωτιστών στην περιοχή Χανίων-Μάλεμε. Ταυτόχρονα άρχισε και η προσγείωση ανεμοπλάνων με αερομεταφερόμενα τμήματα. Επακολούθησε σκληρός αγώνας, στον οποίο συμμετείχε σύσσωμος ο Κρητικός λαός ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας με τον πενιχρό οπλισμό που διέθετε. Κατά τη διάρκεια της υπόψη επιχείρησης, οι Γερμανοί κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα μικρό προγεφύρωμα στα ανατολικά του Ταυρωνίτη ποταμού και να θέσουν υπό τα πυρά τους το αεροδρόμιο Μάλεμε και το ύψωμα 107, από το οποίο ελέγχονταν η ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου.

Στις περιοχές Ρέθυμνου και Ηρακλείου η γερμανική επίθεση εκδηλώθηκε από τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας. Οι αλεξιπτωτιστές σε αυτές τις περιοχές υπέστησαν τρομακτικές απώλειες και δεν μπόρεσαν να σημειώσουν καμία επιτυχία.

Η αντεπίθεση που εκτοξεύτηκε για ανακατάληψη του αεροδρομίου Μάλεμε και του υψώματος 107 δεν ήταν έγκαιρη και για αυτό απέτυχε. Ύστερα από αυτή την αποτυχία και την προώθηση των συνεχώς ενισχυόμενων γερμανικών δυνάμεων προς τα βορειοανατολικά, οι εκεί βρετανο-ελληνικές δυνάμεις συμπτύχθηκαν τη νύχτα 23/24 Μαΐου σε νέα τοποθεσία ανατολικότερα. Από την ημέρα αυτή η πρωτοβουλία των επιχειρήσεων περιήλθε στους Γερμανούς, ενώ η τύχη της νήσου είχε πλέον κριθεί. Παρ’όλα αυτά, ο αγώνας συνεχίσθηκε σκληρός μέχρι την 29η Μαΐου, οπότε άρχισε η εκκένωση της Κρήτης από τις βρετανικές δυνάμεις, η οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος ολοκληρώθηκε το βράδυ της 31ης Μαΐου.

Οι απώλειες και από τις δύο πλευρές υπήρξαν πολύ σοβαρές. Ο Διοικητής του ΧΙ Γερμανικού Σώματος Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Στούντεντ αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι η Κρήτη υπήρξε «ο τάφος των Γερμανών Αλεξιπτωτιστών». Αυτό είχε ως συνέπεια να μη τολμήσουν οι Γερμανοί μέχρι το τέλος του πολέμου παρόμοια επιχείρηση.

Έτσι, μετά από αγώνα δέκα ημερών, έληξε η μάχη της Κρήτης, με επικράτηση των γερμανικών δυνάμεων, παρά τη γενναιότητα με την οποία πολέμησαν οι εκεί βρετανο-ελληνικές δυνάμεις και την πείσμονα αντίσταση του ηρωικού Κρητικού λαού, του οποίου το θάρρος, η τόλμη και το πνεύμα αυτοθυσίας υπήρξαν ανυπέρβλητα και προκάλεσαν τον θαυμασμό τόσο των Ελλήνων, όσο και όλων των Συμμάχων. Η μάχη της Κρήτης αποτελεί την τελευταία πράξη της πολεμικής τριλογίας με την οποία συντελέσθηκε η κατάληψη ολόκληρης της Ελλάδας από τα γερμανικά και ιταλικά στρατεύματα.     

Ελλήνων: Νεκροί 426 και μεγάλος αριθμός τραυματιών και αιχμαλώτων. Βλέπε ΓΕΣ/ΔΙΣ, Επίτομη Ιστορία του Ελληνοιταλικού και Ελληνογερμανικού πολέμου 1940 -1941, Αθήνα,1985, σελ. 260
Βρετανών: Νεκροί 1.742, τραυματίες 1.737 και αιχμάλωτοι 11.835. Επίσης βυθίστηκαν 2 καταδρομικά, 6 αντιτορπιλικά και απωλέσθηκαν πάνω από 2.000 αξιωματικοί και ναύτες.
Γερμανών: Νεκροί 1.990, αγνοούμενοι 1.995 και σοβαρός αριθμός τραυματιών. Συνολικά οι απώλειες του επίλεκτου σώματος των Γερμανών αλεξιπτωτιστών ξεπέρασαν τους 8.000 άνδρες. Οι απώλειες σε αεροσκάφη ανήλθαν σε 220 τελείως κατεστραμμένα και 150 περίπου με σοβαρές ζημιές. Αυτό είχε ως συνέπεια να μη τολμήσουν οι Γερμανοί μέχρι το τέλος του πολέμου παρόμοια επιχείρηση. Βλέπε ΓΕΣ/ΔΙΣ,Αγώνες και Νεκροί 1940 – 1945, Αθήνα, 1990, σελ. 15

24 Σχόλια to “Οταν Υποκλίθηκαν οι Σύμμαχοι στην Παλλαϊκή Αμυνα των Ελλήνων-ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 20 Μαϊου 1941”

 1. amwmos said

  http://amwmos.wordpress.com/2017/05/20/axristoi/
  Πάλι οι άχρηστοι θα γίνουν διευθυντές των σχολείων μας! Τα πάντα είναι θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  Αρέσει σε 2 άτομα

 2. Διαλύσατε την Ελλάδα. ΟΧΙ ΕΜΑΣ>>>
  Η Μάχη της Κρήτης θα ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.-

  Αρέσει σε 2 άτομα

 3. Καίτη Μπακονικολα said

  Μελανό σημείο της μάχης η άνανδρη παραβίαση του δικαίου του πολέμου πως δεν βάλλεται αλεξιπτωτιστής εν πτήση. Δυστυχώς ο φανατισμός των κομμουνιστών τύφλωσε τον κόσμο που χτυπούσε ότι και όπως να είναι με βαρβαρότητα.

  Μου αρέσει!

  • Μπαρτόν; Α καλά. Τα γυναικόπαιδα ήταν με τα λιανοντούφεκα και τις τσουγκράνες και κατέβαιναν οι βιαστές τους πάνοπλοι. Μία πιθανότητα να τη γλυτώσουν, ήταν να τους πετύχουν στον αέρα. Τα αλεξίπτωτα δεν είναι εν πτήση, αιωρούνται. Μιλάμε για τους Ναζί που παραβίασαν ό,τι γραπτό και άγραφο νόμο υπάρχει στον πόλεμο. Ντροπή σου, μολύνεις το χώρο, όπως αυτοί που υποστηρίζεις, μολύνουν τη Βουλή. Θα μας κάνεις και μάθημα για τη Φύση του Πολέμου. Ναζίστρια.

   Μου αρέσει!

   • Θαυμάστρια του Μπαλαούρα και των Γερμανών…

    Μου αρέσει!

   • remali said

    εχει δικιο . ο αντιπαλος των γερμανων -γιατι ναζι και οχι γερμανοι; ναζι ειναι καποιο εθνος η κρατος;- πρεπει να φερεται ιπποτικα. Να τους υποδεχεται με ανθη. ο γερμανος μπορει να εκτελει γυναικοπαιδα και οποιον μπορει. ειπαμε ανωτερη ρατσα.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  • remali said

   Αλλο μελανο σημειο. ποτε δεν κτυπας γερμανο στρατιωτικο. ο ανθρωπος μαχεται για την πατριδα του και συ το βλαχαρεο πας να τον σκοτωσεις; ντροπη. Τα λετε πολυ ομορφα.

   Αρέσει σε 1 άτομο

  • ΖΟΥΓΚ said

   Μου αρέσει!

 4. Η Κρήτη έμεινε με τους παππούδες και τα γυναικόπαιδα. Ο Ανθός πολέμησε στην Πίνδο και στη Μακεδονία. Όλοι γνώριζαν τί σημαίνει ΟΥΝΝΟΣ. Βλέπει ο παππούς την κόρη του να θηλάζει το βρέφος. Ο μπαμπάς σκοτωμένος στο Ρούπελ και στην Αλβανία. Βλέπει τους Βάνδαλους με τ΄αλεξίπτωτα. Να ΜΑΓΑΡΙΖΟΥΝ το ΝΗΣΙ ΤΟΥ… Και θα μείνει να τους κοιτάει;;;; Ο Φόβος και η Οργή…. Τα ΕΓΓΟΝΑΚΙΑ του;;; Η κόρη του που κινδυνεύει να γίνει βίζιτα των ΝΑΖΙ;;;;
  Λοιπόν… ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ… ΜΗΔΕΝΙΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ…
  Κάποτε ήμουν ευγενικός και προσπαθούσα ν΄εξηγήσω όμορφα και ωραία….
  ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑ… Τί ΖΩΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ..
  Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ…
  ΠΟΛΕΜΟΣ…ΠΟΛΕΜΟΣ…ΠΟΛΕΜΟΣ…
  ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ…

  ΥΓ. Προσβάλλει τη ΜΝΗΜΗ των ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ της ΚΡΗΤΗΣ…
  Τους αποκαλεί ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ… Μαζεύτε την…

  Μου αρέσει!

 5. Ο Μπενυ said

  Τα σώματα των κρητικών ταγμάτων που είχαν ανεβεί Αλβανία αποκλείσθηκαν μετά στην Ελλάδα, πολύ λίγοι πέρασαν κρυφά με καΐκια στην Κρήτη.
  Δεν ήταν εύκολη η μεταφορά τους διότι έλεγχαν τα παράλια Γερμανικά περιπολικά. Καθηλώθηκαν δηλ. στην Στεριές της Πελοποννήσου και Αττικής.

  Η Μάχη της Κρήτης είχε την μοναδικότητα παγκοσμίως ότι λαός και στρατός, γυναίκες και παιδιά ζώστηκαν ότι άρματα είχαν κρυμμένα λιανοντουφεκα και έπιασαν τους βράχους περιμένοντας τους Ναζί.

  Αυτή η μοναδικότητα είναι σπουδαίο σημείο αναφοράς για την κρητική αντίσταση.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. Ιστορικός said

  Σύμφωνα με το πολεμικό δίκαιο (επίσης γνωστό ως διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο), ο πολίτης δεν είναι μέλος των ενόπλων δυνάμεων και δεν λαμβάνει άμεσα μέρος σε εχθροπραξίες σε περιόδους ενόπλων συγκρούσεων. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι άμαχοι στο έδαφος εμπλεκόμενου κράτους σε ένοπλη σύρραξη δικαιούνται προνόμια κάτω από τις εθιμικό δίκαιο του πολέμου και των διεθνών συνθηκών, όπως η Τέταρτη Σύμβαση της Γενεύης. Τα προνόμια που απολαμβάνουν βάσει του διεθνούς δικαίου εξαρτάται από το αν η σύγκρουση είναι εσωτερική (ένας εμφύλιος πόλεμος) ή διεθνής.

  Μου αρέσει!

  • Ακριβώς. Οι πολίτες της Κρήτης ΔΕΝ ήταν μέλη των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και δεν λάμβαναν ΑΜΕΣΑ μέρος σε εχθροπραξίες.
   Η Μάνα της Πίνδου εφοδίαζε το ΓΙΟ της με ΓΑΛΕΤΑ και ΣΦΑΙΡΕΣ και ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΥΦΕΚΙ του ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΝΑΖΙΠΑΠΙΕΣ…Οι Κερκυραίες πετούσαν κεραμίδια και πέτρες στους Σπαρτάτες και ούτω καθ΄εξής…
   Στο δια ταύτα : Πότε και πού σεβάστηκαν οι Γερμανοί τη Συνθήκη της Γενεύης; Είναι ένα ερώτημα, νομίζω.

   Μου αρέσει!

  • Alexadros said

   Αυτά που αναφέρεις για το πολεμικό δίκαιο , δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω.

   Όταν υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία , μας δίδαξαν ότι όταν κάποιος πιαστεί αιχμάλωτος , ο αντιπαλος-εχθρός έχει το δικαίωμα να του ζητήσει το όνομά του και τον αριθμό της στρατιωτικής του μονάδος ,μόνο!!!

   Όταν τα οχυρά του Ρούπελ ξέμειναν από πυρομαχικά , ο Γερμανός αξιωματικός συνεχάρει τον λοχία που ήταν ο αρχηγός –υπεύθυνος της ομάδος υπεράρπισης των οχυρων και κατόπιν τον εκτέλεσε.

   Αυτά που διαβάζουμε για τους Γερμανούς που έκαναν στο Δίστομο , Καλάβρυτα κ.λ.π είναι παραμύθια????

   Πολλά ωραία λένε τα πολεμικά και κάθε είδους δίκαια , αλλά μένουν στα χαρτιά συνήθως. Τι έκαναν οι Τούρκοι κατά την εισβολή τους στη Κύπρο???? Βιασμοί γυναικών και εκτελέσεις αμάχων , που ακούμε ή διαβάζουμε είναι ψέματα???

   Υπάρχουν ψηφίσματα του ΟΗΕ , για αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από τη Κύπρο . Είδες πρακτικό αποτέλεσμα???? Υπάρχουν αγνοούμενοι ακόμη και σήμερα.

   Τι έγινε στο Βιετνάμ , στη Κορέα , το Ιρακ , Γιουγκοσλαβία , Αφγανιστάν από την Αμερική και τους συμμάχους τους??? Πόσοι άμαχοι σκοτώθηκαν και εξακολουθούν να σκοτώνονται????

   Η Γερμανία νίκησε μεν στην Κρήτη , αλλά η νίκη της ήταν Πύρειος , εξ αιτίας της αντίστασης των Κρητικών και συμμάχων , που το πλήρωσε πανάκριβα με την καθυστέρηση της εισβολής της ,στη Ρωσία.

   Οι πολεμικές επιχειρήσεις , δεν είναι γύρισμα κινηματογραφικών ταινιών

   Μου αρέσει!

  • Μπαμπουλας said

   H Γερμανία επί εποχής Ναζισμού δεν τήρησε κανένα ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.
   Παραβίασε το διεθνές δίκαιο.
   Οργάνωσε επιθετικούς πολέμους και εισβολή σε ξένες Χώρες θέλοντας να επιβάλει την δική της κυριαρχία.
   Από την στιγμή που είσαι ο επιτιθέμενος τότε εγώ έχω καθήκον να αμυνθώ με όποιον τρόπο μπορέσω.
   Να οπλίσω τους κατοίκους , να οργανώσω αντάρτικο και να χτυπήσω όπου μπορέσω έτσι ώστε να προξενώ συνεχείς βλάβες στον αντίπαλο.

   Να μην τον αφήσω σε ησυχία. Να τον εξασθενώ να προκαλώ συνεχείς βλάβες ανατινάζοντας αεροδρόμια , πηγές ανεφοδιασμού , τροφοδοσίας πετρέλαια βενζίνες κτλ κτλ.
   Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Γερμανοί έβγαζαν τις στρατιωτικές στολές τους
   φορούσαν πολιτικά και έκαναν οργανωμένες επιθέσεις σε χωριά.
   Όταν βομβαρδίζεις κατοικημένες περιοχές ποιο διεθνές δίκαιο να ισχύσει ?
   Δεν ισχύει. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να αμυνθούν με όποιο τρόπο μπορούν.
   Ποιο διεθνές δίκαιο ίσχυσε όταν βομβάρδιζαν το ΙΡΑΚ πχ.
   Ποιο διεθνες δικαιο ισχυσε οταν επιτεθησαν στο Βιετναμ ?

   Κανενα .

   Μου αρέσει!

   • Μπαμπουλας said

    Αναφέρω μόνο την πλευρά των επιθετικών πολέμων που άνοιξαν οι Γερμανοί.
    Δεν αναφέρω τι έκαναν μετέπειτα όταν εισέβαλαν , όπως επίσης δεν αναφέρω τα στρατόπεδα θανάτου και εξόντωσης που έστησαν με κρεματόρια φουρνους και άλλα εγκλήματα που έκαναν οι Γερμανοί Ναζι.

    Μου αρέσει!

 7. Alexadros said

  Στα σχολεία διδάσκεται τίποτα για τη μάχη της Κρήτης ????

  Στα σχολικά βιβλία αναγράφονται τα ιστορικά γεγονότα ή αναφέρονται όπως ‘’το σπρώξιμο των Ελλήνων’’ στη Σμύρνη????

  Μου αρέσει!

 8. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  δΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΜΠΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥς ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕς..

  ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΜΑς ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ νΑΖΙ!

  πΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ πΑΤΡΙΔΑ…ΤΗΝ εΛΕΥΘΕΡΙΑ..

  ΟΠΩς ΕΚΑΝΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕς ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑς…

  ΑΠΟΡΩ …ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ…

  ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ..ΑΚΟΜΑ……

  Μου αρέσει!

 9. Αναστασιου Π. said

  Πολεμήσαμε πάντα για την λευτεριά μας .
  Κατά την πορεία όμως είχαμε διάφορους τύπους αλα Τσολακογλου που παρέδιδαν την χώρα στον εχθρό με το επιχείρημα αντισταθήκαμε αλα δεν μπορέσαμε .

  Ελευθερωθήκαμε αλλά παραδώσαμε πάλι την χώρα .
  Γίναμε Βρετανικό προτεκτοράτο και εν συνεχεία Αμερικανικο με ολίγη Γερμανία μέσα.

  Αν κοιτάξει κανείς την Ιστορία κατάματα δεν πρέπει να είμαστε και πολύ περήφανοι.
  Σημαιάκια βέβαια στις παρελάσεις μπορούμε να κουνάμε και να είμαστε υπερήφανοι. Όμως μέχρι εκεί .

  Σήμερα έχουμε παραδώσει και την Βουλή στις εντολές των ξένων.
  Νομοθετούν κατ εντολή ξένων στρατευμάτων τα οποία βέβαια δεν φορούν στρατιωτικές στολές εν μέρει, αλλά παρακολουθούνται από τα παρατηρητήρια τους και παιρνουν εντολες.
  Τα παρατηρητήρια που κατοικοεδρεύουν στην ΑΘΗΝΑ.

  Μου αρέσει!

 10. Αναστασιου Π. said

  O Kρητικος τα λεει μια χαρα .

  Μου αρέσει!

 11. Αναστασιου Π. said

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: