olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

«Το βαρύ τίμημα που κατέβαλαν οι Έλληνες πολίτες στην κρίση πρέπει να αναγνωριστεί, να χαιρετιστεί και να αποζημιωθεί»

Posted by olympiada στο Απρίλιος 11, 2017

«Το βαρύ τίμημα που κατέβαλαν οι Έλληνες πολίτες στην κρίση πρέπει να αναγνωριστεί, να χαιρετιστεί και να αποζημιωθεί» επισημαίνει σε άρθρο που ανήρτησε στο μπλογκ του ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Π. Μοσκοβισί.

Αναφερόμενος στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο τελευταίο Eurogroup, o Γάλλος επίτροπος σημειώνει:

«Το βαρύ τίμημα που πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες στην κρίση πρέπει να αναγνωριστεί, να χαιρετιστεί και να αποζημιωθεί. Αυτή η συμφωνία είναι μια μορφή αναγνώρισης των τεράστιων προσπαθειών που κατέβαλε η Ελλάδα αυτούς τους τελευταίους μήνες. Κάποια συγκεκριμένα στοιχεία επαρκούν για να περιγράψουμε το εύρος. Από το καλοκαίρι του 2015, διακόσια και πλέον μέτρα ελήφθησαν από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με στόχο τη μεταρρύθμιση της χώρας- κάτι σχεδόν απίθανο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Γαλλίας. Και το 2016 το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας ήταν τουλάχιστον 3% του ΑΕΠ, ήτοι έξι φορές μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο στόχο! Η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του 1,75% του ΑΕΠ το 2017 και του 3,5% το 2018. Αυτά τα αποτελέσματα δεν προκύπτουν από το πουθενά. Αποτελούν καρπό μιας εξαιρετικά δύσκολης δημοσιονομικής προσαρμογής. Ποια ευρωπαϊκή χώρα γνώρισε μια τέτοια προσαρμογή; Επομένως, ναι, αυτό το βαρύ τίμημα που πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες στην κρίση πρέπει να αναγνωριστεί, να χαιρετιστεί και να αποζημιωθεί!».

Στο άρθρο με τίτλο «Ελλάδα, το τίμημα της αβεβαιότητας», υπογραμμίζεται ότι «η αβεβαιότητα είναι ο χειρότερος εχθρός της οικονομίας, είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα». Ο Πιερ Μοσκοβισί επισημαίνει:

«Όταν οι διαπραγματεύσεις καταγράφουν πρόοδο, η ανάπτυξη και η εμπιστοσύνη επανακάμπτουν. Όταν οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν, η ανάπτυξη πηγαίνει σημειωτόν. Η αβεβαιότητα φρενάρει τις επενδύσεις, εμποδίζει τη μείωση της ανεργίας».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος χαιρετίζει το γεγονός ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ήραν τελικά την αβεβαιότητα την περασμένη Παρασκευή, καθώς επετεύχθη μια συμφωνία επί της αρχής με στόχο το τέλος του αδιεξόδου.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί κάνει επίσης λόγο για μια «ισορροπημένη συμφωνία» που επιτεύχθηκε και μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να δει το φως στο μακρύ τούνελ της λιτότητας την οποία βιώνει ακόμα και να ξαναβρεί τον δρόμο της ανάπτυξης και της απασχόλησης».

Αναφέρθηκε λίγο μετά στο μήνυμα που εκείνος έστειλε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων: «το να επιτευχθεί μια συμφωνία απαιτεί να υπάρχει καλή πίστη και μια πραγματική δέσμευση, μια πραγματική πρόθεση να υπάρξει αποτέλεσμα από όλους».

Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια καταρχήν συμφωνία κι όχι τον τελικό στόχο, ο Πιερ Μοσκοβισί υπογραμμίζει:

«Την Παρασκευή ένα σημαντικό βήμα έγινε προκειμένου να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και να στηρίξουμε την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Χαίρομαι, καθώς εργάστηκα αδιάκοπα και με αφοσίωση υπέρ μια λύσης που θα λαμβάνει υπόψη το συμφέρον των εταίρων της Ελλάδας, όμως πάνω απ όλα που θα δίνει προσοχή στις προσδοκίες ενός λαού που η κρίση τον έχει κάνει να υποφέρει πάρα πολύ. Ο δρόμος είναι μακρύς, τα σύννεφα στο δρόμο αρχίζουν να διαλύονται, εντέλει».

Πηγή: Le Blog de Pierre Moscovici

20 Σχόλια to “«Το βαρύ τίμημα που κατέβαλαν οι Έλληνες πολίτες στην κρίση πρέπει να αναγνωριστεί, να χαιρετιστεί και να αποζημιωθεί»”

 1. begar2 said

  Ο Τσίπρας έχει λάβει πάνω από 200 μνημονιακά μέτρα από το 2015

  Μου αρέσει!

  • Φωνή της λογικής said

   Να τον ψήφισε τότε οι νεοφιλελεδες. Τι μουρμουράτε;

   Μου αρέσει!

   • begar2 said

    Γελάω με εσάς που ακόμα προσπαθείτε να μας τον λανσάρετε ως αντιμνημονιακό.

    Όλο το σάπιο ΠΑΣΟΚ πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ, έδιωξε εκτός κόμματος τους γνήσιους αριστερούς και έκανε κατάληψη,
    Όπου και να κοιτάξεις, βλέπεις χθεσινό ΠΑΣΟΚΟ να το παίζει γιαλαντζί ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ.

    Μου αρέσει!

   • Φωνή της λογικής said

    Να γελάς με τα χάλια σου. Τα χετε μπλέξει οι φιλελεδες, έχετε χάσει τη μπάλα. Κατακρίνετε τους Συριζαίους γιατί έκαναν όσα οι δικοί σας δεν τόλμησαν να κάνουν.

    Όσο για εμας. Ξέρουμε εμείς τι και ποιον πρέπει να τιμωρήσουμε οταν έρθει η ώρα.

    Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said said

   Όλο το σάπιο ΠΑΣΟΚ πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ….

   ….και βέβαια οφείλεις να προσθέσεις/παραδεχθείς- εάν είσαι ειλικρινής- ότι όλο το υπόλοιπο σάπιο «παλαιόν» (μπλε και πράσινοι κόκκοι) παρέμεινεν επί των επάλξεων προσδοκώντας με κανα πάσχα, με κάποια Λαμπρή, ανάστασιν νεκρών (όπως κατάντησαν τους πολιτικούς εαυτούς τους) και ζωήν !
   Αυτή που μας στέρησαν, αυτή που μας πήραν εξ ανικανότητος.

   Άσε μας βρε μπενσουσάνα, συμπαθούσα ΜισεΛάννα μας.
   Πάρε τα κουβαδάκια σου και πάνε παραδίπλα να παίξεις με την άμμο.
   Εδώ σηκώνεις σκόνη !

   Μου αρέσει!

   • begar2 said

    Φυσικά και το υπόλοιπο σάπιο σύστημα παρέμεινε στα άλλα κόμματα , μπλε και πράσινο.

    Αυτό που δεν παραδέχεσαι εσύ είναι η σαπίλα του ΣΥΡΙΖΑ.
    Κοιτάς φάτσες και είναι όλοι πρωην πασόκοι, που όταν μυρίστηκαν ότι το καράβι του ΠΑΣΟΚ θα βυθιστεί, έφυγαν σαν τα ποντίκια και πήγαν στο διπλανό καράβι, αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

    Μου αρέσει!

   • begar2 said

    Μ’ αρέσει να σηκώνω σκόνη.
    Και μάντεψε: ο,τι και να γράψετε εσείς, άμα μια φορά η σκόνη σηκωθεί, σηκώθηκε και λερώνει αυτούς που πρέπει.

    Μου αρέσει!

   • Αδωνης Γεωργιαδης said

    Σουντα μπεκαρ ορμα χανομαστε
    Θα φας κι εσυ αρκει να σωσουμε τα τομαρια μας

    Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said said

   Πολλοί το κάνουν…να την κάνουν…. άμα τα βλέπουν δύσκολα.
   Δεν έχεις ακουστά το: Ο σώζων εαυτόν σωθείτω ;

   Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said said

   Εδώ κάπου κάνεις κάποιο λάθος στο μέτρημα κυρά ΜισΕΛάννα μας.
   Τα μέτρησα, τα ξαναμέτρησα 199 μου βγαίνουν. Τι γίνεται;

   Μου αρέσει!

 2. Ευριπίδης Μπίλλης said

  «Μπράβο» τους.
  Στους όλοι μαζί, τους χανούμηδες, όπως λέει και το παλιό τραγούδι, της Μέρκελ.

  Πήραν και εύσημα οι χανούμηδες της Μέρκελ για το ξεπούλημα της Ελλάδας και τον όλεθρο του Ελληνισμού. Από τον μαϊντανό Μόσχο του νέου Γαλλικού καθεστώτος του «Βισύ».

  Μου αρέσει!

 3. Aκέλας said

  ….»Ο λογος σου μας χόρτασε,αλλα τό φαϊ σου λίγο»!

  Μου αρέσει!

 4. velos said

  κατά πρώτον, ο τυπος ειναι με διαπιστευτήρια ασχετος και στην χώρα του τον εχουν παρει με τις ντοματες….
  κατά δευτερον, εφοσον στην Ελλαδα φτάσαμε στο σημειο ενας καμένος ΑΛΕΚΟΣ
  να παριστάνει ….. άστο,
  όλο το μεγαλείο της ενωμένης ευρωπαικης βλακειας, του αποτελέσματος των ενωμένων τσαρλατανων

  Μου αρέσει!

 5. Ευριπίδης Μπίλλης said

  Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΚΛΙΝΤΟΝ ΛΑΡΙ ΝΙΚΟΛΣ ΔΗΛΩΝΕΙ “ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΓΗ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΤΗΣΙΩΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΞΟΡΡΥΣΕΙ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..

  Αν δεν είχε ήδη ξεπουληθεί-δωριθεί από τους κατοχικούς μνημονιακούς υπηρέτες.
  http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/04/blog-post_112.html

  Γράφει ο LARRY NICHOLS:

  «Μου έχει ζητηθεί να εξετάσω την κατάσταση της Ελλάδος προσπαθώντας να εφαρμόσω μερικά διδάγματα που έχουμε μάθει εμείς οι Αμερικανοί στο δικό μας κράτος στην περίπτωση της Ελλάδος….

  »Εξ όσων γνωρίζω, η δική σας χώρα είναι τέταρτη στον κόσμο σε φυσικούς πόρους! Και εν συγκρίσει με την Αμερική, η οποία έχει κι αυτή πολλούς φυσικούς πόρους, ο πληθυσμός της χώρας σας είναι 11 εκατομμύρια πολίτες, ενώ στην Αμερική υπάρχουν περίπου 319 εκατ. πολίτες.

  Εάν εσείς εκεί στην Ελλάδα μελεήσετε καλά τη δική σας κατάσταση με τους φυσικούς πόρους, και επεξεργαστείτε τα νούμερα πάνω στο τεράστιο μέγεθος αυτών, μιλάμε εδώ για περίπου 80 έως και 120 χιλιάδες δολλάρια για τον κάθε πολίτη ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ μόνο και μόνο από τις πωλήσεις του φυσικού αέριου και πετρελαίου!

  «Και το μηνυμά μου προς τους Έλληνες στην Ελλάδα είναι: ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΣΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ…ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ!!!»

  Γράφει επίσης:

  «Η Ελληνική Βουλή έχει προδώσει τον Ελληνικό λαό όπως το Αμερικανικό Κογρκέσο τον Αμερικανικό λαό. Μιλώ περισσότερο περι των δικών σας φυσικών πορών εκεί εις την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν γίνει στόχος των δανειστών σας μέσω των μνημονίων. Ακόμη και οι ΚΛΙΝΤΟΝ έχουν παίξει ρόλο σε αυτά που γίνονται σήμερα στην χώρα σας.

  »Έχουν πάρει τους φυσικούς πόρους της Ελλάδος και τα έχουν συνδυάσει όλα μαζί να τα χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση για το χρέος που οφείλει δήθεν η χώρα σας στην Τρόικα.
  »Πάμε όμως τώρα στην ουσία των πραγμάτων…

  »Όταν ήμουν σύμβουλος της κυβέρνησης Κουβέιτ πριν 20 χρόνια, ο τότε βασιλεύς της χώρας ζήτησε απο τον λαό του να ενωθεί για το καλό και την ευημερία της χώρας. Μόνον τότε μπόρεσε ο ίδιος να δημιουργήσει ένα σχέδιο με το οποίο να επωφελείται ο κάθε πολίτης εκ των προσόδων εκ των πωλήσεων των τεράστιων αποθεμάτων πετρελαίου της χώρας αυτής. Δηλαδή, στην αρχή του κάθε έτους, κάθε ιθαγενής πολίτης λαμβάνει μια επιταγή του ποσού $70.000 δολαρίων από το κατ ‘αναλογίαν μερίδιόν του από τις πωλήσεις πετρελαίου.

  »Εάν η Ελλάδα είχε την πολιτική ηγεσία να κάνει κάτι για την αξιοποίηση των φυσικών πορών της χώρας προς όφελος των πολιτών της, θα μπορούσε πολύ εύκολα να φτιάξει ακριβώς το ίδιο μοντέλο στην χώρα σας.

  »Εξ όσων γνωρίζω, η δική σας χώρα είναι τέταρτη στον κόσμο σε φυσικούς πόρους! Και εν συγκρίσει με την Αμερική, η οποία έχει κι αυτή πολλούς φυσικούς πόρους, ο πληθυσμός της χώρας σας είναι 11 εκατομμύρια πολίτες, ενώ στην Αμερική υπάρχουν περίου 319 εκατ. πολίτες. Εάν εσείς εκεί στην Ελλάδα μελεήσετε καλά τη δική σας κατάσταση με τους φυσικούς πόρους, και επεξεργαστείτε τα νούμερα πάνω στο τεράστιο μέγεθος αυτών, μιλάμε εδώ για περίπου 80 έως και 120 χιλιάδες δολλάρια για τον κάθε πολίτη ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ μόνο και μόνο από τις πωλήσεις του φυσικού αέριου και πετρελαίου!

  «Και το μηνυμά μου προς τους Έλληνες στην Ελλάδα είναι: ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΣΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ…ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ!!!»

  ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ-ΝΟΤΙΟΥ-ΕΛΛΑΔΟΣ-2

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Αγαλμα να κανετε στους μαλακες..
  που Σας εσωσαν…

  Μου αρέσει!

 7. Γιώργος said

  Baise toi Pierre

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: