olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Μεγάλη Δευτέρα: Τα δύο συντριπτικά, ριζοσπαστικά και επίκαιρα μηνύματα της ημέρας

Posted by olympiada στο Απρίλιος 10, 2017

imageΔΙΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΔΟΜΗΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΠΝΟΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΓΕΝΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ

Ο μικρός Ήρωας Ιωσήφ και το μοναδικό καταγεγραμμένο θαύμα «καταστροφής» του Χριστούμε την άκαρπο συκή. Οι διαχρονικοί και εξαιρετικά επίκαιροι συμβολισμοί.

Η ιστορικά του μικρού Ιωσήφ ειναι πραγματικά συγκλονιστική όπως θα διαβάσετε. Ένα παιδι που μαρτύρησε ακομα και στα χέρια των αδελφών του, που προδόθηκε, βασανίστηκε και όμως με μοναδικό όπλο την αληθεια, την καλοσύνη και το δικαιο, μεγαλούργησε. Ένα παιδί που παρά τα μαρτύρια και τις δοκιμασίες, δεν παρέκκλινε ούτε στιγμή από τον δρόμο της αρετής και κατάφερε να σώσει ένα ολόκληρο έθνος από την δυστυχία και την καταστροφή. Συγχώρεσε δε όλους όσους τον πλήγωσαν, εφαρμόζοντας την ρήση των μεγάλων Ελλήνων φιλοσόφων: Η συγχώρεση είναι γνώρισμα των σοφών και οχι η εκδίκηση, οπως δίδαξε ο Πιττακός, ο Περίανδρος και άλλοι γίγαντες του πνεύματος.
Ένα μάθημα ζωης για καθε έναν από εμάς. Όπως το μάθαμε από τον Κολοκοτρώνη και τον Καζαντζάκη. Ακόμα και μόνοι, με το σύνολο να μας διαβάλλει, να βαστήξουμε την πορεία μας
μεσα στον δρόμο της αρετής, της αλήθειας και του δικαίου. Την δική μας κακία να τιθασευουμε όσο γλυκιά και αν φαίνεται, των άλλων να μην την φοβόμαστε γιατί θα πέσει επάνω τους. Και θα έλθουν ως ικέτες αναζητώντας τον φάρο στο σκοτάδι που οι ίδιοι θα έχουν δημιουργήσει. Στο τέλος, πάντα ο Εσταυρωμένος επικρατεί, ουδέποτε οι σταυρωτές.

Με την άκαρπο συκή που ο Χριστός ξέρανε με έναν λόγο, με αυτή την πραγματικά ριζοσπαστική κίνηση, συνθλίβονται όλες οι δομές που δεν προσφέρουν τίποτα στο σύνολο, στο γένος. Άκαρπη η συναγωγή των Φαρισαίων, υπάρχει μόνον για να διατηρεί τα άνομα προνόμια των ολίγων και να διαιωνίζει το άδικο. Δεν εξυπηρετεί την αληθεια και το δικαιο, ο ενάρετος οφείλει να την κόψει από την ρίζα.

Μεγάλη Δευτέρα λοιπόν Σήμερα. Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Τύπος του Κυρίου μας Ιησού είναι ο πάγκαλος Ιωσήφ που σήμερα επιτελούμε την ανάμνησή του (Γεν. 37 – 50).

Ήταν ο μικρότερος γιός του Πατριάρχη Ιακώβ και ο πιο αγαπητός. Όμως φθονήθηκε από τα αδέλφια του και αρχικά τον έρριξαν σ’ ένα βαθύ λάκκο και εξαπάτησαν το πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο. Στη συνέχεια τον πούλησαν για τριάντα αργύρια σε εμπόρους, οι οποίοι τον ξαναπούλησαν στον αρχιμάργειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Πετεφρή. Ο Ιωσήφ ήταν πανέμορφος και τον ερωτεύθηκε η γυναίκα του Πετεφρή, που θέλησε να τον παρασύρει σε ανήθικη πράξη βιαίως. Μόλις εκείνη έπιασε τον Ιωσήφ, εκείνος άφησε στα χέρια της το χιτώνα του και έφυγε. Εκείνη από το θυμό της τον συκοφάντησε στο σύζυγό της, ότι δήθεν αυτός επιτέθηκε εναντίον της με ανήθικους σκοπούς. Ο Πετεφρής την πίστευσε και φυλάκισε τον Ιωσήφ.

Κάποτε όμως ο Φαραώ, ο βασιλιάς της Αιγύπτου, είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν εξηγητή. Με το φωτισμό του Θεού, μόνο ο Ιωσήφ μπόρεσε να το εξηγήσει. Ότι θα έλθουν στη χώρα του επτά χρόνια ευφορίας και επτά ακαρπίας και πείνας. Ενθουσιάσθηκε ο Φαραώ από τη σοφία του και τον έκανε γενικό άρχοντα, σαν πρωθυπουργό. Ο Ιωσήφ διαχειρίσθηκε άριστα την εξουσία και φρόντισε στα δύσκολα χρόνια της πείνας όλο το λαό. Με αφορμή τη διανομή του σιταριού, φανερώθηκαν τ’ αδέλφια του που τον είχαν φθονήσει. Εκείνος δεν τους κράτησε κακία, αντίθετα τα προσκάλεσε μόνιμα στην Αίγυπτο μαζί με τους γονείς.

Αυτός λοιπόν αποτελεί προεικόνηση του Χριστού, διότι και Αυτός, αγαπητός γιός του Πατέρα, φθονήθηκε από τους ομοφύλους Του Ιουδαίους, πουλήθηκε από το μαθητή Του για τριάντα αργύρια και κλείσθηκε στο σκοτεινό λάκκο, τον τάφο.

Επίσης, σήμερα μνημονεύουμε και τη άκαρπο συκή, την οποία καταράσθηκε ο Κύριος και ξεράθηκε αμέσως Ματθ. 21:19, Μαρκ. 11:13). Συμβολίζει τόσο τη Συναγωγή των Φαρισαίων, η οποία δεν είχε πνευματικούς καρπούς, όσο και κάθε άνθρωπο που στερείται πνευματικών καρπών, αρετών. Έδειξε ο Κύριος τη δύναμή Του στο άψυχο δένδρο και ποτέ πάνω σε άνθρωπο, για να δείξει ότι δεν έχει μόνο δύναμη να ευεργετεί, αλλά και να τιμωρεί.

Ο ευαγγελιστής Μάρκος αναφέρει πως την ώρα που ο Κύριος επιτίμησε τη συκή και ξηράθηκε, κατέπεσαν αμέσως τα καταπράσινα φύλλα της και την επόμενη μέρα ξεράθηκε και η ρίζα της (Μαρκ. 11:21). Οι μαθητές έκθαμβοι από το θαύμα αυτό δεν ζητούσαν να μάθουν την βαθύτερη έννοιά του, αλλά είχαν την απορία «πως παραχρήμα εξηράνθη η συκή;» (Ματθ. 21:20). Πρώτη φορά είχαν δει τιμωρία της άψυχης φύσεως.

Ο Κύριος παίρνοντας αφορμή από την απορία των μαθητών, χωρίς να εξηγήσει την συμβολική σημασία του θαύματος, τους δίδαξε για τη μεγάλη δύναμη της πίστεως, η οποία όταν συνοδεύεται από εσωτερική θέρμη και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό μπορεί να κατορθώσει αφάνταστα πράγματα. Τους είπε: «Ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐὰν ἔχητε πίστιν καὶ μὴ διακριθῆτε, οὐ μόνον τὸ τῆς συκῆς ποιήσετε, ἀλλὰ κἂν τῷ ὄρει τούτῳ εἴπητε, ἂρθητι καὶ βλήθητι εἰς τὴν θάλασσαν, γενήσεται·» (Ματθ. 21:21). Αυτή την πίστη θέλει η Εκκλησία μας να μεταδώσει και σε μας.

Η υμνογραφία αναφέρεται σήμερα στα δύο παραπάνω θέματα, αλλά και επί πλέον στο θέμα της πορείας του Κυρίου προς το Πάθος. Από το τροπάριο: «Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται…» οι ακολουθίες της Μ. Δευτέρας έως Τετάρτης λέγονται και «Ακολουθίες του Νυμφίου».

Πληροφορίες από τον Ορθόδοξο Συναξαριστή – Saint.gr

44 Σχόλια to “Μεγάλη Δευτέρα: Τα δύο συντριπτικά, ριζοσπαστικά και επίκαιρα μηνύματα της ημέρας”

 1. demetres said

  Για ποιον λόγον υποχρεούμεθα να τιμάμε κάποιον Εβραίο Ιωσήφ ως ήρωα, αυτόν που δεν έχυσε ούτε σταγόνα αίμα να προστατέψει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, ούτε ποτέ Την τίμησε…και που από την Φυλή αυτού πήγασε δριμύτατο μίσος για τους Έλληνες…
  Ως παράδειγμα εις Εβραίος ακόλουθος του Ναζωραίου, Πατήρ των Γραμμάτων και της «Ελληνικής» Παιδείας-ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ- γνωστός στα ποίμνια εν Ελλάδι ως Ἰωάννης Χρυσόστομος, λέγει τα εξείς περιφρονητικά λίαν μίσους λόγια για εμάς τους Έλληνες:

  Ἰωάννης Χρυσόστομος (Ι)
  Ἀπὸ τὴν πολύτομη ἔκδοση *Ἕλληνες Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας* τοῦ χριστιανικοῦ ἐκδοτικοῦ οἴκου *Γρηγόριος Παλαμᾶς* (1980)
  Χαρακτηρίζει τοὺς Ἕλληνες :
  -*Μωρούς* : τόμος 18 , σέλ.17 , ἐκφέροντες *λόγους μάταιους κιἀ κάθαρτους* : τόμος 18 , σὲλ 113 , *κυλιόμενους μαζὶ μὲ πόρνους καὶ μοιχούς…* : τόμος 18 , σέλ. 115 , *δεισιδαίμονες* : τόμος 34 , σέλ. 429 , *αἱμομεῖκτες μετὰ μητέρων καὶ ἀδελφῶν* : τόμος 34 , σὲλ 459 , *ἀσοφώτερους ἀπὸ τὰ ζῶα* : τόμος 34 σέλ. 497 .
  Στὴν *Εἰς τὴν Ἃ΄ Κορινθίους , Δ΄ ὁμιλίαν* τόμος 18 , σὲλ 92 ἀναφέρει ὁ Ι. Χρυσόστομος : *πόσον ἐκοπίασεν ὁ Πλάτων μὲ τοὺς μαθητᾶς του μὲ τὸ νὰ μᾶς συζητεῖ περὶ γραμμῆς καὶ γωνίας καὶ σημείου καὶ περὶ ἀριθμῶν ἀρτίων καὶ περιττῶν καὶ ἴσων μεταξὺ τῶν καὶ ἀνίσων καὶ διὰ τέτοια θέματα λεπτεπίλεπτα ὡς ὁἱστὸς τῆς ἀράχνης – διότι αὐτὰ εἶναι διὰ τὴν ζωὴν περισσότερον ἄχρηστα ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ ὑφάσματα – καὶ χωρὶς νὰ ὠφελήσει πολὺἢ ὀλίγον μὲ τὰς συζητήσεις αὐτᾶς ἐγκατέλειψε ἔτσι τὴν ζωή,…*
  Ω! Χρυσόστομε Ζήτω η Αμάθεια
  Ἰωάννης Χρυσόστομος . *Ἑρμηνεία εἰς τὴν πρὸς ΡωμαίουςἘπιστολή*:
  *Ποῦ εἶναι τώρα οἱ σοφοὶ τῶν Ἑλλήνων μὲ τὰ πυκνά τους γένια , μὲ τοὺς ἔξωμους χιτῶνες τους καὶ μὲ τὰ παραφουσκωμένα λόγια; Ὅλην τὴν βάρβαρον Ἑλλάδα ὁ σκηνοποιὸς (ὁ Παῦλος) ἐπέστρεψε (=ἐκχριστιάνισε) . Ἂς εἶναι κι αὐτὸς ἀνάμεσά τους ὁ περιβόητος Πλάτων , ποὺ τρεῖς φορὲς πῆγε στὴν Σικελία , γεμάτος ἐπίδειξη καὶ κομπορρημοσύνη , μὰ κανεὶς δὲν τοῦ ἔδωσε προσοχὴ . Ὅμως ἐκεῖνος ὁ σκηνοποιὸς ὄχι μόνο στὴ Σικελία , ὄχι μόνο στὴν Ἰταλία ἀλλὰ καὶ σὲ ὅλη τὴν οἰκουμένη πέταξε καὶ δὲν σκανδάλισε , κι εἶναι φυσικό , γιατί οἱ διδάσκαλοι δὲν καταφρονοῦνται ἀπὸ τὴν ἐργασία τοὺς ἀλλὰ ἂπ΄τὰ ψέματά τους*…*Δὲν βλέπετε στοὺς ἀγῶνες , ὅταν ὁ ἀγωνοθέτης βαδίζει διὰ μέσου της ἀγορᾶς , πόση εὐταξία καὶ σιωπὴ ὑπάρχει στὸ λαό; Πῶς λοιπὸν ἐκεῖ ποῦ ὁ Διάβολος πομπεύει ὑπάρχει τέτοια σιωπὴ κι ἐδῶ ποῦ εἶναι ὁ Χριστὸς ἔχει τόσο θόρυβο;*
  ….-*ΠΟΙΗΣΟΜΕ ΔΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΤΟΝ* (Ὅτι ὁθεὸς εἶναι ὁ Χριστός* , ὁμιλία) .
  -*ΤΑΥΤΑ ΟΥ ΕΝΝΟΗΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΞΙΑΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ* (*Εἰς τὸν πτωχὸν Λάζαρον* , λόγος Ἐ΄πάρ.γ) .
  -*…ΕΝΤΡΕΠΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ…ΗΜΕΙΣ ΓΑΡ ΕΣΜΕΝ ΑΙΤΙΟΙ , ΗΜΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΝΕΙΝ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ* . (Ὁμιλία ΟΒ΄*Περὶ τῆςἀγάπης καὶ τοῦ βίου ὀρθοῦ καὶ ὅτι ταῦτα μάλιστα τοὺς Ἕλληναςἐντρέπει*) …
  -Στὴν πάρ.β τῆς ὁμιλίας *Ὅτι ὁ θεὸς εἶναι Χριστὸς* γράφει ὅτι οἱἀπόστολοι *βαρβάρους καὶ Ἕλληνας καὶ κάθε ἄλλο ἔθνος κατετρόπωσαν* .
  *Οἱ Ἕλληνες εἶναι βρομεροὶ καὶ πανάθλιοι* *μιαροὶ καὶ παμμίαροι* } *Εἰς τὸν μακάριον Βαβύλαν λόγος Β΄, παρ.α

  Και αυτή η δύσοσμη συκοφαντία κατά των Ελλήνων διέπει την Καινή Διαθήκη και τους λόγους των Αποστόλων και Ποιμένων Πατέρων…

  Είναι ψυχοπάθεια να κάθομαι και να φιλώ το χέρι που με βρίζει.

  Είναι ψυχοπάθεια να δέχομαι το Ανθελληνικό θρήσκευμα γεννηθέν στις όχθες του απέναντι λαού να διασύρει το Γένος μου ΑΝΤΙ να αγανακτώ.

  Δεν νοσταλγώ τον μαζοχισμό, ούτε θα επιτρέψω να με καβαλικεύουν οι Ποιμένες Σαδιστές, ακόλουθοι του Ιωσήφ, και Αβραάμ, και κάθε λογής ψυχικά παράσιτά!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Kouki74 said

   Kouki74
   Παράνοια φίλε μου, παράνοια, ο μέγας συμπαντικός Θεός αποξήρανε την ήδη στεγνή συκιά γιατί του είχε φανεί από μακρυά ότι έχει φύλλα και καρπούς (Μάρτιο-Απρίλιο μήνα) ενώ από κοντά ήταν στεγνή. Παράνοια επίσης και ένας απλός λογικός (ή όχι) άνθρωπος να το αιτιολογήσει. Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

   Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    εσεις και οι τοτε εβραιοι ειστε αυτη η ακαρπη συκια.

    «διὰ τοῦτο λέγω ὑμῖν ὅτι ἀρθήσεται ἀφ’ ὑμῶν ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ καὶ δοθήσεται ἔθνει ποιοῦντι τοὺς καρποὺς αὐτῆς·»
    απευθυνεται στους εβραιους.
    μαλλον ομως και σε σας.

    Μου αρέσει!

   • Μέτων said

    Ο Ιωάννης Χρυσόστομος δύναται να χαρακτηρισθή ιουδαιοχριστιανός ελληνικής καταγωγής και θύραθεν παιδείας.
    Στους δρυμείς κατά Ιουδαίων λόγων του μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει τις συναγωγές ως «σπήλαια ληστών» και «κατοικητήρια δαιμόνων» συνεχίζωντας την περιγραφή λέγει «Ουδέ γαρ ληστών ουδέ καπήλων απλώς αλλά δαιμόνων εστί καταγώγιον, μάλλον δε ουχ αι συναγωγαί μόνον, αλλά και αυταί αι ψυχαί των Ιουδαίων».

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said said

    Για τις συναγωγές τώωωωωρα τα έμαθες; Καλά κρασά !
    Είναι χώροι λατρείας (τίνων όντων άραγε;) αποκλειστικά για την διάθεση και την πάρτι των συναγωγούντων.
    Γι΄αυτό δεν επιτρέπουν να πατήσει ψυχή μέσα σ΄ αυτές.
    Εάν παρ΄ όλα ταύτα, αναγκασθούν και κάποιος (εκ των συνθηκών, κατά λάθος ή εκ συμπτώσεων) εισΕΛθει εκεί μέσα είτε στενοχωριούνται, είτε- προφανώς- κάνουν εκείνο το οποίο γνωρίζουν να κάνουν (μάλλον καλύτερα από κάθε άλλον) τον…. καταριούνται !

    Τι καλοί άνθρωποι…..
    Μες την… αγάπη για τον συνάνθρωπο !
    Ζήλεια, μοχθηρία, κακότητα, φθόνος, έχθρα, πονηριά…..ο κατάλογος είναι μακρύς.
    Να συνεχίσω;

    Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   Εννοει τους ειδωλολατρες σαν εσενα με τον ορο ελληνες για τον απλο λογο οτι ολος ο τοτε κοσμος λεγοταν ελληνικος με ο,τι πολιτιστικα στοιχεια τον εξεφραζαν. Ορος «ρωμαϊκος πολιτισμος» δεν υπηρχε, ειναι πολυ μεταγενετερα ανακαλυφθεις ορος.
   Ουτε το σκεφτηκες ποτε αυτο ελληναρα του αντιχριστιανικου μισους και μονον.

   «Ἀπὸ τὴν πολύτομη ἔκδοση *Ἕλληνες Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας» Εδω μιλαμε για τους πατερες της Εκκλησιας που η συντριπτικη τους πλειοψηφια ειναι ελληνες και με τη μονη σημασια που γνωριζουμε σημερα και γι αυτο λεμε οτι οι Ελληνες και η πατριδα μας ηταν ο αμβωνας του Θεου . Εσυ ο ιδιος εισαι που καταφευγεις στο εργο που τιτλοφορειται ετσι !

   Γραφεις λοιπον κουταμαρες υποκριτικες υποτιμωντας τους αναγνωστες που θελεις να παραπλανησεις.

   Τελικο σου καταφυγιο οι υπολοιπες δηθεν εθνικιστικες κουταμαρες με μονο ελατηριο το μισος που σε διακατεχει και στο τελος θα σε αποτρελλανει.

   Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    μιλαμε για τον παλαιο κοσμο και τον παλαιο ανθρωπο της νομοθετημενης δουλειας , της εκτελεσης αιχμαλωτων , της καταδικης με θανατο νεων ιδεων (Σωκρατης) αλλα και ολων των μεγαλων ανδρων απο φθονο .Μιλαμε για μια αυτοκρατορια στην κατω απο τη ζωωδη βια της οποιας δεινοπαθησαν οι Ελληνες !

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    μιλαμε για την εποχη που κανεις ακομη δεν ειχε μιλησει ακομη για την α γ α π η .

    Μου αρέσει!

   • Mad Dog said

    Οι Έλληνες παπαδιά, λάτρευαν τα είδωλα και αγάλματα τους θεών και ηρώων
    γλυπτα απείρου κάλλους που ακόμη και σήμερα είναι αξεπέραστα!

    Ά-γαλμα = A-γάλλω = A-γαλλιάζομε = χαίρομαι με κάτι!
    Εσύ ρε καλικάντζαρε προσκυνάς ζωγραφιστές σανίδες, ξυλα, καρφιά, πτώματα
    πετσακια αγίων και ένα σορό αηδίες, ποιος είναι ο ειδωλολάτρης ρε προσκυνημένο γίδι?

    Μη βάζεις στο βρομερό στόμα σου τα σεβάσματα των προγόνων μας γιατί θα σε γ@μήσω!

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    καλως τον , μιλα με τους φιλους σου , μοιραζονται τη σοφια σου.Εγω δεν ασχολουμαι καν . Την τελευταια φορα που σε βουτηξα απ τ’αυτι και σε κραμασα να γελαμε βρωμισαν τα χερια μου.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    .Μιλαμε για μια αυτοκρατορια κατω απο τη ζωωδη βια της οποιας δεινοπαθησαν οι Ελληνες και σταυρωθηκε ο Χριστος. !

    Μου αρέσει!

   • Mad Dog said

    Όπου έχουμε κοντραριστεί, σε πήγα γ@μιοντας και εξαφανίστηκες!

    Βασικά, σαν Εθνικοσοσιαλιστής, είμαι ενάντια στους αναρχικούς, αλλα είμαι και της θεωρίας ότι
    κανείς δεν είναι απόλυτα σωστός, είτε απόλυτα λάθος, θέλω να πω, ότι ενώ μισώ τους αναρχικούς,
    με αρέσει η ατάκα τους όπου λένε: Με την βοήθεια της παναγιας, θα σας γ@μήσουμε τον χριστό!

    Ρούφα και έρχεται, παπαδιά!

    Μου αρέσει!

   • Μακαριοι Οι Πτωχοι Τω Πνευματι said

    https://satanicorthodoxy.wordpress.com/2016/08/page/2/

    Μου αρέσει!

   • Kouki74 said

    καὶ ἰδὼν συκῆν ἀπὸ μακρόθεν ἔχουσαν φύλλα, ἦλθεν εἰ ἄρα τι εὑρήσει ἐν αὐτῇ· καὶ ἐλθὼν ἐπ᾿ αὐτὴν οὐδὲν εὗρεν εἰ μὴ φύλλα· οὐ γὰρ ἦν καιρὸς σύκων. καὶ ἀποκριθεὶς εἶπεν αὐτῇ· μηκέτι ἐκ σοῦ εἰς τὸν αἰῶνα μηδεὶς καρπὸν φάγοι. καὶ ἤκουον οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ. Τι να κάνουμε τώρα, ο μέγας άχρονος συμπαντικός Θεός ήθελε να φάει σύκα τέτοια εποχή!!! Τι δεν καταλαβαίνεις, μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος (α, και εκτελεστικός αντιπρόεδρος στην Εθνική τράπεζα με εβραίο-σιωνιστή ιδρυτή). Θαύματα μεγάλα γίνονται φίλε μου

    Αρέσει σε 1 άτομο

  • Ποιος σε υποχρεωσε;
   Αναζητας δικαιολογιες για τα αισχη αυτα που αραδιαζετε; Δεν υπαρχει καμια.

   Μου αρέσει!

 2. SELLAS.....HELLAS...ΕΛΛΑΣ....Ελληνισμός...ΦΩΣ said

  Για περισσότερα μπές στην ιστοσελίδα http://www.ysee.gr στην Ελληνική γλώσσα,κάτω αριστερά στο search θα βρείς πολλά θέματα σχετικά με Ελληνισμό. ΔΙΚΑΙΟΚΛΗΣ

  Μου αρέσει!

 3. Panos Diakos said

  Το αθλιο σχολιο των 4:29 μμ ειναι δυνατον να παραμενει αναρτημενο ?

  οσο καλα και να περιγραφει το επιπεδο στο οποιο καποιοι υποβαθμιζουν μονιμα καθε συζητηση , αποτελει χονδροειδεστατη εμετικη βλασφημια και προς εσας, αν δεν αισθανεστε οτι σας αφορουν τα ιερωτερα και αγιωτερα αυτου του εθνους, οποιο και αν ειναι το σημερινο καταντημα του!.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: