olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Βέλος: Η Ελλάδα που δεν προσκύνησε

Posted by olympiada στο Απρίλιος 21, 2017

4 Σχόλια to “Βέλος: Η Ελλάδα που δεν προσκύνησε”

 1. Τό νά κλέψης πλοίο τού Πολεμικού Ναυτικού καί νά τό παραδώσης σέ ξένη χώρα είναι πράξη εσχάτης προδοσίας.
  Αλλά αυτά γιά σάς είναι απλώς λεπτομέρειες άνευ σημασίας.

  Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said said

   Κάποια πλοία τύπου -φλέτσερ- διέθετε κάποτε το Πολεμικό Ναυτικό. Όπως τα Α/Τ (= Αντιτορπιλικά) «Θύελλα»- Ασπίς- Βέλος κτλ.
   Αντιτορπιλικά του Στόλου,
   ευέλικτα,
   ως μικρόσωμα που ήταν.
   Μετά ήλθανε νέα πλοία, τα τύπου -φραμ-
   μεγαλύτερου εκτοπίσματος.

   Στο πρώτο είχα την τιμή να υπηρετήσω.

   Ένδοξο, θρυλικό, υπέροχο Πολεμικό Ναυτικό της ΕΛΛΑΔΟΣ.

   Οι άνθρωποι του,
   όσοι έχουν την ύψιστη ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ να το υπηρετούν,
   άμα τους δεις «εν όρμω» είναι/μοιάζουν αδιάφοροι, κουλαριστοί κτλ.
   Αυτούς τους ίδιους όμως,
   άμα τους δεις εν ώρα Μάχης στα πΕΛάγη
   (έστω σε επίπεδο ασκήσεων)
   δεν μοιάζουν καθόλου,
   ξέρεις,
   με εκείνους τους πράους και μειλίχιους τύπους που γνώρισες στο λιμάνι λίγο πριν, στον «ντόκο» ή «αρόδου».

   Είναι οι ίδιοι,
   λιοντάρια, αετοί μαζί με δΕΛφίνια
   που δεν πρόλαβες να γνωρίσεις !

   Όση γνώση έχω για τα πέντε δάκτυλα του χεριού μου,
   άλλη τόση πεποίθηση έχω για όλα τα παιδιά του Στόλου μας.
   Μόνιμοι ή στρατεύσιμοι, Αξιωματικοί ή Ναύτες.
   Σκίζονται για να είμαστε, εμείς οι άλλοι, ήσυχοι αν και ο εφησυχασμός τώρα πέραν από μαλακία είναι κι επικίνδυνος.
   Πολλοί μας εποφθαλμιούν, πολλοί μας έχουν στο μάτι. !

   Μου αρέσει!

 2. Φ.Π. {ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ} said

  ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ Μ.Μ.Ε. ΠΕΡΙ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 1967 :

  Με το να αποσιωπούνται ιστορικά γεγονότα από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που θησαυρίζουν από τις παγωμένες πιστώσεις που τους χορηγούν οι δήθεν δημοκράτες , αλλά στην πραγματικότητα υπάλληλοι των Νεοναζί η «Ελλάς εάλω». Κι’ αυτό για να καλύπτουν τις προδοσίες και τις απάτες των κληρονομικών αφεντάδων της Ελλάδας που μας τους παριστάνουν ως δημοκράτες. Επειδή όμως η δημοκρατικότητά τους δεν προκύπτει από πουθενά , σκαρφίστηκαν ένα επικοινωνιακό παραμύθι. Δηλαδή καταφέρονται με δριμύτητα εναντίον των συνταγματαρχών που έσωσαν την Ελλάδα την 21ην Απριλίου 1967 από το προγραμματισμένο αιματοκύλισμα του λαού της . Κι’ αυτό διότι οι συνταγματάρχες τους αφήρεσαν την μεγαλειώδη Κουτάλα της εξουσίας . Τώρα επειδή αυτό πάλιωσε , λαμβάνουν δημοκρατικούς τίτλους υβρίζοντες το τρίτο ιεραρχικώς κόμμα της Βουλής των Ελλήνων ως ναζιστές . Ποίοι ; Οι εξευτελισμένοι νυν υπάλληλοι των Νεοναζί Δ’ ΡΑΙΧ. Οσο για τους προπάτορές τους , αυτοί ήσαν υπάλληλοι του Γ’ ΡΑΙΧ.

  Δηλαδή από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Ναζί το 1944 μας κυβερνούν δωσίλογοι προδότες . Ας μας δηλώσουν οι μνημονιακοί βολευτές αν έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο πριν το στείλουν στο Δ’ ΡΑΙΧ γιά έγκριση. Η Βουλή των Ελλήνων δυστυχώς είναι μιά εγκληματική συμμορία κουταλοφόρων κακοποιών, με σκοπό να καλύπτει με μανδύα νομιμότητας τις προδοσίες και τις ληστείες τους σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων. Αυτή είναι η αποστολή των μνημονιακών βολευτών που με ιδιάζουσα θρασύτητα δηλώνουν ότι ψηφίζουν τα μνημόνια χωρίς να τα διαβάζουν . {Αυτά που κατέστησαν την Ελλάδα εκ νέου κατεχόμενη χώρα από τους Ναζί } Εχουν πάντως έτοιμη τη δικαιολογία , ότι αφού έρχονται γραμμένα στη γλώσσα των Ναζί πως να τα διαβάσουν ; Δεν τους πειράζει όμως γιατί οι αρχηγοί τους που τους δίνουν εντολές , είναι γνώστες της γλώσσας των Ναζί

  Οι Ελληνες αυτοκτονούν γιατι δεν μπορούν να ταΐσουν τα τέκνα τους , κι’ αυτοί ζουν στη χλιδή στέλνοντας τα δικά τους τέκνα σε πανάκριβα εξωχώρια σχολεία . Φτάσαμ στο σημείο να δηλώσει στο κοπροχανείο που κατάντησαν τη Βουλή , βουλευτίνα του ληστρικού ΠΑΣΟΚ ότι έχει δίκιο , αφού οι σπουδές της έγιναν σε … πανάκριβο σχολείο στην αλλοδαπή. Εμείς οι Ελληνες που ζούμε στην αλλοδαπή γνωρίζουμε πως αποκτώνται αυτά τα πτυχία. 90% είναι μαϊμουδένια. Εμπαίζουν τον ελληνικό λαό στη Βουλή και αμφισβητούν τις οκτώ χιλιάδες ευρώ συν + συν που παίρνουν μηνιαίως , δηλώνοντας θρασύτατα ότι αυτοί που το δηλώνουν είναι ψεύτες και ναζιστές . Κι΄ αυτό διότι παίρνουν {7.835} και όχι {8.000} ευρώ μηνιαίως που δηλώνουν οι ψεύτες ναζιστές . {Δηλαδή κάποιοι -ελάχιστοι – πατριώτες βουλευτές που σέβονται το αξίωμά τους} .

  Αναφέρω κατωτέρω ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο μου με τίτλο :

  «ΟΙ ΠΡΩΤΑΙΤΙΟΙ ΚΑΙ Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967» :

  «Μετά την (21η Απριλίου 1967) ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε από το Παρίσι που διέμενε, την ακόλουθη ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα :

  «Ουδείς είναι εις θέσιν να ανατρέψει ένα υγιές καθεστώς. Δύνατέ τις να είπει ότι η Δημοκρατία εδολοφονήθη εν Ελλάδι υπό ελεύθερον καθεστώς και ότι οι συνταγματάρχαι δεν έκαναν άλλο παρά να της δώσουν την χαριστικήν βολήν. Ένας άλλος κίνδυνος καροδοκούσεν. Η πολιτική και ηθική αναρχία. Γνωρίζω επίσης ότι η χώρα συγκλονιζομένη από άγρια πάθη, οδηγείτο προς αδελφοκτόνον σπαραγμόν. Οι Έλληνες το παραδέχονται σήμερον έστω και αν δεν συμφωνούν εις τον προσδιορισμόν των υπευθύνων. Την μεγαλυτέραν ευθύνην φέρουν εκείνοι οι οποίοι προεκάλεσαν τα πάθη. Όλοι έβλεπαν το κίνημα να έρχεται. Τυφλωμένοι από τα πάθη των εκείνοι που μπορούσαν να το αποτρέψουν το προεκάλεσαν».

  Αλλά και ο Ανδρέας Παπανδρέου ευρισκόμενος στις φυλακές «Αβέρωφ» {υπόδικος για τον ΑΣΠΙΔΑ} δικαιολόγησε τη στρατιωτική επέμβαση και συνέστησε μάλιστα να μην αναληφθεί αντιστασιακή δράση για να μην κινδυνεύσουν οι διαδικασίες επανόδου στη δημοκρατία. Από όλα αυτά ένα και μοναδικό συμπέρασμα προκύπτει αβιάστως.

  Η επέμβαση των συνταγματαρχών την (21ην Απριλίου 1967) έγινε γιατί δεν ήταν δυνατόν να μη γίνει. Είναι γνωστά τα αίτια, αλλά δυστυχώς πολλοί τα αγνοούν και κάποιοι άλλοι τα ξεχνούν ή κάνουν πως τα ξεχνούν. Ο Καραμανλής, ο Κανελλόπουλος, ο Τσιριμώκος, ο Στεφανόπουλος, ο Νόβας και οι άλλοι πολιτικοί και πνευματικοί ηγέτες, είχαν προειδοποιήσει ότι η γενική εξαχρείωση, θα επέβαλε έκτακτη ενέργεια από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, όπως και έγινε. Πριν όμως καταλήξουμε σε οποιοδήποτε συμπέρασμα, θα πρέπει να αναλογισθούμε και τις πιθανές εξελίξεις στην Ελλάδα, αν δεν είχε πραγματοποιηθεί η επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων,την οποίαν η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού εδέχθη με ανακούφιση.

  Κι΄αυτό διότι, πριν, κατά , ή μετά τις εκλογές οι οποίες είχαν ορισθεί για την (25η Μαΐου 1967), ο ελληνικός λαός θα αλληλοεσφάζετο. Eπίσης δεν θα έκαναν τους ήρωες, οι αναρίθμητοι και υποτιθέμενοι αντιστασιακοί, οι οποίοι δεν αντεστάθησαν εναντίον ουδενός. Πολλοί δε εξ αυτών ήσαν και συνεργάτες του δικτατορικού καθεστώτος της (21ης Απριλίου 1967). Η δε πολυδιαφημισμένη αντιστασιακή τους δράση , άρχισε κατόπιν της παραδόσεως της εξουσίας, από τους φερόμενους ως πρωταιτίους της σχετικής επεμβάσεως. Δεν θα είχαν δηλαδή αυτοί οι ασπάλακες τις δόξες και τις τιμές που απολαμβάνουν στις διάφορες επίκαιρες θέσεις του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Δικαίου, με τους παχυλούς μισθούς κ.λ.π. και που κομπορρημονούν για την ανύπαρκτη αντιστασιακή τους δράση.

  Tελικώς δηλαδή, όλοι ευεργετήθησαν, όλοι εβολεύθησαν από τους συνταγματάρχες και οι συνταγματάρχες που έβγαλαν τα κάστανα από την φωτιά, κατεδικάσθησαν σε θάνατο, και που η ποινή αυτή μετετράπη σε ισόβια κάθειρξη. Μη σας ξενίζει αυτό το γεγονός, είναι σύνηθες στην Ελλάδα !… Μήπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης δεν ενεκλείσθη ως θανατοποινίτης στις φυλακές του Παλαμηδίου ;

  Κλείνοντας εδώ την ανάλυση για την (21ην Απριλίου 1967) και τους φερομένους ως πρωταίτιους, καθώς και τα πραγματικά αίτια της Συνταγματικής εκτροπής κατά τον κρίσιμο χρόνο της προηγηθείσης ανωμάλου πολιτικής καταστάσεως, το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό, είναι ένα ρητό από το «Κοράνι» το οποίο αναφέρει τα κατωτέρω :

  «Μπορείς να βρείς περισσότερη αλήθεια σ΄ένα ξίφος, παρά σε δέκα χιλιάδες λέξεις».

  21 Απριλίου 2016 Φ.Π.

  Μου αρέσει!

  • Τό ψέμμα , η λαμογιά, τά μνημόνια , η προδοσία , τό ξεπούλημα ,η αθλιότητα ,τά σκάνδαλα ,οι μίζες είναι όλα προνόμια τής δημοκρατίας.
   Ο εκάστοτε πρόεδρος τής βουλής θάβει στά συρτάρια του εκατοντάδες υποθέσεις διαφθοράς πού τού στέλνει η δικαιοσύνη.
   Καί άν κάποια υπόθεση φτάσει πρός συζήτησην στήν βουλή, τότε καλύπτουν ο ένας τόν άλλον καί ψηφίζουν κατά τής άρσης τής ασυλίας τού κατηγορούμενου.
   Αλλά σύσσωμο τό συνταγματικό τόξο τού Τούρκογλου ψηφίζει υπέρ τής άρσης τής ασυλίας τών βουλευτών τής Χρυσής Αυγής γιά ψύλλου πήδημα.
   Αυτά βλέπει ο κόσμος καί τούς έχει σιχαθεί.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: