olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Οργια από Παπανδρέου -Λοβέρδο – Ρόντο! Δίωξη με τον νόμο περί καταχραστών του δημοσίου!

Posted by olympiada στο Απρίλιος 20, 2017

Ρεπορτάζ
Παναγιώτης Στάθης – Δημοκρατία

Eξωτερική πολιτική βουτηγμένη στα σκάνδαλα και στη χλιδή μέσω «παράνομων χρηματοδοτήσεων» ανώνυμων εταιριών (!) που καλύπτονταν μέσα σε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις καταγγέλλει το πόρισμα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την περίοδο υπουργίας στο ΥΠΕΞ του Γιώργου Παπανδρέου, με υφυπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο, από το 2001 έως το 2003. Το πολυσέλιδο πόρισμα που αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία» είναι μια βόμβα στα θεμέλια του συστήματος της αρχής δεκαετίας του 2000, όταν τα εκατομμύρια έφευγαν με τα τσουβάλια προς άγνωστη κατεύθυνση, σε αμφιλεγόμενα νομικά και φυσικά πρόσωπα, με «νοθευμένες υπουργικές αποφάσεις», με αόριστες αιτιολογίες για ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων της χώρας στα Βαλκάνια και στη ΝΑ Ευρώπη, με χρηματικά εντάλματα ανυπόγραφα και διπλοπληρωμένα και με αρνητική εισήγηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τα «προγράμματα»

Και, βέβαια, με προπληρωμένο σχεδόν το 100% των «προγραμμάτων», τα οποία, κατά το πόρισμα, ουδέποτε υλοποιήθηκαν, αφού σύμφωνα με την εισαγγελέα (π.χ. σε μια περίπτωση): «…τα παραστατικά εξόδων προκύπτει ότι αφορούν δαπάνες λειτουργίας των γραφείων της ΜΚΟ ή ταξιδιών των εκπροσώπων της ή άλλα προγράμματα (π.χ. μεταφραστικές υπηρεσίες, καταχώριση δεδομένων στο web portal, μισθοδοσία προσωπικού, καθαρισμός μοκέτας γραφείου, αγορά ηλεκτρικής σκούπας, δαπάνες ταξί Μercedes, ενοικιάσεως οχημάτων π.χ. GRAΝD VITARA από 12 έως 14/11/2004, κόστους 706,92 ευρώ, ενοικίαση αυτοκινήτου για 10 μέρες, 1.094,30 ευρώ βενζίνη, γεύμα στο πέντε αστέρων “Thraki Palace” το καλοκαίρι του 2007, με αναφορά “υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης”, αγορές σε σούπερ μάρκετ» κ.λπ.
Η δικογραφία αφορά παράνομες χρηματοδοτήσεις πέντε Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και ανώνυμων εταιριών που ζημίωσαν το Δημόσιο με πάνω από 6.300.000 ευρώ, τις οποίες φέρεται ότι είχαν υπογράψει την περίοδο 2001-2003 ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο τότε υφυπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Για τον λόγο αυτόν, ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής διαβίβασε άμεσα στη Βουλή τη σχετική δικογραφία, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των δύο πολιτικών προσώπων που φέρεται ότι συνήργησαν σε παράνομη χρηματοδότηση Νομικών Προσώπων (ΜΚΟ και Α.Ε.) από το υπουργείο Εξωτερικών. Είναι ξεκάθαρη άλλωστε η πολιτική βούληση του κ. Κοντονή όλες οι υποθέσεις να φτάσουν στη Βουλή, να εκκαθαριστούν και ο ελληνικός λαός να μάθει -επιτέλους- τι ακριβώς συνέβαινε τόσα χρόνια με το όργιο διασπάθισης δημόσιου χρήματος που οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό. Η περίοδος που αναζητούνται πολιτικές ευθύνες για τα πολιτικά πρόσωπα είναι από το 2001 έως το 2003, καθώς τότε υπογράφηκαν οι σχετικές αποφάσεις, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα (μεταξύ των οποίων και ο περίφημος Αλεξ Ρόντος) από το 2001 έως το 2008, καθώς οι καταβολές απλώθηκαν σε βάθος χρόνου.

Η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης -άλλη μια «σύμπτωση», όπως αυτή με την αποστολή της δικογραφίας για τα Leopard στο Πρωτοδικείο Μεγάλη Πέμπτη- έγινε στις 24 Μαρτίου από την Εισαγγελία Διαφθοράς (την ημέρα, δηλαδή, της παραίτησης της κυρίας Ράικου) και διαβιβάστηκε στον Αρειο Πάγο αυθημερόν, γεγονός που προκαλεί αίσθηση, αφού εκκρεμούσε καιρό. Οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφονται είναι «απιστία στην υπηρεσία κατά μόνας και κατά συναυτουργία σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών Δημοσίου, καθώς και ηθική αυτουργία στην πράξη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο Ρόντος και οι άλλοι

Τα μη πολιτικά πρόσωπα που τελούν υπό κατηγορία είναι ο γνωστός από την εμπλοκή του και σε άλλες σχετικές δικογραφίες Αλεξ Ρόντος, πρώην γενικός διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), ο Νικ. Μπάζας, πρώην διευθυντής της Διευθύνσεως Αναπτυξιακής Πολιτικής, και ο Γ. Φιλιππαίος, υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας.

Για ηθική αυτουργία διώκονται οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ και των Α.Ε. και συγκεκριμένα:
• Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία/ΜΚΟ Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης,
• Ινστιτούτο Μελετών, Ερευνών, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Χωρών ΝΑ Ευρώπης Α.Ε.,
• Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο Α.Ε.,
• Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Α.Ε.,
• Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Επιχειρηματικό Γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη.

Υπό έλεγχο και η περίοδος του 2005

Ακόμη μία δικογραφία για παράνομες χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ, αυτήν τη φορά της περιόδου 2005, διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής διαβίβασε τη δικογραφία προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος την επίμαχη περίοδο διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών. Μεταξύ των ΜΚΟ που φέρεται ότι χρηματοδοτήθηκαν παράνομα είναι η «Ευαισθητοποίηση του κοινού για τις κακοποιημένες γυναίκες και τα κακοποιημένα παιδιά της Αφρικής» και η «Εταιρία για την ανεξιθρησκεία, ευημερία και ανάπτυξη των λαών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση ολοκληρώθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (και αυτή!) στις 24 Μαρτίου, την ημέρα δηλαδή που παραιτήθηκε η Ελένη Ράικου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα μη πολιτικά πρόσωπα που φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση αποδίδονται τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Νεοσύστατες οργανώσεις που είχαν ρόλο «βιτρίνας»

Το κεντρικό χαρακτηριστικό των εταιριών που επιλέχθηκαν τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν ότι όλες ήταν νεοσύστατες και συνεπώς δεν είχαν δικαίωμα τόσο υψηλής χρηματοδότησης, κυρίως δε ότι επρόκειτο -κατά το πόρισμα- για ΜΚΟ που ουσιαστικά διαπλέκονταν και επικάλυπταν ανώνυμες εταιρίες με εμπορική δραστηριότητα, συνεπώς το ΥΠΕΞ δεν μπορούσε να τις χρηματοδοτήσει. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Επιχειρηματικό Γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη – Business Information Clearing Center (BICC), στην οποία κατά το πόρισμα «οι 12 από τους 14 εταίρους είναι κερδοσκοπικές εταιρίες».

«Κάλυπταν κόστη»

Γι’ αυτό και αναφέρει: «…Στην πράξη μέσω των χρηματοδοτήσεων συντηρούσαν γραφεία διαφόρων νομικών οντοτήτων (ΜΚΟ, Α.Ε.) και καλύπτονταν κόστη για τις δραστηριότητές τους εν γένει και την εντεύθεν προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων τους. Αυτή δε η ανοργάνωτη, απρογραμμάτιστη, ευκαιριακή και ανέλεγκτη χρηματοδότηση διάφορων φορέων, στους οποίους μάλιστα συμμετείχαν τα ίδια φυσικά πρόσωπα, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι αποτελεί εφαρμογή οικονομικής διπλωματίας ή προώθηση των ελληνικών συμφερόντων, καθώς η άσκηση διπλωματίας προϋποθέτει στρατηγική και κεντρικό σχεδιασμό, πρόβλεψη συνολικού προϋπολογισμού, παρακολούθηση υλοποίησης και απολογισμό, πράγματα που δεν προκύπτει ότι έλαβαν χώρα εν προκειμένω.

Αντιθέτως η αποτυπούμενη εναργώς έκρηξη χρηματοδοτήσεων περισσότερων προγραμμάτων με σχετικά απροσδιόριστο υλικό αντικείμενο, χωρίς σχεδιασμό και παρακολούθηση, φανερώνει απλώς μια εκδήλωση συστηματικής εύνοιας σε συγκεκριμένα φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι προτάσεις των οποίων γίνονταν πάντα δεκτές, και τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζονταν από κοινού από τους υπαλλήλους της ΥΔΑΣ και τις ΜΚΟ, ως εάν ήταν συνεργάτες…».

11 Σχόλια to “Οργια από Παπανδρέου -Λοβέρδο – Ρόντο! Δίωξη με τον νόμο περί καταχραστών του δημοσίου!”

 1. Το παραδέχτηκε και η Θεανώ Φωτίου: Η συγκάλυψη των σκανδάλων από το πολιτικό σύστημα πριμοδοτεί την Χρυσή Αυγή!

  Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

  Η λαϊκή φράση: «ο κόσμος το ΄χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της υπουργού του Σύριζα, Φωτίου, η οποία παραδέχτηκε σήμερα πως το «συνταγματικό τόξο» με την συγκάλυψη των σκανδάλων και της διαφθοράς πριμοδοτεί την Χρυσή Αυγή.

  Η Θεανώ Φωτίου, που έγινε ευρέως γνωστή με την… φαεινή της ιδέα να τρώνε οι πεινασμένοι Έλληνες γεμιστά (!), εμφανίστηκε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

  Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να απαριθμήσει τα… ευεργετικά έργα της συγκυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ είπε αυτολεξεί: «Θα τελειώσουμε με όλη την ιστορία της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος. Αυτό πρέπει να καθαρίσει, γιατί αν δεν καθαρίσει, όλοι πριμοδοτούμε την Χρυσή Αυγή!».

  Με άλλα λόγια η υπουργός του Σύριζα ομολόγησε πως ο Ελληνικός Λαός έχει αφυπνιστεί και έχει αηδιάσει με το σαθρό κατεστημένο των πολιτικάντηδων, στρεφόμενος προς την μοναδική δύναμη Εθνικής Αντίστασης, την Χρυσή Αυγή.

  Το ίδιο εξάλλου είχε παραδεχτεί δημόσια και ο νυν πρόεδρος της Βουλής, Βούτσης ο οποίος πριν 2 χρόνια στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ομολόγησε για τους φακέλους της διαφθοράς: «Δεν θα κερδίσει κανείς, αν βγουν αυτοί οι φάκελοι στη δημοσιότητα. ΜΟΝΟ η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να τρίβει τα χέρια της».

  Η Αλήθεια είναι ότι οι εξαγγελίες του Σύριζα για καταπολέμηση της διαφθοράς αποδείχθηκαν μία ακόμη μεγάλη επικοινωνιακή φούσκα, όπως και το βροντερό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που ο Τσίπρας μετέτρεψε σε υποτακτικό «Ναι».

  Τίποτα δεν έχει γίνει για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Οι κλέφτες συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι και να πίνουν στην… υγειά των κορόιδων! Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα συνεχίζει να συγκαλύπτει τα οικονομικά σκάνδαλα και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην Εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και καναλιών όπου μόνο η Χρυσή Αυγή απέδωσε ποινικές ευθύνες σε τραπεζίτες, κομματάρχες, νταβατζήδες των ΜΜΕ και μεγαλοεργολάβους.

  Είναι πια κοινή παραδοχή πως μόνο η Χρυσή Αυγή θα οδηγήσει τους κλέφτες στην φυλακή και θα επιστρέψει τα κλεμμένα στον Ελληνικό Λαό.

  Μου αρέσει!

 2. Σ αυτήν τήν ανομία καί τήν παρακρατική ζούγκλα πότε θά βάλετε τέλος κύριοι συριζανέλ;
  Γιατί τούς προστετεύετε;

  Ασύδοτο το κόκκινο παρακράτος: Εκρηκτικοί μηχανισμοί, επεισόδια και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας – Καμία σύλληψη
  Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 – 13:29 13

  Οι γνωστοί άγνωστοι προστατευόμενοι του πολιτικού συστήματος προχώρησαν χθες σε μια επίδειξη δύναμης, τοποθετώντας σε ώρα αιχμής εκρηκτικό μηχανισμό σε κεντρικό σημείο του κέντρου των Αθηνών, ενώ λίγη ώρα μετά την έκρηξη προκαλούσαν επεισόδια πετώντας μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Πατησίων.

  Για ακόμη μια φορά δεν υπήρξε καμία προσαγωγή, πόσο μάλλον σύλληψη.

  Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη το βράδυ της Τετάρτης, στις 22:40, στην είσοδο των γραφείων της Eurobank που στεγάζονται οι υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, στην οδό Σανταρόζα 7, μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στις 22.00 στο zougla.gr, με το οποίο άγνωστος προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο συγκεκριμένο σημείο. Ο άγνωστος ανέφερε πως δεν πρόκειται για φάρσα και έδωσε χρονικό περιθώριο 35 λεπτών μέχρι την έκρηξη.

  Η έκρηξη βόμβας ήταν ισχυρή και ακούστηκε σχεδόν σε όλο το κέντρο της πόλης. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε σχολικό σακίδιο το οποίο είχε τοποθετηθεί σε εσοχή του κτιρίου και εξερράγη στις 22.48, βράδυ Τετάρτης. Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών είχαν προλάβει να εκκενώσουν το δρόμο και έτσι δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί. Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν ισχυρός και η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων της τράπεζας και στα γύρω κτίρια.

  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι δράστες δεν αποκλείεται να είναι οι ίδιοι με αυτούς που τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν τοποθετήσει βόμβα στο υπουργείο Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας. Τότε ο μηχανισμός είχε εξουδετερωθεί από τους άνδρες των ΤΕΕΜ. Και σε εκείνη την περίπτωση η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε σακίδιο.

  Πεδίο μάχης και πάλι το Πολυτεχνείο: Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ. Επεισόδια σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ (20/4) στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που εκτελεί υπηρεσία στη συμβολή της οδού Τοσίτσα με την Πατησίων.

  Δεν υπήρξε τραυματισμός, όπως επίσης δεν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές. Η οδός Πατησίων έκλεισε, για αρκετή ώρα, από το ύψος της Πανεπιστημίου.

  Άνοιξαν πριν από λίγο οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι είχαν κλείσει χθες μετά την έκρηξη βόμβας σε υποκατάστημα τράπεζας, στην οδό Σανταρόζα 7. Νωρίτερα κλιμάκιο της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών έφτασε ξανά στο σημείο προκειμένου να συλλέξει νέα στοιχεία που βρέθηκαν. Στο σημείο έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές.

  Μου αρέσει!

  • Τούς χρυσαυγίτες βουλευτές τούς δικάσατε επειδή κλώτσησαν μερικές άδειες κούτες στήν αγορά.
   Γι΄ αυτό καί τά ποσοστά σας έπιασαν πάτο.

   Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    ΠΑΡ’ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ. Δεν ενδιαφερει κανεναν αν κλωτσουσαν κουτες η κονσερβοκουτια αλλα αν φορεσαν χαρτοκουτι σε καθε πατριωτη για να μη βλεπει οτι ετσι καπελωναν καθε υπερηφανη πατριωτικη κινηση κατα του κατακτητη οδηγωντας επι πλεον την κοινωνια να τον ταυτιζει με τα χαλια τους καθιστωντας τον ομηρο των δοσιλογων.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    Δεν ακουσα ΠΟΤΕ την πρωτη κρισιμη τριετια να λετε μιση αληθεια για το αθλιο ληστρικο γερμανικο σχεδιο. ΜΟΝΟΝ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ απεναντι τους ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ και αυτος σας χαλασε τα σχεδια ΣΟΪΜΠΛΕ , και ελπιζουμε να το επαναλαβει αποτελεσματικα και με το χαος που θελετε να φερετε απο κοινου με τους υπολοιπους απατριδες.

    Μου αρέσει!

   • ARIS said

    ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ ΤΣ ΤΣ ΤΣ ΔΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ

    Μου αρέσει!

 3. AGIOS said

  Γι αυτο ο λοβερδος ελεγε ..τοι οποιος πειραξει τον παπανδρεου
  θα γινει χαμος.Ηξερε τι ελεγε.

  Μου αρέσει!

 4. Ακέλας said

  Aν η απόδοση ευθυνών χρειάζεται τόσο χρόνο να αποδοθεί ,θα αναζητούσαμε τους εγκληματίες σε εξωπλανήτες!

  Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   Κατα τη γνωμη σου μεθοδευτηκαν καποιες καθυστερησεις , ματαιωσεις , αποκρυψεις, αναβολες , αρχειοθετησεις, ελλειψεις μεταφραστων, σκοπιμες αναθεσεις η αποχωρησεις η δεν παρατηρησες κατι ?

   Μου αρέσει!

 5. Ακέλας said

  Τι να πω ρε παιδιά!…Μάλλον είμαστε φανατικοί στις τσόντες,και μάλιστα μετέχουμε σ΄αυτές σαν χιλιοπηδημένες πορνοσταρ!

  Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   Κατα τη γνωμη σου η συνεχης αναφορα σε επερχομενες δηθεν εκλογες εκτος απο τη ζημια στην οικονομια , σχετιζεται καθολου με το ποσο ανεξαρτητοι πρεπει να νοιωθουν οι λιγοι μη αμεσως εκβιαζομενοι απο τους υπηρετες της δικαιοσυνης ?

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: