olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Τρομερές αποκαλύψεις για τις ΜΚΟ: Με τις σακούλες έπαιρναν τα λεφτά των Ελλήνων!

Posted by olympiada στο Μαΐου 15, 2017

IMG_6608Ιστορία τρέλας στο πάρτι με τις ΜΚΟ ! Εκταμιεύθηκαν 28 Δεκεμβρίου 2007 (επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη) και κατατέθηκαν 3 Απριλίου 2009 με στόχο τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων της Αφρικανικής Ενώσεως

Οργιο κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος με τη χρηματοδότηση ΜΚΟ και φορέων που λειτουργούσαν υπό καθεστώς τουλάχιστον περίεργο αποκαλύπτεται για την περίοδο 2000-2010. Νέα στοιχεία που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «κυριακάτικη δημοκρατία» καταδεικνύουν πως το «πάρτι» είχε περάσει σε άλλη διάσταση, με το υπουργείο Εξωτερικών να παραδίδει ζεστό χρήμα σε χαρτονομίσματα ακόμη και μέσω διπλωματικών σάκων σφραγισμένων με βουλοκέρι! Καθοριστικής σημασίας στην αλόγιστη διάθεση κονδυλίων προς αμφιβόλου σκοπιμότητας προγραμμάτων ΜΚΟ ήταν ο ρόλος της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), που έγινε γνωστή από την υπόθεση του πρώην γενικού διευθυντή της και συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου Αλεξ Ρόντου.

Οι εισαγγελικές Αρχές ερευνούν 43 υποθέσεις χρηματοδοτήσεων ΜΚΟ και άλλων φορέων, ύψους 111.000.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό που δόθηκε, ωστόσο, κατά την περίοδο 2000-2010 από την ΥΔΑΣ μόνο σε ΜΚΟ ανήλθε στα 115.388.814 ευρώ, ενώ πολλά ακόμη κονδύλια κατευθύνθηκαν προς άλλους φορείς. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι εντοπίστηκε ειδικός λογαριασμός γι’ αυτούς στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 20.000.000 ευρώ, μόνο για το τσουνάμι.

Μεγάλο «πάρτι»

Ανακαλύπτοντας το «πάρτι» των χρηματοδοτήσεων ΜΚΟ, η νυν ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών υπό τον Νίκο Κοτζιά ζήτησε από υπουργεία και άλλες υπηρεσίες πιστοποιητικά καλής εκτέλεσης των προγραμμάτων που είχαν εξαγγελθεί και αναληφθεί από την πλευρά τους και το 2016, για πρώτη φορά, η ΥΔΑΣ προέβη στο αίτημα κατάπτωσης εγγυητικής επιστολής ύψους 200.000 ευρώ για προγράμματα ΜΚΟ, για τα οποία δεν είχαν προσκομιστεί παραστατικά.

Η ίδια υπηρεσία έχει στα συρτάρια της άλλες 24 εγγυητικές επιστολές συνολικού ύψους 3.100.000 ευρώ και ανάλογα με τα αποτελέσματα των ερευνών θα αποφασιστεί η έκβαση των προγραμμάτων. Στις υποθέσεις σκανδαλώδους χρηματοδότησης ΜΚΟ αναφέρεται αυτή επί Αλεξ Ρόντου, όταν ΜΚΟ πήρε 9.000.000 ευρώ για να «καθαρίσει» ναρκοπέδια στον νότιο Λίβανο, στη Βοσνία και σε άλλες περιοχές, ναρκοπέδια, τα οποία ωστόσο, είχε ήδη αποναρκοθετήσει ο ΟΗΕ. Η υπόθεση αυτή ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές και έχουν ασκηθεί από το 2016 ποινικές διώξεις τόσο σε βάρος του Αλεξ Ρόντου (ο ίδιος φέρεται πάντως ότι δηλώνει πως κάποιοι πλαστογράφησαν την υπογραφή του για να δοθούν κονδύλια του ΥΠΕΞ στις ΜΚΟ) όσο και αρκετών ακόμη στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών και των επιτροπών του, της ΥΔΑΣ, καθώς και εμπειρογνωμόνων τους.

Πέραν αυτής, μία άλλη περίεργη υπόθεση αφορά τη χρηματοδότηση προγραμμάτων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, στο πλαίσιο της Αφρικανικής Ενώσεως, από το υπουργείο Εξωτερικών επί εποχής Ντόρας Μπακογιάννη. Τι προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το ΥΠΕΞ; Πως με «εντολή υπουργού» αποφασίστηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2007 η έκδοση χρηματικού εντάλματος ύψους 3.000.000 ευρώ.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 28 Δεκεμβρίου 2007, ζητήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος να αποδεσμευτούν σε χαρτονομίσματα τα 3.000.000 ευρώ και στις αρχές του 2008, στις 4 Ιανουαρίου, το ποσό (άγνωστο αν ήταν ολόκληρο ή μεγάλο μέρους αυτού) βρισκόταν σε διπλωματικό σάκο, σφραγισμένο με βουλοκέρι και με προορισμό την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα, εκεί όπου βρίσκεται η έδρα της Αφρικανικής Ενώσεως.

Ερωτήματα

Και εδώ αρχίζουν τα σοβαρά ερωτήματα. Γνώριζε η κυρία Μπακογιάννη τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων της Αφρικανικής Ενώσεως; Γιατί απαιτήθηκε ένα τόσο μεγάλο ποσό να δοθεί σε χαρτονομίσματα, αντί επιταγής ή απευθείας κατάθεσης σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό;

Υπάρχουν, ωστόσο, ακόμη δύο καίρια ερωτήματα. Γιατί αποφασίστηκε η χρηματοδότηση υλοποίησης προγραμμάτων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο της Αφρικανικής Ενώσεως, χωρίς να έχει προηγουμένως, ως έπρεπε, υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και της Αφρικανικής Ενώσεως;

Αυτό συνέβη στις 22 Σεπτεμβρίου 2008. Γιατί, επίσης, ενώ τα 3.000.000 ευρώ ζητήθηκαν στα τέλη του 2007, τελικώς κατατέθηκαν σε τράπεζα για λογαριασμό της Αφρικανικής Ενώσεως στις 3 Απριλίου του 2009, πέραν δηλαδή του ενός χρόνου μετά; Πού βρίσκονταν μέχρι εκείνη τη στιγμή;

Και «ξεχασμένη» επιταγή του 1.000.000 ευρώ στην πρεσβεία στη Βενεζουέλα

Στο μεταξυ η υπόθεση της χρηματοδότησης του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής εστάλη από το υπουργείο Εξωτερικών στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς. Η Εισαγγελία θα πρέπει να διερευνήσει μεταξύ άλλων πώς εκδόθηκε χρηματικό ένταλμα ύψους 1.000.000 ευρώ, πάλι με «εντολή υπουργού», στις 24 Δεκεμβρίου 2007, εννέα μήνες πριν από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2008! Το ποσό αυτό «ταξίδεψε» με επιταγή στη Βενεζουέλα και τοποθετήθηκε στο χρηματοκιβώτιο της πρεσβείας στις 16 Ιανουαρίου του 2008.

Η επί μήνες παραμονή της, ωστόσο, στο χρηματοκιβώτιο έκανε τον τότε Ελληνα πρεσβευτή στη Βενεζουέλα να απευθυνθεί στις 17 Ιουνίου 2008 στο γραφείο του τότε αρμόδιου γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Θεόδωρου Σκυλακάκη για να ζητήσει να του δοθούν εντολές σχετικά με το τι να κάνει με την επιταγή. Το Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής επιβεβαίωσε με επιστολή του προς τον ΟΗΕ τη λήψη του 1.000.000 ευρώ από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις 17 Δεκεμβρίου του 2008.

Πέραν των εισαγγελικών ερευνών για τις χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ, η ΥΔΑΣ επανεξετάζει σήμερα τα «μνημόνια κατανόησης και συνεργασίας» που είχε υπογράψει το 2008 και το 2009 το υπουργείο Εξωτερικών και υπάρχουν ενδείξεις πως εφαρμόστηκαν πλημμελώς. Να σημειωθεί ότι έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες, στις 24 Μαρτίου του 2017 επιστράφηκε στην Ελλάδα το ποσό των 2.500.000 δολαρίων που είχε παραμείνει ως αδιάθετο υπόλοιπο στην Τράπεζα του Μπελίζ από το μνημόνιο συνεργασίας της χώρας μας με το Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας Καραϊβικής.

Καταβάλλονται δε από πλευράς του υπουργείου Εξωτερικών προσπάθειες για την επιστροφή άλλων 6.000.000 έως 8.000.000 ευρώ από συμφωνίες – μνημόνια με άλλους οργανισμούς.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

47 Σχόλια to “Τρομερές αποκαλύψεις για τις ΜΚΟ: Με τις σακούλες έπαιρναν τα λεφτά των Ελλήνων!”

 1. Ζαγκλάραs Στέργιοs said

  Και τώρα τι? Σταμάτησαν?
  Πάλι οι ΜΚΟ υπάρχουν και αμείβονται για να διαλύσουν την Ελλάδα, οι εισβολείς έχουν μισθό,
  με την βοήθεια ντού κράτους παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων, σύνορα θαλασσια
  δεν υπάρχουν δηλώνει ο προστάτης των αναρχικών και λαθραίων!

  Καλές οι αποκαλύψεις σας, αλλα αυτές συνεχίζονται και το ξέρετε!

  Μου αρέσει!

  • Φιλόπατρις said

   Αλβανέ σε πληρώνη καλά η νουδου;

   Μου αρέσει!

   • SELLAS...HELLAS...ΕΛΛΑΣ=ΦΩΣ-ΕΛΗΝΙΣΜΟΣ said

    Εάν πληρώνεσαι για να σχολιάζεις έχει καλώς,άλλως είσαι αφελής και ,,,,,,,,,,,,,,

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • Φιλόπατρις said

    Ούτε το ένα ούτε το άλλο για να σου φύγη η απορία.

    Μου αρέσει!

   • Ζαγκλάραs Στέργιοs said

    Σαν ολοκληρωμένος Εθνικοσοσιαλιστής, βρίσκομαι ποιο κοντά στην υγιεί αριστερά από ότι εσύ «καμένε» παπατζή.
    Είμαι συνδρομητής του λαϊκού κινήματος και οικονομικά δεν μπορεί κανεις να με εξαγοράσει
    γιατί είμαι ένας μικρός εκατομμυριούχος, καθυστερημένο τοuρκογυφτάκι.
    Και δε με είπες που σε ρώτησα, η πρωκτoραφή καλά πήγε?

    Μου αρέσει!

   • Μέτων said

    Το προσωνύμιο που σου ταιριάζει είναι σαφώς το Αρνησίπατρις.
    Εξέρχεσαι στον παρόντα ιστότοπο με ποικίλα ψευδώνυμα όχι για να σχολιάσεις ή να επιχειρηματολογήσεις αλλά να υβρίσεις και χλευάσεις τις απόψεις συμπολιτών μας, αυτών ιδἰως που εκφέρουν πατριωτικό λόγο.

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • ΚΕΡΟΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ said

    Τι έγινε ρε παιδιά?? Όχι όχι όχι δεν έλεγε αυτός ??
    Ευτυχώς που το 1940 δεν είχαμε ΣΥΡΙΖΑΙΟ πρωθυπουργό

    Μου αρέσει!

   • ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ said

    Είμαστε έτοιμοι και έμπυροι ποια να πάρουμε την Ελλάδα μας και να την βάλουμε στο δρόμο που πρέπει. το αποδείξαμε και σήμερα.

    Μου αρέσει!

 2. Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ said

  Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ…

  ΜΙΖΟΤΑΚΙΣΜΟΣ=NΕΠΟΤΙΣΜΟΣ=ΝΤΟΡΑΚΙΣΜΟΣ !!!

  TA ΣΚΑΝΔΑΛΑ ,Η ΜΙΖΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΦΥΤΟ ΣΤΟ DNA THΣ OIΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΖΟΤΑΚΗ.

  ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΩΝΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΧΟΡΤΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΟΥΣ. ΤΗΣ ΝΤΟΡΟΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ

  Μου αρέσει!

  • Ζαγκλάραs Στέργιοs said

   Και να σκεφθείς φίλε αγανακτισμένε, ότι στις επόμενες εκλογές ο λαός θα δώσει τα διπλά ποσοστά στον κυριάκο!!!
   Γιατί αρραγές? Μήπως παρόλα τα βαρίδια που κουβαλά ο μιζοτακης, είναι καλύτερος από τον
   ψεύτη και ανθέλληνα τσίπρα? Για σκέψου.

   Μου αρέσει!

   • Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ said

    «ΖΑΓΚΛΑΡΑ» Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ … ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΙΖΑΡΠΑΧΤΗΣ …

    ΕΣΥ ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΨΕΥΤΗΣ Η ΜΙΖΑΡΠΑΧΤΗΣ ???

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΙ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ???

    ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ , ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΡΕΙΚΟ Η ΜΕ ΤΟ ΜΙΖΟΦΟΡΕΙΚΟ ???

    Μου αρέσει!

   • Ζαγκλάραs Στέργιοs said

    Χαίρομαι που συναντιόμαστε κάπου στην μέση.
    Το χειρότερο που συμβαίνει σήμερα με την τυφλα της πολιτικής μας,
    είναι ότι o’τι και να μας συμβεί, το συγκρίνουμε με το άλλο!
    Μας γάμησε ποιο πολύ αυτός ή ο άλλος?

    Αυτό είναι μεγάλο λάθος, το να λέει κάποιος συνειδητά ψέματα (χονδρά ψέματα)
    όχι μονο δεν είναι κατάλληλος για κυβερνήτης, αλλα ανάξιος κάθε σχολιασμού.

    Το να δέχεσαι κατά κάποιο τρόπο τα ψέματα του γιατί οι προηγούμενοι …..
    δείχνει όχι ώριμο λογικό άνδρα!

    Μου αρέσει!

   • Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΟΥ said

    Ζαγκλάρα συμπατριώτη μου, εμείς οι Σιπτάρετ δεν έχουμε πολιτικούς που να λέγονται «Τσίπρας» ή «Μιζοτάκης» .Έχουμε τον Ράμα για πρωθυπουργό, το ξέχασες?Μήπως όμως είσαι ακόμη υποστηρικτής του Μπερίσα?

    Μου αρέσει!

   • Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ said

    «ΖΑΓΚΛΑΡΑ» ΤΟ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΕΝΑΝ ΜΙΖΑΡΠΑΧΤΗ, ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΦΑΤΣΑ, ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕ 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΜΕ 62486 ΕΥΡΩ ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΜΟΡΟΙΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΙΖΟΦΟΡΑΚΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΙΕΖΕΝΣ , ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΑΠΟ 810000 ΕΥΡΩ ,ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ….

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΩ, ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΜΙΖΟΤΑΚΗΣ ΣΟΥ , ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ,ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΙΣΩ ΣΤΑΜΑΤΩ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΟΜΑΙ ….

    Μου αρέσει!

   • Ζαγκλάραs Στέργιοs said

    Φίλε μου, αν με επιτρέπεις την οικειότητα, ΔΕΝ αποδέχομαι καμια απάτη, λάθος κατάλαβες,
    αυτό που ΔΕΝ δέχομαι είναι η εξίσωση, αυτός έκανε αυτό, εκείνος έκανε εκείνο!
    Το καταλαβαίνεις? όλη είναι για την κρεμάλα.

    Κρίνω αυστηρά αυτούς που μας κυβερνούνε σήμερα, αν είχαμε
    κυβέρνηση νδ, οι οροι και η κριτική μου θα πήγαινε στην νδ.

    Μου αρέσει!

   • Ζαγκλάραs Στέργιοs said

    >Όλοι <

    Μου αρέσει!

  • Ο ΑΝΤΙ-ΜΙΖΟΤΑΚΙΚΟΣ said

   Σήμερα τα απολειφάδια του Μητσοτακισμού και τα απομεινάρια της Ντοροφαυλοκρατίας , επιδιώκουν με κάθε τρόπο θεμιτό και αθέμιτο, μέσω της αρχηγίας της Νου –γόνο- Δούλας να αφαιμάξουν ξανά τον δύσμοιρο Ελληνικό Λαό.

   Η Ντόρα και τα Ντορό-κόπρο-σκύλα που την υπηρετούν και τώρα την γηροκομούν έχουν τεράστιες ευθύνες για την καταχρέωση της χώρας ,τον ηθικό ξεπεσμό και το κατάντημα της χώρας, ως περίγελος όλου του ανεπτυγμένου κόσμου.

   Αυτοί λοιπόν οι υποτακτικοί, οικονομισάριοι, υποστηρικτές της Ντόρο-φαύλο-κρατίας είναι τώρα οι πρωτοκλασάτοι της Νέας Δημοκρατίας – Μιζοκρατίας – Μητσοτακοκρατίας…

   Μου αρέσει!

 3. amwmos said

  ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΝΟΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΡΑΓΙΑΣ!
  http://amwmos.wordpress.com/2017/05/15/tameia-3/

  Μου αρέσει!

 4. Φιλόπατρις said

  Τι φάγανε ρε τα παλιοτόμαρα και μιλάνε ακόμα.
  Κι ο προβατολαός τους ακούει!

  Μου αρέσει!

 5. Σήμερα οι βασικοί διεθνείς μηχανισμοί χρηματοδότησης ΜΚΟ, πέρα από τα εθνικά
  κράτη, είναι η USAID που διακινεί τη μη στρατιωτική «βοήθεια» των ΗΠΑ στο εξωτερικό, η ΕΕ, το “Open Society Foundation- OSF” του Τζώρτζ Σόρος, που για περισσότερες από δύο δεκαετίες ειδικεύεται στην υπονόμευση μη φιλικών στις ΗΠΑ κρατών και κυβερνήσεων και μερικά μεγάλα ιδρύματα του Αγγλοσαξονικού κόσμου. Ο γενικός στόχος είναι η προώθηση της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, η εκπαίδευση στις «δυτικές αξίες» και η υπονόμευση κρατών και θεσμών μη ενσωματωμένων στην παγκοσμιοποίηση. Ο συνήθης τρόπος οργάνωσης είναι η δημιουργία μιας πυραμίδας ΜΚΟ που η κορυφή είναι το OSF ή η YSAID κλπ και στη βάση η ΜΚΟ που προσλαμβάνει το προσωπικό και κάνει τη «δουλειά». Ενδιάμεσα υπάρχουν άλλες ΜΚΟ μέσω των οποίων διακινούνται τα «προγράμματα» δηλαδή οι εφαρμοστέες πολιτικές , καθώς και τα χρήματα και οι επικοινωνιακές στρατηγικές. Ταυτόχρονα συγκροτούνται διάφορα δίκτυα συνεργαζόμενων ΜΚΟ στα οποία γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν- μέσω φαινομενικά ουδέτερων ή και «προοδευτικών» δράσεων και κοινωνικές ή συνδικαλιστικές οργανώσεις που δεν είναι ΜΚΟ και έχουν κύρος ειδικά στον αριστερό χώρο. Αυτό που επιτυγχάνεται είναι οι τοπικές κοινωνίες να μην αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για οργανωμένες πολιτικές υπερεθνικών μηχανισμών και οι απλοί εργαζόμενοι στις ΜΚΟ να μην γνωρίζουν ούτε τον πραγματικό εργοδότη τους, ούτε την πολιτική που υλοποιούν, αφού αυτή έχει τεμαχιστεί σε διάφορα «προγράμματα».
  Στο σύγχρονο τοπίο των ελληνικών των ΜΚΟ, κομβικό ρόλο παίζει πλέον το ίδρυμα του Σόρος, για τον οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι απλά ένας διεθνής τοκογλύφος αλλά η ισχυρότερη ίσως, μη θεσμική προσωπικότητα του τμήματος του αμερικανικού κατεστημένου που στηρίζει την παγκοσμιοποίηση. Στην Ελλάδα έχει ιδρύσει το «Solidarity now” με πρόεδρο ένα ελληνοαμερικανό επιχειρηματία-κουμπάρο του. Στο ΔΣ συμμετέχουν κάποια από τα πιο γνωστά ονόματα της ελληνικής αστικής τάξης και νεοφιλελεύθεροι πανεπιστημιακοί. Μέσω αυτής της ΜΚΟ αλλά και θυγατρικών του OSF έλεγξε σειρά ελληνικών ΜΚΟ μέσω χρηματοδότησης προγραμμάτων, προσλήψεων, παροχής στέγης κλπ. Μερικές απ’ αυτές έφτασαν σήμερα να απασχολούν εκατοντάδες νεαρούς επιστήμονες κυρίως από το χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών και πολυάριθμο βοηθητικό προσωπικό. Αν κάποιος ρωτήσει τι ακριβώς κάνουν, η απάντηση που ακούς είναι ότι «τρέχουν» προγράμματα «για τους πρόσφυγες». Αν προσπαθήσεις να καταλάβεις πιο συγκεκριμένα, ξέροντας ότι οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες απλώς αγωνίζονται να βρουν τρόπο να φύγουν το συντομότερο από δω, ακούς αντί απάντησης κάποιες κωδικές λέξεις: «καταγραφή». «ασυνόδευτοι ανήλικοι», «οικογενειακή επανένωση», «θύματα βιασμών», “advocacy” “strategic litigation” κοκ χωρίς συγκεκριμένους αριθμούς και χωρίς αναφορά συγκεκριμένης εργασίας.
  Τελικά οι πρόσφυγες είναι το πρόσχημα για μαζική στρατολόγηση νέων επιστημόνων με σχετικά υψηλούς μισθούς αλλά με «ελαστικές» σχέσεις εργασίας (4- 6μηνες συμβάσεις) ώστε να είναι διαρκώς ελεγχόμενοι. Παλαιότερα το πρόσχημα για τη δημιουργία ΜΚΟ με ανάλογους στόχους αλλά όχι βέβαια στην ίδια κλίμακα με σήμερα, ήταν η καταπολέμηση του “trafficking”, η προστασία των κακοποιημένων γυναικών, ή η ενημέρωση για το AIDS.
  Η πείρα από Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια , που οι δυτικές ΜΚΟ δρούν εδώ και 25 χρόνια, δείχνει ότι διαμόρφωσαν μια μεγάλη ομάδα νέων επιστημόνων, μορφωμένων, πολύγλωσσων, με διεθνή εμπειρία και βιοτικό επίπεδο σχετικά υψηλότερο από την τάξη τους, διαπαιδαγωγημένων στις δυτικές «αξίες», που στήριξαν μαχητικά τα διάφορα φιλοδυτικά πραξικοπήματα και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν σαν δεξαμενή στελεχών των καθεστώτων που επιβλήθηκαν. Είμαστε μάρτυρες της διόγκωσης ενός ανάλογου μηχανισμού και στην Ελλάδα .
  Αυτό που κυρίως χρειάζεται δεν είναι να σχολιάζουμε τη διαφθορά που αναπόδραστα προκαλεί η αδιαφάνεια και ο χορός εκατομμυρίων στις ΜΚΟ. Το ζητούμενο είναι να αποκαλύψουμε τις πολιτικές που υλοποιούν, τους πραγματικούς χειριστές τους, ακολουθώντας τις ροές του χρήματος, καθώς και το βρώμικο ρόλο τους στην υπονόμευση της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας των χωρών-θυμάτων του σύγχρονου ιμπεριαλισμού. Αυτονόητο είναι ότι πρέπει να βοηθήσουμε τον αγώνα των εργαζομένων τους για εργατικά δικαιώματα και κοινωνική ασφάλιση και να μην τους εγκαταλείψουμε στις αυταπάτες περί «εθελοντισμού» και «ανθρωπιστικού έργου».
  [1]. Γι’ αυτή την περίοδο πολύ καλή είναι η έκδοση που επιμελήθηκε και προλόγισε ο Γιώργος Καραμπελιάς, «ΜΚΟ και παγκοσμιοποίηση στην Ελλάδα», εναλλακτικές εκδόσεις 2014

  Μου αρέσει!

  • Φιλόπατρις said

   Μόλις σταματάει ο αλβανός ζαγκλός ξεκινάει η βασιλικούλα μας!
   Ρε λες;

   Μου αρέσει!

  • Ανεξάρτητος Παρατηρών said

   ς
   @Βασιλική ομογενής (στη 1:34 μμ)
   Ολα τα ξέρεις εσύ κυρά Βασίλω και τίποτα
   δεν σου ξεφεύγει, γεγονός που δημιουργεί
   την εντύπωση ότι πισω από εσένα υπάρχει
   ένας πολυπλόκαμος «μηχανισμός» ο οποιος
   μεριμνά για να σε εφοδιάζει με στοιχεία που
   είναι παντελώς άγνωστα στους άλλους.
   Μπράβο σου κυρά Βασιλική μας….

   Μου αρέσει!

 6. Φιλόπατρις said

  Και άσε τον προβατολαό στον ύπνο του.
  Μέχρι να ξυπνήσει θα του χουν πάρει και τα σώβρακα οι γαποσημιτομητσοτάκηδες.

  Μου αρέσει!

  • SELLAS...HELLAS...ΕΛΛΑΣ=ΦΩΣ-ΕΛΗΝΙΣΜΟΣ said

   Αποκαλείς τους Ελληνες προβατολαό.Υπάρχει εξήγηση ή απλώς ακολουθείς κάποιες εθνικιστικές μεθόδους ή είσαι πληρωμένος προβοκάτορας και το παίζεις ΕΣΥ Ελληναρας Φιλόπατρις όπως αποκαλείσαι.Αμφιβάλω αν γνωρίζεις τι σημαίνει φιλόπατρις.

   Αρέσει σε 1 άτομο

 7. ΖΟΥΓΚ said

  Η συμφωνία της ντροπής στη Βουλή με… ζουλού dance!
  Γράφει ο Κ.Π.

  (cavodoro2000@hotmail.com)

  Αγαπητό Fimotro,

  Όποιος είχε την υπομονή, το θάρρος, και την τόλμη το Σαββατοκύριακο να βρει το πολυνομοσχέδιο στο διαδίκτυο ή την ιστοσελίδα της βουλής και να διαβάσει, κάποια από τα άρθρα του-διότι ολόκληρο θα έπρεπε να έχει ψυχιάτρους δίπλα του- μπορεί να θεωρηθεί ήρωας εάν δεν έπαθε εγκεφαλικό η δεν κατέληξε σε ψυχιατρείο.

  Μετά την υποθήκη της χώρας για 99 χρόνια, 2018-2021, 5,5 και πλέον δις ευρώ στις πλάτες των Ελλήνων συνταξιούχων και μη, με ένα μολυσμένο τυρί στη φάκα για «αντίμετρα» ώστε να τσιμπήσουν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΑΝΕΛ και να συνεχίσουν να κάθονται στο «σβέρκο» του ελληνικού λαού.

  Τα μέτρα αυτά δεν θα μπορούσαν να τα εφαρμοστούν ούτε από ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. Παίρνονται όμως από μια αριστερή «τρανσέξουλαλ» κυβέρνηση για να τα εφαρμόσει μια άλλη… όταν θα…έρθει στην… εξουσία. Με μασάζ από τους αρμόδιους υπουργούς και τον πρωθυπουργό στους βουλευτές, με στριπτίζ, χορούς οριεντάλ και άλλες υποσχέσεις για χίλιες και μία νύχτα με απολαύσεις, πιστεύουν ότι τους έπεισαν και δεν θα υπάρχουν απώλειες στη βουλή.

  Αν αυτό το πολυνομοσχέδιο του έφερνε μια οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, στη βουλή, η Αθήνα και οι μεγάλες πόλεις θα είχαν καεί. Το πάθος του Μαξίμου μαζί με το συνεταίρο του να μείνουν στην εξουσία διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας δεν έχει τελειωμό με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

  Η εξαθλίωση του ελληνικού λαού τώρα αρχίζει. Οι 153 σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος στη βουλή, θα βρουν όλες το στόχο τους ή θα έχουμε κάποιες απώλειες στόχου; ώστε, έστω και την τελευταία στιγμή να μην τραυματιστεί θανάσιμα η ελληνική κοινωνία; Θα βρεθούν κάποιοι πατριώτες να πυροβολήσουν στον αέρα για εκφοβισμό τη νύχτα της εκτέλεσης;

  Λίγο υπομονή και θα μάθουμε την Πέμπτη το βράδυ. Οι Ζουλού της Αφρικής-έτσι που μας κατάντησαν-μας περιμένουν μετά την ψήφιση των μέτρων να πανηγυρίσουμε το γεγονός με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, σε χορογραφίες Τσίπρα-Καμμένου, μπροστά στους «δανειστές» μας που θα χειροκροτούν!!! Απολαύστε το θέαμα, με τους Έλληνες στη θέση των Ζουλού!!!
  http://fimotro.gr

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Η κοινοβουλευτική τσογλαναρία όλων των κομμάτων
   και αποκομμάτων είναι πάντοτε πανέτοιμη να μας «σώσει»
   για άλλη μια φορά, ανεξάρτητα από τις ταμπέλες πίσω
   από τις οποίες κρύβει το βρωμερό πρόσωπό της.
   Το μάθημα το πήραμε αλλά δεν το αξιοποιήσαμε προς
   όφελός μας γιατί είμαστε οι μεγαλύτεροι μαλάκες σε όλο
   τον κόσμο και συνεχίζουμε να βγάζουμε τα δικά μας
   μάτια αντί για τα μάτια εκείνων που μας έφεραν στο χάλι
   που ζούμε οι περισσότεροι Ελληνες…..

   Μου αρέσει!

 8. Ανώνυμος said

  Μου αρέσει!

 9. ΜΑΙΡΗ said

  Εκατομμύρια από εδώ εκατομμύρια από εκεί και πάντα οι ίδιοι,ΝΔ και ΠΑΣΟΚ !!

  Και τα βόδια τους ψηφίζουν ακόμα.

  Μου αρέσει!

 10. Κομανταντε Γνήσιος said

  Συμπεριλαμβανομενων και των κλεφτοΜΚΟ των λαθροσκατων των συριζανθελεων οπου εχουν καταβροχθισθη επταακοσια εκατομμύρια ευρω κατα την Υπατη Αρμοστια Μεταναστευσεως του ΟΗΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Μου αρέσει!

 11. Σε καθε δαγκωνια στον πισινο της οικογενειας ακουμε καθε τι παλαβο και ασχετο απο την υπερπατριωτικη ομαδα παραλληλα με την ομαδα αληθ*τειας.

  Μου αρέσει!

 12. Ανώνυμος said

  Μου αρέσει!

 13. Κομανταντε Γνήσιος said

  ο χρέος της Κεντρικής Διοίκησης, εντάσσεται από την 1η Ιανουαρίου 2017, το ανεξόφλητο υπόλοιπο δανειακής σύμβασης αρχικού ποσού 150 εκατ. ευρώ, που είχε συναφθεί από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με την εγγύηση του ελληνικού χρέους.

  Το ανεξόφλητο κεφάλαιο, πλην των επιβαρύνσεων από τόκους, την 1η Ιανουαρίου 2017 ήταν 112.2929.421,23 ευρώ.

  ​Την ανάληψη του βάρους αυτού προβλέπει απόφαση την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

  Η απόφαση προκαλεί δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, για τα οικονομικά έτη 2017 έως και 2030​​.

  Ημερομηνία λήξης για το ποσό πρώτης εκταμίευσης του δανείου είναι η 15η Δεκεμβρίου 2028 ενώ για το ποσό της δεύτερης εκταμίευσης η 15η Ιουνίου 2030. Τα επιτόκια των δύο εκταμιεύσεων του δανείου είναι σταθερά 4,77% ετησίως και 3,59% ετησίως, αντίστοιχα.

  Πηγη Newmoney

  Μου αρέσει!

 14. Γιατί ωρέ Ολυμπιάδα αποκαλείς τη Θυγατέρα
  του «καθάρματος του 65» με το επίθετο του
  Παύλου;
  Δεν έχεις ακούσει ότι έχει τελέσει, όπως είχε
  δικαίωμα, άλλο γάμο και έπαψε να ειναι χήρα
  του Παύλου που δολοφονήθηκε από τους
  γιούς ενός παπά οι οποίοι παρίσταναν τους
  επαναστάτες μαζί με άλλα καθάρματα του
  ίδιου φυράματος;
  Και ακόμη, πώς ανέχεσαι να την αποκαλούν
  με το επίθετο του Παύλου στη Βουλή;
  Βεβαιως, υπάρχουν οι δημοσιογραφάρες που
  ντερλίκωσαν άγρια από τον ραδιοσταθμό της
  Αθήνας και από τα μυστικά.κονδύλια τις εποχές
  που ηταν δήμαρχος και υπουργός Εξωτερικών
  στην κυβερνησάρα του Κωστάκη που θέλετε να
  μας τον «ξαναφορέσετε» για να μην χαθεί το
  το (πολιτικό) σόι του «εθνάρχη» ο οποίος ειχε
  ξεπουλήσει την Ελλάδα αλλά δεν θα σας περάσει
  – δεν ξεχνάμε, ρε, ποιός ηταν ο «εθνάρχης»….

  Μου αρέσει!

 15. Κομαντάντε Γνήσιος said

  Kαι στη ζουλα τα διεφθαρμενα πολιτικαντικα συριζανθέλικα λαμογια φορτωνουν με προσθετα χρεη των κλεφτρονιων κολλητων. τους εις τους Ελληνες!!!!

  Στο χρέος της Κεντρικής Διοίκησης, εντάσσεται από την 1η Ιανουαρίου 2017, το ανεξόφλητο υπόλοιπο δανειακής σύμβασης αρχικού ποσού 150 εκατ. ευρώ, που είχε συναφθεί από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με την εγγύηση του ελληνικού χρέους.

  Το ανεξόφλητο κεφάλαιο, πλην των επιβαρύνσεων από τόκους, την 1η Ιανουαρίου 2017 ήταν 112.2929.421,23 ευρώ.

  ​Την ανάληψη του βάρους αυτού προβλέπει απόφαση την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

  Η απόφαση προκαλεί δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, για τα οικονομικά έτη 2017 έως και 2030​​.

  Ημερομηνία λήξης για το ποσό πρώτης εκταμίευσης του δανείου είναι η 15η Δεκεμβρίου 2028 ενώ για το ποσό της δεύτερης εκταμίευσης η 15η Ιουνίου 2030. Τα επιτόκια των δύο εκταμιεύσεων του δανείου είναι σταθερά 4,77% ετησίως και 3,59% ετησίως, αντίστοιχα !!!!

  Πηγή Newmoney.

  Μου αρέσει!

 16. κανενας said

  τρομακτικη αποκαλυψη.Καμμια πολιτικη ευθυνη για τα θαλασσοδανεια.

  Μου αρέσει!

 17. Ακέλας said

  …Προφανώς δεν τπους έπερνε να χρησιμοποιήσουν Πάλι χαρτοσακούλες από τα …ΠΑΜΠΕΡΣ,και χρησιμοποίησαν απλές!

  Μου αρέσει!

 18. Πασοκ και ΝΔ,εθιστικαν τοσο πολύ στα μνημονια κατανοησης,που δεν το ειχαν σε τιποτα να καταδικασουν για παντα τη χωρα.Εθισαν και στο αλβανικο χασισι και τα λινατσοτσιρακια τους,ωστε οσο αυτοι εκαναν καβατζες στο εξωτερικο,για τις δυσκολες ωρες της εξοριας τους,να μη παρει κανεις χαμπαρι!Ντορα,τωρα που τα βρηκαν που θα βρεις απαγγιο κι απανεμη;!

  Μου αρέσει!

 19. dose mastora said

  ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

  Μου αρέσει!

 20. Ζαγκλάραs Στέργιοs said

  Για το χθεσινό επεισόδιο.

  Ο k Δένδιας περνώντας επιδεικτικά μπροστά από τον k. Κασιδιάρη τον ακουμπά με το
  αριστερό του χέρι (τον σπρώχνει) και στέκεται για να ολοκληρώσει την ατιμία του
  λέγοντας τον «Πήγαινε από δω, ρε», τα μμε ψεύδονται συνειδητά!

  Μου αρέσει!

  • Ο Μυστήριος said

   Στέργιο. Φτάνει. Μην το συνεχίζουμε άλλο.

   Μου αρέσει!

   • Ζαγκλάραs Στέργιοs said

    Καλημέρα!
    Είναι μια θαυμάσια μέρα σήμερα!

    Μου αρέσει!

   • Τσάμπα θα πάει κι αυτή said

    Την οποία ως συνήθως θα σπαταλήσεις ολόκληρη να διαπληκτίζεσαι με άλλους και να μαζεύεις ροχάλες εδώ μέσα.

    Μου αρέσει!

   • Ζαγκλάραs Στέργιοs said

    Το πρωί, όπως κάθε πρωί, έκανα την βόλτα μου στο δασος με τον σκύλο μου.

    Τώρα είμαι στο γραφείο μου, χωρίς άγχος, όλα πάνε ρολόι, ξύνω τα τουμπερλέκια μου,
    έχω πολύ ελεύθερο χρόνο και συμμετέχω σε αυτό το τσίρκο όπου και εσύ φορώντας
    «Χιτζάμπ» (Ισλαμική μαντίλα) για να κρύψεις την ντροπή σου, συμμετέχεις, κατώτερε!

    Μου αρέσει!

   • Δαιμων Ο Φιδισιος said

    Η Ελλας εχει αναγκη απο αυτο που λεει το τραγουδακι, αλλα με τα 300 +1 ΛΑΜΟΓΙΑ στην βουλη των ανθελληνων παραμενει ενα ονειρο απατηλον!

    Μου αρέσει!

 21. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Ενω σημερα…δεν τα..παιρνουν εεε;
  Δεν αλωνιζουν..
  Δεν..συγκυβερνουν την ελλαδα;
  Α ρε Πουτιν ….
  Που τους εδιωξες βαζοντας τους ενα..αγγουρι στο..λωλο τους
  Και ησυχασε η πατριδα σου…

  Εδω χθες κατεβασαν αλλοδαποι σε νησι και εκαψαν την Ελληνικη Σημαια απο τον Αγιο Θεραποντα
  με επισημα στη μπλουζα τους τη..φιρμα μκο
  και κυκλοφορουν ελευθερα στο..νησι..κοτες!
  Στην Αμερικη
  θα ειχαν παει..Γκουανταναμο..
  Ή στους καρχαριες…
  Αγαπω..Αμερικη…!

  Μου αρέσει!

 22. Φιλόπατρις said

  Χαμόγελα ο σκυλάκης της ντόρας και η ντόρα.
  Καλή μπίζνα η μκο!
  Κι ασε τον προβατολαό στον κόσμο του.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: