olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΣΕΙΣΜΟΣ απο την καταγγελία του Κωστα Βαξεβάνη για τα κλειστά περίπτερα που «πουλάνε» εφημερίδες

Posted by kalinda στο Μαΐου 19, 2017

IMG_0630Του Κωστα Βαξεβάνη απο το documentonews.gr
Δεν θα το κάναμε αν (όπως συμβαίνει με όλες τις έρευνές μας) δεν είχαμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Ας δούμε λοιπόν ένα εντυπωσιακό στοιχείο, αν όχι αποτέλεσμα θαύματος.

Η έρευνά μας ξεκίνησε όταν διαπιστώσαμε πως εφημερίδες πάνε σε σημεία πώλησης (περίπτερα, mini markets κλπ), αλλά υπάρχουν μερικές εκατοντάδες σημεία όπου υπάρχει μηδενική πώληση. Μετά από 26 φύλλα και 6 μήνες κυκλοφορίας, θεωρήσαμε πως είναι παράλογο στα συγκεκριμένα σημεία, έστω από τύχη, έστω κάποιος περαστικός να μην πάρει το Documento. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε αυτοψία. Επί τρεις Κυριακές πάμε στα συγκεκριμένα σημεία πώλησης, όπου το πρακτορείο μοιράζει την εφημερίδα. Ανακαλύψαμε πως πολλά από τα σημεία αυτά είναι κλειστά τις Κυριακές. Δηλαδή το Πρακτορείο εμφανίζεται να μοιράζει κανονικά παντού την εφημερίδα, αλλά πρόκειται για εικονικά σημεία πώλησης.
Και πάμε τώρα στο θαύμα.

Στην οδό Κονίτσης 25 στο Χαλάνδρι, υπάρχει περίπτερο που επί 17 Κυριακές δεν πουλάει ούτε ένα φύλλο εφημερίδας. Πήγαμε στο σημείο και ανακαλύψαμε πως είναι κλειστό. Όχι μόνο είναι κλειστό, αλλά η ΔΕΗ έχει θυροκολλήσει και έγγραφο με το οποίο γνωστοποιεί πως θα διακόψει το ρεύμα γιατί δεν μπορεί να βρει τον ιδιοκτήτη να κάνει μέτρηση στο ρολόι. «Είναι μία ακόμη από τις περιπτώσεις εξαπάτησής μας, που μοιράζουν δήθεν την εφημερίδα σε κλειστά περίπτερα» υποθέσαμε. Την Πέμπτη ωστόσο, το πρακτορείο διανομής «Ευρώπη» μας έστειλε το δελτίο πωλήσεων της Αττικής.
Το περίπτερο της οδού Κονίτσης 25, στο Χαλάνδρι, κλειστό πέρα από κάθε αμφιβολία, με…πιστοποίηση ΔΕΗ και όπως άλλωστε φαίνεται από τις φωτογραφίες που τραβήξαμε την Κυριακή, έχει πουλήσει δύο φύλλα Documento. Το κλειστό περίπτερο, ναι. Αν δεν είναι αυτό θαύμα τότε ποιο είναι;

Όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία, που είναι τμήμα από το δελτίο του πρακτορείου «Ευρώπη» το επί μήνες κλειστό περίπτερο όχι μόνο παρέλαβε δύο φύλλα της εφημερίδας αλλά τα πούλησε κιόλας!

Εμείς λέμε πως είναι μία από τις πολλές αποδείξεις, πως η διανομή των εφημερίδων, όπως και η ανακοίνωση «πρόβλεψης πώλησης» αν και κανένας δεν την απαιτεί, είναι ένα παιχνίδι βρώμικης χειραγώγησης του Τύπου. Δεν αποτελεί δικό μας πρόβλημα ή επιχειρηματική διαφορά, αλλά παραβίαση όσων προβλέπει το Σύνταγμα για την ελευθερία του Τύπου. Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση έχει ευθύνη να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη κυκλοφορία και διανομή ως θεματοφύλακας του Συντάγματος.

Το Πρώτο Θέμα, το οποίο από την ημέρα που κυκλοφόρησε το Documento έχει καταβαραθρωθεί κυκλοφοριακά, άλλαξε πρακτορείο διανομής. Έφυγε από το “Άργος» στο οποίο μάλιστα είναι μέτοχος και πήγε στην «Ευρώπη». Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει ξαφνικά 20.000 φύλλα. Είναι τόσο σικέ το παιχνίδι, που από την Πέμπτη, κυκλοφορεί η πληροφορία πως την Κυριακή το Πρώτο Θέμα θα «πουλήσει» 61.000 φύλλα. Άλλο θαύμα αυτό και προφητεία. Το δε «Έθνος», συμφερόντων Μπόμπολα, που είναι και ιδιοκτήτης της «Ευρώπης» είτε βρέξει, είτε χιονίσει, είτε δεν κυκλοφορήσει λόγω απεργίας, πουλάει ακριβώς τα ίδια φύλλα. Θα επανέλθουμε. Και με εισαγγελέα μάλιστα.

7 Σχόλια to “ΣΕΙΣΜΟΣ απο την καταγγελία του Κωστα Βαξεβάνη για τα κλειστά περίπτερα που «πουλάνε» εφημερίδες”

 1. Μέτων said

  To σταλινικό απολειφάδι, ο Κ.Μπαξεβάνος, άρχισε την σταδιοδρομία του στην προδοτική φυλλάδα του …τιμημένου ΚΚΕ σε ηλικία 22 ετών, έκτοτε δε ακολούθησε ανοδική επαγγελματική πορεία πλουτίζωντας, όπως τόσοι και τόσοι κνίτες ως κρατικοδίαιτο κάθαρμα.
  Τώρα μας το παίζει και επιχειρηματίας με τα δανεικά και αγύριστα του κομμουνιστού επιχειρηματία Καλογρίτσα.
  Δεν έρχονται πολλοί απο το χωριό τους για να σπουδάσουν στην Αθήνα και με παρέλευση ολίγων ετών να ευρίσκωνται με μεζονέτα στα βόρεια προάστεια!

  Μου αρέσει!

  • Είναι τό ηθικό πλεονέκτημα τής αριστεράς καί τής προόδου.

   Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said said

   Πού και να μάθεις για έναν άλλον ανεκδιήγητο τύπο, τον στέφανο χίο, τον στοιΧΙΟμενο αστοιΧΙΟτο καραγκιόζη, έναν ξεσκούφωτο μπετόβλακα που σπούδασε δημοσιογραφία και τα σχετικά στην Σόφια της Βουλγαρία με υποτροφία τίνος νομίζεις ;
   Του ΚΚΕ παρακαλώ !
   Βεβαίως- βεβαίως. Τώρα είναι ημιεπίσημο καρναβάλι της χ.α.
   Όσο για τα πόθεν και τα έσχες του.
   Να αναρωτιέται κάποιος πώς ένας που πουλά τεσσεράμισι φύλλα, όλα κι όλα, χαρτί τυπωμένο που αυτός ο βλαξ εννοεί ακόμη να αποκαλεί εφημερίδα (άει καλά!) πώς λοιπόν ένας τέτοιος ξεγάνωτος τενεκές βρίσκεται με πολλών επιπέδων ακίνητο ιδιόκτητο (μονοκατοικία) σε ακριβά βόρεια προάστια δίχως δα να το γνωρίζουν και πολλοί.
   Κάποιος ΕΛεγε, που να αγιάσει το στόμα του,
   πως εάν ο πλούτος ήταν αποτΕΛεσμα εργασίας τότε όλοι οι εργαζόμενοι θα ήσαν πλούσιοι.
   Κάτι τέτοιο- το ίδιο- είπα κάποτε απευθυνόμενος προς την αντιτουριστική μουτσουνάρα του χίου και με απείλησε μέσω του προσωπικού του μέϊλ (τόσο μακάκας) λέγοντας ο δειλός ότι θα μου έστελνε κάποιους στο σπίτι μου.
   Αλλά δεν τόλμησε ποτέ να το κάνει. Στο μεταξύ τον έχεσα κι ησύχασα.

   Μου αρέσει!

 2. sane said

  Δεν είναι τίποτε άλλο από άλλη μία φωτογραφία του ίδιου συστήματος που στραγγαλίζει κάθε ανεξάρτητη δραστηριότητα στη χώρα που δεν περνά μέσα από τη διαπλοκή και χειραγωγεί ή και αποκοιμίζει την ελληνική κοινωνία με ψεύτικες προσδοκίες επιστροφής σε μία ανίατα νοσηρή ομαλότητα, που εκ των πραγμάτων πνέει τα λοίσθια.

  Μου αρέσει!

 3. ο Γιωργος said

  Τι ψαχνει τωρα ο Βαξεβανης. Δεν τους ειδε ολους στην κηδεια που πηγαν να υποβαλουν τα σεβη τους; Δεν ξερει με ποιους σταυλιζεται;

  Μου αρέσει!

 4. Ένα μικρό μέρος άρθρου από τό iefimerida….γιά τόν Βαξεβάνη…

  Εσύ όμως που συνεταιρίστηκες με τον Καλογρίτσα για να βγάλεις τη φυλλάδα που ειδικεύεται στην ψευδολογία, ήξερες πολύ καλά τις μέρες και τα έργα του μέγα φοροφυγά, μπροστινού πολλών κυβερνήσεων (και του ΣΥΡΙΖΑ) και συνομιλητή του Τρομπούκη και του Βλαστού. Με τον βαρυποινίτη Βλαστό δεν συνομιλούσε ο Καλογρίτσας στο τηλέφωνο από τον Κορυδαλλό και τον αποκαλούσε γιγαντάκο του, αγάπη του, παιδί του; Και ο Βλαστός δεν ήταν αυτός, όπως καταγράφηκε η τηλεφωνική τους συνομιλία από τον κοριό της ΕΥΠ, που αποκαλούσε τον Καλογρίτσα «πατέρα» του; Ευλόγως δεν μπορώ να αναρωτηθώ και εγώ αν με τον Βλαστό έχετε τον ίδιο «πατέρα», αφού ο συνεταίρος σου σε βοήθησε να βγάλεις τη φυλλάδα και να κοροϊδεύεις την κοινωνία και να συκοφαντείς όποιον μιλάει ελληνικά;

  Εσύ, Κωστάκη Μπαξεβάνη, δεν διάβασες το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ που έγραφε ότι ο Καλογρίτσας για να φοροδιαφεύγει παρίστανε ότι ζούσε με 300 ευρώ το μήνα ενώ είχε στις τράπεζες εκατομμύρια ευρώ; (Την ταρίφα αυτή των 300 ευρώ για τους εργαζόμενους από εκεί την εμπνεύστηκες;) Δεν διάβασες, Κωστάκη Μπαξεβάνη, πριν συνεταιριστείς με τον Καλογρίτσα ότι ελέγχεται για φοροδιαφυγή ύψους 32,8 εκατομμυρίων ευρώ; Και καλά δεν διάβασες, δεν άκουσες ότι το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρει ότι ο Καλογρίτσας πήρε δάνειο 77 εκατομμυρίων ευρώ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ από την Τράπεζα Αττικής; Να δούμε πότε και αν θα τα γυρίσει. Να μην αναρωτηθώ και εγώ αν τα λεφτά που βρήκες για την εφημερίδα σου δεν είναι γνωστό αν προέρχονται από φοροδιαφυγές και θαλασσοδάνεια; Ή από τα άλλα 8 εκατομμύρια ευρώ που πήρε πάλι από την Τράπεζα Αττικής για να καπαρώσει την άδεια για τα «βοσκοτόπια TV»;

  Ο συνεταίρος σου και εκδότης της φυλλάδας σου δεν είναι ο Καλογρίτσας που πήρε τηλεοπτική άδεια με μαϊμού βοσκοτόπια και γελούσε το πανελλήνιο και στο τέλος αναγκάστηκε η κυβέρνηση να τον αποσύρει γιατί έγιναν όλοι μαζί ρόμπα;

  Και θα έπρεπε εσύ ο «Ρομπέν των ΣΥΡΙΖΟδιαπλεκόμενων» να μας εξηγήσεις πώς συνεργάζεσαι με φοροφυγάδες που έχουν πάρε-δώσε με βαρυποινίτες και πήραν δάνεια επί ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως να αναρωτηθώ και εγώ πώς εσύ που κατήγγειλες τον συγχωρεμένο τον Βγενόπουλο και παριστάνεις τον απολογητή της διαφάνειας και της αντιδιαπλοκής συνεργάζεσαι με όλους αυτούς;

  Πηγή: Ακου γιγαντάκο Βαξεβάνη! | iefimerida.gr

  Μου αρέσει!

 5. ΖΟΥΓΚ said

  Το συσσίτιο

  (παιδικό τραγουδάκι – Σ. Χατζηνικολάου, μαθητική εφημερίδα Ε’ Γυμνασίου Αρρένων Θεσσαλονίκης, φύλλο της 15ης Ιανουαρίου 1947)

  Από μέρες έχουν πει
  κι έχει διακοινωθεί
  πως συσσίτιο θ’ αρχίσει
  με πλουσία συλλογή.

  Κι ο κυρ-Κότσιρας φωνάζει
  κι έχει βγάλει διαταγή
  ο καθένας πρέπει νάχει
  ένα πιάτο ή ένα κουτί.

  Επιτέλους ήρθε η μέρα
  ήρθε η ώρα κι η στιγμή
  τρέχουν όλοι για να πάρουν
  το λαχταριστό φαγί.

  Παίρνουν πρώτα πρωινό
  ω! του θαύματος… αυτό
  δυο κυτία γαλατάκι
  κι εκατό κιλά νεράκι.

  Τι..! Το μεσημεριανό,
  στον καθένα μαθητή
  δυο λουκάνικα μοιράσαν
  τυλιγμένα σε χαρτί.

  Κι ο Γυμνασιάρχης
  με χαρά
  μας υποσχόταν
  και αναδρομικά!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: