olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ-Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 1η Ιουλίου

Posted by netakias.com στο Μαΐου 16, 2017

14 Σχόλια to “ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ-Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 1η Ιουλίου”

 1. begar2 said

  Είπαμε: Παίρνω το σανό από το γάιδαρο (γενικός πληθυσμός-μέτρα) και ρίχνω λίγο καλαμπόκι στις κότες (συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα-αντίμετρο).

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Φιλόπατρις said

  Το φπα στα αγροτικά εφόδια ήταν 24%.
  Πάρα πολλά.
  Σωστό το μέτρο και αφορά πολύ κόσμο.

  Μου αρέσει!

  • begar2 said

   Όταν βγει κανέναν αντίμετρο που θα αφορά τους πάντες, ειδοποιήστε μας.

   Αρέσει σε 1 άτομο

  • ΖΟΥΓΚ said

   Οπου τον ΦΠΑ στο 24% τον ανεβασαν οι συριζανελ !!!!!!!!!!!!!

   Μου αρέσει!

   • Φιλόπατρις said

    Από 23% στο 24%
    Το 23 ήταν καλό;

    Μου αρέσει!

   • ΖΟΥΓΚ said

    Όσον αφορά την έναρξη ισχύος των νέων συντελεστών, αυτή είναι η ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4334/2015 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    Νόμος ν.4334/2015

    ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4334 Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)
    Πιό πρόσφατη Κωδικοποίηση με τον νόμο 4387/2016 την 2016-05-12
    Δείτε αναλυτικά όλες τις αλλαγές που επήλθαν με βάση αυτό το νόμο

    NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4334

    Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.).

    (ΦΕΚ Α’ 80/16-07-2015)

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
    
    Αρθρο 1. Φορολογικά μέτρα
    
    Αρθρο 2.
    12PreviousNext

    Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως
    νόμου του Κράτους.

    Aθήνα, 16 Ιουλίου 2015

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Β. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

    ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΔΑΣ

    ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

    Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.

    Αθήνα, 16 Ιουλίου 2015

    Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

    Μου αρέσει!

 3. Ανώνυμος said

  Μου αρέσει!

 4. ΖΟΥΓΚ said

  17/09/2016 23:16

  Οι εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη για μείωση φορολογίας και για επενδύσεις

  Του απεσταλμένου του Capital.gr στην Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Γκάτσιου

  Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια από την ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών, φορολόγηση στα μερίσματα από το 15% στο 5%, κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί και αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10.000 στις 25.000 ευρώ είναι ορισμένα από τα κομβικά σημεία της φορολογικής μεταρρύθμισης που έφερε στο προσκήνιο από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Μία από τις βασικότερες πτυχές της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ήταν το μήνυμα του για το φραγμό από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας της μέγγενης της υπερφορολόγησης.

  Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για:

  – Μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών (20% τον πρώτο χρόνο, και 10% τον δεύτερο).

  – Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών (στο 24% τον πρώτο χρόνο και στο 20% τον δεύτερο) καθώς και η φορολόγηση στα μερίσματα από το 15% στο 5%.

  – Επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%.

  – Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

  – Αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10,000 στις 25.000 ευρώ.

  Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως με προϋπόθεση την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2% του ΑΕΠ, βούλησή του κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία είναι:

  – Η μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα με εισαγωγικό συντελεστή 9%.

  – Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

  – Η μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%.

  «Η «ανάσα» 2,6 δισ. ευρώ από τη μείωση των στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η δικαιότερη κατανομή της φορολογίας θα μας βοηθήσουν να ελαφρύνουμε το φορολογικό βάρος στην Ελλάδα που παράγει, που πάει την πατρίδα μπροστά. Οι άμεσες παρεμβάσεις μας θα κοστίσουν περίπου 1,3 δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και 1,9 δισ. ευρώ τη διετία. Μία τέτοια πολιτική μείωσης φορολογικών συντελεστών πρέπει να συνοδεύεται και από ένα σχέδιο περικοπών κρατικών δαπανών για να μην διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία», επεσήμανε.

  Φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις

  Εστιάζοντας στις επιχειρήσεις, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως, πέρα από τις μειώσεις των φορολογικών συντελεστών, αυτές θα ενισχυθούν με στοχευμένα φορολογικά κίνητρα τις νέες επενδύσεις. Η Νέα Δημοκρατία:

  – Θα αυξήσει τις αποσβέσεις στις νέες επενδύσεις παγίων σε ποσοστό μέχρι 200%.

  – Θα μειώσει το φορολογικό συντελεστή επιπλέον 2%, όταν επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον 50 εργαζόμενους, αυξάνουν τις θέσεις εργασίας κατά 10% και πάνω.

  – Θα στηρίξει τις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, δημιουργώντας το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και χορηγώντας γενναία φορολογικά κίνητρα στους ιδιώτες επενδυτές που χρηματοδοτούν τους νέους επιχειρηματίες.

  «Ταυτόχρονα παίρνουμε θεσμικά μέτρα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος εστιάζοντας πρωτίστως στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης, ειδικά ως προς το περιβαλλοντικό της σκέλος. Το νομικό πλαίσιο υπάρχει από το 2014 αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόζεται», επεσήμανε.

  Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων, ειδικά των επιχειρηματικών, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να αρχίσουν οι τράπεζες να χρηματοδοτούν και πάλι την πραγματική οικονομία. Το σχέδιο της οδού Πειραιώς προβλέπει κίνητρα αλλά και κυρώσεις στις Τράπεζες για άμεση διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και παρεμβάσεις για τη μείωση και τον εξορθολογισμό του ιδιωτικού χρέους.

  «Δίνουμε ουσιαστική ανακούφιση στα νοικοκυριά και δεύτερη ευκαιρία στις βιώσιμες επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες. Αποκαλύπτουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που- σε βάρος των πολλών- δεν πληρώνουν ενώ μπορούν. Δίνουμε μία συνολική λύση – ανάσα για όλους εκείνους που λόγω της κρίσης αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Για μία επιχείρηση, για παράδειγμα, που έχει καθυστερούμενες οφειλές σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία με δικό της αίτημα, μπορεί να αναδιαρθρώσει το σύνολό των οφειλών τους έτσι ώστε να μπορεί να είναι συνεπής από εδώ και στο εξής. Η διαδικασία ξεκινάει από το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο οφείλει το μεγαλύτερο ποσό. Εάν η τράπεζα αποφασίσει να προχωρήσει σε ένα γενναίο «κούρεμα» στα χρήματα που της οφείλονται και ρυθμίσει το υπόλοιπο ποσό, δηλαδή κρίνει ότι η επιχείρηση είναι βιώσιμη, τότε αυτόματα ρυθμίζονται αντίστοιχα οι οφειλές σε εφορία και ταμεία», σημείωσε. Ειδικά για οφειλές σε εφορία και ταμεία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως διαγράφονται μόνο πρόστιμα και προσαυξήσεις.

  Στο μισό το τέλος της ΕΡΤ

  Όπως ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης το ειδικό τέλος της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό. Σε αυτό το πλαίσιο, το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων θα αυξηθεί κατά 90 εκατ. ευρώ περίπου και κάθε νοικοκυριό θα εξοικονομήσει τα 18 από τα 36 ευρώ που πληρώνει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

  Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ένας ελκυστικός, ανταγωνιστικός σταθμός και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας.

  Τέλος στην υπερφορολόγηση

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως ο οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας έχει στο επίκεντρο του τις νέες δουλειές.

  «Εάν υπάρχει σήμερα μια απολύτως επείγουσα προτεραιότητα στην ελληνική οικονομία είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας. Η μείωση της ανεργίας θα έλθει μέσα από νέες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα που θα προκύψουν από νέες επενδύσεις. Από ιδιωτικές επενδύσεις κι όχι από κρατικές προσλήψεις. Δουλειές για τους πολλούς κι όχι για το κόμμα και τους κολλητούς. Η χώρα χρειάζεται μια επενδυτική έκρηξη ύψους 100 δις την επόμενη πενταετία για να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας. Πρέπει οι ιδιωτικές επενδύσεις να επιστρέψουν στο 20% του ΑΕΠ. Και αυτό γίνεται με μία οικονομία ανοικτή και ανταγωνιστική. Όχι κλειστή και εσωστρεφή. Η εσωστρέφεια συρρικνώνει την οικονομία. Η εξωστρέφεια την αναπτύσσει», σημείωσε.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η νέα κυβέρνηση θα υλοποιήσει πλήρως και εγκαίρως το συμφωνηθέν από τη χώρα πρόγραμμα ως προς το σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών που πρέπει ούτως ή άλλως να γίνουν.

  «Όχι μόνο θα το υλοποιήσει αλλά θα συμπληρώσει και το πρόγραμμα με επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις που θα αποτελέσουν τον πυρήνα ενός συνολικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας. Όμως, θα θέσουμε συγκεκριμένο πλαίσιο συνεννόησης: Εμείς θα προωθήσουμε γρήγορα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά μεταρρυθμίσεις και πέρα από το πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί. Εκείνοι θα συμβάλλουν με χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους», τόνισε και όρισε σε δύο τα πεδία που απαιτείται μια νέα συμφωνία με τους πιστωτές μας:

  -Πρώτον, ο περιορισμός των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2018 και μετά από το 3.5% στο 2%, ώστε να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος που με τη σειρά του θα στηρίξει την ανάπτυξη.

  -Δεύτερον, μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση που θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, σε συνδυασμό με μια στοχευμένη μείωση των δαπανών και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης.

  «Το φορολογικό σύστημα έχει αποτύχει. Χαρακτηρίζεται από παραοικονομία,40 δισ. ευρώ περίπου. Από φοροδιαφυγή,12 δισ. ευρώ περίπου. Από απώλειες εσόδων ΦΠΑ, 5 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, παρά την εξοντωτική αύξηση των φόρων, τα έσοδα μειώνονται. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών εκτοξεύονται. Ξεπέρασαν τα 90 δισ. ευρώ. Ένας στους δύο Έλληνες χρωστά στην εφορία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Καμία κοινωνία δεν μπορεί να υπομείνει αδιαμαρτύρητα την φορολογική της εξόντωση. Πολύ περισσότερο όταν αυτή δρομολογείται για να συντηρηθεί ένα αναποτελεσματικό και πελατειακό κράτος. Η αύξηση των φόρων αποδείχτηκε κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική. Αντίθετα, η μείωση των φόρων, όταν και όπου εφαρμόστηκε, απέδωσε. Θυμίζω το 2014, τότε χωρίς δημοσιονομικά ισοδύναμα μειώσαμε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες το ΦΠΑ στην εστίαση, κατά 30% τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατά 30% την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και κατά 5% τις ασφαλιστικές εισφορές. Εμείς λοιπόν, θα απελευθερώσουμε τους πολίτες από τα δεσμά της υπερφορολόγησης. Συμφωνία Αλήθειας και καθαρές κουβέντες λοιπόν», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

  Μου αρέσει!

  • Γ. Μουρούτης - Ομάδα Αλήθειας said

   Δεν σε πληρώνουμε να λες για τον Μητσοτάκη
   μετρημένες είναι οι μέρες του και δεν θα πάμε και εμείς για φούντο μαζί με αυτόν τον τελειωμένο
   σε πληρώνουμε να λες για τον Σύριζα, αυτό μόνο μας σώζει.

   Μου αρέσει!

 5. Φιλόπατρις said

  Ρε συ μπερδεύεσαι αυτός δικός σας είναι!

  Μου αρέσει!

 6. Μητσάκος said

  Αντίμετρα:Το νέο παραμύθι…

  Αρέσει σε 1 άτομο

 7. κανενας said

  Ξεφτιλα Αποστολου,που ειναι τα κλεμμενα?

  Μου αρέσει!

 8. Alexadros said

  Μειωμένος ΦΠΑ: Που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου

  Σειρά από προϊόντα επιστρέφουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ από 1ης Ιουλίου 2017 σύμφωνα με διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ενώ αλλαγές επέρχονται και στα πρόστιμα για παραβάσεις ΦΠΑ, εικονικά τιμολόγια κτλ.

  Επίσης τίθενται μεταβατικές διατάξεις, σχετικά με τα επιβαλλόμενα πρόστιμα Φ.Π.Α. για πλαστά, εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία.

  Ειδικότερα ορίζεται ότι για παραβάσεις για τις οποίες προβλέπεται η επιβολή προστίμων, για τις οποίες κατά την ημερομηνία κατάθεσης του υπό ψήφιση νόμου δεν έχουν εκδοθεί οι οριστικές πράξεις επιβολής προστίμων, δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα των προαναφερομένων διατάξεων, αλλά επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το πενήντα τοις εκατό (50%) του φόρου που εξέπεσε ή που επιστράφηκε ή που δεν αποδόθηκε, ανεξάρτητα εάν δεν προκύπτει τελικά ποσό φόρου για καταβολή.

  Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και επί εκκρεμών κατά την κατάθεση του υπό ψήφιση νόμου υποθέσεων, εφόσον η εφαρμογή τους συνεπάγεται ευνοϊκότερο καθεστώς για τον υπόχρεο, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις (ανέκκλητη δήλωση ανεπιφύλακτης αποδοχής των παραβάσεων, άμεση καταβολή του προστίμου κ.λπ.).

  Ποσά που έχουν καταβληθεί δεν επιστρέφονται, δεν συμψηφίζονται και δεν αναζητούνται.

  Παράλληλα προστίθενται στις υπηρεσίες που υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. αυτές που παρέχονται για την γεωργική παραγωγή και θα ισχύουν από 1.1.2017.

  Με τις διατάξεις του άρθρου αυτού θεσμοθετείται η επαναφορά του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, μέσω της τροποποίησης του Παραρτήματος III του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000), προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα των αγροτών και των αγροτικών επιχειρήσεων.

  Με αυτό τον τρόπο σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση δίνεται έμφαση στην στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

  Η λίστα:

  1. Άλογα, γαϊδούρια και μουλάρια κάθε είδους, βοοειδή, χοιροειδή, προβατοειδή και αιγοειδή, ζωντανά. Εξαιρούνται τα άλογα ιπποδρομιών (Δ.Κ. ΕΧ 0101 , 0102, 0103 και 0104).

  2. Πετεινοί, κότες, πάπιες, χήνες, γάλοι, γαλοπούλες και φραγκόκοτες, ζωντανά, που προορίζονται για την ανθρώπινη διατροφή (Δ.Κ. EX0105).

  3. Κουνέλια, περιστέρια, ορτύκια, φασιανοί, πέρδικες, λαγοί και λοιπά ζώα και πτηνά, ζωντανά, που προορίζονται για την ανθρώπινη διατροφή. Ζώα που εκτρέφονται για τη γουνοποιία. Μέλισσες. Ακάρεα (έντομα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες αντί εντομοκτόνων) (Δ.Κ. ΕΧ 0106).

  4. Κρέατα και παραπροϊόντα σφαγείων, βρώσιμα, (Δ.Κ. 0201, 0202, 0203, 0204, 0205, 0206, 0207, 0208, 0209, 0210). Παρασκευάσματα κρεάτων (Δ.Κ. 1601, 1602, ΕΧ 1603).

  5. Ψάρια, φιλέτα και άλλη σάρκα ψαριών, καλαμάρια, χταπόδια και σουπιές, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα αλλά όχι αλλιώς παρασκευασμένα ή επεξεργασμένα. Εξαιρούνται τα συκώτια, αυγά, σπέρματα, πτερύγια, κεφάλια, ουρές, νηκτικές κύστες και άλλα βρώσιμα εντόσθια ψαριών (Δ.Κ. ΕΧ 0302, ΕΧ 0303, ΕΧ 0304, ΕΧ 0307).

  6. Γάλα και προϊόντα γαλακτοκομίας. Αυγά πτηνών. Μέλι φυσικό. (Δ. Κ. 0401, 0402, 0403, 0404, 0405, 0406, 0407, 0408, 0409).

  7. Βολβοί, κρεμμύδια, κόνδυλοι, ρίζες βολβοειδείς και ριζώματα γενικά, σε φυτική νάρκη, σε βλάστηση ή σε άνθηση. Φυτά φυτωρίου, άλλα φυτά και ρίζες κιχωρίου άλλες από τις ρίζες της κλάσης 1212. Άλλα φυτά ζωντανά (στα οποία περιλαμβάνονται και οι ρίζες τους), μοσχεύματα και μπόλια. Λευκό (φύτρα) μανιταριών (Δ.Κ. 0601 και 0602).

  8. Λαχανικά, φυτά, ρίζες και κόνδυλοι, βρώσιμα. Εξαιρούνται τα προϊόντα της Δ.Κ. 0714 (Δ.Κ. 0701, 0702, 0703, 0704, 0705, 0706, 0707, 0708, 0709, 0710, 0711, 0712, 0713).

  9. Καρποί και φρούτα βρώσιμα (Δ. Κ. 0801, 0802, 0803, 0804, 0805, 0806, 0807, 0808, 0809, 0810, 0811, 0812, 0813).

  10. Δημητριακά (Δ.Κ. 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007 και 1008).

  11. Προϊόντα αλευροποιίας. Άμυλα κάθε είδους (Δ. Κ. 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106 και ΕΧ 1108).

  12. Σπέρματα και σπόροι που προορίζονται για σπορά (Δ.Κ. ΕΧ 1201, ΕΧ 1202, ΕΧ 1204, ΕΧ 1205, ΕΧ 1207 και ΕΧ 1209).

  13. Άχυρα και φλοιοί ακατέργαστων δημητριακών, έστω και τεμαχισμένα, αλεσμένα, συμπιεσμένα ή συσσωματωμένα με μορφή σβόλων. Γογγύλια Σουηδίας (γογγυλοκράμβες), τεύτλα κτηνοτροφικά, ρίζες κτηνοτροφικές, χορτονομές (FΟΙΝ, LUΖΕRΝΕ), τριφύλλια, κτηνοτροφικά λάχανα, χορτονομές λούπινου, βίκου και παρόμοια κτηνοτροφικά προϊόντα, έστω και συσσωματωμένα με μορφή σβόλων (Δ.Κ. 1213 και 1214).

  14. Ελαιόλαδο και τα κλάσματά του, έστω και εξευγενισμένα, αλλά όχι χημικώς μετασχηματισμένα. Άλλα λάδια και τα κλάσματά τους, που παίρνονται αποκλειστικά από ελιές, έστω και εξευγενισμένα, αλλά όχι χημικώς μετασχηματισμένα και μείγματα από αυτά τα λάδια ή τα κλάσματα με λάδια ή κλάσματα της κλάσης 1509 (Δ. Κ. 1509 και 1510).

  15. Παρασκευάσματα για τη διατροφή των παιδιών συσκευασμένα για τη λιανική πώληση. Ζυμαρικά, όχι ψημένα ή παραγεμισμένα ή αλλιώς παρασκευασμένα. Ψωμί, χωρίς προσθήκη άλλων ουσιών και όχι φρυγανισμένο ή περαιτέρω επεξεργασμένο. Κάψουλες κενές του τύπου που χρησιμοποιούνται για φάρμακα (Δ. Κ. ΕΧ 1901, ΕΧ 1902, ΕΧ 1905).

  16. Νερά, στα οποία περιλαμβάνονται και τα φυσικά ή τεχνητά μεταλλικά νερά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ούτε αρωματισμένα, μη αεριούχα (Δ. Κ. ΕΧ 2201).

  17. Υπολείμματα και απορρίμματα των βιομηχανιών ειδών διατροφής. Τροφές παρασκευασμένες για ζώα. Εξαιρούνται τα παρασκευάσματα των τύπων που χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων (Δ.Κ. 2301, 2302, 2303, 2304, 2305, 2306, 2307 και 2308).

  18. Η παράδοση νερού.

  19. Ηλεκτρική ενέργεια (Δ.Κ. 2716), το φυσικό αέριο (Δ.Κ. ΕΧ 2711), καθώς και θέρμανση μέσω δικτύου (τηλεθέρμανση).

  20. Φαρμακευτικά προϊόντα (Δ.Κ. 3001, 3002, 3003, 3004, 3005 και 3006).

  21. Φάρμακα για την ιατρική του ανθρώπου των δασμολογικών κλάσεων 3003 και 3004. Εμβόλια για την ιατρική του ανθρώπου της δασμολογικής κλάσης 3002. (Δ.Κ. ΕΧ 3002, ΕΧ 3003, ΕΧ 3004). Ο συντελεστής του φόρου για τα αγαθά της παρούσας περίπτωσης ορίζεται σε έξι τοις εκατό (6%).

  22. Μαστίχα (λευκή ή μη), ακατέργαστη (Δ.Κ. ΕΧ 1301). 23. Λιπάσματα (Δ.Κ. 3101, 3102, 3103, 3104 και 3105)

  24. Εντομοκτόνα, ποντικοφάρμακα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, ανασχετικά της βλάστησης και ρυθμιστικά της ανάπτυξης των φυτών, απολυμαντικά και παρόμοια προϊόντα που παρουσιάζονται σε μορφές ή συσκευασίες για τη λιανική πώληση ή ως παρασκευάσματα άλλα από εκείνα που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση. Εξαιρούνται τα εντομοαπωθητικά, τα απολυμαντικά για οικιακές χρήσεις, τα εντομοκτόνα και κατσαριδοκτόνα που παρουσιάζονται σε φιάλες με προωθητικό αέριο ή σε σκόνη για οικιακές χρήσεις (Δ.Κ. ΕΧ 3808).

  25. Βιβλία και βιβλία για παιδιά (Δ.Κ. ΕΧ4901, ΕΧ 4903). Εφημερίδες και περιοδικές εκδόσεις τυπωμένες, έστω και εικονογραφημένες ή με διαφημίσεις (Δ.Κ. 4902). Ο συντελεστής του φόρου για τα αγαθά της παρούσας περίπτωσης ορίζεται σε έξι τοις εκατό (6%).

  26. Ειδικές ανυψωτικές συσκευές (σκάλες, ανελκυστήρες, μηχανήματα ανεβοκατεβάσματος αναπήρων και παρόμοια), που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση αναπήρων (Δ. Κ. ΕΧ 8428).

  27. Αμαξάκια τύπου πολυθρόνας και άλλα οχήματα για αναπήρους, έστω και με κινητήρα ή άλλο μηχανισμό προώθησης, ανταλλακτικά αναπηρικού αμαξιδίου και ερεισίνωτο (Δ. Κ. 8713, Δ.Κ. 9403 και ΕΧ 8714).

  28. Αντισυλληπτικές συσκευές που ονομάζονται «ενδομήτρια αντισυλληπτικά», καθετήρες για την ιατρική χρήση των ανθρώπων, σύριγγες σίτισης, πιεσόμετρα ομιλούντα, βελόνες (για τις πένες ινσουλίνης), βελόνες τεχνητού νεφρού, συσκευές έκχυσης ινσουλίνης (Δ.Κ. ΕΧ 9018).

  29. Είδη και συσκευές ορθοπεδικής, στα οποία περιλαμβάνονται και οι ιατροχειρουργικές ζώνες και επίδεσμοι και οι πατερίτσες. Νάρθηκες, υποστηρίγματα και άλλα είδη και συσκευές για κατάγματα. Είδη και συσκευές προθέσεως. Συσκευές για τη διευκόλυνση της ακοής στους κουφούς και άλλες συσκευές που κρατιούνται με το χέρι, φέρονται από τα πρόσωπα ή εισάγονται στον ανθρώπινο οργανισμό, με σκοπό την αναπλήρωση μιας έλλειψης ή τη θεραπεία μιας αναπηρίας. Εξαιρούνται τα μέρη και εξαρτήματα των παραπάνω αγαθών (Δ.Κ. ΕΧ 9021).

  30. Ανυψωτικό τουαλέτας (Δ.Κ. ΕΧ 3922), μπανιέρες για ανάπηρους (Δ.Κ. ΕΧ 3922, 6910, 7324), στηθόδεσμος μαστεκτομής – μαγιώ μαστεκτομής (Δ. Κ. ΕΧ 6212, ΕΧ 6112, ΕΧ 6211), προγράμματα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές (jaws, supernova, hall, φωναισθησίας, fine reader) (Δ.Κ. ΕΧ 8523), εκτυπωτές Braille (Δ.Κ. ΕΧ 8443), ρολόγια χειρός (Braille) (Δ.Κ. ΕΧ 9102), πινακίδες γραφής (Braille), μέτρα (Braille) (Δ.Κ. ΕΧ 9017), μπαστούνια (λευκά και ηλεκτρονικά) (Δ. Κ. ΕΧ 6602), κασετόφωνα με 4 tracks (Braille) (Δ. Κ. ΕΧ 8519), ταινίες μέτρησης σακχάρου (Δ. Κ. ΕΧ 3822), τα οποία προορίζονται για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

  31. Καθίσματα μπάνιου (Δ. Κ. ΕΧ 3922 και ΕΧ 9401), αντλία αποσιδήρωσης για μεσογειακή αναιμία (Δ.Κ. ΕΧ 9018), σύστημα τραχειοστομίας – τραχειοσωλήνες – φίλτρα (Δ. Κ. ΕΧ 9018), περπατούρα (ΕΧ 6602, ΕΧ 9021), τρίποδο (ΕΧ 6602, ΕΧ 9021), σύστημα φωτεινής ειδοποίησης (Δ.Κ. ΕΧ 8531), δέκτης φωτεινών σημάτων (Δ.Κ. ΕΧ 8517), Braille display (Δ.Κ. ΕΧ 8528), scanner (Δ.Κ. ΕΧ 8471), Braille note taker (Δ.Κ. ΕΧ 8469), προγράμματα κινητών τηλεφώνων σε ελληνική και ξένη έκδοση (mobile speak, speaking phone) (Δ.Κ. ΕΧ 8523), πλαίσια γραφής για άτομα με μειωμένη όραση (Braille) (Δ.Κ. ΕΧ 3926, Δ.Κ. 7326), κάλτσες Α.Γ. ή Κ.Γ. (Δ.Κ. ΕΧ 6115, ΕΧ 6217), κάλτσες κολοβώματος (Δ. Κ. ΕΧ 6307), φίλτρα αιμοκάθαρσης, αιμοδιήθησης, αιμοδιαδιήθησης και πλασμαφαίρεσης (Δ.Κ. ΕΧ 9018), γραμμές αιμοκάθαρσης, αιμοδιήθησης, αιμοδιαδιήθησης και πλασμαφαίρεσης (Δ.Κ. ΕΧ 9018), σάκοι περισυλλογής υγρού προετοιμασίας φίλτρων (Δ. Κ. ΕΧ 3926), Y-connectors, σετ φλεβοκέντησης κατά την αιμοκάθαρση (Δ.Κ. ΕΧ 9018), φύσιγγες διττανθρακικών (Δ.Κ. ΕΧ 2836), συνδετικό από τιτάνιο (Δ.Κ. ΕΧ 9018, ΕΧ 8108), γραμμή σύνδεσης και αποχέτευσης, σάκοι αποχέτευσης (Δ. Κ. ΕΧ 3926), κασέτες σύνδεσης, Clamp (λαβίδες) (Δ.Κ. ΕΧ 9018), βαλίτσα περιτοναϊκής κάθαρσης (SMART PD CASE) (Δ.Κ. ΕΧ 9018, ΕΧ 4202), αναλώσιμο υλικό για κολοστομίες (Δ.Κ. ΕΧ 3006), τα οποία προορίζονται για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

  Β.ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  1. Εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων για τα οποία ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε έξι τοις εκατό (6%).

  2. Η διαμονή σε ξενοδοχεία και παρόμοιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής καταλύματος διακοπών και της μίσθωσης χώρου σε κατασκήνωση ή κάμπινγκ για τροχόσπιτα.

  3. Η παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας, παιδιών, ηλικιωμένων, ασθενών και ατόμων με ειδικές ανάγκες γενικά.

  4. Η παροχή υπηρεσιών για τη γεωργική παραγωγή. ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αγαθά και υπηρεσίες που δεν εντάσσονται στο Παράρτημα αυτό ή για τα οποία υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία ως προς την ένταξή τους στον πίνακα αυτόν, συνεπεία του είδους, του προορισμού, της σύνθεσης ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, υπάγονται στον κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α.»

  Πηγή: dikaiologitika.gr

  http://www.msn.com/el-gr/money/economy/%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%86%cf%80%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-1%ce%b7-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85/ar-BBBcWGw?li=BBqxHCu&ocid=UE07DHP

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: