olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Απαντούμε στον Σημίτη και στους πολιτικάντηδες στο Μοσχάτο που υπάρχουν σήμερα λόγω της ηθικής και του πατριωτισμού του Κώστα Καραμανλή!

Posted by olympiada on March 31, 2017

Υπήρξε μία στιγμή που η Νέα Δημοκρατία έκανε σημαία της την ηθική και το έργο του Κώστα Καραμανλή και ένα έντυπο-ντοκουμέντο το αποδεικνύει, που σκοπίμως ή από ανοησία το κρύβει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό θα ήταν η καλύτερη απάντηση στις ύβρεις του ΠΑΣΟΚ. Θα έδινε ένα αέρα ηθικής στη Νέα Δημοκρατία που όμως αναζητά σήμερα την περπατησιά της στους διεφθαρμένους αυλοκόλακες του Σημίτη, στους νεοφιλελεύθερους κηφήνες του Σκυλακάκη και στους ακροδεξιούς περαστικούς του Σαμαρά.

Κάποτε (2010) η Νέα Δημοκρατία υπερηφανευόταν για την ηθική και το έργο του Κώστα Καραμανλή. Ήταν τότε που το ΠΑΣΟΚ μόλις είχε πουλήσει τη χώρα στις ξένες Τράπεζες και χώρες και τα πρώτα υφεσιακά μέτρα είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Τότε η Νέα Δημοκρατία, ως ένα ακόμη σοβαρό κόμμα, αναφερόταν με οξύτητα στο Μνημόνιο και ασκούσε αντιπολίτευση λέγοντας:

«Οι πάντες, πλέον, αντιλαμβάνονται αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει: την οικονομία να στραγγαλίζεται και την κοινωνία να παρακολουθεί παγωμένη. Όταν η Νέα Δημοκρατία καταψήφιζε το μίγμα μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση στο μνημόνιο συμφωνίας με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. το ΠΑΣΟΚ την κατηγορούσε για έλλειμμα εθνικής υπευθυνότητας. Σήμερα που αποκαλύπτεται η σκληρή πραγματικότητα για την συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών πώς πρέπει να χαρακτηριστεί η στάση της κυβέρνησης παρά κοντόφθαλμη και επιπόλαια;»

Και βέβαια για να τεκμηριωθεί όλο αυτό το αντιΜνημονιακό αφήγημα έπρεπε να πιαστεί από κάπου η νέα θητεία του Αντώνη Σαμαρά. Πιάστηκε στη μόνη αλήθεια του πατριωτισμού και του πατριωτικού έργου του Κώστα Καραμανλή.

Όλα αυτά βέβαια μετά ξεχάστηκαν και από τον Αντώνη Σαμαρά και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που στο βωμό της συγκυβέρνησης με το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ επέτρεψαν να κανιβαλίζεται ο Κώστας Καραμανλής με χυδαίο τρόπο όπως και η κυβέρνησή του. Επέτρεψαν στον αρχιερέα της Διαπλοκής να βγαίνει από τη φορμόλη και να κουνά το δάκτυλο στην κοινωνία. Να υποδεικνύει μάλιστα την υποταγή στους Τούρκους, όπως είχε κάνει κι εκείνος χαρίζοντας τα Ίμια, για να μην εκνευριστούν όπως μας δήλωσε.

Και τώρα, κάθε μέρα «ΣΚΑει» και μία δικαίωση του Κώστα Καραμανλή. Βατοπέδι, ΕΛΣΤΑΤ, υποκλοπές, φωτιές 2007, βανδαλισμοί 2008, μίζες για εξοπλιστικά ΠΑΣΟΚ, έρχεται τσουνάμι αποκαλύψεων και η επίσημη ΝΔ σιωπά! Τυχαία η εμφάνιση του Σημίτη στο «ΣΚΑΙ»;

Όμως το έντυπο με το έργο του Κώστα Καραμανλή που εκδόθηκε από τη ΝΔ το 2010 και που έχει εξαφανιστεί από την ιστοσελίδα της ΝΔ όπως και όλο το αρχείο του ηγέτη της παράταξης, θα τους στοιχειώνει, όλους αυτούς που έκαναν καριέρα με την ηθική και τον πατριωτισμό του σπουδαίου Μακεδόνα πολιτικού.

Και μην μπερδεύεται κανείς, για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, πρέπει να οδηγηθεί από πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες που είπαν την αλήθεια και προστάτεψαν το έθνος και όχι από υπόδουλους καιροσκόπους και υπαλλήλους των ξένων Τραπεζών!

alitheies-psemata-ellhnikh-oikonomia-kyvernhsh-karamanlh eythines_oikonomia_nd_2010

Θυμίζουμε το πατριωτικό έργο του Κώστα Καραμανλή, έτσι όπως το περιέγραφε η ΝΔ στο έντυπό της το 2010. Αυτή θα έπρεπε να είναι και η απάντηση στη συνέντευξη του εθνικού ολετήρα Κώστα Σημίτη!

Για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην Ελληνική κοινωνία (από το έντυπο της ΝΔ):

Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία για την εκτίναξη του Χρέους Κρατικών Προϋπολογισμών, τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Το δημόσιο Χρέος διπλασιάστηκε την περίοδο 1981-1989 της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Έτος Έλλειμμα Δημόσιο Χρέος.

Όταν πρωτοανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση, το χρέος της χώρας ήταν μόλις 32% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα ήταν από τις λιγότερο χρεωμένες χώρες της Ε.Ε. Το 1989, όταν το ΠΑΣΟΚ έχανε την εξουσία, το Χρέος είχε φτάσει το 61,5%! Μέσα σε οκτώ χρόνια είχε αυξηθεί δύο φορές!

Κι ύστερα το 1993, επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έφτασε το 110%! Αλλά αυτό συνέβη, γιατί στο μεταξύ κατέπεσαν οι εγγυήσεις του δημοσίου για δάνεια που είχαν συναφθεί πριν το 1989, από ΔΕΚΟ και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κι έτσι τα «θαλασσοδάνεια» αυτά που πάρθηκαν επί εποχής ΠΑΣΟΚ κατέπεσαν και «χρεώθηκαν» στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας της περιόδου 1990-1993. Με άλλα λόγια, το ΠΑΣΟΚ καταχρέωσε τη χώρα!

Οι γενεσιουργές αιτίες της αύξησης του χρέους κατά την περίοδο 2004-2008 αναλύονται ως εξής και έχουν ως βάση τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ:

1. Συνολικό Πρωτογενές έλλειμμα 8,8%. Η ευθύνη αφορά
αποκλειστικά τη διαχείριση των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.
2. Πληρωμές για τόκους του χρέους που μας παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ 62,5%, δηλαδή περίπου 50 δισ. ευρώ!
3. Πληρωμές για εξοπλιστικές δαπάνες 12,5%, δηλαδή περίπου 10 δισ. ευρώ! Πληρωμές από αλόγιστες προμήθειες για εξοπλισμούς που διενήργησε το ΠΑΣΟΚ στην περίοδο 2000-2003 και αναμένεται να βαρύνουν ακόμα περισσότερο τον Ελληνικό Λαό τα επόμενα 3 χρόνια με το ποσό της τάξης των 3 δισ. ευρώ.
4. Χρέη Νοσοκομείων 3,3%, δηλαδή περίπου 2,6 δισ. ευρώ, που αφορά την περιβόητη τρίτη ρύθμιση των χρεών των Νοσοκομείων (χρέη που είχαν δημιουργηθεί μέχρι το 2004).
5. Υποχρεώσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση 8,9%, δηλαδή περίπου 7 δισ. ευρώ. Υποχρεώσεις που με νόμους οι οποίοι ψηφίστηκαν πριν το 2003 (Νόμος Βερελή για ΔΕΗ – ΟΤΕ, Νόμος Χριστοδουλάκη για ΙΚΑ και ΟΓΑ και άλλοι νόμοι για λοιπά ταμεία) δημιούργησαν και εξακολουθούν να δημιουργούν κάθε χρόνο οικονομική αιμορραγία στον προϋπολογισμό. Αυτή είναι η περίφημη λύση του ασφαλιστικού των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
6. Λοιπές υποχρεώσεις 4,0%. Περιλαμβάνουν διάφορες πληρωμές και το καθαρό αποτέλεσμα από έσοδα αποκρατικοποιήσεων, αγορές μετοχών, καταπτώσεις εγγυήσεων κ.λπ. που έστω ότι θα μπορούσαν να αποδοθούν στη διαχείριση της Νέας Δημοκρατίας.

Προκύπτει λοιπόν από την πιο πάνω ανάλυση, ότι το 87,2% των 80 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 70 δισ. ευρώ της αύξησης του χρέους κατά την περίοδο 2004-2008 πήγαν σε υποχρεώσεις με τις οποίες το ΠΑΣΟΚ είχε φροντίσει να επιβαρύνει την περίοδο αυτή, σε μία ύστατη προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία. Με την αλόγιστη και ανεύθυνη πολιτική του είχε υπονομεύσει το μέλλον του Ελληνικού Λαού και είχε κυριολεκτικά
αφήσει χωρίς ουσιαστικές επιλογές τις Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας αφού της άφηνε ένα περιθώριο για δράση της τάξης του 12,8% μόνο σε όλη την περίοδο.

Για να βοηθήσουμε τη μνήμη όσων εσκεμμένα ξεχνούν, αναφέρουμε ότι με την κυβέρνηση Καραμανλή, έγιναν μεταξύ άλλων (από το έντυπο της ΝΔ):

> Η Ελλάδα μπήκε στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη με τις
συμφωνίες για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη (έργο που αμφισβήτησε το ΠΑΣΟΚ και συνέβαλε τελικά στην ακύρωσή του με κύρια ευθύνη της Βουλγαρίας), τον ελληνοτουρκικό αγωγό φυσικού αερίου και τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream.

> Με το «βέτο» του Βουκουρεστίου στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα κατέστησε σαφές ότι χωρίς την επίλυση του ζητήματος του ονόματος δεν υπάρχει ευρωατλαντικός δρόμος για το γειτονικό μας κράτος.

> Αποκρατικοποιήθηκε η Ολυμπιακή. Το δημόσιο και οι φορολογούμενοι έπαψαν να επιβαρύνονται με ζημιές 1 εκ. ευρώ την ημέρα. Αντίθετα, στα ταμεία του κράτους εισρέουν 150 εκ. ευρώ ετησίως από σπατόσημο, εισφορές ΙΚΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών.

> Με τις στρατηγικές συμφωνίες για τον ΟΛΠ η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί πλέον σε διεθνή κόμβο μεταφορών. Έργο που επίσης αμφισβητήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, έως ότου αναγνώρισε το λάθος του.

> Η Ελλάδα έγινε ένα μεγάλο εργοτάξιο με το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής στην ιστορία της χώρας.

> Ολοκληρώθηκε η Εγνατία Οδός, με 509 νέα χιλιόμετρα, συν το μεγαλύτερο μέρος των κάθετων αξόνων της. Το μεγαλύτερο και δυσκολότερο μέρος του έργου έγινε τα τελευταία 5 χρόνια.

> Μετατράπηκε το «φονικό πέταλο του Μαλιακού» σε σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διάνοιξη των Τεμπών.

> Υπερδιπλασιάστηκε το δίκτυο του Μετρό στην Αθήνα ενώ το Μετρό της Θεσσαλονίκης, που επί χρόνια οι θεσσαλονικείς άκουγαν στα λόγια, επιτέλους άρχισε να γίνεται πραγματικότητα.

> Διασφαλίστηκαν μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. κοινοτικοί πόροι άνω των 20 δισ. ευρώ ως το 2013 από το ΕΣΠΑ, 82% των οποίων θα κατευθυνθούν για την ανάπτυξη της
περιφέρειας.

> Υλοποιήθηκε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση με δραστική μείωση των ασφαλιστικών ταμείων από 133 σε 13 και επίλυση του ασφαλιστικού των Τραπεζών.

> Έγινε πράξη η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την εισαγωγή της αξιολόγησης, την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης των Πανεπιστημίων, τη διασφάλιση της
διαφάνειας στη διαχείριση των κονδυλίων, την κατοχύρωση της ελευθερίας στην επιλογή συγγράμματος και την εδραίωση της δημοκρατίας στην ανάδειξη των οργάνων διοίκησης με την καθολική ψηφοφορία των φοιτητών.

> Διπλασιάστηκε η βασική αγροτική σύνταξη σε 330 ευρώ, ενώ ο ΕΛΓΑ στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης των αγροτών την ώρα της δοκιμασίας. Την περίοδο 1999 – 2003 για αποζημιώσεις και οικονομικές ενισχύσεις δόθηκαν 950 εκ. ευρώ, ενώ την περίοδο 2004 – 2009 δόθηκαν 3 δισ. ευρώ.

> Καταργήθηκαν τα πανωτόκια, που είχαν γίνει βρόγχος για 64 χιλιάδες νοικοκυριά.

> Καταβλήθηκαν συνολικά 500 εκ. ευρώ στους αγρότες για την κατ΄ εξαίρεση ασφαλιστική κάλυψη των ζημιών που προκλήθηκαν το 2008 από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

> Καθιερώθηκαν μια σειρά από ευεργετικές διατάξεις για την τρίτεκνη οικογένεια. Το πολυτεκνικό επίδομα εισπράττεται πλέον και από 300.000 τρίτεκνες οικογένειες.

> Διορίστηκαν πάνω από 3.000 πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί στη Μέση Εκπαίδευση χωρίς τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

> Ξεκίνησε η αξιοποίηση των Συμπράξεων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, με ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 5,7 δισ. ευρώ, για τη δημιουργία 327 νέων κοινωνικών υποδομών.

> Μειώθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις από το 35% στο 25% για τις Ο.Ε. και για τις Ε.Ε. στο 25% από το 30%.

> Αυξήθηκε το αφορολόγητο όριο από 10.000 ευρώ το 2004 σε 12.000 ευρώ το 2007, με αποτέλεσμα το 2009 3.300.000 Έλληνες να μην πληρώνουν φόρο ούτε ένα ευρώ.

> Διευκολύνθηκε μέσω ΤΕΜΠΜΕ η δανειοδότηση 80.000 Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με συνολικό ύψος δανείων 9,5 δισ. ευρώ.

> Έκλεισαν πάνω από 2.600 παράνομες χωματερές από τις 3.000 περίπου που υπήρχαν σε όλη την επικράτεια το 2004.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν το εύρος του έργου της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Παρά τη συστηματική παρασιώπηση και διαστρέβλωσή του από το ΠΑΣΟΚ ο χρόνος απέδειξε και αποδεικνύει ακόμη και σήμερα την πραγματική διάσταση του έργου του, κόντρα στα συμφέροντα για την πώληση της Ελλάδας, κόντρα στους νταβατζήδες.

«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

9 Responses to “Απαντούμε στον Σημίτη και στους πολιτικάντηδες στο Μοσχάτο που υπάρχουν σήμερα λόγω της ηθικής και του πατριωτισμού του Κώστα Καραμανλή!”

 1. Reblogged στις penelopap.

  Like

  • Ο Κηφισεύς said

   Για κάθε αναγκαία μεταρρύθμιση που έκανε, χωρίς να έχει βάλει ενέχυρο το ιερό χώμα που πατάμε και χωρίς το πιστόλι της Τρόικας στο κεφάλι, η Αθήνα γκρεμιζόταν και καιγόταν έρμαιο στο πλιάτσικο της κουκούλας. Οι εθνικοί οδοί επί μονίμου βάσεως κλειστοί, τα σύνορα κλεισμένα και τα λιμάνια ποτισμένα με τα δάκρυα του Γαπ.

   Και έκτοτε, ακόμη και σήμερα και τώρα, το παράπονο του ξερόλα Έλληνα είναι, το “ΓΙΑΤΙ ΜΟΥΓΓΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ” λες και μόλις επέστρεψαν απο άλλο πλανήτη ΚΑΙ γιατί δεν έκανε κάποια πράγματα κάθε φορά που έσβηναν οι χιλιάδες τυχαίες . . φωτιές.

   Όρνια,
   ένα μόνο έχω να σας πώ,
   αν θέλετε να μάθετε ποιός νοιάζεται για την πατρίδα σας,
   δείτε ποιόν μισούν θανάσιμα οι εχθροί της !

   Like

 2. velos said

  εγκληματική συμμορια ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ λιγουρηδων .. τέκνων σκουρλετηδων και ΣΙΑ
  ΕΞ Αφορμής εγκληματικής επιθέσεως στα γραφεια των ΕΛΛΗΝΩΝ … μαζευτείτε …
  και προς πιτσιρικαδες έρμαια ..
  ‘ οι πιτσιρικαδες φόρεσαν την κουκούλα και καλά για να μην τους αναγνωρίσουν… βρε ταλαίπωρα… βρε ταλαίπωρα πιτσιρίκια, παντα ειναι καποιος στο κατοπιν σας… έτσι για να μην ξεχνιέστε και νομιζετε ότι την ‘κοπανίσατε’ και εξαφανηστηκατε… το χωριό που ζούμε ειναι πάρα πολυ μικρο, τοσο μικρο που ολοι ειμαστε
  ‘γειτονακια’, βάλτε μυαλο και μην υπηρετείτε φασιστες αφεντικα… και φυσικα μείνετε όσο ποιο μακριά μπορειτε απο του;ς ΕΛΛΗΝΕΣ . !!

  Like

  • ΛΗΞΙΣ - ΛΗΞΙΣ - ΕΙΠΑΜΕ ΡΕΕΡΕ ! said

   Τα ίδια σ_ατά με δαύτους είσαστε κι εσείς ρε κόπανε, διπλα τους είσαστε τότε που είχε απαγορεύσει τις κουκούλες.
   Τα κουμμούνια σπάγανε καταστήματα απο την μια μεριά του δρόμου κι εσείς απο την άλλη.
   Ξέρω, προσπαθείς να το ξεχάσεις . . αλλά δεν θα τα καταφέρεις !

   Like

 3. Αρης said

  Μην το παρακανετε με την ηθικη του. Οποια πετρα και αν σηκωνες, σκανδαλο εβλεπες. Ελεος πια…Κουραστηκε το χερι του να σηκωνεται για να ψηφιζει μνημονια

  Like

  • Ο Κηφισεύς said

   Δεν ψήφισε το πρώτο και σημαντικότερο μνημόνιο “την υπαγωγή της πατρίδας σου στους δανειστές” . . αν και δεν σε κόβω για Έλληνα, αφού ρε διπρόσωπε τύφλα με το καταφανές μίσος σου ομολογείς αθελά σου ότι είχες ψηφίσει “λεφτά υπάρχουν”.

   Typical ΧρυσΑύγουλο . .
   Aν δεν απατώμαι . . είχατε όλοι σας ψηφίσει Γαπ για να τον εκδικηθείτε, επειδή σας το είχε ξεκόψει ότι δεν ήθελε παρτίδες με τα “άκρα” και τώρα μας τον παίζετε και πατριωτικά ότι δήθεν ψήφισε τα μνημόνια που ουσιαστικά εσείς δημιουργήσατε.

   Ξού ρε ναζικαρακόλια του κερατά που σας έχει !
   Ξού ρε που νοιαστήκατε για την Ελλάδα !
   Ρε ξού απο δω προδότες !

   Like

 4. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  βαστατε ρε λιγακι…

  Ολοι και..ο ιδιος ο σιωπηλος…

  ξερουμε!

  οτι…για τις υποκλοπες….δεν εκανε …κιχ!

  για τη ρεμουλα των διορισμων…αφου λεφτα δεν υπηρχαν..δεν εκανε κιχ!

  για τις φωτιες …δεν εκανε κιχ!

  χρηματα ομως …χαριζε…στον καθε τουριστα πικραμενο….

  ενω λεφτα δεν υπηρχαν..

  φοβηθηκε στη..Ραφηνα για τη ..ζωη του…..

  και μας θυσιασε στον ΓΑΠ!

  τοοοσα χρονια…δεν εκανε κιχ!

  και…ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ …ΠΑΤΡΙΩΤΗ?

  κριμα σε αυτους τους απλους Ελληνες που θυσιαστηκαν για την πατριδα…

  τους..προσβαλετε ρεεε…

  ιεροσυλοι!

  ποσο πατριωτης…

  που εκανε κουμπαρο τον..Ερντογαν

  την ωρα που καθε ημερα μας εκανε παραβιασεις..

  και μας στοιζιζε η οικονομια….

  Like

  • Αδωνης Γεωργιαδης said

   Πεστα ρε φιλε τα ιδια λεω κι εγω
   Μην κοιτας που πολλες φορες λεω αλλα
   Το κανω για να μαζεψω τα προβατα στο νεοδημοκρατικο μαντρι

   Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: