olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Αλβανία: Ναρκοκράτος μαφιόζων

Posted by olympiada στο Μαΐου 16, 2017

albaniaΓιατί η Αλβανία είναι ένα Κράτος Ναυάγιο
Adam Garrie, The Duran, 15-5-17
Ενώ η προσοχή πολλών είναι στραμμένη στην πολιτική κατάσταση των Σκοπίων, που επιδεινώθηκε με ξένες επεμβάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, που υποστηρίζουν την «πλατφόρμα των Τιράνων», η οποία θα κατέστρεφε την ενότητα του κράτους της ΠΓΔΜ*, η εσωτερική κατάσταση στην ίδια την Αλβανία μπορεί σύντομα να θέσει σε κίνδυνο την σταθερότητα στην περιοχή.
Διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την Αλβανία συνεχίζονται επί μήνες καθώς το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης και άλλες πολιτικά δρώσες δυνάμεις καλούν τον πρωθυπουργό ΄Εντι Ράμα να παραιτηθεί πριν τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου 2017. Πολλοί ζητούν τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή των εκλογών, έχοντας χάσει κάθε εμπιστοσύνη στη δημοκρατία.
Η κατάσταση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο, όπου οι δηλούμενοι Αλβανοί δημοκράτες δεν πιστεύουν πλέον ότι η πατρίδα τους είναι μια χώρα δημοκρατική. Αντικειμενικοί παρατηρητές προειδοποιούσαν γι’ αυτό από χρόνια.
Μπορεί να πει κανείς ότι το «τζίνι» (δαιμόνιο) έχει βγει τελείως από το μπουκάλι, όταν και η νεοφιλελεύθερη Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς αναγνωρίζει ότι το μισό του ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος της Αλβανίας προέρχεται από την καλλιέργεια και την πώληση ναρκωτικών.
Η γυμνή πραγματικότητα είναι ότι η Αλβανία είναι ένα ναρκω-κράτος, στημένο πάνω σ’ ένα κράτος-μαφία, όπου το εμπόριο ναρκωτικών, το εμπόριο (ανθρωπίνων)οργάνων, το εμπόριο όπλων, το εμπόριο ανθρώπων και η απροσχημάτιστη διαφθορά είναι οι κατευθύνουσες επιχειρηματικές δυνάμεις, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα.
Το γεγονός ότι αυτό το φτωχό, τσακισμένο κράτος έχει ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες, απειλώντας να προσαρτήσει γειτονικά κράτη, αποσπώντας τμήματα της Σερβίας, της ΠΓΔΜ, της Ελλάδος και του Μαυροβουνίου, δεν είναι μόνο παράνομο και ανεύθυνο αλλά επίσης βαθειά ανησυχητικό.
Πολλοί στην Αλβανία διεκδικούν απροκάλυπτα μια «Μεγαλύτερη Αλβανία» που θα ενσωματώσει τμήματα της εδαφικής κυριαρχίας των προαναφερθέντων εθνών. Και αυτό όταν οι Αλβανοί ηγέτες δεν μπορούν να διοικήσουν ούτε το κράτος εντός των σημερινών του συνόρων.
Μια μακρά έκθεση αμερικανικού ειδικού ιστολογίου εναντίον της διαφθοράς, επικαλούμενη σειρά Δυτικών κυρίως πηγών, επισημαίνει ότι η διαφθορά απαντάται σε σχεδόν κάθε επίπεδο του αλβανικού κράτους, περιλαμβανομένων και των ιδιωτικών επιχειρηματικών συναλλαγών.
Η Ε.Ε, τελεί σε σύγχυση γι’ αυτή τη κατάσταση. Η διεφθαρμένη μαφιόζικη ελίτ της Αλβανίας είναι αταλάντευτα υπέρ της Ε Ε και ενθουσιώδες μέλος του ΝΑΤΟ. Ορισμένοι ρεαλιστές στην Ε Ε διακρίνουν ότι τα αποκρουστικά επίπεδα διαφθοράς της Αλβανίας αποτελούν καταστροφική απειλή, οικονομική και από την άποψη της ασφάλειας. Πιο ανησυχητικό είναι όμως ότι πολλοί αξιωματούχοι της Ε Ε προτιμούν να κοιτάζουν αλλού, ή να ψεύδονται για την οικτρή κατάσταση, προκειμένου να συνεχίσουν να επαναλαμβάνουν το αφήγημα ότι η Αλβανία είναι μελλοντικό μέλος της Ε Ε.
Ενώ η ίδια η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση είναι βαθειά διεφθαρμένη, της Αλβανίας η διαφθορά είναι περισσότερο «παλαιάς σχολής», υπό την έννοια ότι μιλάει το χρήμα και όταν δεν μιλάει το χρήμα, τον λόγο έχουν οι σφαίρες.
Οι τρομοκράτες παραγγελιοδόχοι της Αλβανίας και οι βίαιοι σχισματικοί απειλούν να κατακερματίσουν την ΠΓΔΜ και να παραβιάσουν την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας. Όταν ξέρει κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να ελέγξουν την ίδια τη χώρα τους, τότε αντιλαμβάνεται ποια προοπτική δημιουργούν. Και η προοπτική αυτή είναι πολύ απειλητική.
*Σημ.Μτφ.: Το ορθό ΠΓΔΜ έχει αντικαταστήσει στη μετάφραση το «Μακεδονία» που προτίμησε – για προφανείς λόγους- ο αρθρογράφος.
Μετάφραση: Μιχ. Στυλιανού

5 Σχόλια to “Αλβανία: Ναρκοκράτος μαφιόζων”

 1. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  οτι και να λετε…

  εκει ..ΔΕΝ ΠΕΙΝΟΥΝ!

  δεν εχουν λαθρους…

  γεννοβολουν απο τρια παιδια

  και ..αι συμαχικαι δυναμεις

  τους εχουν στο0 γαργαλητο

  και οχι σε μνημονια…

  σκλαβε πουλημενε νεοελληνα…

  προσκυνα…προσκυνα…

  στρουγκα και μουγκα…..

  Μου αρέσει!

  • George said

   τραβα μεινε εκει τοτε.

   Μου αρέσει!

   • ΜΑΧΗΤΗΣ said

    εσυ που..μενεις?

    αποπ ποσο μακρια μας…γραφεις …ρε μεγαλε?

    Μου αρέσει!

   • Οφείλουμε να καταννοήσουμε κάποια βασικά στοιχεία για να αντιληφθούμε πως εξελίχθηκε η συγκεκριμένη χώρα

    Eδω πρέπει να αναρωτηθούμε…πότε τις τελευταίες δεκαετίες η Αλβανία υπήρξε Δημοκρατία ή είχε αποκτήσει τοιούτον παρεμφερές καθεστώς για να μπορέσει σήμερα και εις το μέλλον να έχει…….
    ουτως ωστε να δύναται να επικαλείται……… τα περι ενοποίήσεως Αλβανικών εδαφών??!!!!

    Ο καθηγητής των οικονομικών του Παν.της Οτάβα του Καναδά .Μ.Κοσουντόφσκι στο κεφ.18 του βιβλ.
    «Η Παγκοσμιοποίηση της Φτώχειας και η Νέα Τάξη Πραγμάτων»
    στις επιμέρους παραγράφους και στα βιβλιογραφικα του στοιχεια .. σκιαγραφεί με τα μελανότερα χρώματα…. την κατάσταση και εξαθλίωση – υφαρπαγή της Αλβανίας απο το 1997-2000 απο τις δυνάμεις της Νεοταξικής ομπρέλλας και τα Παγκόσμια Ινστιτούτα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

    ……..Η Χρηματοδοτούμενη καταστροφική οικονομική πολιτική της Αλβανίας απο το ΔΝΤ.

    Οταν ο Ραμίζ Αλία αντικατέστησε τον Ενβερ Χότζα αρχισε κάποια προσέγγιση με τους Δυτικούς καπιταλιστές.
    Το 1990 το εργατικό κίνημα της Αλβανίας AWP εφήρμοσε κάποιες μεταρρυθμίσεις οι οποίες βοήθησαν τις επενδύσεις απο το εξωτερικό και δίνοντας μεγαλύτερη αυτονομία στους διοικητές των κρατικών επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα όμως αυτές οι μεταρρυθμίσεις οδήγησαν την μεγάλυτερη συσσώρευση πλούτου και ιδιαίτερα απο την τότε κομμουνιστική νομενκλατούρα.

    Μπροστά στο χάος του πληθωρισμού και τις συγκρούσεις των πολιτών στους δρόμους πριν το 1992 τα Γερμανικά – Αμερικάνικα – Ιταλικά επιχειρηματικά συμφέροντα έσπευσαν να διαμορφώσουν συμμαχίες και κοινοπραξίες ακόμη………. και με το…………….. κομμουνιστικό καθεστώς.!!!

    …..Οι προωθημενες χρηματοδοτούμενες μεταρρυθμίσεις απο το ΔΝΤ-Παγκόσμια Τράπεζα.

    Το Δυτικό κεφάλαιο ήταν πάντοτε ανήσυχο να διασφαλίσει τα συμφέροντα του στη συγκεκριμένη μακροοικονομική πολιτική.
    Με την απατεωνίστική πολιτική τραπεζιτικών επενδυτικών κεφαλαίων των πυραμίδων τεράστια ποσά εξαφανίστηκαν – έφυγαν προς το εξωτερικό……….
    A Ponzi scheme is a fraudulent investment operation that pays returns to its investors from their own money or the money paid by subsequent investors…….

    Ολα αυτά μαζι και με τα δισεκατομμύρια που ήρθαν απο Ελλάδα
    ( θυμάστε την Αmerican -Albanian Bank στην Πανεπιστημίου πλάι στο Τιτάνια ?) και Ιταλια και μαζί με τις πυραμίδες ξεπλύθηκαν…………… απο τις τοπικές μαφίες της Νότιας Ιταλίας…….

    ……Μιά οικονομική Ιστορία δήθεν επιτυχίας.
    Ενω ο Σ.Μπερίσα διατυμπάνιζε στους δυτικούς τον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας, οι διασυνδέσεις του Κράτους με το οργανωμένο έγκλημα ήσαν γνωστές σε άπαντες….απο το 1996.

    ……Ενα πρόγραμμα χρεοκοπίας.

    Εκτενές πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων των επιχειρήσεων και ο πλουτισμός εν μια νυκτί μιάς μερίδας ελιτ της κοινωνίας……………. Μιας μερίδας της κοινωνίας με διασυνδέσεις με το Δημοκρατικό κόμμα και τα συνδικάτα εγκλήματος της Ιταλίας.

    …….Οικονομικός εκτροχιασμός.

    ……..Ενας αγώνας για την κρατική περιουσία.

    ……..Ξεπουλόντας στρατηγικές βιομηχανίες.

    Παρόλη την αντίδραση των εργατικών συνδικάτων η Preussag AG γερμανικών συμφερόντων όμιλος ορυκτών μεταλλευμάτων με ένα ποσο 3.5 εκατομυρρ.δολλαρίων θα εξασφάλιζε το 80% των αποθεμάτων Χρωμίου…το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.!!

    Το Ιδρυμα Αντενάουερ ήταν αναμιγμένο εις την υποστήριξη των Γερμανικών συμφερόντων… Ο πρώην Υπουργός του Σ.Μπερίσα ο Ζουλαλι { που εθεωρείτο οτι ήταν αναμεμιγμένος στο εμπόριο ναρκωτικών-πετρελαίου } ήταν ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας με τις εταιρείες Preussag – US -led consortium of Macalloy Inc. – Rio Tinto Zimbabwe (RTZ ).

    ……..ο Εξωτερικός δυτικός έλεγχος πάνω στις υποδομές.
    ……..Μιά κατάσταση οικονομίας γκρίζα.
    ……..Κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας
    ……..Χάος Μακροοικονομικής φύσεως
    ……..Το ξέσπασμα ενδημικών ασθενειών
    ………Η διαμόρφωση ενός κράτους εγκληματικών δραστηριοτήτων
    ……..Οπλα και Πυρομαχικά για την Μεγάλη Αλβανία.

    Ενώ υπήρχε δύναμης 800 Αμερικανών στρατιωτών στα συνορα της Αλβανίας και της υπάρξεως εμπάργκο, το εμπόριο των ναρκωτικών ήκμαζε. Ολη η Δύση σαφέστατα έκανε τα στραβά μάτια.
    Τα παραδοτέα απο πετρέλαιο και χρησιμοποιούντο για την αγορά ναρκωτικών – ηρωίνης και τα παραδοτέα με καλάσνικοφ πηγαίναν στους αδερφούς στο Κόσοβο.!!

    Σύμφωνα με την επιτροπή του Ελσίνκι για την Αλβανία καταγράφηκε ότι το 1/3 απο τις πόρνες στην Ιταλία ειναι καταγωγής Αλβανικής. Αλλοι εκτιμούν οτι υπερβαίνουν τις 7.000.

    ……..Το οργανωμένο έγκλημα επενδύει στην……νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα.
    ………Ξεπλένοντας το βρώμικο χρήμα προς τους…..δυτικούς πιστωτές.
    ……….Τι μελλοντικές ελπίδες με τους Σοσιαλιστές ??;;;;;;;;

    Σήμερα ….εν ετη 2015 Θύλακες του Ισλαμικού Κράτους έχουν δημιουργηθεί στην Αλβανία και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για βαθιές ρίζες της ISIS στην χώρα τους.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών πάνω από 140 Αλβανοί, υπηρετούν στις τάξεις των φανατικών ισλαμιστών, ενώ γίνεται συστηματικά στρατολόγηση στα σχολεία αλλά και μέσω διαδικτύου.
    Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή καθώς ορισμένα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που ιδρύονται χρηματοδοτούνται από εξτρεμιστικές οργανώσεις.

    Σε σύγκριση με τον πληθυσμό, η Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια, θεωρούνται από τις πιο «προβληματικές» περιοχές των Βαλκανίων, καθώς εμφανίζουν τον υψηλότερο αριθμό νέων που στρατολογούνται ή συμμετέχουν σε ακραίες οργανώσεις του Ισλαμικού Κράτους.

    Μετά τη στρατολόγηση, στέλνονται οργανωμένα στη Συρία αλλά και το Ιράκ, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν οι υπηρεσίες της Αλβανίας.
    Σημειώνεται ότι μετά το χτύπημα στο Παρίσι, οι αρχές της Αλβανίας έχουν θέση υπό στενή παρακολούθηση 35 υπόπτους για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία, ενώ η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

    Πηγή: http://www.himara.gr

    Βιβλιογραφ………….

    Andrew Gumbel…..The Gangster Regime We Fund……..The Independent ,,,Feb.14.1997.p.15

    Albania More than a Bankruptcy, The Theft of a Century….The Geopolitical Drug Dispatch.No 66.April 1977.p.1

    Jane Perlez…Albania Tightens Grip, Cracks Down on Protests..New York Times…4/3/1997

    F.Munzel…IMF Experts Partially Responsible for Albanian Unrest
    Kosova Information Office ..Stockholm 13/3/1997.

    Helena Smith…Italy fears Influx will set back War on Mafia…The Guardian…25/3/1997

    Fabian Schmidt , Is There a link Between The Albanian Government And Organized Crime ??…Bulletin of the Open Media Research Institute 17/2/1997.Vol I No 553.

    Ismije Beshiri and Fabian Schmidt …Organized Criminal Gangs Force Albanian Women Into Prostitution Abroad……Open Media Research Institute Brief…..14/8/1996.

    Και ερωτώ μπορεί κάποιος να μας εξασφαλίσει οτι κάτι τις άλλαξε 1993 – 2016 ….σήμερα στην γείτονα χώρα ?????…………………και
    Ημείς ως «άλλα πρόβατα» ……..παίρνουμε κανένα μάθημα απο όλα αυτά ???

    Πολύκαρπος

    Μου αρέσει!

 2. Δεν μου φαινεται καθολου παραξενο.Εδω ο κουλης,ο βενιζελος και ο σημιτης ονειρεύονται εκλογες!Αν αυτό δε σημαινει κατακερματιση του κρατους,και καταστροφή για τα εθνικα μας συμφεροντα,τοτε τι ειναι;Mαφιοζοι κυβερνουν εκει,μαφιοζοι κυβερνουσαν κι εδώ.Γιαυτο ενωνωνται μπροστα στον κινδυνο να ενωθουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ.Καλυτερα μια χωρα ρημαδιο,αρκει να επιβιωσουν οι κακουργοι…Υπολογιζουν όμως χωρις τον ξενοδοχο!Σαυτη τη χωρα,και συνειδηση εχουμε, και θεο!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: