Η ήττα του Φιγιόν δείχνει την «προοπτική» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ας θυμηθούμε ότι όταν ο Φρανσουά Φιγιόν επελέγη ως υποψήφιος της κεντροδεξιάς στη Γαλλία, ο πρώτος που έσπευσε να τον συγχαρεί – πιστεύοντας ότι θα βάδισει στα χνάρια του – ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν διαβάσετε τις αναλύσεις σήμερα στη Γαλλία θα δείτε ότι ακόμα και οι πιο στενοί συνεργάτες του Φιγιόν ομολογούν ότι ο εκλεκτός τους έχασε το απόλυτο πλεονέκτημα που είχε επειδή έχασε το ηθικό πλεονέκτημα.  Δηλαδή, αποδείχτηκε ένας ψιλικατζής που εκμεταλλευόταν οικονομικά την γυναίκα του και τα παιδιά του και είπε ψέματα στο γαλλικό λαό αρνούμενός αρχικώς την αλήθεια.

Μήπως ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να θυμηθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, ότι ο γαλλικός λαός δείχνει ποιες είναι οι πραγματικές ευρωπαϊκές ευαισθησίες; Δηλαδή η στοιχειώδης εντιμότητα και ειλικρίνεια των πολιτικών του;  Και μήπως αν θέλει να έχει οποιαδήποτε προοπτική πρέπει να πει ευθέως στον ελληνικό λαό – και πριν ηχήσουν οι καμπάνες της δικαιοσύνης – ποια είναι η αλήθεια για το περιβάλλον του και ιδίως για την σύζυγό του και τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες;

Ας αντιληφθεί ότι οι Γάλλοι πλήρωσαν τοις μετρητοίς τον Φιγιόν για πολύ λιγότερα πράγματα. Και ας θυμηθεί επίσης ότι ο ελληνικός λαός,  με τα βάσανα που έχει περάσει, είναι πολύ πιο ευαίσθητος από το γαλλικό λαό. Δεν πρόκειται να ανεχτεί τους πολιτικούς του να πλουτίζουν ασύστολα και εκείνος να ζει στην ανέχεια.

Κύριε Μητσοτάκη, με απλές λέξεις ας παραδειγματιστείτε από την τύχη του Φρανσουά Φιγιόν:  Ο τέως βέβαιος πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας πήγε στα αζήτητα επειδή εκμεταλλεύτηκε οικονομικά την οικογένεια του. Και σκεφτείτε επίσης ότι αυτό συνέβη μέσα σε μόλις τρεις μήνες. Άρα μέχρι να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα,  σκεφτείτε πόσο εύκολα μπορεί να εξανεμιστεί το πολιτικό σας πλεονέκτημα υπό το κυκλώπειο βάρος της απώλειας του ηθικού πλεονεκτήματος.

4 σκέψεις σχετικά με το “Η ήττα του Φιγιόν δείχνει την «προοπτική» του Κυριάκου Μητσοτάκη”

 1. Όποια πέτρα παρανομίας, μίζας και λαμογιάς κι’ αν σηκώσεις την τελευταία πεντηκονταετία , θα βρεις από κάτω κάποιον από την τωρινή Νέα Μιζοκρατία και κυρίως, από την οικογένεια Μιζοτάκη, η οποία για πολλά χρόνια αγωνίζεται διακαώς, να θέσει κάποιο μέλος της επικέφαλής του ελληνικού κράτους, για να «σβήσει» σκάνδαλα και λαμογιές, μήπως και σώσει την τιμή και την υπόληψή της …

  Η λέξη αλήθεια και η οικογένεια Μιζοτάκη δε συναντήθηκαν ποτέ στη ζωή αυτή.

  Πάει πολύ ο «δανεισμένος», ο «πιστωμένος» και «μιζαρισμένος» από τους δημοσυντήρητους νταβατζήδες να μιλά για αλήθεια, για αριστεία, για αξιοκρατία και για αδιαφάνεια .

  Υπάρχει Έλληνας που αδημονεί να τον κυβερνήσει ο Χαζοκούλης , η Ντοράκουλα, ο Μπουμπούκος ,ο Χατζηδοντοράκης , o Ντοροσκυλακάκης, η Ξαφά, η Όλγα, ο Μίλτος, ο Αρούλης και ο καθε φούφλης, η φούστης παρατρεχάμενος της Νέας Μιζοκρατίας ???

  Μου αρέσει!

 2. Στην περίπτωση της Mareva gate είναι επιβεβλημένο να επέμβει η ελληνική Δικαιοσύνη.

  Όπως ακριβώς συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις.( πχ με την γυναίκα του Τζοχατζόπουλου και πρόσφατα με τη σύζυγο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. …)

  Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Σαβουρογάμης Άκης για το πόθεν έσχες της Βικομιζοχαλάστρας του , σαπίζει πίσω από τα σίδερα της φυλακής …

  Και ο Χαζοκούλης Μιζοτάκης για παρεμφερές αδίκημα της “εταίρας” του Μαρέβας, να είναι ελεύθερος και να αδωνομαλακίζεται στα έδρανα της Βουλής …

  Να παρέμβουν οι αρχές και να κάνουν έρευνα. Εκτεταμένη. Για να πέσει φως στην υπόθεση.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s