olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Οταν ο Λοβέρδος κάνει λαϊκιστική πολιτική με #Fake_news αυτό δεν τον κάνει #Fake Πολιτικό;

Posted by netakias.com στο Μαρτίου 30, 2017

Λοβερδος Παπανδρέου Ροντος ΜΚΟΟ Λοβέρδος είναι ο απόλυτος εκπρόσωπος του Λαϊκισμου, ΠΑΣΟΚος γαρ. Γιατί λαϊκισμός είναι η χρήση ψευδών γεγονότων ή/και η διόγκωση αληθινών ειδήσεων με σκοπό την τρομοκράτηση και τον εκβιασμό του πληθυσμού

Είπε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος προσέλαβε 300,000χιλ., ήτοι τους μισούς Δημοσίους Υπαλλήλους της Ελλάδας τα τελευταία 40 χρόνια. Παρά του ότι αυτό έχει απαντηθεί, για όσους είναι τοσο συνωμοσιολόγοι που δεν πιστεύουν ότι αυτό είναι αδύνατον και μόνον πρακτικά, η πλαστή «είδηση» (Fake news) που είχε βγάλει ο ΔΟΛ, τότε στον πόλεμο κατά του Καραμανλη, συνεχίζει να αναπαράγεται από τους ανάλογους Πολιτικούς που αναπαράγουν τις πλαστές ειδήσεις.

Οι Θεσμοί έκαναν απογραφή στου ΔΥ και δεν βρέθηκαν τα «εκατομμυρια» που έλεγαν οι Λοβέρδοι αλλά 700.000 εκ των οποίων οι μισοί σε σώματα ασφαλείας

main_dym_ypalili

Αν δεν πιστεύεται τους δανειστές (που έχουν κάθε λογο να το φουσκώσουν για να μας πιέσουν) δείτε και τον Πινακα της EUROSTAT

dimosioiypalili

Φυσικά να μην πούμε την αλχημεία που τρόμαζε και τον Γκαίμπελς, που έκανε ο ΔΟΛ προσθέτοντας περίπου 150.000 εποχικους υπάλληλους που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο, απολύονται και επαναπροσλαμβάνονται. Ανάμεσα τους είναι οι δεκάδες χιλιάδες καθαρίστριες των σχολείων, οι δασοπυροσβέστες και άλλες παρεμφερείς ειδικότητες. Είναι δηλαδή οι επαναπροσλήψεις των ίδιων ανθρώπων, όχι προσλήψεις νέων που προστίθενται στους δημόσιους υπαλλήλους αλλά αυτό δεν εμποδισε στον ΔΟΛ να τους προσθέσει δυο φορές ανεβάζοντας της δηθεν προσλήψεις Παυλοπουλου στου 850.000….κάτι που σημαίνει ότι στις απογραφές «εξαφανιστηκαν» χιλιάδες άνθρωποι χωρίς να το καταλάβει ούτε η Νικολούλη και φυσικά ο Λοβέρδος τους προσθεσε τρίτη φορά κανοντας τους 150,000 σε 300,000…

Πολιτική Fake News κάνει και τους Fake Πολιτικούς

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Δημόσιες δαπάνες

Ένα βασικό επιχείρημα είναι ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας έχει τη ρίζα του κυρίως στις δαπάνες του κράτους και δευτερευόντως στα έσοδα. Η άποψη αυτή όμως δεν επαληθεύεται από τα επίσημα στοιχεία, που δείχνουν ότι η συνολική δαπάνη του ελληνικού κράτους διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά της ΕΕ-27: 50,4% έναντι 50,7% του μ.ό. στην ΕΕ-27 – και βέβαια πολύ χαμηλότερα από χώρες με υποδειγματικό δημόσιο τομέα, όπως η Φινλανδία (56,1%) ή η Σουηδία (55,8%).

 

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ  (% ΑΕΠ)

Έτος 1995 2000 2005 2006 2007 2008 2009
ΕΕ-27 : 45.2 46.9 46.4 45.8 46.9 50.7
ΕΕ-25 52.3 45.3 47.0 46.5 45.9 47.0 50.8
ΕΕ-15 52.4 45.3 47.1 46.6 46.0 47.3 51.2
Ελλάδα 45.7 46.7 43.8 43.2 45.0 46.8 50.4

Πηγή: Eurostat

Οι αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων απορροφούν το 11,1% του Α.Ε.Π., τοποθετώντας την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, με πρώτη τη Δανία (18,1%) και δεύτερη την Ισπανία (17,5%)

Συστηματική λοιπόν η παραποίηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας από πολιτικούς και ΜΜΕ που αποπροσανατολίζει τους πολίτες με τα περί ενάμισι και δύο εκατομμύρια δημοσίων υπαλλήλων.

Πηγές:

 • Υπουργείο Οικονομικών
 • Eurostat
 • Ελληνική Στατιστική Αρχή
 • Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
 • Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
 • Ο.Ο.Σ.Α.
 • Ιστότοποι   Zougla.gr,

 

16 Σχόλια to “Οταν ο Λοβέρδος κάνει λαϊκιστική πολιτική με #Fake_news αυτό δεν τον κάνει #Fake Πολιτικό;”

 1. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 2. 30 Μαρτίου 1821
  Επανάσταση τής Χίου.

  Η σφαγή της Χίου ενέπνευσε τον Ευγένιο Ντελακρουά να ζωγραφίσει τον ομώνυμο πίνακα που είναι στην κορυφή του παρόντος άρθρου και τον Βίκτωρ Ουγκώ να γράψει το ποίημα «Το Ελληνόπουλο», το οποίο δημοσιεύουμε σε μετάφραση του Κωστή Παλαμά:

  Το Ελληνόπουλο (1828)

  Τούρκοι διαβήκαν. Χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα.
  Η Χίο, τα’ όμορφο νησί, μαύρη απομένει ξέρα,
  με τα κρασιά, με τα δεντρά
  τ’ αρχοντονήσι, που βουνά και σπίτια και λαγκάδια
  και στο χορό τις λυγερές καμιά φορά τα βράδια
  καθρέφτιζε μεσ’ τα νερά.
  Ερμιά παντού. Μα κοίταξε κι απάνου εκεί στο βράχο,
  στου κάστρου τα χαλάσματα κάποιο παιδί μονάχο
  κάθεται, σκύβει θλιβερά
  το κεφαλάκι στήριγμα και σκέπη του απομένει
  μόνο μιαν άσπρη αγράμπελη σαν αυτό ξεχασμένη
  μεσ’ την αφάνταστη φθορά.

  Φτωχό παιδί, που κάθεσαι ξυπόλυτο στις ράχες
  για να μην κλαις λυπητερά, τ’ ήθελες τάχα να ‘χες
  για να τα ιδώ τα θαλασσά
  ματάκια σου ν’ αστράψουνε, να ξαστερώσουν πάλι
  και να σηκώσεις χαρωπά σαν πρώτα το κεφάλι
  με τα μαλλάκια τα χρυσά;

  Τι θέλεις άτυχο παιδί, τι θέλεις να σου δώσω
  για να τα πλέξης ξέγνοιαστα, για να τα καμαρώσω
  ριχτά στους ώμους σου πλατιά
  μαλλάκια που του ψαλιδιού δεν τάχει αγγίξει η κόψη
  και σκόρπια στη δροσάτη σου τριγύρω γέρνουν όψη
  και σαν την κλαίουσα την ιτιά;

  Σαν τι μπορούσε να σου διώξει τάχα το μαράζι;
  Μήπως το κρίνο απ` το Ιράν, που του ματιού σου μοιάζει;
  Μην ο καρπός απ’ το δεντρί
  που μεσ’ στη μουσουλμανική παράδεισο φυτρώνει,
  κ’ έν’ άλογο χρόνια εκατό κι αν πιλαλάει, Δεν σώνει
  μεσ’ απ’ τον ίσκιο του να βγει;

  Μη το πουλί που κελαηδάει στο δάσος νύκτα μέρα
  και με τη γλύκα του περνάει και ντέφι και φλογέρα;
  Τι θες κι απ’ όλα τα αγαθά
  τούτα; Πες. Τα` άνθος, τον καρπό; Θες το πουλί;
  -Διαβάτη,
  μου κράζει το Ελληνόπουλο με το γαλάζιο μάτι:
  Βόλια, μπαρούτι θέλω.Νά.

  Μου αρέσει!

 3. Η σφαγή της Χίου συγκλόνισε όλο τον τότε δυτικό κόσμο, αποδεικνύοντας την βαρβαρότητα των Τούρκων. Από τους κατοίκους της Χίου ελάχιστοι γλίτωσαν αφού ο απολογισμός της βαρβαρότητας ήταν περίπου σαράντα χιλιάδες νεκροί, περίπου πενήντα χιλιάδες αιχμάλωτοι που πουλήθηκαν στο δουλεμπόριο από τους Εβραίους που είχαν έρθει στην περιοχή για να πλιατσικολογήσουν και να στήσουν το δουλεμπόριο και οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να πετάξουν τα πτώματα στην θάλασσα και να ασχημονήσουν σε αυτά, όπως περιγράφει ο αγωνιστής του 1821, γραμματεύς του Κανάρη και μετέπειτα βουλευτής Σύρου Ανδρέας Μάμουκας και περιλαμβάνεται στο «Χιακόν Αρχείον» που επιμελήθει ο Ι. Βλαχογιάννης, από το οποίο παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα:

  «Τών Εβραίων των πρό χρόνων ευρισκομένων επάνω εις τήν Χίον η μανία ήτον απερίγραπτος. Η επιθυμία ήν είχον άκούοντες και βλέποντες τάς καθ’ ήμέραν σφαγάς των Χριστιανών ήτον αχόρταστος, και ηύχοντο να μην ήθελε διασωθή κανείς, όταν έβλεπον μερικούς Χριστιανούς βαλμένους εις την σκοτεινήν φυλακήν, από την οποίαν ήλπίζετο να γλυτώσουν η κατά των ενεχύρων της χώρας οργή των ούτε διά στόματος είνε δυνατόν να έκφρασθή, ούτε διά γράμματος να έξηγηθή, και μάλιστα κατά του Ίερού Μητροπολίτου ηύχοντο να τοις παραδοθή από την διοίκησιν ζωντανός, διά να τον μεταχειρισθούν καθώς ήθελον εκείνοι, ως ουχί μίαν η δύο φοραίς, αλλά καθ’ ήμέραν τους άκουα να λέγουν. Η φαντασία σου λοιπόν άς κρίνη με ποίον τρόπον έμεταχειρίσθησαν τα των αθώων εκείνων νεκρά σώματα, όταν τοις έσυγχωρήθη από την διοίκησιν να τα κατεβάσουν από την άγχόνην, άλλα την ιδίαν έκείνην ήμέραν και άλλα την έρχομένην. Ούτ’ εγώ ο ίδιος όπου έγινα αυτόπτης να σ’ εκφρασθώ κατ’άξίαν {δεν} δύνομαι. Δεν είναι ούτε θαύμα, ούτε υπερβολή, όπως αν το φρόνησης. Διότι εάν τον ίδιον Κύριον της δόξης έσταύρωσαν, πόσον περισσοτέραν σκληρότητα έπρεπε να δείξωσιν εις τους αυτόν σεβόμενους, και μάλιστα εις ανθρώπους ενός έθνους, από το όποιον δεν άπελάμβανον παρ’ ύβρεις και ονείδη πάσας τάς ημέρας, ως είναι και μεμισημένον γένος εις όλον τον κόσμον εις ανθρώπους, λέγω, κατά των οποίων πρίν συλληφθή είναι προσεκολλημένον έμφύτως το άσπονδον μίσος του. Κρίνε σύ με ποίαν σκληρότητα έτραβήχθησαν γυμνά διά να ριφθώσιν εις την θάλασαν, άμοιρα της συμπαθέστατης εις την ανθρωπότητα ταφής και των θρησκευτικών εθίμων. Ώς και οι είς τους οποίους έσώζετο όλίγη συμπάθεια Τούρκοι τα έσυμπόνεσαν, διότι οι έκ του κοινού των λαού, είς όσους δεν υπήρχε το της φύσεως συμπαθητικόν, άλλ’ η κτηνώδης εκδικητική μανία, άφησαν έπί ημέρας ύστερον κρεμάμενα είς έν των εκεί πλησίον της Καινούριας βρύσεως δένδρων σώματα τινα από τα των ιδίων ενεχύρων, ενώ τα λοιπά είχον συγχωρήσει είς τους καταράτους Εβραίους να τα κατεβάσωσι και τα ρίψωσιν εις την θάλασσαν. Ουδέ ούτω δε κρεμάμενα γυμνά έκαμψαν την σκληρότητα των, επειδή ενώ παραπορεύομενοι έβλασφήμουν την θείαν πίστιν και έσατύριζον τον χριστιανισμόν δεν έλειψαν και νά τα κατακομματιάσουν ώς κρέας έν μακέλλω».

  Μου αρέσει!

 4. τό τουρκικό προξενείο τρομοκρατεί Έλληνες πολίτες.

  Μου αρέσει!

 5. Μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση δημοσιεύει η «Δημοκρατία», η οποία δείχνει έμμεσα και την θλιβερή υποχωρητικότητα της Ελλάδος απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

  Συγκεκριμένα, διαβάζουμε τα εξής: «Βγάζω ειλικρινά το καπέλο στην κυβέρνηση της Βουλγαρίας για τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκε στον Ερντογάν και στην απόπειρά του να παρέμβει στις εκλογές της Κυριακής. Προτείνω δε στους υπευθύνους του υπουργείου Εξωτερικών –ειδικά στο Γραφείο πολιτικών Υποθέσεων της Ξάνθης- να μελετήσουν τι χαστούκι έριξαν στους Τούρκους οι Βούλγαροι.

  Άρθρο πρώτο: Απαγόρευσαν να περάσουν τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα λεωφορεία με χιλιάδες Τούρκους ψηφοφόρους, οι οποίοι γεννήθηκαν στη Βουλγαρία, αλλά ζουν χρόνια στην Τουρκία. Εμείς, όταν έχουμε εκλογές και εμφανίζονται τα πούλμαν της χαράς, τα αφήνουμε να περάσουν.

  Έπειτα οι Βούλγαροι συνέλαβαν έναν τούρκο βουλευτή του κόμματος Ερντογάν, τον διευθυντή της Νομαρχίας Ανδριανούπολης και έναν ανώτερο διπλωμάτη, που ανακατεύονταν –ως μη όφειλαν- στις εκλογές τους, και τι λέτε έκαναν; Τους… απέλασαν ως ανεπιθύμητα πρόσωπα και τους απαγόρευσαν να πατήσουν το πόδι τους σε βουλγαρικό έδαφος για τα επόμενα δύο χρόνια. Όπως ήταν φυσικό, το τουρκοκίνητο κόμμα δεν μπήκε στη Βουλή».

  Σε πλήρη αντίθεση με την πρακτική της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, η εγχώρια κυβέρνηση όχι μόνο δεν βάζει στο περιθώριο το κόμμα – δορυφόρο της Τουρκίας στην Θράκη (δηλαδή το DEB), αλλά πολύ χειρότερα το νομιμοποιεί πολιτικά όταν κυβερνητικό στέλεχος (Μαρία Γιαννακάκη) συμμετέχει ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε ανθελληνική σύναξη του εν λόγω κατασκευάσματος των τουρκικών συμφερόντων. Για να μην μιλήσουμε για την γνωστή απίστευτη δήλωση του ανεκδιήγητου Κατρούγκαλου πριν από λίγες ημέρες.

  Οποιαδήποτε απόπειρα απέλασης κάποιων από τους υπεύθυνους του τουρκόψυχου DEB ή πολύ περισσότερο το κλείσιμο της σφηκοφωλιάς του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, πέρα από το ότι δεν θα ήταν δυνατόν να συμβεί από μια κυβέρνηση εθνομηδενιστών, πιθανότατα θα έβγαζε στους δρόμους και τους ελάχιστους δακτυλοδεικτούμενους ελληνόφωνους συνεργάτες του «αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος», οι οποίοι μετά τους πακιστανούς αρέσκονται στο να φέρονται ως πολιτικές ερωμένες των τούρκων.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: