olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

Posted by olympiada στο Μαρτίου 29, 2017

Ο άνθρωπος που λήστεψε την εθνική οικονομία βγάζοντας 66 δις σε αξίες 2000, ήτοι 143 δις σήμερα, ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ* ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΤΡΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ Η ΖΗΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2002!  Και ο υπουργός του, Γιαννίτσης, αρνείτο να απαντήσει στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, για το ύψος των αποθεματικών που είχε παίξει ο Σημίτης και η συμμορία του στο χρηματιστήριο!

 Ο άνθρωπος που καταχρεώσει την Ελλάδα με 10 δισεκατομμύρια € για τους ολυμπιακούς της υπερτιμολόγησης και της ρεμούλας.

Υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων! Τα πληρώναμε ευρωπαϊκά και τα έφτιαχναν με παράνομους μετανάστες, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς εισφορές, με Μπόμπολες και Καλογρίτσες. Αξία, ανεκτίμητη.

Το πανηγύρι των εξοπλιστικών.61 δισεκατομμύρια € μετά το ελεεινό, προδοτικό στήσιμο των Ιμίων. Εγκληματική οργάνωση.

Τα περιβόητα Swaps τα οποία ακόμα δεν γνωρίζουμε σε όλο το εύρος τους!  Τουλάχιστον 3,6 δις καθαρή ζημιά.

Είσοδος στην ευρωζώνη με πλαστά στοιχεία για να γίνει το πλιάτσικο των τραπεζών και ευκολότερη η έξοδος των κλοπιμαίων στην Ελβετία. Πρωτοφανής υποτίμηση, απώλεια κολοσσιαίου ποσοστού του δημόσιου πλούτου το οποίο ακόμα δεν έχει εκτιμηθεί.

Και η λίστα, δεν έχει τέλος.  Η καταστροφή της Ελλάδας έχει ονοματεπώνυμο. Κώστας Σημίτης.

Του Γιώργου Δ.*

Αυτό ανέφερε στις 13 Ιουνίου 2001, σε απάντηση που υποχρεώθηκε να στείλει στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετά από ερωτήσεις που είχαν καταθέσει οι τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παν. Κρητικός,Κυρ. Σπυριούνης και Παν. Κουρουμπλής, αποκαλύφθηκε δηλαδήότι συνολικά τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, έχασαν από τις τοποθετήσεις των αποθεματικών τους, σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια μέσα σε 12 μήνες, από το τέλος του 1999 μέχρι το τέλος του 2000 , το μεγάλο ποσό των 513 δις. δρχ! Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι σε ανάλογες ερωτήσεις που είχαν υποβάλλει προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων βουλευτές της Ν.Δ., ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιαννίτσης, είχε αρνηθεί να δώσει τις απαντήσεις και τα στοιχεία, τα οποία τελικά έδωσε μόνο μετά τις ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!
[ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΔ:]
[-ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ;

-ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ;

-ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ» ΤΗΣ ΦΤΏΧΕΙΑΣ ΜΑΣ;

-ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
ΑΝ ΟΧΙ ΑΣ ΤΟΥΣ «ΜΕΤΑΤΑΞΕΙ» Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ «ΚΟΛΠΟΥΣ» ΤΗΣ, ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ.]

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πως ζημιώθηκαν τα ταμεία

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Πέμπτη 30-6-2011, σελ. 19

Του Στεφ. Β. Αναγνώστου

Μπορεί ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης να υπεραμύνθηκε της φοροεισπρακτικής πολιτικής που εφάρμοζε, λέγοντας την περίφημη φράση«Η Ελλάδα δεν θα γίνει Ιρλανδία» στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ωστόσο τα δημοσιονομικά προβλήματα άρχιζαν να εμφανίζονται. Και αυτό παρά την υψηλή φορολογία που είχε επιβληθεί!Παράλληλα ο δανεισμός με την έκδοση πολυετών ομολόγων συνεχιζόταν. Όσον φορά τις δυσμενείς εξελίξεις στο σκέλος των δαπανών στις 8 Ιουνίου του 2001έγινε γνωστό ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών, το 2001 θα σημειωνόταν υπέρβαση των δαπανών που θα έφτανε στο 1,1 τρισ. δρχ., καθώς οι δαπάνες που θα έπρεπε να πληρωθούν εκτιμήθηκε ότι θα αυξάνονταν κατά 700 δις. δρχ., ενώ τα έσοδα, παρά την υψηλή φορολογία, θα είχαν υστέρηση περί τα 400 δις. δρχ.

513 δις. δρχ. έχασαν τα ταμεία στο ΧΑΑ!

Στο μεταξύ, στις 13 Ιουνίου 2001, από απάντηση που υποχρεώθηκε να στείλει στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετά από ερωτήσεις που είχαν καταθέσει οι τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παν. Κρητικός, Κυρ. Σπυριούνης και Παν. Κουρουμπλής, αποκαλύφθηκε ότι συνολικά τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, έχασαν από τις τοποθετήσεις των αποθεματικών τους, σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια μέσα σε 12 μήνες, από το τέλος του 1999 μέχρι το τέλος του 2000 , το μεγάλο ποσό των 513 δις. δρχ! Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι σε ανάλογες ερωτήσεις που είχαν υποβάλλει προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων βουλευτές της Ν.Δ., ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιαννίτσης, είχε αρνηθεί να δώσει τις απαντήσεις και τα στοιχεία , τα οποία τελικά έδωσε μόνο μετά τις ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ! Εν πάση περιπτώσει όμως, έστω και με αυτόν τον τρόπο, ήλθε στη δημοσιότητα η μεγάλη ζημιά που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να «στηρίξουν» το Χρηματιστήριο, που ήταν η επίσημη πολιτική της Κυβέρνησης Σημίτη.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πίνακα που περιλαμβανόταν στην απάντηση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την αξία των μετοχών, των αμοιβαίων κεφαλαίων, των εντόκων γραμματίων, των ομολόγων, των ομολογιών και των προμετόχων που είχαν στην κατοχή τους όλα τα ασφαλιστικά ταμεία προέκυπτε η ακόλουθη εικόνα:

Πώς ζημιώθηκαν τα ταμεία.

. Στις 31-12-1999 το ύψος της αξίας των μετοχών των ασφαλιστικών ταμείων ανέρχονταν σε 1.799.827.453.000 δρχ.( 1,8 τρισεκατ. Δρχ. περίπου) και των Αμοιβαίων Κεφαλαίων , τα οποία ήταν μετοχικά, ανέρχονταν σε 250.071.077.000 δρχ. (250 δις. δρχ.).

. Στις 31-12-2000 , δηλαδή μετά από 12 μήνες, το ύψος της αξίας των μετοχών είχε συρρικνωθεί στα 1.332.498.089.874δρχ. ( 1,3 τρις δρχ.), ενώ η αξία των Αμοιβαίων Κεφαλαίων είχε διαμορφωθεί στα 204.761.589.874 δρχ.( 204,7 δις δρχ.).

Από την διαφορά των προαναφερθέντων ποσών προέκυπτε ότι από τις αρχές του 2000 μέχρι και τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους οι διορισμένες από την Κυβέρνηση Σημίτη διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων πειθαρχώντας στην επίσημη πολιτική της κυβέρνησης για παρεμβάσεις στήριξης του Χρηματιστηρίου, εν όψει των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000,ζημίωσαν τα ταμεία κατά το ποσό των 513 δις. δρχ.!

Από τα 513 δις. τα 464,5 χάθηκαν προεκλογικά!

Ωστόσο από τον σχετικό πίνακα που είχε περιληφθεί στην απάντηση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προέκυπτε ότι τα πολλά χρήματα των ταμείων χάθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο του 2000! Τα αποκαλυπτικά στοιχεία, που αποδείκνυαν το μεγάλο παιχνίδι που είχε στήσει η Κυβέρνηση Σημίτη με την τεχνητή στήριξη του γενικού δείκτη προεκλογικά με χρήματα του Δημοσίου μέσω της ΔΕΚΑ και των κρατικών τραπεζών, αλλά και μέσω των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, προέκυπταν από τα εξής ποσά:

.Στις 31.12. 1999 η συνολική αξία των μετοχών των ασφαλιστικών ταμείων ανέρχονταν σε 1.799.827.453.000 δρχ.( 1,8 τρισεκατ. Δρχ. περίπου) και των Αμοιβαίων Κεφαλαίων , τα οποία ήταν μετοχικά, ανέρχονταν σε 250.071.077.000 δρχ. (250 δις. δρχ.).

.Στις 30-6-2000, δηλαδή στους πρώτους 6 μήνες του 2000, όπου και η προεκλογική περίοδος των εκλογών της 9ηςΑπριλίου) η συνολική αξία των μετοχών των ασφαλιστικών ταμείων ανέρχονταν σε 1.335.235.723.180 δρχ.( 1,33 τρισεκατ. δρχ. περίπου) και των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, ανέρχονταν σε 259.657.509.366 δρχ. (259,6 δις. δρχ.).

Δηλαδή τα ασφαλιστικά ταμεία στο Α εξάμηνο του 2000, οπότε και χρειαζόταν η Κυβέρνηση Σημίτη να στηρίξει τεχνητά το χρηματιστήριο, έχασαν 464.591.729.820δρχ. ( 464,6 δις δρχ.) «ζεστό χρήμα» ενώ από τα αμοιβαία κεφάλαια κέρδισαν 9,6 περίπου δις. δρχ.

Η Κυβέρνηση Σημίτη δικαιολόγησε την διασπάθιση!

Ενώ λοιπόν από τα στοιχεία αυτά αναδεικνυόταν ανάγλυφα η τεράστια πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης Σημίτη στην χειραγώγηση του Χρηματιστηρίου,τουλάχιστον κατά την προεκλογική περίοδο του 2000, στην απάντηση προς τους προαναφερθέντες τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν και τα ακόλουθα:«Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι αυτόνομοι οργανισμοί, ανεξάρτητοι και αυτοδιοικούμενοι Δημόσιοι Οργανισμοί (!) που επενδύουν τα αποθεματικά τους με αποφάσεις των Δ.Σ. τους και μόνον τα κατά νόμον αρμοδίων και υπεύθυνων οργάνων για τη διαχείριση και αξιοποίηση της περιουσίας τους» και ότι «η πτώση των τιμών των μετοχών, στη συνέχεια, περιόρισε αναμφίβολα τις υπεραξίες του Χαρτοφυλακίου των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως άλλωστε συνέβη κατά γενική ομολογία και στα χαρτοφυλάκια και των άλλων θεσμικών επενδυτών, αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι περιόρισε και τα κεφάλαια αυτών»!
Η απάντηση αυτή ήταν προφανώς ένα τεράστιο μνημείο υποκρισίας, αφού τα Δ.Σ. των ασφαλιστικών ταμείων, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είχαν διορισθεί από την Κυβέρνηση και αποτελούντο από κομματικά και πειθήνια στις κυβερνητικές εντολές στελέχη του ΠΑΣΟΚ! Ενώ ο ισχυρισμός ότι ανάλογες ζημιές υπέστησαν και άλλοι «θεσμικοί επενδυτές» ήταν απλά μια δικαιολογία, για να καλυφθούν από τις ευθύνες τους τα διορισμένα από την κυβέρνηση Διοικητικά Συμβούλια τον Ταμείων που απαρτίζονταν από κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τα οποία είχαν ενεργήσει καταστροφικά για τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική στο Χρηματιστήριο! Άλλωστε καμία διοίκηση ασφαλιστικού ταμείου από εκείνα που έχασαν τεράστια ποσά με την καθοδηγούμενη αγορά μετοχών, δεν έδωσε πουθενά λόγο!

Αξία Μετοχών-Αμοιβαίων των ασφαλιστικών Ταμείων 1999-2000

( σε δρχ.)

37 Σχόλια to “ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΣΗΜΙΤΗ”

 1. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 2. ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟΝ ! said

  Γιατί
  το Swap
  (Σημίτη/G.Sachs), η αποπληρωμή του οποίου θα εγένετο σε βάθος 20ετίας, ευρέθη να βόσκει καταχωρημένο (*) απο τον Γεωργίου της Ελστατ στο έλλειμμα του 2009, σαν . . μια χαμένη βαλίτσα στο αεροδρόμιο ;

  Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said said

   + Ψηλό παιχνίδι για μένα το σχόλιό σου.
   Κατανοώ ότι λες/καταγγΕΛλεις κάτι το σοβαρό όσο και σπουδαίο μα δεν φτάνουν οι γνώσεις μου στα τραπεζοοικονομικά μέχρι εκεί που χρειάζεται ώστε να το αναλύσω, το σχολιάσω, υποστηρίξω.
   Απλά μου αρέσει, μένω μέχρι εκεί βλέπεις…..
   ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ είμαι μονάχα, απλός, μισός πεζοδρομίου/μισός του σαλονιού.
   Η διαφορά μου με τους άλλους συναδΕΛφους συνοδοιπόρους είναι ότι σε ότι με αφορά κατάγομαι κατ ευθείαν από Ερμητικής καταγωγής επαγγΕΛματίες ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ, ΓΝΩΣΤΕΣ αυτής, Επόπτες αυστηρούς σαν δασκάλους, κάτι σαν Ιερωμένους της ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.

   Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   για καποιον ισως εμενα σημερα σαν κονταρι για αλμα μου μοιαζει αυτη η ναρκη που παραχωσανε.

   Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   η ΝΙΚΟΛ ΤΗΣ ΕΡΤ 1 ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΨΙΛΑ .

   Μου αρέσει!

 3. Shady Commentator said

  ΑΝ ΣΑΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ
  ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
  ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΑΣ
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΙΖΕΣ
  ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ;

  Μου αρέσει!

 4. © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said said

  Επί της φωτογραφίας, αστείο σχόλιο ….(…υπόθεση εργασίας, λέμε τώρα…)…

  Ένα λαμόγιο, ένας χαμελαίων όσο κι αν πηγαίνει να παραπλανήσει, να ξεγελάσει, δεν παύει να είναι/παραμένει ανοικτό βιβλίο. Γιατί;
  Γιατί απουσιάζει- ο ΗΓΕΤΗΣ της ανθρώπινης υπόστασης- ο ΝΟΥΣ….. είτε ό,τι ΕΛάχιστο έχει απομείνει από δαύτον,
  υπό την προϋπόθεση ότι διέθεταν κάποτε κάποιον τέτοιον, που αμφιβάλλω,
  εάν διέθετε λοιπόν δεν θα ήταν κατάντια έτσι μα θα ήταν μεταξύ των σωζομένων/σώων (όσων διεσώθησαν) και τα πράγματα με τους λαούς θα ήσαν διαφορετικά, θα ήταν θετικά.

  Υποκείμενα σαν αυτόν,
  ένα τέτοιο κοινό ζώο,
  με ταυτόχρονα ομοιοδονούμενο εγκέφαλο/μυαλό,
  σαν κι εκείνον που διαθέτει η γάτα ή ένα ποντίκι,
  ίσο μυαλό με όσο έχει το λεοντάρι, η αντιλόπη κτλ.
  Αυτά τα υλικά όντα αφού ανήκουν στο Ζωϊκό Βασίλειο (όπως και ο Άνθρωπος) έχουν αναμεταξύ κοινό τον εγκέφαλο/μυαλό.
  (Το ένστικτο είναι πάλι άλλλο πράγμα, εδώ δεν το αναμειγνύουμε).
  Όχι όμως ΝΟΥΝ ή πολύ περισσότερο πέραν/μακράν και άνωθεν αυτού την αδΕΛφή του, την ΝΟΗΣΙΝ.

  Το Ζωϊκό Βασίλειο εάν για κάτι είναι γνωστό,
  αυτό είναι ότι τα Ζώα τα οποία ζούνε/βασιλεύουν/κυριαρχούν/υπερτερούν εντός αυτού-
  μεταξύ όλων και ο Άνθρωπος-
  ενώ διαθέτουν μυαλό/εγκέφαλο ένα δεν έχουν κι αυτό είναι ο ΝΟΥΣ.

  ΝΟΥΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

  Κανένα από τα υπόλοιπα (πλην του Ανθρώπου) όντα του Ζωϊκού Βασιλείου διαθέτει,
  ούτε απ΄ όσα μας είναι μέχρι σήμερα γνωστά-
  φανερά/ορατά/χειροπιαστά/υλικά-
  όπως είναι το Φυτικό Βασίλειο,
  το Ορυκτό Βασίλειο,
  ή αόρατα Βασίλεια όπως είναι
  το Στοιχειακό,
  των ένθεν κακείθεν Ταγμάτων, το ΑγγΕΛικόΒασίλειο,
  όπου λοιπόν κι αν ψάξεις επισταμένως και επιμόνως μεταξύ αυτών,
  δεν θα βρεθεί ντιπ στάλα, ο ΝΟΥΣ.
  Ένστικτο ναι, εγκέφαλος/μυαλό ναι (σε ορισμένα ζώ και μπόλικο), μα…..ΝΟΥΣ….. όχι/άνευ/μηδέ !

  Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said said

   τσοχα. -2-

   Ακόμη η ΕΛλαδίτσα για υποθέσεις τρανές
   (οικονομικές- εγκληματικές- κακουργηματικές- ΜΚΟσχετικές)
   που πρόκειται όταν ερευνηθούν να βγάλουν λαβράκια,
   στον αέρα πολιτικούς (είτε των γύρω/τριγύρω) που πέρασαν,
   «αστέρων» άτομα ανυπόληπτα (υπεράνω πάσης υποψίας, τα οποία έχαιραν σεβασμού κτλ, κτλ)
   των οποίων επίκειται Δαμόγκλειος σπάθη επί των κεφαλών αυτών ή ομοίων των.
   Γι αυτό προκαταβάλλω πως ακόμη τίποτε δεν γνωρίζουμε για τούτον τον παλιάνθρωπο και τις παράξενες,
   άγνωστες δαιμονικές διαδρομές του σε παράξενες/σκιώδεις/απόκοσμες/ματωμένες για τους περισσότερους σατανικές στοές.
   Μπορεί λοιπόν ένα τέτοιου είδους κουμάσι
   (κρινόμενος έτσι επιεικώς απ την στραβή κι από ανάποδη γυρισμένος)
   να καμώνεται πως εξουσιάζει και ότι κυβερνά στο παρασκήνιο.
   Όπως η φύση γεννάει τα ερπετά έτσι γνωρίζει και να προφυλάσσεται ερμητικά καλά.
   Γι αυτό γεννήθηκαν οι ΑΕΤΟΙ !

   Μου αρέσει!

 5. © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said said

  Ξαναρχόμαστε στον κατεργάρη πίσω από τα κάτεργα…στη φωτό…

  Λες και διαβάζω τα χείλη του,
  λες και είμαι από μιά μεριά να ακούω…
  … «σαν» να εξηγεί ο συγκαείς, κατά κάποιους οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από εμένα τέτοια θέματα και τα έχουν γράψει/κοινοποιήσει κατά καιρούς δαιμονόπληκτος φυλακισμένος,
  κουνώντας τα χέρια (μιλώντας με τη γλώσσα του σώματος),
  προς τον άλλον με τις ΕΛιές στη μούρη….
  (ξαναξεφεύγω, για πάρτι του…)

  …. όστις επί χρόνια (έως και σήμερα λέγεται) απολάμβανε του δημοσιογραφικού απυρόβλητου (*) από κάτι τσογλανοκαλόπαιδα τύπου pretenders επί τόοοοοοοοοοσα (ατΕΛείωτα) όμως χρόνια, βρε παιδί μου.
  Όντως, άμα τα θυμηθείς, άμα τα βάλεις ένα- ένα κάτω,
  ξανασκεφτείς δεδομένα-καταστάσεις- πράματα και θάματα,
  με έκπληξη θα διαπιστώσεις ότι ουδεμία κότα/κοκόττα της πέννας ουδέποτε….
  …. έγραψε κάτι εναντίον του «το παλαιόν» συστημικό/στημένο/διαπλεκόμενο δίκτυον επικοινωνίας,
  ΜΜΕ/Μέσου παντός είδους ήταν αυτό συγκρότημα ή εργολαβικό κτλ.
  Ουδείς/σπάνια λέει κάτι.
  Άλλως τε έτσι τα είπε σε μόλις πρόσφατη συνέντευξή του στον Αιμίλιο Λιάτσο ο Δημήτρης Τσοβόλας (από εκείνον τα μεταφέρω εδώ).
  Από εκεί, από αυτόν, από αυτά που άκουσα κατάλαβα ότι
  ο πολιτικός όταν όντως αποφασίσει σοβαρά να κατΕΛθει για να μετέχει στη Διοίκηση του Κράτους (…όχι για τον πούτσο), όταν πρόκειται να το κάνει πρέπει να προσΕΛθει με σθένος/επιθυμία/διάθεση για προσφορά, με εκατό κιλά μπιπ.
  Εάν προσέρχεται με άλλη διάθεση ή χλεχλές/της πλάκας ή μ@Λ@κας είναι/πιάνεται.
  (επανέρχομαι στα του ακατανόμαστου Απόστολου… άκου…άκης!)
  Σαν να του λέει λοιπόν όπως κάθονται δίπλα- δίπλα:
  — «Κοίτα Κώστα, από τα υποβρύχια δεν κονόμισα όσα λέγονται,
  από τα οπλικά συστήματα έμειναν κάτι ψιλά,
  από τα αεροσκάφη κάτι πήρα,
  εντάξει, να μην είμαι αγνώμων από Πάνθηρες, από Αετόπουλα, από σφαίρες, οβίδες, αναλώσιμα καλά έφαγα δεν έχω παράπονο.
  Κώστα σου γνωστοποιώ ότι από εδώ και πέρα- κοίτα-
  θα είμαι πλάϊ σου, θα είμαι διπλά, θα στέκω δίπλα σου.
  Σε ότι μου ζητήσεις, θα σου συμπαραστέκομαι, θα σε υποστηρίξω.
  Αλλά βρε αδΕΛφέ Κώστα ΕΛα στη θέση μου.
  Άφησέ με και μένα να τρώω.
  Βάζε τις υπογραφές σου στα κυσεα και μην νοιάζεσαι, ούτε να ανησυχείς αφού όλα τα έχω καλά κρυμμένα.
  Μην σκιάζεσαι δεν σε εκθέτω εγώ. Είμαι μάγκας εγώ. .
  Εσύ κοίτα να καλύπτεις εμένα κι από μένα ότι γουστάρεις.
  Μέχρι και το πιστόλι σου άμα λάχει για πάρτι σου Κώστα μου γίνομαι,
  Θεός φυλάξοι,
  που λέει ο λόγος αδΕΛφε. Γι αυτό σου λέω….
  ….Υπολόγιζέ με.
  Είμαι/γίνομαι τα μάτια σου και γίνεσαι εσύ τα μάτια μου. ‘
  Όσο Κώστα μου θα στέκεις σα να μη βλέπεις τίποτε,
  σα να μην υπάρχω,
  εγώ θα κρύβω όσα τρώω,
  όσα κλέβω.
  Έπειτα Κώστα μου για τα γηρατειά μου το κάνω, τι νομίζεις.
  Με μια παλιοσυνταξούλα θα ζήσουμε;
  Πώς θα την βγάλουμε Κώστα;
  Μπορούμε να ζήσουμε εμείς έτσι όπως μάθαμε;
  Έτσι όπως μας μάθανε ; Όχι πες μου ζεις, εσύ ζεις; Όχι βέβαια θα μου απαντήσεις και θα συμφωνήσω μαζί σου.
  Αυτά θα μπορούσε να του ΕΛεγε λοιπόν γιατί η συγκάλυψη έβγαζε μάτι.

  Μου αρέσει!

 6. © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said said

  Όποιος εξέτετε, δακτυλοέδειξνε παραδόξως πώς εξαφανίζοντας τον έτρωγε το σκοτάδι….Απολυόταν, χανόταν, εξαφανιζόταν από παντού, τον έτρωγε το σκοτάδι…
  Ο φυλακισμένος Αρχι-κλέφταρος παντρεύτηκε το γκομενάκι (σχετικά ναι) έκανε τον παραλή και τον πλούσιο,
  με κλεμμένα χρήματα εις βάρος του ΕΛληνικού Λαού αφού έφαγε, αφού ξόδεψε, αφού, αφού, αφού
  εξηγούσε (λέει το σενάριο) τον αριστερό δήθεν,
  τον άλλον χλιμίτζουρα,
  τον άλλον αρχιψεύταρο,
  εκείνον τον οποίον από όπου και να τον πιάσεις λερώνεσαι Σημίτη:
  Άκης : —-«Με πέντε (λέμε τώρα) ψωροχιλιάρικα εμείς την βγάζουμε αγαπημένε μου κωστή ;
  Όχι πες μου, περνάμε;
  Μεγαλώνουμε βρεεεεε;
  Πόσο καιρό ακόμη νομίζεις ότι θα με βλέπεις ανάμεσα στα πόδια σας.
  Μια μπράουφ- νιάου μιά καλή μπάζα βόηθα να πιάσω και την έκανα φίλε.
  Σου αφήνω το έδαφος προσφορά από μένα».
  Αυτά θα του εξηγούσε, γι αυτό και οι γκριμάτσες του.

  (*=…) Ο σημίτης, ως φύλλο,
  φαίνεται έτυχε απίστευτων προνομίων (επικοινωνιακής ασυλίας ή χάριτος) τα οποία πρέπει να μπούνε στο μικροσκόπιο, γιατί/επειδή
  έγιναν σημεία και τέρατα.
  Ζητάται/συζητάται η δικαστική διερεύνηση του θέματος,
  όπως τΕΛευταία συζητιέται έντονα μεταξύ των ΕΛληνοκεντρικών διαδικτυακών συνδέσμων, επαφών, γνωριμιών, κοινωνικών, φιλικών, συγγενικών & όχι μόνο Κύκλων ότι κυβερνούσε (ίσως ακόμη να κυβερνά) παρασκηνιακά την χώρα.
  Είναι για μένα ένα θέμα.
  Για τους περισσότερους είναι και άλλα πολλά παραπάνω μα δεν λέω άλλα, θα σας μπερδέψω.

  Μου αρέσει!

 7. © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said said

  Τόσα χρόνια πού ήσουν;
  Τώρα πώς εμφανίζεσαι ζητώντας εκλογές;
  Θράσος.
  Ξαφνικά άρχισες να ανησυχείς για την πατρίδα.
  Όταν η ανικανότητά σου και άλλων δίπλα σου βεβαίως- βεβαίως έβγαζε μάτι γιατί δεν είχες την φιλοπατρία να ξεκουμπιστείς.
  Τώρα σε έπιασε ο πόνος;
  Τώρα που την πήγατε την χώρα στο μη παρέκει ;
  Εκεί την καταντήσατε.
  Γιατί- αντί να σου δώσουμε άλλη μια ευκαιρία-
  γιατί δεν σε κλείνουμε στην ψειρού να κάνεις παρέα του άκη και των άλλων που αργά- αλλά σταθερά ένας- ένας έρχονται. Διαβαίνουν το κατώφλι.
  Ουουάου !

  Μου αρέσει!

 8. Ουστ λαμογια του ολυμπια με τα αφεντικα σας. Θα πατε φυλακη ολοι σας πολυ συντομα ασχετως αν οι κολογερμαναραδες σας λενε αλλα

  Μου αρέσει!

 9. ΖΟΥΓΚ said

  ΑΠΟΨΕΙΣ
  Το «τραλαλά» του Ευκλείδη

  Σε ένα ακόμη προσωπικό σόου στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία έχει κλείσει για μέτρα €3,6 δισ. που θα πλήξουν όπως πάντα τους ίδιους. Και τα αντίμετρα; Ποια αντίμετρα; Η κυβέρνηση έχει «ζορίζει», λέει, τη μεσαία τάξη. Αλλά δεν έχει σκοπό να αλλάξει τροπάρι

  Ανδρέας Στασινός
  29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, 09:27

  Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν και πάλι ένας κλασικός Τσακαλώτος. Αισιόδοξος. Ευχάριστος. Και με τις λεκτικές ακροβασίες που δίνουν την απαραίτητη κωμική ανακούφιση σε μια τραγωδία. «Η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι νομίζετε» είπε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Χαρήκαμε. «Ο Σόιμπλε ακούει για δημοσιονομικές μεταβιβάσεις και παθαίνει “τραλαλά”», προσέθεσε με τη χαρακτηριστική του ευφράδεια, παραπέμποντας στις αδυναμίες της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης. Γελάσαμε.

  Μετά όμως ήρθε η τραγωδία. Ο Ευκλείδης παραδέχτηκε πρώτα ότι το πακέτο των μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ (3,6 δισ. ευρώ) έχει κλειδώσει. Δηλαδή μείωση αφορολόγητου και συντάξεων. Και τα αντίμετρα; Ποια αντίμετρα; Ο υπουργός ανέφερε βεβαίως την κυβερνητική εκδοχή ότι το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι «ουδέτερο» και ότι θα ληφθούν και 2% «αναπτυξιακά» μέτρα.

  Ο πολών τοις μετρητοίς και ο πολών επί πιστώσει. Το αφορολόγητο και οι συντάξεις θα μειωθούν άμεσα. Ενώ «θα» υπάρξουν «αναπτυξιακά» μέτρα. Που ως γνωστόν αποδίδουν έμμεσα και όχι άμεσα. Και τα οποία, όπως ο ίδιος ο Ευκλείδης είχε διευκρινίσει σε άλλες δηλώσεις του προ δεκαημέρου, θα ενεργοποιούνται μόνο σε περίπτωση επίτευξης του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα. Που το πλεόνασμα θα πρέπει να είναι στο 3,5% του ΑΕΠ για την τετραετία 2018-2021. Που αυτό το ποσοστό πλεονάσματος το είχε χαρακτηρίσει ανέφικτο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

  Κανονικό «τραλαλά» δηλαδή.

  Διότι όσοι θα επιβαρυνθούν από το κόψιμο των συντάξεων και του αφορολόγητου είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα έχουν αντίστοιχο όφελος από τα αναπτυξιακά μέτρα, εάν και εφόσον αυτά ενεργοποιηθούν. Το αντίμετρα θα αφορούν στις επιχειρήσεις και όχι τα νοικοκυριά.

  Ούτε ΕΝΦΙΑ, ούτε βέβαια ΦΠΑ, θα μειωθούν προς το παρόν. Και τούτο για δύο λόγους. Πρώτον οι δανειστές βρήκαν (επιτέλους) φόρους που αποδίδουν και δεν έχουν καμία όρεξη να τους κόψουν. Και δεύτερον αυτοί οι φόροι πλήττουν τη μεσαία τάξη, την οποία ο συμπαθής Ευκλείδης παραδέχτηκε ότι την έχει «ζορίσει» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επειδή είχε «απόλυτη προτεραιότητα την καταπολέμηση της φτώχειας».

  Αρα; Τραλαλά, που λέει και ο Ευκλείδης. Ολοι φτωχοί. Μαθαίνουμε πως ο λογαριασμός των νέων μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ θα προέλθει από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου στην περιοχή των 5.900 ευρώ από το 2019, με παράλληλη μείωση του πρώτου συντελεστή από το 22% στο 20%, και με παράλληλη μείωση συντάξεων από το 2019. Ετσι, θα υποστούν σημαντικό πλήγμα ακόμα και μισθωτοί των 400 ευρώ και χαμηλοσυνταξιούχοι των 460 ευρώ τον μήνα. Βέβαια σε ένα παράλληλο συριζαίικο σύμπαν ο βασικός μισθός θα ήταν ήδη 751 ευρώ, άρα δεν θα υπήρχαν μισθωτοί των 400 ευρώ να παραπονιούνται για τη μείωση του αφορολόγητου.

  text
  Αν πάρεις στα σοβαρά αυτά που είπε χθες ο Τσίπρας περί σκανδάλων, τότε έχε το νου σου, θα κάνουν εξεταστικές επιτροπές ακόμα και για γκομενικά θέματα

  Μου αρέσει!

 10. ΖΟΥΓΚ said

  Σκουρλέτης για ΔΕΗ: Στημένο παιχνίδι, ξεπουλάμε… αλλά θα ψηφίσω

  Για στημένο παιχνίδι που έχει στόχο να αναγκαστεί η ΔΕΗ να πουλήσει όσο, όσο κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Τόνισε πάντως ότι δεν είναι σε κόντρα ούτε με τον διάδοχό του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, ούτε και με τον Πρωθυπουργό.
  Ο υπουργός μάλιστα μίλησε για ορισμένους που “είναι βαποράκια συμφερόντων που θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία”, όπως είπε “υπάρχουν στελέχη των δανειστών, έχουν γραφτεί αυτά δεν έχω στοιχεία, που έχουν δείξει τέτοια συμπεριφορά”.

  Το ερώτημα, είπε ο υπουργός για το εάν θα ψηφίσει τα μέτρα δεν είναι ατομικό. Έχω γαλουχηθεί στη λογική των συλλογικών αποφάσεων. Δεν είμαι στην αριστερά για να κάνω καριέρα. Σέβομαι τον εσωκομματικό διάλογο. Η απόφαση είναι συλλογική. Αυτό που προηγείται είναι η συλλογική απόφαση, εγώ προσπαθώ να λειάνω αυτή την απόφαση.

  Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε πως η υπόθεση της ΔΕΗ είναι μια πάρα πολύ σημαντική υπόθεση, η εταιρεία είναι η ιστορία των τελευταίων δεκαετιών της χώρας.

  Δεν είμαι οπαδός παρωχημένων αντιλήψεων, στην αγορά δεν μπορεί να σταθεί μια επιχείρηση μονοπωλιακή όπως τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.
  Το θέμα είναι, όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης εάν μιλάμε για μια βίαιη έφοδο στην περιουσία της ΔΕΗ όπως επιχειρείται τώρα να γίνει ή αν θα αφήσουμε τη διαδικασία να κινηθεί ομαλά ως την επόμενη κατάσταση. Σε ό,τι αφορά στο δίκτυο, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως “είναι ένα και εμείς λέμε ότι αυτό πρέπει να είναι υπό κρατικό έλεγχο”
  Το πρόβλημα της ΔΕΗ είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη τα οποία εκτοξεύτηκαν με το “χαράτσι” και έτσι φτάσαμε με τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών στα 2,3 δισ.
  Ως τώρα υπήρχε μια ιδεοληπτική λογική που οδήγησε στην απαξίωση της ΔΕΗ με στόχο να πωληθεί η εταιρεία όσο, όσο.
  Το σχέδιο της κυβέρνησης όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης περιλαμβάνει την ενεργητική μείωση των ληξιπρόθεσμων. Δεν είναι το πρόβλημα οι μικροοφειλέτες αλλά μεγάλες επιχειρήσεις με μεγάλα χρέη όπως τόνισε ο υπουργός.
  Το δεύτερο μέρος του σχεδίου περιλαμβάνει την ανάπτυξη του δικτύου για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, αλλά και τη διασύνδεση με την Κρήτη που θα μας απαλλάξει από αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
  Συμφωνήσαμε στην πρώτη αξιολόγηση να καταργηθεί ο νόμος για τη μικρή ΔΕΗ και είπαμε ότι θα βρούμε έναν μεταβατικό τρόπο να πουλάμε μέρος της παραγωγής σε τιμή κόστους έτσι ώστε να να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος. Η ΔΕΗ θα εισπράξει συνολικά από αυτό 900 εκατομμύρια. Αυτό που γίνεται τώρα ουσιαστικά οδηγεί στην αντίθετη κατεύθυνση. Όλα αυτά είχαν συμφωνηθεί, μια τριετία δηλαδή, μέσα στην οποία θα έπρεπε εμείς να καταστρώσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο θα περιελάμβανε σύμπραξη της ΔΕΗ με ιδιωτικές εταιρίες. Τώρα δεν μας αφήνουν, λένε ότι η ΔΕΗ απαγορεύεται να συμπράξει. Ο υπουργός μίλησε για στημένο παιχνίδι που οδηγεί στην απαξίωση της ΔΕΗ. Με τον τρόπο που επιχειρείται τώρα να πωληθεί η ΔΕΗ ουσιαστικά οδηγείται να πουλήσει όσο, όσο.

  Σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε μονάδες οι οποίες μπορούν να πωληθούν καθώς πρέπει να τεθούν εκτός λειτουργίας ως το 2019 και μπορεί κάποιος ιδιότης να τις αγοράσει και να τις αξιοποιήσει, αυτό όμως δεν μπορεί, όπως τόνισε να γίνει με τον τρόπο που επιχειρούν να γίνει η πώληση οι δανειστές.

  http://www.newsit.gr

  Μου αρέσει!

 11. Geoman. said

  Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων έγιναν στάχτη από τη συμμορία της πασοκονουδούλας.
  Με διάφορους τρόπους.
  Χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα και κούρεμα (psi) ήταν οι κύριοι μέθοδοι κλοπής της περιουσίας των πολιτών.
  Οι συνταξιούχοι του σήμερα, κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση για τις μειώσεις των συντάξεών τους.
  Όλοι αυτοί που έδιναν 85% των ψήφων τους στους κλέφτες της πασοκονουδούλας.

  Μου αρέσει!

 12. SEL-LAS...HEL-LAS...'EΛ-ΛΑΣ...Φ Ω Σ said

  Ωραία όλα αυτά,το αποτέλεσμα ποιο είναι;Εδώ θα μου τον κάνετε και πρόεδρο της δημοκρατίας ……

  Μου αρέσει!

 13. Θανάσης said

  Κι εμείς μαζί σας παιδιά, κλείστε το μέσα το καθίκι και κατασχέστε του μέχρι και τα χρυσά του δόντια να σας παραδεχτούμε, όχι ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ, κάντε κάτι να νιώσει και ο κόσμος ένα αίσθημα δικαίου.

  Μου αρέσει!

 14. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Εκτελεστης…

  Ελλαδας και Ελληνων..

  Ξενης καταγωγης….

  Εκτελεση!

  Μου αρέσει!

 15. ΜΑΙΡΗ said

  http://www.altsantiri.gr/gnwmes/nikos-mora%ce%90tis-perimenontas-ton-konto/

  Μου αρέσει!

  • ΜΑΙΡΗ said

   Νίκος Μωραΐτης: Περιμένοντας τον κοντό

   Σκέψεις καθώς βλέπω τη συνέντευξη του πιο σκοτεινού πρωθυπουργού που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Του ανθρώπου που προήδρευε και έβλεπε τις μίζες να περνούν.

   του Νίκου Μωραΐτη

   Βλέπω Survivor περιμένοντας να αρχίσει η συνέντευξη Σημίτη στο ΣΚΑΪ. Είχα πει από το πρωί ότι δεν θα τη χάσω. Γιατί όμως τόση επιθυμία να τη δω;

   Γιατί θέλω να δω δύο εντεταλμένους από το σύστημα δημοσιογράφους να «ανακρίνουν» (εδώ γελάνε) τον πιο συστημικό πρωθυπουργό που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα; Τον πολιτικό χωρίς λαϊκό έρεισμα, που έγινε αρχηγός χάρη στις δημοσκοπήσεις, που συγκυβέρνησε ως «καταλληλότερος» με τους δημοσκόπους, που έδωσε για πρώτη φορά στα χρονικά γη και ύδωρ στους εκδότες και εγκατέστησε τη μιντιακή δημοκρατία στην Ελλάδα;

   Ποιο υπόγειο συναίσθημα με οδηγεί μπροστά στην οθόνη; Η οργή ή η αηδία; Η αντιπάθεια ή η ελπίδα της νέμεσης;

   Ο πιο σκοτεινός από τους ανθρώπους που κυβέρνησαν τη χώρα. Ο «καθηγητής» που το δεξί του χέρι έφερνε χρήματα στα μαύρα ταμεία του Κόμματος και το αριστερό του κουβάλαγε τις μίζες. Τίποτα δεν είδε. Τίποτα δεν κατάλαβε. Το πάρτι των τεράτων γύρω του και εκείνος άσπιλος, διότι οι καναλάρχες και οι δημοσκόποι τού έχτισαν το προφίλ του αλώβητου.

   Η συνέντευξη έχει αρχίσει. «Στα δικαστήρια», επιμένει. Το έλεγε και τότε που κυβερνούσε. «Όποιος έχει στοιχεία, να τα πάει στον εισαγγελέα». Διότι, για τον πρωθυπουργό που έβλεπε τις μίζες να περνούν, τίποτα δεν ήταν αρκετό ώστε να δράσει ο ίδιος. Η οσμή αποχωρητηρίου δεν έφτανε στη μύτη του. Καμία πρωτοβουλία. Το βάρος στον απέναντι: Έχεις στοιχεία; Στα δικαστήρια! Κι έτσι συνεχιζόταν η ρεμούλα. Δεκατρία χρόνια μετά, φαίνεται πως μία κυβέρνηση βρίσκει τα στοιχεία. Και στέλνει στα δικαστήρια αυτούς που πρέπει να σταλούν. Και τι κάνει τώρα το άσπιλο βαμπίρ της Ιστορίας; Έντρομο, βγαίνει στη μεταμεσονύκτια ζώνη και ζητάει εκλογές.

   Εκλογές, γιατί τρέμει. Πίσω από τα γυαλιά του καθηγητή. Πίσω από τα ρομποτικά χεράκια. Γιατι ο κλοιός στενεύει. Όχι μόνο ο δικαστικός – εκεί κάθε μεγάλη μορφή του παρακράτους έχει τα μέσα της. Ο κλοιός της Ιστορίας.

   Τώρα δείχνει με τα δαχτυλάκια του στοιχεία. Το έλλειμμα, το χρέος. Έτσι έδειχνε και τότε. Πίνακες και… μακέτα. Και γύρω του έκαναν χορό οι μίζες.

   Κι οι δημοσιογραφοι στήνουν το δικό τους χορό, καθώς βλέπω. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει την Ολυμπιάδα, καμία ερώτησε γιατί δεν έγινε ποτέ ένας απολογισμός. Τον ρωτάνε για τη Βόρειο Συρία και τη Μοσούλη. Εκεί, βλέπεις, οι εθνικοί εργολάβοι δεν παρέδωσαν δρόμους πολλαπλασιάζοντας τρεις και τέσσερις φορές το κόστος… Ας μιλήσουμε για τα ελληνοτουρκικά – όχι πώς άφησε να συμβούν τα Ίμια αλλά τι μας δίδαξαν τα Ίμια. Γενικά… Έχει καλό κλίμα η Τουρκία, Πρόεδρε;

   Τελευταίο διαφημιστικό διάλειμμα, λέει. Και τώρα μιλούν για την Κεντροαριστερά. Ποιος Τσουκάτος; Ποιος Μαντέλης; Ποιος Άκης; Ποιος Βενιζέλος; Ποιος Γιάννος; Ποια εξοπλιστικά; Ποια Siemens; Ποιο χρηματιστήριο; Ποια «πειραγμένα» στοιχεία για την είσοδό μας στο ευρώ; Ο καθηγητής φόρεσε στραβά τα γυαλάκια του στη μύτη αλλά οι δημοσιογράφοι ξέχασαν τα δικά τους γυαλιά στο σπίτι. Η νύφη του αρχηγού της ΝΔ και η νυφίτσα που ξεκίνησε από το ΚΚΕ για να γίνει σύμβολο στους δρόμους για το τι σε κάνει το πάθος για το χρήμα είναι η πραγματική συνέντευξη μέσα στη συνέντευξη.

   Τελικά όχι. Ο Σημίτης δεν είναι χειρότερος από τα μίντια που τον εξέθρεψαν και -όλως τυχαίως- αποφάσισαν να τον ξεπλύνουν την ημέρα της παραπομπής του υπουργού του, Γιάννου Παπαντωνίου, από τη βουλή. Ο Σημίτης είναι ο καθρέφτης μία σαπισμένης μιντιακής δημοκρατίας η οποία αποτελεί δέρμα του και ψέμα του, όπως οι μακιγιαρισμένες ελιές στο πρόσωπό του.

   Μου αρέσει!

 16. ΜΑΙΡΗ said

  και αφού ο Κουλης Μιζοτακης και η Φωφαρα Γεννηματα,είχαν αποφασίσει να μην βρίσκονται στη βουλή χθές,για ποιο λόγο ζήτησαν την αναβολή του την προηγούμενη εβδομάδα από τον Πρόεδρο της βουλής,με αποτέλεσμα να καθυστερήσει κατά μια εβδομάδα ?

  Να κερδίσουν χρόνο ώστε ο Παπαντωνίου να σβήσει πιθανά ίχνη τον οφσορ του ?

  Και τι σύμπτωση εεε ?

  Ούτε ο Κουλης Μιζοτακης ήταν χθες στη βουλή,ούτε και η Φωφάρα….

  Ο Κουλης Μιζοτακης έχει και υποχρέωση -εκτός των άλλων- στον Παπαντωνίου,ο υιός του Παπαντωνίου είναι σύμβουλος του Κουλη !!

  Μου αρέσει!

 17. ΜΑΙΡΗ said

  Σε κάποια στιγμή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής,μίλησε για τον κατάπτυστο «νόμο» περί ευθύνης υπουργών του Βενιζέλου….

  Αμέσως οι βουλευτές της ΝΔ ειρωνικά κάνανε και πλάκα,λέγοντας στον Αλέξη «ποιο Βενιζέλο τον Ελευθέριο» ?

  Μας δουλεύουν κιόλας,τόσο θράσος !!

  Αλλά δεν φταίνε οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,αφού βρήκανε τους λαπάδες Έλληνες που τους ψηφίζουν ακόμα !!

  Μου αρέσει!

  • ΜΑΙΡΗ said


   10:40

   Ο πρωθυπουργός Αλέξης μιλάει για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών του Βενιζέλου και οι βουλευτές της ΝΔ από κάτω να χλευάζουν «ποιόν Βενιζέλο τον Ελευθέριο» ?

   Μας δουλεύουν και από πάνω οι βουλευτές της ΝΔ !!

   Τόσο θράσος.

   Αλλά δεν φταίνε αυτοί,φταίνε οι λαπάδες Ελληναράδες που τους ψηφίζουν ακόμα.

   Και γιατί ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την ιδεολογία ?

   Πια ιδεολογία όχι, για το ρουσφέτι και το βόλεμα.

   Μου αρέσει!

 18. Αδωναρας Μπουμπουκαρας said

  Μου αρέσει!

 19. Γιώργος said

  Γίδια ξυπνήσαμε ………….λες ;;;;;;;;;;;;;;;;

  Μου αρέσει!

 20. Γλείψτε τον συγκαμμένο ρε λινάτσες!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: