olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Παραδοσιακή συνταγή για μαγειρίτσα

Posted by kalinda στο Απρίλιος 15, 2017

IMG_7597.JPG

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ Γιατί τσουγκριζουμε αυγά το Πάσχα 

ΥΛΙΚΑ
περίπου 1 κιλό εντόσθια (συκώτι, καρδιά, νεφρά, πνευμόνια)

2 λίτρα νερό

4 κ.σ ελαιόλαδο

3 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κύβος Λαχανικών

1 κούπα ψιλοκομμένο άνιθο

1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό

100γρ. ρύζι για σούπα

2 μαρούλια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 2 εκ.

αλάτι και πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

2 μέτρια λεμόνια

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίστε καλά τα εντόσθια. Βάλτε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό να βράζει.

2. Ρίξτε μέσα όλα τα εντόσθια και σιγοβράστε τα για 10 λεπτά. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και στραγγίξτε. Πετάξτε το νερό.

3. Ψιλοκόψτε τα εντόσθια.

4. Παράλληλα στην ίδια κατσαρόλα, αφού την ξεπλύνετε, βάλτε τη σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και τα ξερά κρεμμύδια.

5. Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να μαλακώσουν.

6. Προσθέστε τα εντόσθια και σοτάρετέ τα και αυτά για 3-4 λεπτά. Προσθέστε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλύψει σχεδόν τα υλικά της κατσαρόλας και προσθέστε και τον κύβο Λαχανικών MAGGI.

7. Σιγοβράστε για 20 λεπτά.

8. Προσθέστε το ρύζι και σιγοβράστε για άλλα 10-12 λεπτά. Τα τελευταία 3-4 λεπτά ρίξτε τον άνιθο, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια.

9. Παράλληλα χτυπήστε τα αυγά και το χυμό του λεμονιού με ένα σύρμα σε ένα μπολ.

10. Σβήστε τη σούπα και σιγά σιγά προσθέστε στο μπολ με το αυγολέμονο, ζουμί από τη σούπα με μια κουτάλα. Σιγά σιγά. Αυτό το κάνετε έτσι για να εξισωθεί η θερμοκρασία και να μην κόψει το αυγό όταν το ρίξετε στην καυτή σούπα.

11. Όταν έχετε προσθέσει το λιγότερο από το 1/3 από τη σούπα επιστρέψτε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα.

12. Ζεστάνετε ελαφρά τη σούπα μέχρι να ζεσταθεί καλά.

13. Διορθώστε με αλάτι και πιπέρι

 

Ένα Σχόλιο to “Παραδοσιακή συνταγή για μαγειρίτσα”

  1. […] ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ Παραδοσιακή συνταγή για Μαγειρίτσα  […]

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: