Luciana Castellina «Να ευχαριστήσουμε τον Αλέξη διότι ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που χτύπησε γροθιά στο τραπέζι»

Η συγγραφέας και ιστορικό στέλεχος της ιταλικής αριστεράς, Λουτσιάνα Καστελίνα, σε δηλώσεις της στην La Repubblica, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δράση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα διότι ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός ο οποίος χτύπησε την μπουνιά στο τραπέζι και είπε ότι η κατάσταση έπρεπε να αλλάξει. Στη συνέχεια, τον άφησαν εντελώς μόνο. Όταν ήρθε στην Ιταλία, ο Ματέο Ρέντσι του δώρισε μια γραβάτα, αλλά μετά δεν έκανε τίποτα άλλο». «Η Ευρώπη θα σωθεί μόνον αν ξαναβρεί τη Δημοκρατία», σημείωσε.

castellinaΗ Καστελίνα, πρώην βουλευτίνα και ευρωβουλευτίνα, από τους ιδρυτές της εφημερίδας Il Manifesto, πήρε μέρος στη χθεσινή πορεία με σύνθημα «Η δική μας Ευρώπη», στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης.

 

«Δεν είμαστε κατά της Ευρώπης, αλλά κατά αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και όχι των πολιτών», εξηγεί στην La Repubblica.

Παράλληλα, η ιταλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος τονίζει: «Έχουμε μια ιδιαίτερα κριτική προσέγγιση, διότι θεωρούμε ότι η Ευρώπη, αν θέλει να σωθεί, πρέπει να προχωρήσει σε βαθιά αλλαγή».

Στέλνει, τέλος, και ένα μήνυμα αισιοδοξίας το οποίο είναι, συγχρόνως, και μια έκκληση: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ευρώπη είναι η μόνη ελπίδα να ξαναδημιουργηθεί ένας δημοκρατικός έλεγχος επί των αποφάσεων που λαμβάνουν οι κολοσσοί οι οποίοι δρουν στη διεθνή αγορά».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

20 σκέψεις σχετικά με το “Luciana Castellina «Να ευχαριστήσουμε τον Αλέξη διότι ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που χτύπησε γροθιά στο τραπέζι»”

  1. ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ: Ο MISTER TSIPRAS ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΜΕΣΑ ΤΗΝ «ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ», ΕΝΩ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ… ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΑΠ’ ΕΞΩ

   Τελικά, ο mister Tsipras δεν πραγματοποίησε την απειλή που διέρρεαν τα παπαγαλάκια του (για να δείξουν ότι… αντιστέκεται!) και υπέγραψε (στη γνωστή στάση, δηλαδή στα τέσσερα…) τη «Διακήρυξη της Ρώμης», μαζί με τους υπόλοιπους «ηγέτες» των κρατών- μελών της Ε.Ε.- στην ίδια αίθουσα του Καπιτωλίου όπου στις 25 Μαρτίου του
   1957,υπεγράφη η ιδρυτική διακήρυξη της τότε ΕΟΚ.
   Το γελοίο στην όλη υπόθεση, είναι πως την ώρα που ο Tsipras υπέγραφε μέσα στην αίθουσα, έξω απ’ αυτήν διαδήλωναν υποκριτικά «ενάντια στη λιτότητα» κάτι σιχαμερά ρετάλια της αριστεράς, μεταξύ των οποίων και μια ομάδα μελών του ΣΥΡΙΖΑ – προφανώς μεταφερόμενων στην Ρώμη με το… Syriza Tours, δαπάναις του αγρίως φορολογούμενου
   ελληνικού λαού!
   Πρόκειται για τη γνωστή τακτική «και με το λαγό και με τον κυνηγό», την οποία ακολουθούν όλοι οι πολιτικοί –και όχι μόνον- απατεώνες της υφηλίου!

   Μου αρέσει!

  2. Τελικά, πάλι υπέγραψε ο Τσίπρας: Παρά τις απειλές και τις επιστολές η κυβέρνηση συναίνεσε στην διακήρυξη της Ρώμης για την Ευρωπαϊκή Ένωση

   Πριν από μερικές ημέρες ο Τσίπρας είχε στείλει «αιχμηρή» (όπως την χαρακτήριζαν τα ΜΜΕ του Σύριζα – ΕΡΤ, Εφ. Συν, Αυγή) επιστολή προς τον Γιούνκερ και τον Τούσκ, ουσιαστικά απειλώντας ότι δεν πρόκειται να υπογράψει την διακήρυξη για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, αν δεν λάβει σαφείς διαβεβαιώσεις για τα εργασιακά κεκτημένα στην Ελλάδα.
   Η πρώτη ξεφτίλα του Τσίπρα ήρθε με την απάντηση Γιούνκερ στην επιστολή του, όπουωουσιαστικά γινόταν παραδοχή ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα «δεύτερης ταχύτητας», όπου θα εφαρμόζονται πιο… ελαστικές εργασιακές σχέσεις και γενικότερα που το «ευρωπαϊκο κεκτημένο» θα υποχωρεί εμπρός στις συμφωνίες που υπογράφουν οι ελλαδίτες πολιτικοί.
   Ειδικότερα ο Γιούνκερ στην απάντησή του έγραφε: «Αυτοί οι εμπειρογνώμονες παρουσίασαν την έκθεσή τους το περασμένο φθινόπωρο και υποστηρίζουμε τις συστάσεις τους.
   Ορισμένες από αυτές είναι ξεκάθαρες, όταν πρόκειται για την εφαρμογή του νόμου. Άλλες είναι πιο ελαστικές, όταν πρόκειται για πρακτικές ρυθμίσεις ή τρόπους εργασίας . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, όπως ορθώς υπενθυμίζει η έκθεση και είναι γνωστό σε όλους, δεν υπάρχει «ένα μέγεθος που να ταιριάζει σε όλους» στο κοινωνικό κεκτημένο ή στο οικονομικό εγχειρίδιο , όταν πρόκειται για την οργάνωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι σε αυτά τα θέματα δεν πρέπει να υπάρχει ούτε χώρος για ιδεολογικές προσεγγίσεις. »
   Η δεύτερη ξεφτίλα του Τσίπρα ήρθε χθες με την στάση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος, μετά από την τόσο απαξιωτική απάντηση που έλαβε, πήγε κανονικότατα στη Ρώμη και υπέγραψε την δήλωση, παρά το γεγονός ότι αντί για διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα, πήρε διαβεβαιώσεις ότι θα ποδοπατηθούν.
   Δεν έχει πάτο η γονυκλισία του Τσίπρα και των λοιπών της συγκυβερνησης Σύριζα- ΑΝΕΛ, εμπρός στο να παραμείνουν προσδεδεμένοι στις καρέκλες τους και τους υπουργικούς τους θώκους. Είναι διατεθειμένοι να ξεπουλήσουν τα πάντα και δεν τους έχει
   απομείνει ούτε ψήγμα αξιοπρέπειας.

   Μου αρέσει!

  3. ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ… ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ;

   Μπορεί η συγκυβέρνηση των Τσιπροβλαμμένων να διαψεύδει τα σενάρια για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» από την παρούσα Βουλή, ως «όνειρα θερινής νυκτός», αλλά αυτά κυκλοφορούν.
   Τα σενάρια προβλέπουν κατάρρευση της κυβέρνησης Τσίπρα και δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης μέσα στο καλοκαίρι, με πρωθυπουργό είτε τον Αβραμόπουλο είτε τον Στουρνάρα και αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως τον Δραγασάκη.
   Πόση βάση μπορεί να έχουν; Καμμία απολύτως! Πρόκειται για επινοήσεις δημοσιογράφων, λόγω ελλείψεως θεμάτων πολιτικής επικαιρότητας, που έχει επιτύχει ομολογουμένως με αριστοτεχνικό τρόπο –και μάλιστα εδώ και πολλούς μήνες!- η συγκυβέρνηση των
   μνημονιακών δοσιλόγων!
   Η αλήθεια είναι πως οι διεθνείς τοκογλύφοι δε θα βρουν πουθενά καλύτερους λακέδες από τους υπάρχοντες Τσίπρα και Καμμένο, οι οποίοι –εκτός των άλλων- εξασφαλίζουν και την κοινωνική ειρήνη, μέσω των πουλημένων συνδικαλιστικών ανδρεικέλων και των
   καθαρμάτων του μαρξιστικού παρακράτους, που τρομοκρατούν τον κοσμάκη!

   Μου αρέσει!

  4. ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

   Ο πρώτος ψεκασμένος υπουργός που ομολόγησε ότι η παρούσα συγκυβέρνηση είναι κατοχική, ήταν ο Ζουράρης – και μάλιστα όταν ορκιζόταν υπουργός…
   Τώρα ευρέθη και δεύτερος ψεκασμένος που το ομολόγησε. Πρόκειται για τον Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε τα εξής: «Είμαστε και εμείς κυβέρνηση κατοχής, από το 2010 υπάρχει μια ιδιότυπη κυβέρνηση κατοχής».
   Χρέος, λοιπόν, των Ελλήνων είναι η εθνική αντίσταση στην ξένη κατοχή και τα ντόπια ανδρείκελά της –νυν και πρώην. Εθνική αντίσταση, με πρωτοπόρα δύναμη την Χρυσή Αυγή!

   Μου αρέσει!

  1. Το πιστολι του γιωργακη το μαζεψατε ομως μη γινει κανα μπαμ και βρει κανα ζουγκανο στην κεφαλη και λεει μετα ο αδωνις οτι ως τωρα απειλουσατε τους συνεργατες του με πρωτοσελιδα και τωρα τους εκτελει ο τσιπρας αυτοπροσωπως ?

   Μου αρέσει!

  2. Θα παρεις και συνταξη να χαλαρωσουν και λιγο τα δαχτυλα, τι να μας πουν τα κοροϊδα που τους την εδωσε ο ζουρλαντωνης στα 50 ? Κατ’αρχην στα 50 εχουν παρει και μερικοι που δουλεψανε , αν ειναι να καταντησουμε εκει να μενει ρε φιλε.

   Μου αρέσει!

 1. Ο Μάνθος Ζυμάρης ζούσε μαζί με την κόρη του στα χαλάσματα ενός παρατημένου καφέ στο Ελληνικό.

  Κοιμόταν σε ένα πάτωμα που καλυπτόταν από λάσπη, χωρίς πόρτες, παράθυρα και χωρίς θέρμανση.

  Δεν είχε σύνταξη, ούτε ασφαλιστική κάλυψη, αλλά ούτε βοήθεια από το κράτος ή τις ΜΚΟ που φροντίζουν για την φιλοξενία των αστέγων, όπως τουλάχιστον είχε υποστηρίξει ο ίδιος στην δημοσιογράφο της Daily Mail που τον είχε εντοπίσει στα ερείπια της καφετέριας.

  Η δημοσιογράφος, είχε μείνει για αρκετό καιρό στα νότια προάστια της Αθήνας και είχε επισκεφτεί αρκετές φορές το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό.

  Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ και ενώ ασχολούνταν με τις συνθήκες φιλοξενίας των λαθρπιθηκιών «ανακάλυψε» την παρουσία του 82χρονου πρώην οικοδόμου. Μετά από συζήτηση που είχε με την 61χρονη κόρη του Μαρία Μαρία, που ζούσε επίσης εκεί μαζί με τον πατέρα της, της είπε ότι «ψάχνουν τη νύχτα για φαγητό στα αποφάγια των μεταναστών».

  O 82χρονος εντοπίστηκε χθες νεκρός από τις αστυνομικές αρχές και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατος του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

  Μου αρέσει!

 2. Κέρδισε ένα χτύπημα στην πλάτη

  Η «Πανηγυριτζίδικη Σύνοδος της Ρώμης», ήταν πανηγύρι και «φώτο οπορτιούνιτη» και «μια προσπάθεια συλλογικού αναστοχασμού για το κοινό μας μέλλον». Και ο «αριστερός» Άξελ για το κοινό μας καλό υπέγραψε τη διαφύλαξη του τοκογλυφικού χαρακτήρα της ΕΕ», που
  θα έχει πλέον «διαφορετικούς ρυθμούς» και του είπαν μπράβο και του έδωσαν κι ένα χτύπημα στην πλάτη.
  Στη Διακήρυξη της Ρώμης, έγινε «αναφορά στην κοινωνική Ευρώπη», και στην «καταπολέμηση της ανεργίας».Έγιναν και «υποστηρικτικές δηλώσεις», (άνευ πρακτικού αντικρίσματος) από τον , (μόνιμα μεθυσμένο) Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,τον προεδρεύοντα Ιταλό πρωθυπουργό, Πάολο Τζεντιλόνι, και του συμπροεδρεύοντα Μαλτέζο πρωθυπουργού,
  Γιόζεφ Μουσκάτ, ενώ ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μίλησε για «βέλτιστες πρακτικές στις εργασιακές σχέσεις».
  Όπως καταλαβαίνετε ο Οβριόπουλος «έσκισε» εξ ονόματος όλων μας . Πήγε υπέγραψε τους «διαφορετικούς ρυθμούς» και έφυγε.

  Μου αρέσει!

 3. λαλημενη η κυρα…

  εμεινε ..στη γροθια..που ελεγε …οτι θα δωσει!

  Στο σκισιμο των μνημονιων..

  μετα φαινεται οτι αποκοιμηθηκε ..στον Ορφεα…

  πεταξε στους ουραβνους..

  δεν εχει…γνωμη….

  λαλο το κοριτσακι μας..λαλο…

  ποια γροθια…κυρα μου?

  ξαπλωμα ..εκανε…

  και γδυθηκε εντελως!

  Μου αρέσει!

   1. ΑΠΟΨΕΙΣ
    Ενας Πάνος Καμμένος πίσω από κορδόνι
    Μια μικρή λεπτομέρεια λίγο πριν από τη χειραψία του ΥΕΘΑ με τον Τραμπ πολλαπλασιάζει την απόσταση ανάμεσα σε αυτό που θα ήθελε να δείξει και σε αυτό που δείχνει στην πραγματικότητα

    Νίκος Ζαχαριάδης

    Συνήθως αυτά τα πλεκτά κορδόνια χρησιμοποιούνται στις εισόδους των club. Και είναι ένας κομψός τρόπος να διαχωρίσουν τους προνομιούχους που βρίσκονται «μέσα» από τους «πληβείους» που περιμένουν υπομονετικά να μπουν.

    Ενα παρόμοιο διαχωρίζει τον πρόεδρο Τραμπ που μοιάζει να «εκτίθεται» για λίγο προς ικανοποίηση των θαυμαστών του με τους fans που εκλιπαρούν για μια selfie που θα δείχνουν μετά υπερήφανοι στο bingo ή για μια πολύτιμη χειραψία που θα «πουλήσουν» μετά στους ψηφοφόρους τους.

    Ετσι, ανάμεσα στο πλήθος που περιμένει υπομονετικά για μια φωτογραφία με τον «πρόεδρο της καρδιάς του» είναι και ο έλληνας υπουργός. Στριμωγμένος μέσα στο πλήθος, πίσω από μια ηλικιωμένη και ανάμεσα σε υψωμένα κινητά, είναι προφανώς έτοιμος να θυσιάσει το πρωτόκολλο, το status της θέσης του (και βασικά το κύρος του…) για την πολυπόθητη πόζα.

    Κοινώς δεν μοιάζει να τον προβληματίζει το γεγονός ότι φαίνεται να είναι ο μόνος υπουργός κράτους που συνωθείται στο «μπουλούκι» πίσω από το κορδόνι της «πόρτας». Προφανώς γιατί είναι αρκετά θαμπωμένος από το είδωλό του με την ίδια λογική που ένας θαυμαστής της Δέσποινας Βανδή, ας πούμε, χάνει εκείνη την ώρα την αίσθηση της πραγματικότητας προκειμένου να πλησιάσει την σταρ που υπογράφει αυτόγραφα.

    Ή -το χειρότερο- γιατί κρίνει ότι η χειραψία, με όποιο τρόπο κι αν επιτευχθεί, τον εξυπηρετεί επικοινωνιακά. Με τον ίδιο τρόπο που ένας πολιτευτής της επαρχίας θεωρεί ότι μια χειραψία με τον αρχηγό του κόμματος κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής περιοδείας δείχνει στους πελάτες του ότι «έχει τα μέσα» στα υψηλά κλιμάκια. Οτι ανήκει στην κομματική ελίτ.

    Μόνο που συνήθως η σπουδή με την οποία επιδιώκει κάποιος τέτοιες «συμβολικές» επικοινωνιακά πόζες τον κάνουν πολλές φορές να παραβλέπει εκείνες τις μικρές υπονομευτικές λεπτομέρειες: είτε αυτές είναι οι παλέτες κάτω από το κόκκινο χαλί στην παραλία, είτε ένα τσουρέκι κατά την διάρκεια μιας σκληροτράχηλης άσκησης. Είτε ένα κορδόνι «πόρτας» σε club.

    Αλλωστε αυτό είναι πάντα το κακό με την πραγματικότητα. Θα βρει τρόπο να υπεισέλθει σε μια φαντασίωση. Οχι για να την χαλάσει. Αλλά για κάτι ακόμα χειρότερο: για να την γελοιοποιήσει.
    http://www.protagon.gr

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s