olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΣΥΝΕΒΗ αυτο που φοβόταν ο Μητσοτακης: Σύνθημα αντεπίθεσης από τον Αλέξη Τσίπρα – Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Posted by kalinda στο Απρίλιος 13, 2017

 

tsipras

Η Συνταγματική αναθεώρηση, οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ολοκλήρωση της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης αλλά και η υλοποίηση του σχεδιασμού στην Πρωτοβάθμια Υγεία (ΤΟΜΥ) βρίσκονται στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας όπως την περιέγραψε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο όπου με ευθύνη της Αντιπροεδρίας, του Υπουργού Συντονισμού της ΓΓ Κυβέρνησης, και του ΓΓ Πρωθυπουργού πρέπει να υπάρξει εντός 15 ημερών συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το νομοθετικό έργο για τις μεγάλες αυτές θεσμικές τομές.

Σημαντικές ήταν οι αναφορές του πρωθυπουργού και για την συμφωνία της Μάλτας. Όπως τόνισε «το ΔΝΤ δεν κατάφερε να ικανοποιήσει ολοκληρωτικά κανέναν από τους στόχους του» ωστόσο επισήμανε ότι με τις απαιτήσεις του, υπήρξαν καθυστερήσεις στη διαδικασία, κάτι που αναγνώρισε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Οι μόνοι που επέμειναν να καταλογίζουν ευθύνες στην κυβέρνηση ήταν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι ευρωβουλευτές τους μάλιστα έφτασαν στο σημείο να καταγγείλουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι στηρίζει αδικαιολόγητα την ελληνική κυβέρνηση.» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Πολιτικοποιήσαμε τη διαπραγμάτευση τόσο για το δημοσιονομικό όσο και κυρίως για τα εργασιακά και δημιουργήσαμε, για πρώτη φορά, ίσως, στην Ευρώπη, ένα μέτωπο υπεράσπισης του κοινωνικού δικαιώματος» επεσήμανε με νόημα ο πρωθυπουργός.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Και εμείς έχουμε την πίεση από κοινωνία λόγω λιτότητας αλλά πολιτικά έχουμε το μομέντουμ. Αυτό το μομέντουμ πρέπει να αξιοποιήσουμε για να έχουμε αναπτυξιακή εκτίναξη της ελληνικής οικονομίας» υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας.

Σημεία εισήγησης Πρωθυπουργού

Αρχικές απαιτήσεις ΔΝΤ σε δημοσιονομικά – εργασιακά

4,5 δισ. ευρώ, επιπλέον, προσαρμογή. Απαίτηση που ήταν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από τον Δεκέμβριο 2015, από τη φάση της 1ης αξιολόγησης, δηλαδή, και επανήλθε το φθινόπωρο του 2016, κατά την εκκίνηση διαδικασιών της 2ης αξιολόγησης.

Μη επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Αύξηση ορίου ομαδικών απολύσεων.

Αναγνώριση δικαιώματος ανταπεργίας.

– Πολιτικοποιήσαμε τη διαπραγμάτευση τόσο για το δημοσιονομικό όσο και κυρίως για τα εργασιακά.

– Δημιουργήσαμε, για πρώτη φορά, ίσως, στην Ευρώπη, ένα μέτωπο υπεράσπισης του κοινωνικού δικαιώματος.

– Ο πρωθυπουργός θύμισε την Σύνοδο κορυφής της Ρώμης, την στήριξη από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, από τον Ιταλό Πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι

Περιγραφή συμφωνίας

Μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο εφόσον πιάσουμε το στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα, γεγονός που θεωρείται πάρα πολύ πιθανό αρκεί να δουλέψουμε σοβαρά (τα θετικά μέτρα θα εφαρμοστούν εφόσον πιάσουμε το στόχο, το 2018).

Συλλογικές διαπραγματεύσεις από Σεπτέμβρη του 2018.

Όχι αύξηση ορίου των ομαδικών απολύσεων.

Όχι ανταπεργία.

ΔΕΗ –εκτός συζήτησης τα υδροηλεκτρικά και το φυσικό αέριο παρά τις ισχυρές πιέσεις.

Όχι επιπλέον μέτρα για το 2018.

Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης χωρίς περικοπές επιδομάτων που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός των δανειστών.

Εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Επόμενα βήματα

21 – 22 Απρίλη η Εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ, όπου και θα γίνουν οι προκαταρκτικές συζητήσεις για χρέος –πιθανόν να γνωρίζουμε μετά τη σύνοδο που καταλήγουμε σε σχέση με το χρέος.

Επιστροφή τεχνικών κλιμακίων για ολοκλήρωση συμφωνίας.

Συνεδρίαση Eurogroup – Πιθανόν και έκτακτο στις αρχές Μάη για έγκριση συμφωνίας και προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Ανοίγει δρόμος και δίνεται η πολιτική δυνατότητα στην ΕΚΤ να μας εντάξει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

Στο σύνολο της μια συμφωνία υπερασπίσιμη.

– Αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική επιτυχία και σε νέα εκλογική νίκη. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μια μεγάλη πολιτική αντεπίθεση. Αντεπίθεση, όμως, ουσίας και όχι επικοινωνιακή γιατί έτσι θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε έξοδο από την επιτροπεία και τα μνημόνια.

– Έχουμε χρυσή ευκαιρία μετά το κλείσιμο της συμφωνίας.

Άξονες πολιτικής

Επομένως:

Ανάπτυξη – ανάπτυξη – ανάπτυξη. Καμιά κωλυσιεργία και υπέρβαση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων για να επιταχυνθούν τα μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ. Πρέπει να υπάρξει κατάλογος έργων που οφείλουν να προωθηθούν ώστε να έχουμε άμεσα αναπτυξιακά αποτελέσματα (στην ενέργεια, στις μεταφορές, στις υποδομές, στα δίκτυα, στον τουρισμό, στην αγροτική παραγωγή). Πρέπει να υπάρξουν προτεραιότητες και να υπερβαίνουμε τάχιστα όλα τα εμπόδια.

Να επιταχυνθεί η δουλειά στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Να επιταχυνθεί η δουλειά στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Να επιταχυνθεί η δουλειά στα προγράμματα καταπολέμησης της διαρθρωτικής ανεργίας.

Προστασία εργαζομένων – Να συνεχίσουμε την καλή δουλειά όσο μας επιτρέπει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

Να συνεχίσουμε την καλή δουλειά στο χώρο της Υγείας και της Παιδείας. Ειδικά για την Παιδεία πρέπει το μέτρο σύγκρισης να είναι η επιτυχημένη έναρξη της σχολικής χρονιάς, 2016 – 2017. Να ανοίξουν, δηλαδή, τα σχολεία στην ώρα τους με εκπαιδευτικούς και βιβλία.

Χρονοδιάγραμμα – Στόχοι

Με ευθύνη της Αντιπροεδρίας, του Υπουργού Συντονισμού της ΓΓ Κυβέρνησης, και του ΓΓ Πρωθυπουργού πρέπει να υπάρξει εντός 15 ημερών συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το νομοθετικό έργο (πρωτογενή και δευτερογενή νομοθεσία) αλλά και για τις μεγάλες θεσμικές τομές:

Σύνταγμα

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση

Πρωτοβάθμια Υγεία

Πηγή: periodista.gr 

7 Σχόλια to “ΣΥΝΕΒΗ αυτο που φοβόταν ο Μητσοτακης: Σύνθημα αντεπίθεσης από τον Αλέξη Τσίπρα – Ποια είναι τα επόμενα βήματα”

 1. Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

  Μνημείο κοροϊδίας η ομιλία Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο: Ούτε λέξη για τη σφαγή στις συντάξεις, την εγκληματική φορολόγηση και το ξεπούλημα της χώρας

  Το υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε σήμερα το πρωί ο Τσίπρας, προκειμένου να τους μιλήσει για την επικείμενη μνημονιακή συμφωνία, αλλά και τους στόχους για το μέλλον της κυβερνήσεως.

  Στην ομιλία του προς το υπουργικό συμβούλιο, ο Τσίπρας, επέλεξε να μην κάνει καμία αναφορά στην αιματηρή συμφωνία, την οποία έκλεισε, και να εμφανίσει την όλη κατάσταση ως μία «νίκη» της διαπραγματευτικής του ομάδας.

  Δεν άκουσε, φαίνεται, την δήλωση Τσακαλώτου, αλλά και του εκπροσώπου τύπου του, ότι υπάρχουν σκληρά μέτρα σε αυτή τη συμφωνία. Έτσι ουσιαστικά είπε ότι θα υπάρξει «μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο εφόσον πιάσουμε το στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα» και άλλα φαιδρά, που δεν ανταποκρίνονται στα όσα έχουν αποτυπωθεί ΓΡΑΠΤΩΣ στο κείμενο της συμφωνίας.

  Την ίδια ώρα, που οι Έλληνες περιμένουν μία ακόμα φορολογική λαίλαπα, ο Τσίπρας επιμένει να θριαμβολογεί πάντως στις στάχτες και να χειρίζεται επικοινωνιακά την όλη κατάσταση, αγνοώντας προφανώς πως συντόμως θα έρθει ο λογαριασμός και δεν θα έχει «μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο».

  Σχετικά με το ζήτημα, το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

  «Για την σφαγή στις συντάξεις, την εγκληματική φορολόγηση σε βάρος των πολιτών και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν είπε τίποτα ο Τσίπρας, που συνεχίζει να ψευδολογεί ακατάπαυστα και να καταστρέφει την Ελλάδα.»

  Μου αρέσει!

 2. Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

  Κάλυψη στην εθνοπροδοσία: Δικαιολόγησε την παρουσία της Γιαννακάκη σε ανθελληνική εκδήλωση ο Κοντονής

  Ερωτηματικά προκαλεί η «ανώδυνη», παραπλανητική και άκρως σκανδαλώδης απάντηση, του υπουργού Δικαιοσύνης Κοντονή στην κατατεθείσα Ερώτηση του συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου υπ’ αριθ. 2427/05-01-2017 περί της παρουσίας της Γενικής Γραμματέως Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιαννακάκη σε ανθελληνική εκδήλωση στις 12/12/2016 με θέμα «οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα…» στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

  Με περίσσιο θράσος, και αξιοσημείωτη ζέση να δικαιολογήσει και εντέλει να συγκαλύψει την Γιαννακάκη, πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, ο υπουργός Κοντονής, δια της απαντήσεώς του, σπεύδει να αποδώσει… άγνοια στον ερωτώντα Συναγωνιστή και να κάνει λόγο για παρερμηνεία (!) της παρουσίας της «αγωνίστριας» (για τα δικαιώματα των μειονοτήτων κατά δήλωση της ίδιας).

  Ο πολιτικός αμοραλισμός του ετερογενούς εθνοδιαβρωτικού αυτού συμφύρματος του οποίου διατελεί μέλος ο Κοντονής (εκ των αμέτρητων συναφών επιλεγόμενος), και η ανυποληψία της κυβέρνησης έχουν φθάσει σε τέτοιο σημείο που αμφισβητείται ακόμη και οι ίδια η πραγματικότητα!

  Είναι τόσο θεομπαίχτες που ισχυρίζονται ανερυθρίαστα ότι το τεθέν ζήτημα, έτσι όπως αυτό διατυπώνεται στην Ερώτηση, είναι προϊόν παρερμηνείας. Εν ολίγοις, αναφέρει ο συριζαίος Κοντονής ότι ναι, παρευρέθη η Γιαννακάκη στην εκδήλωση για τις «εθνικές μειονότητες» (στην οποία παρευρέθησαν επίσης στελέχη του γνωστού παραρτήματος των «γκρίζων λύκων» στην Θράκη «κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας DEB», και στην οποία συζήτηση ανεγνώσθη και επιστολή της αποκαλούμενης «μακεδονικής μειονότητας» από την Έδεσσα), αλλά η παρουσία αυτή δεν είναι διόλου επίμεμπτη, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο της «συμμορφώσεως της χώρας με τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ και τις συστάσεις Επιτροπών του ΟΗΕ»!

  Με απύθμενο θράσος λοιπόν και σκανδαλώδη ενδοτικότητα στα όρια της εθνικής μειοδοσίας, ο Κοντονής, ούτε λίγο ούτε πολύ, διατείνεται ότι συνιστά υποχρέωση συμμορφώσεως της χώρας μας η αποδοχή των θέσεων του DEB, και των συναφών διαβόητων παραφυάδων, αποκαλούμενων «οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων», που απεργάζονται μεθοδικώς την υπονόμευση της εθνικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της χώρας.

  Αλήθεια, που κατατείνει η συμμετοχή της Γενικής Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε μια τέτοια συνάντηση με εκπροσώπους ανυπόστατων συλλόγων των οποίων η δράση είναι τοις πάσι γνωστή; Δεν υφίσταται εμφανώς πολιτική νομιμοποίηση της «μακεδονικής μειονότητας» και του DEB όταν και τα δύο αυτά μορφώματα καθίστανται ισότιμοι συνομιλητές με τη Γενική Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπ. Δικαιοσύνης;

  Βεβαίως στους καιρούς ενός αμφισβητούμενου αξιακού πλαισίου του πολιτικού κόσμου, όλα είναι δυνατά. Αντί η κυβέρνηση να ασκήσει τα δέοντα και να διαχειρισθεί όπως αρμόζει τέτοια ζητήματα, όχι μόνο τα επιτρέπει, αλλά τα δικαιολογεί και τα προωθεί. Έμπλεος διεθνιστικών ιδεοληψιών και ανεδαφικών αντεθνικών καταβολών, ο συριζαίϊκος εσμός θέτει σε κίνδυνο την εθνική μας υπόσταση, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την ίδια την ανεξαρτησία. Η απάντηση αυτή του Κοντονή ο οποίος εκτελεί χρέη υπουργού Δικαιοσύνης συνιστά μια ωμή καταισχύνη, μια κατάφωρη πρόκληση απέναντι στο κοινό αίσθημα και προσβολή της νοημοσύνης των Ελλήνων πολιτών.

  Μου αρέσει!

 3. delta said

  ΠΡΟΣ ΒΑΣΙΛΩ
  ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΕΡΝΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΟΝΟΜΑΣΩ
  ΠΑΝΥΒΛΑΚΑ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΤΙΜΗ.

  Μου αρέσει!

 4. Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

  Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Θέρμανση στα σχολεια μόνο για “προσφυγόπουλα” με επιδοτήσεις της Βουλής

  Ένα δημοσίευμα από την «Δημοκρατία» επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, ότι οι μόνοι που υφίστανται πραγματικά διακρίσεις στην Χώρα μας είναι οι Έλληνες. Συγκεκριμένα, υπό τον τίτλο «Επιδότηση θέρμανσης σε σχολεία προσφύγων» και υπότιτλο «Ο Βούτσης ξέχασε πάλι τα Ελληνόπουλα» διαβάζουμε τα εξής:

  “Την απόφαση να προσφέρει περίπου 50.000 ευρώ για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων πήρε η Βουλή. Η απόφαση φέρει την υπογραφή του προέδρου Νίκου Βούτση.

  Βέβαια, τα σχολεία που δεν φιλοξενούν παιδιά προσφύγων και βρίσκονται σε ορεινές περιοχές, χωρίς να μπορούν να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες τους για θέρμανση, παραμένουν έξω από το «ραντάρ» του Κοινοβουλίου… Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων καλύπτουν μέρος από τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα από την τσέπη τους. Η Βουλή επιλέγει να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 48.900 ευρώ για αγορά πετρελαίου ή φυσικού αερίου μόνο τα 22 δημοτικά και γυμνάσια που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων που έχει εκπονήσει το υπουργείο Παιδείας.

  Παράλληλα, με 16 διαφορετικές αποφάσεις επιχορηγούνται από τη Βουλή οι σχολικές επιτροπές των σχολείων αυτών, που βρίσκονται σε αστικές περιοχές των νομών Αττικής και της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην περιφέρεια”.

  Βλέπουμε, λοιπόν, ότι τα σχολεία στα οποία υπάρχουν «προσφυγόπουλα» έχουν το δικαίωμα στην θέρμανση, ενώ τα σχολεία των ορεινών περιοχών… ας πρόσεχαν, αφού δεν προνόησαν να έχουν κι αυτά στις τάξεις τους «προσφυγόπουλα». Μετά την παροχή χρημάτων σε μια ΜΚΟ που εδρεύει στα Εξάρχεια, διαπιστώνουμε τώρα ότι η Βουλή δίνει ξανά ένα γενναιόδωρο ποσό και πάλι με επιλεκτικό σκοπό και περιεχόμενο, εξυπηρετώντας συγκεκριμένες διεθνιστικές ιδεοληψίες υπό την μάσκα του «ανθρωπισμού».

  Μου αρέσει!

 5. jimmys. said

  ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ….ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙ ΤΥΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΗΘΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ….. ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΟΚΤΩ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ… ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ……

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: