olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ακόμη ακούς κλαρίνο και δακρύζεις!⁩

Posted by olympiada στο Απρίλιος 17, 2017

Τα χρόνια πέρασαν, οι συνήθειες και ο ατομικός τρόπος ζωής μπορεί να άλλαξαν συμπεριφορές και νοοτροπίες αλλά το κλαρίνο ακόμη συγκινεί και μιλάει στην καρδιά του Έλληνα.
Δεν ξεχνάει ότι με τους ήχους αυτούς γλεντούσε, αποχαιρετούσε και έσμιγε.

Νέα Ιωνία ( Αθήνα), μεσημέρι , θαμώνας καφενείου «παραγγέλνει» ένα ηπειρωτικό σκοπό

από τον μουσικό του δρόμου και αυτός το παίζει με την ψυχή του.
Δείτε με πόση χαρά και πάθος ακούει την παραγγελία.

6 Σχόλια to “Ακόμη ακούς κλαρίνο και δακρύζεις!⁩”

 1. ΖΟΥΓΚ said

  «Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί «ψευδοθαύμα» που πιστεύουν «ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι’ αισχροκέρδειαν»» είχε πει χαρακτηριστικά η Φωτεινή Βάκη σε συνέντευξή της

  Μου αρέσει!

  • Mad Dog said

   Όλοι όσοι έχουν μια στοιχειώδη μόρφωση και σωστάς τας φρένας, όλοι γνωρίζουν ότι είναι μια απάτη.

   Καλικάντζαροι τύπου διάκο, κομαντάντε κλπ ασπόνδυλα πρόβατα, πιστεύουν ότι είναι θαύμα!

   Όσο θα έχουν φωνή στην Ελληνική κοινωνία αυτά τα δεισιδαιμονικά κοράκια, χαΐρι η πατρίδα μας δεν θα δει!

   Μου αρέσει!

   • ΖΟΥΓΚ said

    Να καταργηθεί η Ολυμπιακή Φλόγα!
    την Κυριακή, Απριλίου 16, 2017

    Γράφει ο Μιχαήλ Στρατουδάκης

    Ο Ηρόστρατος απειλούσε ότι θα κατακαύσει το Αρτεμήσιον της Εφέσου, για να μείνει το όνομά του στην ιστορίαν. Όταν υλοποίησε την βδελυράν αυτήν πράξη, η συνέλευση των κατοίκων της Εφέσου απεφάσισε, ότι στο εξής ουδείς θα κάνει αναφοράν του ονόματος του Ηροστράτου επί ποινή, ώστε να μη πραγματοποιηθεί ο αισχρός σκοπός του. Έτσι και εγένετο και ξεχάστηκε πλήρως. Ώσπου πολλά χρόνια αργότερα ο ιστορικός Θεόπομπος το έφερε στην επιφάνεια και η «Ηροστράτειος δόξα» έγινε σημείον συχνής αναφοράς από όλους μας.

    Τον ρόλον του Θεόπομπου έπαιξαν και τα Ελληνικά ΜΜΕ, αναφέροντας τις αβάσιμες και ηθοεθιμοκτόνες απόψεις κάποιων δυστυχώς Βουλευτών, ότι το Άγιον Φως είναι παγανιστικόν κατάλοιπον και ότι η μεταφορά του είναι δαπανηρή και ότι η όλη ευσεβής στάση των χριστιανών απέναντι του, βρίθει ελαττωμάτων!! Αν δεν υπήρχεν η διαβόητος ασυλία ίσως να μη λεγόταν ανάλογες εκφράσεις. Κάθε Βουλευτής στοιχίζει στον Έλληνα φορολογούμενον περίπου 20.000 – 22.000 μηνιαίως!! Αυτά δεν είναι περιττή δαπάνη για τον ‘Ελληνα;;

    Εντύπωση όμως προκαλεί ότι εστράφησαν στο Άγιον Φως και δεν ανεφέρθησαν και στην Ολυμπιακήν Φλόγαν, η οποία τυγχάνει παγκοσμίας ιδιαζούσης εκτιμήσεως και μεγαλοπρεπούς λιτανεύσεως!!

    Και οι δύο ΦΛΟΓΕΣ, αναφέρονται σε ήθη, έθιμα και αρχές των Ελλήνων εν προκειμένω και δίδουν το έναυσμα προς απόλυτην ικανοποίησην εσωτερικής – συναισθηματικής ανάγκης ή εξωτερικής δραστηριότητος, με ιδιαζόντως ικανοποιητικά (προσδοκώμενα αλλά και επερχόμενα) αποτελέσματα ανά περίπτωση. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει τους προσδοκώντας το αναμενόμενον!! Θα ήταν πράξη βέβηλη και φθοροποιός, ουχί άνευ συνεπειών για τον αίτιον!!

    Οι δυσμενείς φράσεις για το Άγιον Φως δεν θα γινόταν ποτέ γνωστές, αν δεν τις αναπαρήγαγαν κατά κόρον τα ΜΜΕ, τα οποία εξετόξευσαν την αδάπανον διαφήμιση των εκφραστών στα ύψη!! Σχετικώς είχαμεν αναφερθεί με άρθρον μας την Μεγάλην Τρίτην, ότι η προβολή αρνητικών περιστατικών δεν πρέπει να δημοσιοποιείται, αλλά φευ!!!!!

    Μήπως με την αδάπανη διαφημιστικήν προβολήν, θα επιδιώξουν κάποιοι Μένητοι να αναφέρουν ότι πρέπει να καταργηθεί η Ολυμπιακή Φλόγα, γιατί η αφή της είναι ειδωλολατρικόν κατάλοιπον και η περιφορά της παγανιστική και δαπανηρή!!!

    Μου αρέσει!

  • Balaouras For President said

   Μου αρέσει!

 2. καποιος said

  με τους ηχους αυτους ……πηδαγε η πηδιοταν,χαρες και πανηγυρια ελληναραδων,αθανατη ελληνικη πουστια.

  Μου αρέσει!

 3. ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΣ-ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ said

  απο πότε τα κλαρίνα των γύφτων έγιναν συνώνυμα με τα Ελληνικα ηθη και έθιμα και την δημοτική μουσική; Θα σταματήσουν κάποια στιγμή τα κανάλια και διάφορα site να παρουσιάζουν πασχαλιάτικα γύφτους ντυμένους με φουστανέλες και να τραγουδανε με τα γύφτικα κλαρινα τους;

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: