olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Η μεταμόρφωση ενός ρετιρέ του ’60 στα Εξάρχεια σε σύγχρονη κατοικία

Posted by kalinda στο Μαΐου 19, 2017

Στόχος της ανακαίνισης ήταν να αποδοθεί στους χρήστες ένα διαμέρισμα σύγχρονων προδιαγραφών χωρίς να χαθεί η “αίσθηση” της εποχής του.

Tο διαμέρισμα – ρετιρέ που ανακαινίστηκε από το studio Cadu architects, βρίσκεται σε πολυκατοικία της δεκαετίας του 1960 στα Εξάρχεια και διέθετε εξαρχής καλή διαρρύθμιση και ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία και υλικά, με βασικό πλεονέκτημα τη μεγάλη βεράντα στην πρόσοψη.

Στόχος της ανακαίνισης ήταν με ένα περιορισμένο προϋπολογισμό να αποδοθεί στους χρήστες ένα διαμέρισμα σύγχρονων προδιαγραφών χωρίς να χαθεί η “αίσθηση” της εποχής του.

Επιλέχθηκε να διατηρηθεί η αρχική διαρρύθμιση και συγκεκριμένα στοιχεία όπως τα δάπεδα (παρκέ, μωσαϊκά και μαρμάρινα δάπεδα).

Το λουτρό και η κουζίνα ανακαινίστηκαν πλήρως και έγιναν επιλεγμένες επεμβάσεις (σε σαλόνι, γραφείο και κρεβατοκάμαρα) ώστε να ικανοποιηθεί η απαίτηση του χρήστη για σύγχρονη διαβίωση.

Έργο: Ρετιρέ στα Εξάρχεια
Studio: Cadu architects
Αρχιτέκτων: Γιάννης Παπαγιαννάκης
Περιοχή: Εξάρχεια, Αθήνα
Φωτογράφος: Βαγγέλης Πατεράκης

Δημοσίευση: Μαρία Λελεδάκη
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: designhome.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: